2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Kızlar günaydın. Bebeler herşeyi anlıyorlar yemin ediyorum. Sabah 4 gibi eşimle odada 15 dk kadar tartıştık. Bebek uyuyordu salonda. Duyması vs mümkün değile etkilendi mi ne oldu ikimizde ağlamasıyla irkildik. Resmen gelip sarıldığımızda sustu. Ben aldım kucağıma eşim salından çıktı ağladı geri döndü sustu o aldı kucağına ben bir su içmeye gittim ağladı yine ben dönünce sustu. 4ten beri başında ikimiz duruyoruz. Biz gülmeye başladık oda başladı. Ne olursa olsun aman evde huzursuzluk olmasın Canlar. Hissediyor bu bastı bacaklar. Bizde etmez etmez gece kavga edeceğimiz tuttu. Hay ben uymasaydım keşke bizimkine. Oğlum ağladı ya içim gitti.
 
İzmirimi özledim
 
Günaydın benim kız 4 ay 3 günlük oldu aşısını 2 gün önce oldu biraz ateş ve huysuzluk yaptı ama şimdi iyiyiz. Çok şükür.Uyku için şunu yazabilirim akşam uykusu biraz daha düzene girdi gibi gerçi 2 haftadır uğraşıyorum erken yatsın diye meme de uyuyor bazen de destek olup yanında yatıyorum iyice dalsın diye uyanmasına fırsat vermeden 3 yada 4 saatte bir emziriyorum Sabah 7 de ayaktayız zaten
 

Dün soracaktım arada kaynadı unuttum. Bu teşhisi size doktor mu koydu yoksa belirtilerden dolayı siz mi araştırıp buldunuz bu hastalığın ismini?
1 yaş erkek çocukları için üst sınırlar 12.8 kilo ve 83 cm benim elimdeki tabloda. Senin bebeğin bu sınırların üstünde mi yani şu an? 1 yaş sınırlarını aştı demiştin ya geçen gün.
Sorularımı mazur gör, daha önce hiç 3 ayda 8 kilo alan 30 cm uzayan bebek görmediğim için şaşkınlığım
 

Geçmiş olsun canım. Biz de bayramdan sonra yaptırcaz.
Uyku düzeniniz bize benziyor. Benimki de memede uyuyor ama şimdilik uyusun da onu kafaya takamicam . Uyusun da memede uyusun napalım. 2 yaşına kadar böyle gidecek zaten emdiği sürece.
 
Ben teşhis koydum demedim endişelerimden bahsettim. Burada bir çok annenin farklı konularda yaptığı gibi..
Doktorda teşhis koymuş olsaydı böyle bir hastalığımız var derdim böyle bir kaygım ya da endişem var değil..
Bebeğim 1 yaş kilosunda da demedim neredeyse 1 yaş kilosunda dedim. Ve evet gerçekten merak ettiyseniz henüz dört aylık 10 kilo. Boyu için sınırın üstünde dedim o da 1 yaş sınırı değil dört aya göre olması gereken sınırların üstünde.
Asla bebeğinin kilosuyla ilgili sorun yaşayan anneleri anlamıyorum ya da anlayışla yaklaşmayalım tarzında bir yaklaşımım olmadı. Size zayıf bir bebek büyütmenin zorluklarını yaşadığınız için bu konuda daha hassasınız ama başkaları da başka konularda hassas olabilir burda herşeyden konuşuluyor o halde onlarda o konulara üzülecek kimse birilerini kırmak için üzmek için bilinçli bir şey yapmıyor demek istedim. Farklı bir yere çektiniz.

Kendi hassasiyetlerinizden bahsederken belki kuruntuda yapıyor olsa bebeğinin motor bebeleri için zihinsel gelişimi için endişe duyan bir anneye bir bebeğin ilk ve en önemli sorunu kilodur hangisi önce okumayı söktü onu da zamanı gelince konuşuruz diyerek tiye aldınız.

Heyecan aramadığını ve polemik yaratmak istemediğini söyleyen siz olduğunuz halde konuşmanın güzel bi yere gitmediğini anlayınca cevap vermeyen benim fakat siz tekrar tekrar başa saracaksınız sanırım. Karşılıklı güzel paylaşımlar içinde olsa artık konuşmalara dahil olmayacağım ve bebeğimin kilosundan söz ederek kimseyi rahatsız etmeyeceğim. Hepinizin bebeklerine sağlık diliyorum.
 

Aynı benim yaptığım gibi siz de beni yanlış anlamışsınız. Yazdığınız mesajdan öyle bir anlam çıkardım ama demek ki yanlış anlamışım.
Yanlış anladığım bilgiler ışığında daha önce bu durumda olan bir bebeğe rastlamadığım için gerçekten merak ederek sordum. 4 aylık bebek 1 yaşında bebek boyutlarında anlamına gelen bir mesaj okuduğumuzda şaşırmamız normal diye düşünüyorum hala. Cevap verme veya hiç oralı olmama hakkınız vardı. Kimse kimseyle konuşmak zorunda değil burda.
Kimseyi tiye falan da almam ben, samimi olup da şaka yapacak seviyede olduğum kişiler dışında.
Mesele çok saçma bir yere gitmesin diye fazla uzatmak istemiyorum ben de. Burası herkese açık bir alan isteyen istediğini yapar. Konuşmak veya konuşmamak kişinin kendi tercihi. Hayırlı günler diliyorum.
 
