• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
bizim doğum kilomuz 2200 47 cm.de boy.
Doktorumuz birşey bulamadı yine de çocuk gastro.da görsün dedi.
Sizin hareketleriniz nasıl acaba neler yapıyor? Ek gıdaya geçtiniz mi?
bizim evde 32 aylık bir abi var onun etkisiyle çok fazla uyarana maruz kalıyor.
bizimki abiyi görünce kaçıyor sürünerek :)
en çok yaptığı aktivite kolunun altından tutunca yürüyüp topa vurmak.
oturtup kitap verince önce ağzına alıyor sonra sayfaları çevirip bize anlatıyor gibi sesler çıkarıyor.

doktorumuzun da iki küçük çocuğu var. abilerden kaçmak için çabuk yürüyecekler, onları şikayet etmek için çabuk konuşacaklar ikincilerin kaderi bu diyor. bizim gelişim tamamen abiden kaynaklı

32 aylık abimiz de bebek gibi ağlıyor, oyun halısına yatıyor, emzik emiyor :)
onda da gelişim gerilemesi var :KK48:

abi 3800 gr doğmuştu 5. ayda 68 cm ve 8.5 kiloydu.
ilk torun olduğu için kucaktan kucağa geziyordu.
9 ayda zar zor oturabiliyordu.
ilk 9 ay sadece anne sütüyle beslenmişti. ağzına bişey değince kusuyordu değil yutmak.

kıza dr yoğurt verebilirsin dedi biz yemek yerken onu da mamasandalyesine oturtuyorum kaşığı yoğurda batırıp veriyorum kendi kendine yalıyor.

genetik kadar çevresel faktörlerde önemli çocuk gelişimi için.
içinin rahat etmesi için götür doktora.
annelik içgüdelerine de güven:KK66:

bizim evde 32 aylık bir abi var onun etkisiyle çok fazla uyarana maruz kalıyor.
bizimki abiyi görünce kaçıyor sürünerek :)
en çok yaptığı aktivite kolunun altından tutunca yürüyüp topa vurmak.
oturtup kitap verince önce ağzına alıyor sonra sayfaları çevirip bize anlatıyor gibi sesler çıkarıyor.

doktorumuzun da iki küçük çocuğu var. abilerden kaçmak için çabuk yürüyecekler, onları şikayet etmek için çabuk konuşacaklar ikincilerin kaderi bu diyor. bizim gelişim tamamen abiden kaynaklı

32 aylık abimiz de bebek gibi ağlıyor, oyun halısına yatıyor, emzik emiyor :)
onda da gelişim gerilemesi var :KK48:

abi 3800 gr doğmuştu 5. ayda 68 cm ve 8.5 kiloydu.
ilk torun olduğu için kucaktan kucağa geziyordu.
9 ayda zar zor oturabiliyordu.
ilk 9 ay sadece anne sütüyle beslenmişti. ağzına bişey değince kusuyordu değil yutmak.

kıza dr yoğurt verebilirsin dedi biz yemek yerken onu da mamasandalyesine oturtuyorum kaşığı yoğurda batırıp veriyorum kendi kendine yalıyor.

genetik kadar çevresel faktörlerde önemli çocuk gelişimi için.
içinin rahat etmesi için götür doktora.
annelik içgüdelerine de güven:KK66:
ooo maşallah siz biraz da hareketlisiniz sanırım, iki tane abi de bizde var ama biz ağırız galiba sadece sesler çıkarıyoruz destekli oturuyoruz :)
Önemli olan sağlıklı olmaları her çocuk kendine özeldir Allah uzun ömürler versin size bağışlasın

ooo maşallah siz biraz da hareketlisiniz sanırım, iki tane abi de bizde var ama biz ağırız galiba sadece sesler çıkarıyoruz destekli oturuyoruz :)
Önemli olan sağlıklı olmaları her çocuk kendine özeldir Allah uzun ömürler versin size bağışlasın
Ay hareketsiz bebe can dir heyecandır valla 1 aydır annem güzel agliyor😂 değil mi S Sevimlipanduf

Gurubun en küçüğü sayılırız ama benimki bile durmuyor uyumak istemiyor emzirirken bile hep hareket en fazla 5 dk zaten. Iki küçük çocuğu olup yardımcısı olmayanlar perişan zaten .
Ben primayi beğenmedim. Başta sleepy kullandım memnundum. Molfix sevmedim . Evy baby yerine bim in bezini tercih ederim. Islak mendil için sleepy yenidoğan en iyisiydi.

