2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Ne güzel kan almayı iyi bilen cidden acıtmadan alıp geçiyor devlet hastanesinde vermiştik bi kez rahat şekilde alındı özel de elini delik deşik etmişlerdi stajyerler 🙄Haftaya cuma bakılacak bizim de bakalım. Düzenli olarak kan damlası kullanıyor musun canım
Daha önce 2 kutu sidefer kullanmıştık. Epeydir kullanmıyoruz. Sadece d vitamini.
Nasıl delik teşik ederler yahu. Zor bir işlem değil ki. İzin vermeseydin keşke tekrar tekrar yapmalarına.

Ne güzel kan almayı iyi bilen cidden acıtmadan alıp geçiyor devlet hastanesinde vermiştik bi kez rahat şekilde alındı özel de elini delik deşik etmişlerdi stajyerler 🙄Haftaya cuma bakılacak bizim de bakalım. Düzenli olarak kan damlası kullanıyor musun canım
Neden yeniden yapılacak canım

Selam kızlar bizimde kan vermemiz gerekiyor artık ama gidemedik daha..
Ek gıdada neler veriyorsunuz. Ben bazen tarif sıkıntısı çekiyorum valla mesela kıymaya başladınız mı nasıl verdiniz. Tarhana mercimek yoğurt ve şehriyeden başka çorba yapmadım henüz bunlar yeter mi acaba..
Birde yürüme arkadaşı alan oldu mu var mı tavsiye ettiğiniz bir model..

Ek gıdada neler veriyorsunuz. Ben bazen tarif sıkıntısı çekiyorum valla mesela kıymaya başladınız mı nasıl verdiniz. Tarhana mercimek yoğurt ve şehriyeden başka çorba yapmadım henüz bunlar yeter mi acaba..
Sebze çorbası yapıyorum. Bazen içine mercimek bazen et katıyorum.
Yoğurda meyve+ceviz +hurma katıp veriyorum.
Yumurta (haşlama & omlet).... Labne peyniri seviyor.... Diş kaşıyıcıya gün içinde birşeyler koyup veriyorum, seviyor....

Aleyküm selam :) ben kitap ve netten bakıyorum canım linkini atayım sana da
Kıymaya başladım çorbasına ekliyorum yağsız şekilde migrosta bebek kıyması deyince çekiyorlar. Köy tavuğu da aldım onu da hem suyunu hem etini veriyorum çorbasına. Yürüme arkadaşı henüz almadım araştırmaya başlayacağım daha bugün 8 aylık olduk :-)

Hanımlar merhaba nasılsınız ?

İyi çok şükür sen nasılsın ne kadarlık oldunuz? :) biz de daha diş çıkmadı 8 aylık oldu bugün emekleme değil kendini sürüyerek isteği her yerde evin faresi gibi dolaşıyor bir de ayaklarını iyice kaldırıyor ucuna basıp emeklemeye çalışıyor sonuç yana devriliyor 😂 uykusu gündüz epey azaldı akşam da en geç 9 idi o da şaştı ama 11 e kadar dayanıyor en fazla. Siz de durumlar nasıl

Sebze çorbası yapıyorum. Bazen içine mercimek bazen et katıyorum.
Yoğurda meyve+ceviz +hurma katıp veriyorum.
Yumurta (haşlama & omlet).... Labne peyniri seviyor.... Diş kaşıyıcıya gün içinde birşeyler koyup veriyorum, seviyor....
Sebzeleri yemek gibi veriyorum genelde yulaf ezmesi katıyorum içine et suyunu da çorbalara katıyorum.. yoğurt meyve seviyor genelde ayrı veriyorum. Cevize başlamadık onu blenderda mı çekiyorsun havanda mı dövüyorsun.. yumurtayı da haşlama yada patatesli yumurta olarak yiyor. Keçiboynuzu özü ile pankek yapıyorum. Kahvaltılık Zeytin ezmesi peynir salatalık rendesi.. birde çorbalar işte.. yetiyordur o zaman çeşit olarak benimkine de...
Aleyküm selam :) ben kitap ve netten bakıyorum canım linkini atayım sana da
Kıymaya başladım çorbasına ekliyorum yağsız şekilde migrosta bebek kıyması deyince çekiyorlar. Köy tavuğu da aldım onu da hem suyunu hem etini veriyorum çorbasına. Yürüme arkadaşı henüz almadım araştırmaya başlayacağım daha bugün 8 aylık olduk :-)
Sağol cnm bunun uygulamasına bakıyorum bende aslında ama değişik tarifleri denemedim.. kıyma yada tavuk kattığında onu direkt yiyebiliyor mu yoksa çekiyor musun blenderla falan..
8. Ayınız da kutlu olsun🎂 bizde 8 buçuk aylık olduk yeni başladım araştırmaya benimki yürüme çalışmalarına başladı gibi hazır olsun ilk adımını atınca vereyim eline diye düşündüm:))

