• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Selam kızlar,
6. ay doktor kontrolünden geldik 500gr almışız.
Gelişimimiz iyi.
Biz yarın tatile çıkacağız 1 hafta sonra sebze mamasından başlayacağız:)

41 kere maşallah
Hayirlisi ile gidip gelin canım nereye gidiyorsunuz

Gurubun en küçüğü sayılırız ama benimki bile durmuyor uyumak istemiyor emzirirken bile hep hareket en fazla 5 dk zaten. Iki küçük çocuğu olup yardımcısı olmayanlar perişan zaten .
Ben primayi beğenmedim. Başta sleepy kullandım memnundum. Molfix sevmedim . Evy baby yerine bim in bezini tercih ederim. Islak mendil için sleepy yenidoğan en iyisiydi.

Maşallah bu sefer diğer abisiyle fotosu var Paşa'nın ip yerime ikisininde ogluslar çok yakışıklı annesi haberin ola Allah şanslarını da güzel eylesin

Teşekkürler kızlar şimdi geldik dişte birşey yok dedi boğazında ve kulağında kızarıklık varmış. Ciğerler temiz. Burunda da hafif tıkanıklık var hırıltısı oluyordu arada. Antibiyotik ve ağrı kesici verdi. Kulağada damla. Kendi doktorumuz yoktu. Oturtup bastırmanda sakınca yok dedi. Ek gıda ya da tam 6 aylık olunca başlıyoruz dedi. 20 günümüz kaldı. Liste verecek misiniz dedim. Yok 1 yıl bal yumurta beyazı çilek ve kivi dörtlüsünden uzak duruyoruz. 6. Aydan itibaren herşeyi veriyoruz dedi. 1 ayda 300 gr almışız. Boyunuda ölçmedi bende panikten unutmuşum:)

Seninki de kafasını sağa sola sallıyordu değil mi cnm bizimkide yapıyordu ağrıyormuş. Bende uykusu geldi sanıyordum :olamaz:

Çok geçmiş olsun canım Dr iyiki gitmissiniz

Büyük kızım kontrolden çıktı ortalığı yaktı yıktı çekmecelerde kıyafet kalmadı. Herşeyi attı. Bir tane oyuncak yerinde değil.
Yarın tatile bebekte geliyor mu dedi evet dedim
Ondan sonra oldu herşey

Kardeşine alışamadi demek kuzu 🙁

Aşı yaptırdık kızlar 3 tane bacaktan bi de ağızdan damla yaptı ağladı kuzucuğum ya 😭 2 ayda 1 kilo almış 7.880 gr olmuş, boyu da 68 cm olmuş 😍 bir daha 1 yaşta aşımız var aralarda boy kilo izlem

Geçmiş olsun kızına canım cumaya da bizim aşı var

Maşallah kilo alimida iyi yavrunun

Maşallah yavruna canım

biz geçen ay 300 Gr aldık bende bu ay golden goat mamayı daha çok verdim bakalım ne kadar kilo aldı kuzu

Sağ ol kuzum inşallah 😍 anne sütü ile o da iyi canım ❤ içimde kaldı emzirmek ikinci olsun hiç mama vermeyi düşünmüyorum sarılık olur diye korktuk vs😂

Maşallah yavruna canım

biz geçen ay 300 Gr aldık bende bu ay golden goat mamayı daha çok verdim bakalım ne kadar kilo aldı kuzu

Sağ ol canım
Yarasın inşallah senin paşaya da 😍 memleket havası da iyi geldi en azından ben dinlenebiliyorum. Uykumuz çok iyi şükür akşam en geç 9 da uykuya geçiyor onun da etkisi oldu epey uyuyor

Gurubun en küçüğü sayılırız ama benimki bile durmuyor uyumak istemiyor emzirirken bile hep hareket en fazla 5 dk zaten. Iki küçük çocuğu olup yardımcısı olmayanlar perişan zaten .
Ben primayi beğenmedim. Başta sleepy kullandım memnundum. Molfix sevmedim . Evy baby yerine bim in bezini tercih ederim. Islak mendil için sleepy yenidoğan en iyisiydi.
O perisanlardan biri de benim.
Ev darmaduman doğru düzgün yemek yaptığım da yok ama akşama kadar totom yer görmüyor ne yapıyorum ben de anlamıyorum 🙃

Merhaba hanımlar uyku için direnen kuzu az önce teslim oldu
Bugünde yatmadan önce elma pureli irmikli muhallebi yaptım

CANIM AZRAMM CANIM AZRAMM nasıl oldu Yusuf paşa arayamadim bu gün evde temizlik vardı birde kuzuyu düşürdüm yataktan 😟😪
Geçmiş olsun canım
Bir şeyi var mı pasanin 🙁

Merhaba hanımlar uyku için direnen kuzu az önce teslim oldu
Bugünde yatmadan önce elma pureli irmikli muhallebi yaptım

