2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Bencede uyku bazen yapısal oluyor ben elimden geleni yapıyorum düzen için ama bazen düzenli gidiyor bazende bozuluyor. Desteksiz uykuda denedim ama çok ağladı dayanamadım bıraktım. Tek uykuya geçtiğinden beri 8-9 gibi gece uykusuna geçiyor. Ama 2 uyku uyurken 10’da geçerdi gece uykusuna yine sabah 6-7 arası kalkardı. İnşallah düzelir yine :KK43:
13.aydan beri tek uyku dayız biz akşam 9dan sonra uyuyor bzmde sabah 6 ile 8 arası kalkış 12,30 gibi uyuyor bazen 2 bazen 2,5 saat 3 ten sonra uyanmış oluyor. İlk günlerde ayak uyudramadı sonrasında alıştı şuanda akşam geçte uyusa yine sabah erken kalkıyor gece uyku süreleri kısalıyor ister istemez gündüz uzun uyuduk ları için

merhaba kızlar nasılsınız. bende 2019 ocak anneleri formundaydım ama aralıkta gelmişti bebeğim :KK70: şimdi ikinciye hamileyim yine döndüm buralara :KK70: sizlerde var mı 2. bebek :KK70:
Maşallah canım bende fabtika üretime kapandı artık 1 oğlum vardı 1 kızımda oldu yeter rabnim olmayana ve kalanlara sağlık versin hiç düşünmüyorum

İyi geceler hanımlar... Nasılsınız?
2 yaş sendromuna mı girdik, bilemiyorum.
Kızım, istediği olmayınca hırçınlaşıyor. Kendine zarar veriyor. İnatlaşma... Ağlama...
2 yaş sendromu bu mudur? Eyvah eyvah...
Uzun sürüyor mu bu durumlar.

Bexsero 1.nci dozu yaptırdık dün. Ciddi ateş yaptı.
Burada bu aşıyı yaptıran arkadaşlar var, biliyorum. Acaba 2.nci ve 3.ncü dozlarda da ateş oluyor mu?
Yazarsanız sevinirim. Teşekkür ederim...

İyi geceler hanımlar... Nasılsınız?
2 yaş sendromuna mı girdik, bilemiyorum.
Kızım, istediği olmayınca hırçınlaşıyor. Kendine zarar veriyor. İnatlaşma... Ağlama...
2 yaş sendromu bu mudur? Eyvah eyvah...
Uzun sürüyor mu bu durumlar.
Bexsero 1.nci dozu yaptırdık dün. Ciddi ateş yaptı.
Burada bu aşıyı yaptıran arkadaşlar var, biliyorum. Acaba 2.nci ve 3.ncü dozlarda da ateş oluyor mu?
Yazarsanız sevinirim. Teşekkür ederim...
Merhaba canım. İki yaş sendromu bize de uğradı sanırım gitmeye de niyeti yok 😄 Aynı şekilde istediği olmayınca ergenler gibi koşup kendini kanepenin üzerine atıyor son ses bağıra çağıra ağlıyor 😄 Her şey benim istediğim gibi olacak, her istediğimi elde ederim havaları bir tripler falan. Uzun sürmemesini umuyorum. O anlarda sakin kalmaya çalışıyorum. Üstüne gitmeden dikkatini dağıtmaya çalışıyorum öyle geçiştiriyoruz şimdilik. Bexsero 3 dozunu da yaptırdık biz. Her seferinde de ateş oldu ama çok yüksek olmadı ve 1 gün sürdü. Ateş olduğu gün 6 saatte bir calpol verdim 3 kere. Sonra geçti zaten ateşi. Bu aşı en çok ateş yapan aşılardan olduğu için doktorumuz aşı olmadan yarım saat önce verin calpol demişti. O şekilde ilerledik biz de. Calpole rağmen ateşi oluyor ama çok yüksek olmadı şükür.