Sebzeleri yemek gibi veriyorum genelde yulaf ezmesi katıyorum içine et suyunu da çorbalara katıyorum.. yoğurt meyve seviyor genelde ayrı veriyorum. Cevize başlamadık onu blenderda mı çekiyorsun havanda mı dövüyorsun.. yumurtayı da haşlama yada patatesli yumurta olarak yiyor. Keçiboynuzu özü ile pankek yapıyorum. Kahvaltılık Zeytin ezmesi peynir salatalık rendesi.. birde çorbalar işte.. yetiyordur o zaman çeşit olarak benimkine de...

Sağol cnm bunun uygulamasına bakıyorum bende aslında ama değişik tarifleri denemedim.. kıyma yada tavuk kattığında onu direkt yiyebiliyor mu yoksa çekiyor musun blenderla falan..
8. Ayınız da kutlu olsun🎂 bizde 8 buçuk aylık olduk yeni başladım araştırmaya benimki yürüme çalışmalarına başladı gibi hazır olsun ilk adımını atınca vereyim eline diye düşündüm:))

Blendır çok nadir kullanıyorum tavuğu elimle minik parça haline getiriyorum zaten eziliyor kıyma da küçük zaten yiyebiliyor. Sağ ol canım 😊 iyi düşünmüşsün canım kenardan mı yürümeye başladı

Blendır çok nadir kullanıyorum tavuğu elimle minik parça haline getiriyorum zaten eziliyor kıyma da küçük zaten yiyebiliyor. Sağ ol canım 😊 iyi düşünmüşsün canım kenardan mı yürümeye başladı
Köy Tavuğunu marketten mi aldın cnm biz canlı kesen bulamadık arıyoruz hala.. onu pişirip suyuyla az az mı attın buzluğa yoksa her defasında az az mı haşlıyorsun..ne çok sordum🙈 evet cnm kenardan yeni yeni biraz gidiyor hangi ayağını atabileceğini bulabilirse tabii😂 asıl elini bırakıp biyerden başka bir yere geçmeye çalışıyor.. koltuğa tutunurken çağırdığımda tek eliyle dengeyi kuruyor sonra bırakıveriyor Allahtan bez var popo üstü düşü düşe bir hal oldu😂 zaten ben karar veripte alana kadar yaşı gelir:))

Blender canım.
Gebeyken salatalığa bayılmıştım. Evet, şimdi de kızım bayılıyor :KK9:.
Domates de yiyoruz.... Lor peyniri sevmedi mesela. Kıyma yerken zorlandı. Eti haşlayarak veriyorum, çorbalarına öyle katıyorum. Aventin makinasıyla yapıyorum

Blender canım.
Gebeyken salatalığa bayılmıştım. Evet, şimdi de kızım bayılıyor :KK9:.
Domates de yiyoruz.... Lor peyniri sevmedi mesela. Kıyma yerken zorlandı. Eti haşlayarak veriyorum, çorbalarına öyle katıyorum. Aventin makinasıyla yapıyorum
Yaaa benimde ayva greyfurt erik gibi ekşi şeyler canım çekerdi kızım da seviyor ekşiyi😍 ben peyniri kendim yapıyordum sonra arkadaşımdan duydum migrostan damla peynir alıyormuş akşamdan suda bekletince tuzu kalmıyor çatalla ezip veriyoruz çok seviyor..9. Ayda başlayın kıymaya falan demişlerdi bize sağlık ocağından bende başlayacağım artık inşallah yer... sağol cnm...