Teşekkürler kızlar şimdi geldik dişte birşey yok dedi boğazında ve kulağında kızarıklık varmış. Ciğerler temiz. Burunda da hafif tıkanıklık var hırıltısı oluyordu arada. Antibiyotik ve ağrı kesici verdi. Kulağada damla. Kendi doktorumuz yoktu. Oturtup bastırmanda sakınca yok dedi. Ek gıda ya da tam 6 aylık olunca başlıyoruz dedi. 20 günümüz kaldı. Liste verecek misiniz dedim. Yok 1 yıl bal yumurta beyazı çilek ve kivi dörtlüsünden uzak duruyoruz. 6. Aydan itibaren herşeyi veriyoruz dedi. 1 ayda 300 gr almışız. Boyunuda ölçmedi bende panikten unutmuşum:)

ya diştir canım ta kulak enfeksiyonu bu ikisinde kulağı çekiştiriyorlar
Sakın ve aglamadigi bi zaman kulaklarina arkasiba ortasina bastırbi yokla kuzum yine agliyosa vardir bisey
Dis sikintisi kulaga vuruyor
Dis haberini bekliyoruz ❤❤🙃
tepkilerini takip et canım ama diş çıkarırkende kulak kaşıyorlar

Z zeLina geçmiş olsun. Biz de yaşıyoruz bu sorunu. Kulakta iltihap çıktı.
Seninki de kafasını sağa sola sallıyordu değil mi cnm bizimkide yapıyordu ağrıyormuş. Bende uykusu geldi sanıyordum :olamaz:

Ben de daha annemlerdeyim bugün devlet hastanesine kontrole götürdüm 4 ay 25 günlüğüz en son 11 gün önce tartılmıştı sağlık ocağında 300 gr almıştı bugün de 300 gr almış 6600 şu an 63 cm olmuş 😊kulaklarına elini sık götürüyordu o da şükür bir şey çıkmadı hafif sarı akıyor peçeteye al kulak çöpü kullanma dedi bende elimle düşeni temizliyordum.

Bezden de konuşulmuş memlekete gidince eşim a101 den sleepy natural aldı 4 no kullanıyorum basenler sıkıyor 3 no da. Öncesinde sleepy klasik kullandık hiç bir sıkıntı yaşamadım. Her bebeğe aynı bez iyi gelemeyebiliyor sık değiştirme taraftarı değilim buna devam 😊

Teşekkürler kızlar şimdi geldik dişte birşey yok dedi boğazında ve kulağında kızarıklık varmış. Ciğerler temiz. Burunda da hafif tıkanıklık var hırıltısı oluyordu arada. Antibiyotik ve ağrı kesici verdi. Kulağada damla. Kendi doktorumuz yoktu. Oturtup bastırmanda sakınca yok dedi. Ek gıda ya da tam 6 aylık olunca başlıyoruz dedi. 20 günümüz kaldı. Liste verecek misiniz dedim. Yok 1 yıl bal yumurta beyazı çilek ve kivi dörtlüsünden uzak duruyoruz. 6. Aydan itibaren herşeyi veriyoruz dedi. 1 ayda 300 gr almışız. Boyunuda ölçmedi bende panikten unutmuşum:)

Geçmiş olsun kuzum. Hemen atlatır umarım bebeğin

Ay hareketsiz bebe can dir heyecandır valla 1 aydır annem güzel agliyor😂 değil mi S Sevimlipanduf
Ayy sorma canım sorma kollarım kas yaptı artık yerde başedemiyorum kucağıma alıyorum az otur diye, pusetten atıyor kendini zaptedemiyorum, öğlen 1 de annemlerdeydik yolda da uyumadı geldik gene uyumadı bi bardak çayımı içemedim

Ben de daha annemlerdeyim bugün devlet hastanesine kontrole götürdüm 4 ay 25 günlüğüz en son 11 gün önce tartılmıştı sağlık ocağında 300 gr almıştı bugün de 300 gr almış 6600 şu an 63 cm olmuş 😊kulaklarına elini sık götürüyordu o da şükür bir şey çıkmadı hafif sarı akıyor peçeteye al kulak çöpü kullanma dedi bende elimle düşeni temizliyordum.
Maşallah Nilay hanıma birde az kilo alıyor diyordun annesi biz bir ayda almışız o kadar golden goat yaramış kuzuya:)) sarı akıntı hafif hafif bizimde oluyordu cnm o normal.. hastalanmasın yavrucakkar..

Ajanstan anlaşmayi düşünüyorum kuzum maalesef ben sitede otururum biçim blok 200 daire ama kımse kimseyi bilmez
anladım canım gerci senin işin saatler basıl bilmiuorum bizim arada toplantı vs cok oldugu için ben hep yakın tercih ediyorum bakıcı tabi olursa ajanstan da gönlünce birisi olur umarım bakıcıbın iyi yanı sen ne dersen onu yapıyor genc olursa çocuga ayak uydurabiliyor daha aktif olıyor ama büyüjlere bunu yap şöyle yap böyle yapma desen hemen alınıyorlar hayırlısı olsun biz de debk gelirse eşi le dönüşümlü bakıcaz sanırım abimiz dr kreşe gidebilir

Seninki de kafasını sağa sola sallıyordu değil mi cnm bizimkide yapıyordu ağrıyormuş. Bende uykusu geldi sanıyordum :olamaz:
Gecmis olsun canim, iyiki hemen goturdun ilerlemeden

Back