CANIM AZRAMM CANIM AZRAMM nasıl oldu Yusuf paşa arayamadim bu gün evde temizlik vardı birde kuzuyu düşürdüm yataktan 😟😪
Gecmis olsun, birsey oldu mj🙁

Teşekkürler kızlar şimdi geldik dişte birşey yok dedi boğazında ve kulağında kızarıklık varmış. Ciğerler temiz. Burunda da hafif tıkanıklık var hırıltısı oluyordu arada. Antibiyotik ve ağrı kesici verdi. Kulağada damla. Kendi doktorumuz yoktu. Oturtup bastırmanda sakınca yok dedi. Ek gıda ya da tam 6 aylık olunca başlıyoruz dedi. 20 günümüz kaldı. Liste verecek misiniz dedim. Yok 1 yıl bal yumurta beyazı çilek ve kivi dörtlüsünden uzak duruyoruz. 6. Aydan itibaren herşeyi veriyoruz dedi. 1 ayda 300 gr almışız. Boyunuda ölçmedi bende panikten unutmuşum:)

Seninki de kafasını sağa sola sallıyordu değil mi cnm bizimkide yapıyordu ağrıyormuş. Bende uykusu geldi sanıyordum :olamaz:
Gecmis olsunbizzimkide sabahlari cigerden oksuruyor. Sikintisi var midir acaba ?

Papatyamaviss Papatyamaviss ben letgodan ergobaby kanguru almak istiyorum. Sen alırken dikkat ettiğin birşey oldumu canım. Sahte falan oluyorya bunlar.
Ic etiketine baktim daha once neler satmis ne yorum almis ona baktim sahtesine denk gelecegini sanmiyorum ben ya sahte aahte diyen varda hic replika satan bi yer sayfa gormedim bn bu ergolarda fatura sorabilirsin yeni ise

Tamam canım teşekkür ediyorum 🤗

Valla bilmiyorum ki canım hep bacak arası kısımları badinin kaka lekesi ki çok uzunda tutmuyorum.

Aynen canım lekeleri çıkmıyor evde 4 numara var deneyeyim Bari bende

İnşallah istediğin gibi çıkar benim aldığımda 3-18 ay mı ne yazıyor bakalım bizimki nasıl çıkacak canım

İndirim vardı canım sanırım o yüzden 😀

Canım zor olmayacak mı gece kalkması sürekli. Ben düşünmüyorum daha ayırmayı ama kendi rahatım için 😂 ahh bu büyük insanlar Benin’de deli ediyor bugün abimle tartıştık yok çocuğu aç bırakıyormuşum yok az kilo alıyormuş. Yok doktor ne bilirmiş ne kadar yiyeceğini falan doktorun sözü dinlenmezmiş yemek konusunda Allah’ım daha neler neler zor valla insanlarla uğraşmak

Benim kızım 38+4 de 14 Ocak’ta doğdu. Son adete göre tam tarihinde ultrasona göre ise erken doğdu 5. Ay kontrolünde 5850 gr 63 cm çıkıyor. Doğum kilosu 2990 dı 4. Gün 2700 gr düştü ve onu baz aldılar. Doğum kilosu ve genetiğe göre kızımın kilosu normal canım. Kilo çok önemli değilmiş boy ve baş çevresi önemiymiş. Gelişiminde de sıkıntı olmadığı için kiloyu çok dert etmiyorum. Maşşalah sizin kilo gayet iyi erken doğmasına rağmen.

Maşallah canım süper. Rota ne tarafa
çok teşekkkür ederim ya bize yakın kiloları duyunca endişem iyice azaldı,kafa çevremizde boyumuz da 5.ay ile uyumlu zaten tekrardan sağolun