Köy Tavuğunu marketten mi aldın cnm biz canlı kesen bulamadık arıyoruz hala.. onu pişirip suyuyla az az mı attın buzluğa yoksa her defasında az az mı haşlıyorsun..ne çok sordum🙈 evet cnm kenardan yeni yeni biraz gidiyor hangi ayağını atabileceğini bulabilirse tabii😂 asıl elini bırakıp biyerden başka bir yere geçmeye çalışıyor.. koltuğa tutunurken çağırdığımda tek eliyle dengeyi kuruyor sonra bırakıveriyor Allahtan bez var popo üstü düşü düşe bir hal oldu😂 zaten ben karar veripte alana kadar yaşı gelir:))

Kasabın birinde bulduk :)) kaynattım hem suyuna az didikledim koydum hem de ayrı poşetledim çıkarıp hemen çorbasına katıyorum pişerken rahat oldu. Ayy anlattığın yerde gözümde canlandı yürüme şekli 😂 Bi yürüseler rahatlarız inşallah.

Selam Kızlar bayaa uzun zaman oldu yazmayalı özlemişim buraları :)
Hatırlayanlar vardır biz 12 Aralıkta plasenta yapışıklığı yüzünden 34.haftada doğduk Ocak bebeği olamadık. Prematüre olunca tabii her şeyi 2 katı yaşadık ama çok şükür sağlığımız yerinde bir sıkıntımız yok. Yaşıtlarımızı yakalayıp geçtik bile :)
Ek gıda ile ilgili bir çok şey paylaşılmış bende günlük menümüzü paylaşayım istedim.

07:30 da ben işe giderken uyanıyor, bütün gece emmesine rağmen 150cc devam sütü içiyor.

09:30-10:00 Sabah kahvaltıda; 1yumurta sarısı, tuzsuz lor peyniri, ceviz, devam sütü, pekmez, bebek ekmeği, tereyağı karışımı yapıyor k.validem çünkü tek tek verdiğinde yemiyor deyip bırakıyor uğraşmıyor.. Bende aklım kalmasın diye çatalla ezerek verdiriyorum.

13:00 öğle saatinde genellikle çorba veriyorum. Kıyma ve ilikli kemik suyu mutlaka oluyor içinde. Tarhana, mercimek, yayla, şehriye gibi.. Çorbalarımızı blenderdan geçirmiyoruz aynı şekilde sebzeleri de ezerek veriyorum.

16:00 gibi meyveli yoğurt yada sebze yemeği yiyor. Kış bebeği olduğu için çok şanslıyız rahatlıkla karnabahar, brokoli, pırasa, havuç, ıspanak bulabiliyoruz. Evde ne varsa pirinç, bulgur yada irmikle pişirip yoğurtla birlikte yediriyoruz.

19:00-20:00 kaşık maması yada muhallebi yapıyorum yada bizimle birlikte sofrada sağlam yemişse devam sütü içiyor ve 21:00 gibi uyuyor.

Emeklemeye çalışıyoruz, çok hareketli ve heyecanlıyız daha altta 2 dişimiz var ama üsttekileri zorluyoruz :)

Yaaa benimde ayva greyfurt erik gibi ekşi şeyler canım çekerdi kızım da seviyor ekşiyi😍 ben peyniri kendim yapıyordum sonra arkadaşımdan duydum migrostan damla peynir alıyormuş akşamdan suda bekletince tuzu kalmıyor çatalla ezip veriyoruz çok seviyor..9. Ayda başlayın kıymaya falan demişlerdi bize sağlık ocağından bende başlayacağım artık inşallah yer... sağol cnm...
Bizim ateşimiz vardı Dr a gittik kan tahlilleri istedi cnm ve b12 si düşük çıktı. Dr bana kıyma vermiyormusun bu çocuğa dedi. Hergün yemesi gerekiyor artık 8 aylık dedi. Ben sadece yumurtaya bazende çorbalara koyuyordum aklınızda olsun

X