Aranızda bexero yu yaptıran var mı menenjit aşısını? Yüksek ateş yapar deniyor
Bizim doktor da 3 ve 5. aylarda rota ile beraber yaptırmamızı önerdi de çekiniyoruz yapamaya. Daha gec yapsak diyoruz 7 daha iyi sanki ya.
3-5-13.aylar bizim bexero ama ben eskisehirde bulamadim. Depolara sordurdum, yok. Doktora soyledim. Bulunca yapacagiz artik napalim dedi. Hala ariyorum, gecikmeden yapabilsek keske
 
Hanimlar ek gidaya baslarken blw yapacak olan var mi? Ocak annelerine takilmaya basladim blw konusuluyor diye. Kitabini aldim, facebookta da takipteyim. Blw anneleri varsa burda da paslaşarak devam ederiz.
Ben yapmayı düşünüyorum, şu an araştırıyorum. Kitabını almadım henüz, video ve İnstagram üzerinden takip ediyorum.
 
Ben yapmayı düşünüyorum, şu an araştırıyorum. Kitabını almadım henüz, video ve İnstagram üzerinden takip ediyorum.
Araştırmadım ama ek gıdaya geçer geçmez böyle bir yöntem uygulayabileceğimi hiç sanmıyorum ben çocuğun eline bişey verdiğim zaman gözümü ayırmamam gerek. ilk başta ben verrım o yesin ama püre veya sıvı haldeki şeyleri önüne koyarım o ağzına yüzüne süre süre yer artık kızım da öyle hemen hemen o yöntemi yapmıştım ama tek çocuktu ondan başka da işimdi yoktu o cocuga yoğurt versem kafaya kadar yoğurt yemek yerse yemek. havuç salatalık patates muz korkuyorum bunlardan ki gözümün önünde boğuluyordu çocuk
 
Ben cok hevesliyim ya her taraftan araatiriyorum. Yerli/yabanci kaynaklari tariyorum :) Haklisiniz korkuluyor ama aslinda bebekler blw ile cignemeyi ogrenirken ogurne refleksini kuklanarak bogulma riskini en aza indiriyorlar. Klasik yontemle beslenen bebek ise bu refleksi aktif sekilde kullanamadigindan tikanma ve bogulma riski daha fazla oluyor. Blw zaten pure, meyve suyu veya muhallebi vermek yerine bebeginizin sizinle ayni yiyecekleri yemesini amacliyor. Bebek kendi kendine yiyebilme becerisi, el-giz koordinasyonu gelistirip sundugunuz saglikli besinleri kesfediyor.
 

Blw ile beslenecekse bebek, ne tür gıdalar ile başlanıyor peki? Normalde 6. Ayda bile ezilmiş sebze falan türü şeylerle başlanıyor, kendi kendine yiyebileceği ne verilebilir ilk etapta ?
 
Canım ben karışık bir sistem uyguluyorum her seyi kendim yedirmıyorum ama her seyi kendi yemesine de izin vermiyorum kontrollü şekilde eline verıyorum tabii elma mesela dilim şeklinde değil tüm elmayı kabugunu soyup veriyorum kemırerek yiyor buyuk parça koparamayacaği için riski de olmuyor bubtwrz şeyler verıyordum tabii bunda ne yaparım bilmiyorum hele bir 6.ayı görelim :)
her öğünde o bebe yıkanacak her taraf yemek olacak malum döke saça yemeyi severler oowww düşününce
 
3-5-13.aylar bizim bexero ama ben eskisehirde bulamadim. Depolara sordurdum, yok. Doktora soyledim. Bulunca yapacagiz artik napalim dedi. Hala ariyorum, gecikmeden yapabilsek keske

Eskişehir'de ilacı sordurabilirim istersen? Tam olarak ismi ne bu aşının? Herhangi bir eczanede bulsak gidip alabilirsiniz değil mi?
 
Blw ile beslenecekse bebek, ne tür gıdalar ile başlanıyor peki? Normalde 6. Ayda bile ezilmiş sebze falan türü şeylerle başlanıyor, kendi kendine yiyebileceği ne verilebilir ilk etapta ?
Ben doğru soruyu soramıyorum ya bak tercüman oldun bana ben 8. Ay gibi veriyorum eline dişi var yiyor çocuk savunması var falan ama 6 ay erken gibi geliyor tabii bu benim fikrim
 
Valla denemek istiyorum, zaten tüm gün işim sadece o. Benim tek çocuk yapabilirim diye düşünüyorum, birden fazla çocuğu olanlar için zor bir yöntem uygulaması ama çok ısrarcı da olmam olmazsa. Ayrıca blw de salatalık, muz filan yok. Bebeğin eliyle alırken parçalanmayacak ama damağıyla da hemen ezebileceği sebzeler kullanılıyor. Patates gibi. Haşlanabilen, yumuşak şeyler. Bak bu örnek bi liste
 
Ben doğru soruyu soramıyorum ya bak tercüman oldun bana ben 8. Ay gibi veriyorum eline dişi var yiyor çocuk savunması var falan ama 6 ay erken gibi geliyor tabii bu benim fikrim

Canım
Bilmediğimiz için soruyoruz ama yöntem varsa mutlaka buna da çare bulmuşlardır Dur bakalım araştıranlar anlatır bize. Kenara ilişelim dinleyelim
 
Canım
Bilmediğimiz için soruyoruz ama yöntem varsa mutlaka buna da çare bulmuşlardır Dur bakalım araştıranlar anlatır bize. Kenara ilişelim dinleyelim
noram araştırmış canımcım bak gayet güzel açıkladı bana teşekkür ediyorum bu arada örnek liste de var hem damaği ile ezebileceği şeyler ama 6ay yine de erken geliyor bana ben bildiğimi okurum heralde
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…