I ISIK27 Papatyamaviss Papatyamaviss A anneveoglusu Kahsen Kahsen M Mavisu27 Nilufer_3457 Nilufer_3457 bsebse bsebse Pamuk Panda Pamuk Panda S skelebeks incebellibardak incebellibardak Kızlar teşekkürler ilginize. İki gündür sıkıntılarla uğraşıyoruz ve maalesef bazılarınızın tahmin ettiği gibi inek sütü alerjisi çıktı kızımda :( Yoğurt 10 gün sonra, mama da 2 gün sonra belirti verdi. Ben bunları nasılsa önceden kullandım diye suçlu zeytinyağı sanmıştım ama maalesef süt alerjisi çıktı karşımıza. Kuzum uykusundan öksürerek uyanmaya başlamıştı iyice. Öksürük krizi gibi sonu ağlamayla ve uykusunun açılması ile devam eden :( Süt alerjisinden midesinden yukarı çıkıyormuş reflü olarak. Kabızlık, reflü, vücudunda alerjik döküntüler, mamayı içer içmez aşırı kusma, genel olarak da kilo alamama olarak belirti verdi. Şimdi ben katı bir süt ve ürünleri diyetine giriyorum. Aynı zamanda dana eti de yasak. Bu arada ek gıdayı askıya alıyoruz. Şimdilik sadece sen diyet yap bebeği de emzir 10 gün sonra tekrar bakalım dedi. Midesi için de gaviscon şase verdi onu kullanacağız düzelene kadar. Ben diyete başlayınca ancak 15 günde temizleniyormuş anne sütü. Bu arada belirtiler azalarak kaybolacak, sonra da ek gıda sürecine bakacağız sebze ile dedi. Bu zamana kadar bebeğimin hep az kilo almasının sebebi de inek sütü alerjisiymiş maalesef ki. Sadece annesini emen ve süt alerjisi olan bebekte her zaman mukuslu veya kanlı kaka olmayabilir, yada dışardan alerjik reaksiyon hissedilmeyebilir, bu şekilde az kilo alması da bir belirteç olabilir dedi. Bazı bebekler ek gıdaya geçmeden bu alerji anlaşılamayabiliyor dedi. 10 gün kadar izleyecek. Bebekte hala kilo artışı olmazsa rapor çıkartıp alerjik bebeklerin kullandığı mamadan veririz dedi. Kuzumun huzursuzluğu bir geçse bir nebze yüzüm gülecek :( Bebeklerimiz hep sağlıklı olsun :dua:

Maşallah bu sefer diğer abisiyle fotosu var Paşa'nın ip yerime ikisininde ogluslar çok yakışıklı annesi haberin ola Allah şanslarını da güzel eylesin
Sağol canım senin oğlunda doğuştan erkek siması var . Benim son beşik de öyle. Geç oldular ama hemen yakışıklı olacakları belli oldu . Maşallah .
Ben çok yoruluyorum yaşlandım ondan mı diyorum bazen . Bazen de sabret 5 ay geçti sayılır bu günlerin tadını çıkar diyorum zaman çabucak geçiyor. 😍😚

I ISIK27 Papatyamaviss Papatyamaviss A anneveoglusu Kahsen Kahsen M Mavisu27 Nilufer_3457 Nilufer_3457 bsebse bsebse Pamuk Panda Pamuk Panda S skelebeks incebellibardak incebellibardak Kızlar teşekkürler ilginize. İki gündür sıkıntılarla uğraşıyoruz ve maalesef bazılarınızın tahmin ettiği gibi inek sütü alerjisi çıktı kızımda :KK43: Yoğurt 10 gün sonra, mama da 2 gün sonra belirti verdi. Ben bunları nasılsa önceden kullandım diye suçlu zeytinyağı sanmıştım ama maalesef süt alerjisi çıktı karşımıza. Kuzum uykusundan öksürerek uyanmaya başlamıştı iyice. Öksürük krizi gibi sonu ağlamayla ve uykusunun açılması ile devam eden :KK43: Süt alerjisinden midesinden yukarı çıkıyormuş reflü olarak. Kabızlık, reflü, vücudunda alerjik döküntüler, mamayı içer içmez aşırı kusma, genel olarak da kilo alamama olarak belirti verdi. Şimdi ben katı bir süt ve ürünleri diyetine giriyorum. Aynı zamanda dana eti de yasak. Bu arada ek gıdayı askıya alıyoruz. Şimdilik sadece sen diyet yap bebeği de emzir 10 gün sonra tekrar bakalım dedi. Midesi için de gaviscon şase verdi onu kullanacağız düzelene kadar. Ben diyete başlayınca ancak 15 günde temizleniyormuş anne sütü. Bu arada belirtiler azalarak kaybolacak, sonra da ek gıda sürecine bakacağız sebze ile dedi. Bu zamana kadar bebeğimin hep az kilo almasının sebebi de inek sütü alerjisiymiş maalesef ki. Sadece annesini emen ve süt alerjisi olan bebekte her zaman mukuslu veya kanlı kaka olmayabilir, yada dışardan alerjik reaksiyon hissedilmeyebilir, bu şekilde az kilo alması da bir belirteç olabilir dedi. Bazı bebekler ek gıdaya geçmeden bu alerji anlaşılamayabiliyor dedi. 10 gün kadar izleyecek. Bebekte hala kilo artışı olmazsa rapor çıkartıp alerjik bebeklerin kullandığı mamadan veririz dedi. Kuzumun huzursuzluğu bir geçse bir nebze yüzüm gülecek :KK43: Bebeklerimiz hep sağlıklı olsun :dua:
Ah kuzum benim yaa anne sutunden gecerken bu kdr etki gostermiuor ama direk yediğinde daha farkli olabiliyor iste bnde cok teteddutluyum ondan bakslm bizde gidicez ne önerecek cok gecmis olsunn

Back