Merhaba canım. İki yaş sendromu bize de uğradı sanırım gitmeye de niyeti yok 😄 Aynı şekilde istediği olmayınca ergenler gibi koşup kendini kanepenin üzerine atıyor son ses bağıra çağıra ağlıyor 😄 Her şey benim istediğim gibi olacak, her istediğimi elde ederim havaları bir tripler falan. Uzun sürmemesini umuyorum. O anlarda sakin kalmaya çalışıyorum. Üstüne gitmeden dikkatini dağıtmaya çalışıyorum öyle geçiştiriyoruz şimdilik. Bexsero 3 dozunu da yaptırdık biz. Her seferinde de ateş oldu ama çok yüksek olmadı ve 1 gün sürdü. Ateş olduğu gün 6 saatte bir calpol verdim 3 kere. Sonra geçti zaten ateşi. Bu aşı en çok ateş yapan aşılardan olduğu için doktorumuz aşı olmadan yarım saat önce verin calpol demişti. O şekilde ilerledik biz de. Calpole rağmen ateşi oluyor ama çok yüksek olmadı şükür.
Gülüyorum bu hallerine (tabi çaktırmadan).
Neler yaşıyoruz :-)
Aşıya giderken ilacını verip gitmiştim ama iyi ateş yaptı. İlaç hikaye...
Diğer dozlarda yapıyor öyle mi? Çok fena! :KK57:

Kızlar çok korktum ve kötü hissettim yazmak istedim belki başına gelen vardır. Az önce kızımın altını temizlemek için açtım bezini. Çiş ve biraz da kaka yapmıştı ama normaldi her şey. Kakasını temizledim ve ön tarafını silerken mendile biraz kırmızılık geldi. Tekrar sildim vajinasının olduğu yeri sildim ordan geliyordu. Toplam 2 damla kadar geldi. Çok büyük de değildi ama minik 2 damla. Etrafına baktım yara çizik vs bir şey yok. Içeriden geliyordu sanırım. Bugün hep beraberdik. Zarar göreceği hiçbir şey olmadı. Altında hep bezi vardı. Düşme çarpma da olmadı. Huysuzluk ağrı acı yok. Sadece kızım altını açınca hep elini oraya götürüyor sıcağın da etkisiyle kaşınıyor havasız kalıyor diye. Bu sefer altını açtığımda elini götürdü mü kaşırken mi kanattı hatırlayamıyorum. İnşallah öyledir 😔 Altını değiştirince uyudu. Gün içinde olsa yine gözlemleme fırsatım olacaktı. Sabaha kadar gözüme uyku girmeyecek 😔 İnşallah tırnağı falan gelmiştir ondan olmuştur içim çok huzursuz.

Kızlar çok korktum ve kötü hissettim yazmak istedim belki başına gelen vardır. Az önce kızımın altını temizlemek için açtım bezini. Çiş ve biraz da kaka yapmıştı ama normaldi her şey. Kakasını temizledim ve ön tarafını silerken mendile biraz kırmızılık geldi. Tekrar sildim vajinasının olduğu yeri sildim ordan geliyordu. Toplam 2 damla kadar geldi. Çok büyük de değildi ama minik 2 damla. Etrafına baktım yara çizik vs bir şey yok. Içeriden geliyordu sanırım. Bugün hep beraberdik. Zarar göreceği hiçbir şey olmadı. Altında hep bezi vardı. Düşme çarpma da olmadı. Huysuzluk ağrı acı yok. Sadece kızım altını açınca hep elini oraya götürüyor sıcağın da etkisiyle kaşınıyor havasız kalıyor diye. Bu sefer altını açtığımda elini götürdü mü kaşırken mi kanattı hatırlayamıyorum. İnşallah öyledir 😔 Altını değiştirince uyudu. Gün içinde olsa yine gözlemleme fırsatım olacaktı. Sabaha kadar gözüme uyku girmeyecek 😔 İnşallah tırnağı falan gelmiştir ondan olmuştur içim çok huzursuz.
Geçmiş olsun canım. Ben de merak ettim şimdi. Benim kız da elini atıyor. Uyarıyorumm sürekli. Hatta babası kızıyor. Kızma, kötü etkilenir diyorum.
Acaba neden oldu öyle ki... Yarın Dr. Bir sorsan, gelişmeleri buraya yazarsan sevinirim canım.
İnşallah kötü bir durum yoktur :110:

Merhaba canım geçmiş olsun. Benim aklıma ilk Enfeksiyon geldi ama ondan olsa rahatsız olur tuvaletini yaparken acı falan olur muhtemelen o kasirken olmuştur. Çarpma düşme olsa canı yanınca ağlardı da. Tekrar etti mi. Benim ki de bez açılınca elini oraya götürüyor hemen. Belli bir dönem bunu yaparlarmış zaten. Keşfetmek için.. bezden dolayı poposunu çok kaşiyor benim ki . Bir gün çıtçıtlı bodysi nasıl kan olmuş çok korktum bende. Poposunu kasirken yara yapmış farketmemisim. Şimdi altını açarken eline ilgisini çekecek bir şey veriyorum. Biraz olsun dikkati dağılıyor.

Geçmiş olsun canım. Ben de merak ettim şimdi. Benim kız da elini atıyor. Uyarıyorumm sürekli. Hatta babası kızıyor. Kızma, kötü etkilenir diyorum.
Acaba neden oldu öyle ki... Yarın Dr. Bir sorsan, gelişmeleri buraya yazarsan sevinirim canım.
Canım engel olmak iyi değilmiş.. ama dikkatini dağıtacak birşeyler bulabilirsin.

Merhaba canım geçmiş olsun. Benim aklıma ilk Enfeksiyon geldi ama ondan olsa rahatsız olur tuvaletini yaparken acı falan olur muhtemelen o kasirken olmuştur. Çarpma düşme olsa canı yanınca ağlardı da. Tekrar etti mi. Benim ki de bez açılınca elini oraya götürüyor hemen. Belli bir dönem bunu yaparlarmış zaten. Keşfetmek için.. bezden dolayı poposunu çok kaşiyor benim ki . Bir gün çıtçıtlı bodysi nasıl kan olmuş çok korktum bende. Poposunu kasirken yara yapmış farketmemisim. Şimdi altını açarken eline ilgisini çekecek bir şey veriyorum. Biraz olsun dikkati dağılıyor.
Kızlar çok sağolun. Şükür ki sabah baktığımda hiçbir şey yoktu. Sanırım kaşırken derisini falan zedeledi. Bir daha da gelmedi bir şey. Öyle ani yapıyor ki anlamıyorum bile. Tırnakları da çok çabuk uzuyor. 3 günde bir kesiyorum ama yine de keskin tırnakları çiziyor. Sıcak da çok etkiliyor rahatsız oluyor bezden de ama mecbur. Biraz açık bıraksam hava alsın diye yerinden kalkıyor çişini yapıyor oraya buraya. Bakalım daha bezi bırakmaya çok vaktimiz var 🙄 Sizin minnoşlar nasıl? Maşallah ne çabuk büyüyorlar değil mi zaman su gibi 😊

Kızlar çok sağolun. Şükür ki sabah baktığımda hiçbir şey yoktu. Sanırım kaşırken derisini falan zedeledi. Bir daha da gelmedi bir şey. Öyle ani yapıyor ki anlamıyorum bile. Tırnakları da çok çabuk uzuyor. 3 günde bir kesiyorum ama yine de keskin tırnakları çiziyor. Sıcak da çok etkiliyor rahatsız oluyor bezden de ama mecbur. Biraz açık bıraksam hava alsın diye yerinden kalkıyor çişini yapıyor oraya buraya. Bakalım daha bezi bırakmaya çok vaktimiz var 🙄 Sizin minnoşlar nasıl? Maşallah ne çabuk büyüyorlar değil mi zaman su gibi 😊
Evet, zaman çok hızlı geçiyor... Nerdeydik nerdeyiz:anneadayı::anne:
Köpek dişlerimiZ çıkıyor ve zorluyor.
Gece beslenmesini kesmek istiyorum. Siz emziriyor musunuz geceleri.
Alıştırma külodu aldım. Denemek istedim ama henüz erken tabii.
Bir Ek gıda meselesinden bir de tuvalet alışkanlığından korkardım. İlkini başardım ama 2.ncisini nasıl yapacam şimdiden kara kara düşünüyorum. Ben bu işi nasıl başaracam :işsiz:

Evet, zaman çok hızlı geçiyor... Nerdeydik nerdeyiz:anneadayı::anne:
Köpek dişlerimiZ çıkıyor ve zorluyor.
Gece beslenmesini kesmek istiyorum. Siz emziriyor musunuz geceleri.
Alıştırma külodu aldım. Denemek istedim ama henüz erken tabii.
Bir Ek gıda meselesinden bir de tuvalet alışkanlığından korkardım. İlkini başardım ama 2.ncisini nasıl yapacam şimdiden kara kara düşünüyorum. Ben bu işi nasıl başaracam :işsiz:
Canım benim kızım 6 aylıkken emmeyi bıraktı maalesef 😔 Süt alerjisi olduğu için allerjik mama desteğine geçmiştik. Tamamen mamaya geçti beni bıraktı. Geceleri yatmadan önce mama içiyor sonrasında uyanmıyor sabaha kadar. 13 aylık falandı sanırım gece beslenmesi bitti bizde. Zaten hiç iştahlı bir çocuk değil yemeklerini de zorla yiyor. Daha yeni 10 kg oldu. Sağlıklı şükür boyu ve gelişimi iyi de kilo biraz az. Gece uyandığında pişpişlesen emzirmeden uykuya dönmez mi denesen yavaş yavaş. Diş dönemi gerçekten zor geçiyor kolaylıklar diliyorum size çabucak atlatır umarım miniş 🤗 Tuvalet alışkanlığı çocuktan çocuğa değişiyor bence hazır olunca kendisi sinyalleri verir. Henüz küçükler sanırım daha zamanımız var 😊

18 ay aşı zamanı geldi. Aranızda yaptıran var mı? Gerçi henüz aramadılar sağlık ocağından ama oraya da götürmeye gönlüm razı değil ama mecbur götüreceğiz 🙄

Merhaba bende yeni katıldım aranıza.şu an 18 aylık köpek dişleri çıkıyor zorlanıyor dişten. Istediği olsun diye boğazını yırtarcasına ağlıyor sanki etini koparıyorum tövbe yarabbim 😂 küçük ergen sanki yahu.daha 18 ay aşısı olmadı. Bu dönem ne kadar sürüyor acaba?

Merhaba bende yeni katıldım aranıza.şu an 18 aylık köpek dişleri çıkıyor zorlanıyor dişten. Istediği olsun diye boğazını yırtarcasına ağlıyor sanki etini koparıyorum tövbe yarabbim 😂 küçük ergen sanki yahu.daha 18 ay aşısı olmadı. Bu dönem ne kadar sürüyor acaba?
Daha gidecek çok yolumuz var güzel yarim.... Diye bir şarkı varya o geçti içimden:KK54:
Çok zor ya gerçekten. Derlerdi inanmazdım. Yaşayınca biliyor insan. Benim ki kız. Erkek olsa bu süreç daha zor geçermiş. Allahtan kızım var. Dün gündüz uykusunu hiç uyumadı mesela. Şimdi hala uyuyor. Bu aralar o kadar zor geçiyor ki.... Her an bir kriz halindeyiz. İstemeden de olsa bağırır kızar buluyorum kendimi. Sonra özür diliyorum ondan:KK61:
Dokunsalar ağlayacak durumdayım bu aralar. Dokunmasalarda.....

Of annelik ne dengesiz bi durummuş onu anladım hem ağlıyorum hem gülüyorum gün içinde. Gündüz uyuyor bazen uyumuyor direniyor. Çok huysuz bu aralar hiç sakinleşmiyor. Ister istemez sabır da kalmıyor insanda

selam kızlar 19.ayın içindeyiz. ben artık memeden kesmeyi düşünüyorum ama çok zor olacak gibi. dikkatini dağıtsam da hemen hatırlıyor "meme meme" diye ağlayarak yapışıyor. salça biber sürme gibi zalimce şeyleri düşünmüyorum çünkü çocukta travmatik olabiliyormuş. Yavaş yavaş azaltmaya denicem. Çalıştığım için geceleri emzirmek için kalkmak çok yorucu artık ve gün içinde de öğle arası yanına gidip geliyorum. benden çok ayrı kalmasın diye memeyi o yüzden çok istiyordur diye ama ayırmak çok zor görünüyor. aranızda var mı memeden ayıran ayırmaya çalışan? ayırırken çok ağlatmadan başarabilen var mı?

X