• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

CCanim doktorun ne dedi o önemli, bence kimseyle kıyaslama, benimkide bazı açılardan haftasından geride ama doktor gayet normal, her bebek bir değil dedi. Sen en güzeli doktorundan daha doğru cevaplar al, canını da sıkma , bu ölçüm işleri metre alınarak yapılan bir ölçüm olmuyor, yani bazen doğunca farklı olabiliyor ölçümleri. İri bebek denilip normal bir bebek dogabiliyor, karın çevresi geniş denilip yanılma payı olabiliyor. Hiç olumsuz düşünme canim
C
İnş öyledir yaa..doktorumda gelişimi geri diyor ne olur bilmiyorum artık

Kızlar hahırlı aksamlar hepinize..bugün 35+2 olduk ama maalesef bebeğimin gelişimi 32 haftalık gösteriyormuş boyu iyimiş kilosu biraz düşük ama kafa çevresi 32 haftalıkmış 😔acaba çevrenizde haftasına uyumlu olmadığı söylenip sağlıklı haftasında doğan varmı
Daha önceki kontrole göre artış varsa sıkıntı yoktur minik bir bebek olabilir.Sıkma canını,doktorun ölçünleri de çok fark ediyo.Bi doktorun 51 cm ölçtüğünü on gün sonra başka bi dr 49 cm ölçtü bende de.Yemene dikkat et biraz.Kaşar,süt,avokado,muz,çerez falan çok iyi geliyor bebeğe

Hayırlı pazarlar
Benim kız da kara kara bakıyor mest ediyor beni her haliyle. Günden güne değişiyor hem görüntüsü hem hareketleri. İlk bir hafta gerçekten zor geçti ama şimdi şimdi her şey daha da güzelleşiyor şükür. İnşallah daha da güzel olacak :KK66:

Kızım sabırlı olsaydı yarına planlı doğumum olacaktı :KK66: tekrar yaşamak isterdim o anı tüm acısına rağmen. Şimdi on iki günlük olduk bile eskidik size göre :KK70:

işte bende o günleri özlediğim için Rabbimden istedim 3.bebeğimi... bana görede acısı olmasına ragmen çok güzel anlar. maşallah Size annesi.
ben bahsetmiştim kızımdeğişti çok yoruyor beni diye. .sanki daha iyiyiz Son günlerde. baya düzelme oldu. korkuyor herşeyden , ara ara bunu dile getiriyor . dua bekliyorum senden.

yaaa birde ben çok seviniyordum bebeğim aşağıda kolay olur doğumum diye..ama Son kaç gündür bildiğin yukarı çıktı 🤐
ama ne yukarı az daha çıksa kaburgamın iki arasına girecek 😏
ey güzel Rabbim en hayırlısını nasip et.

Bugün kv kahvaltıya gittik.
bahçe katında evleri. harika bir hava vardı
sonra bana dedi ,çok dua ediyorum bu kez sağlıkla kolaylıkla kucağınaa alasın diye.
inanıyorum kolay olacak dedi..beni çok rahatlattı sağolsun.
sonra pazara gittik bişeyler aldık , iyi geçti günüm. bakalım bizi neler bekliyor. can sağlığı ile inşallah.

yaaaa 💪💪💪💞💞💞
Se
on 5 gün geri sayımdayız sizin için 🤗
@karapissocum nasılsın canım?Çok şükür temizliğimi bitirdik.Üstümden bir yük kalktı.Bir iki tepsi pasta da atarsam buzluğa benden iyisi yok.Çok da önemli değil bu kısım ama çok şükür tüm hazırlıklarımızla doğuma hazırız.Bize bu fırsatı veren bı günleri gösteren Rabbime şükürler olsun.Rabbim sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.Aminn

kızlar bebeklerimiz doğduğunda bizimle aynı ısıya ihtiyaç duyuyorlar.
sizden bir kat fazla giyinmeleri yeterli olacaktır
petekleri açıp sıcağa alıştırmayın derim.
şöyle düşünün , hem kıyafetleri hem battaniyeye sarılı olacaklar. birde burnu eller soğuk olabilir önemli olan ensesi boynu. yazmak istedim. benim evde petekler iki gündür kapalı. .bakalım eğer bu sıcaklıkta olursa asla açmam petekleri ne gece ne gündüz. .zaten sürekli emme uğraşı içinde olacak ve fazlasıyla efor sarfedecek, terler bile emerken.

@karapissocum nasılsın canım?Çok şükür temizliğimi bitirdik.Üstümden bir yük kalktı.Bir iki tepsi pasta da atarsam buzluğa benden iyisi yok.Çok da önemli değil bu kısım ama çok şükür tüm hazırlıklarımızla doğuma hazırız.Bize bu fırsatı veren bı günleri gösteren Rabbime şükürler olsun.Rabbim sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.Aminn

kız maşallah sana sende az değilsin 😘🤗
artık doğurabilirim diyorsun 🤗

bu gurubun anneleri hepsi hamarat. ben buzluğa çiğ yufka attım iyimii işime yararmı :D
hala hastane çantamı hazırlayacam, Son bi kaç parça ütü kaldı öyle.
oğlumun merasimi dolayısıyla yoruldum baya. ama ev düzene girdi. güzel oldu.
temizlik işi kaldı benim.
haftaya hava durumuna göre hallederiz inşallah. bende hiç doğacak durum yok. kasılma bile yok ya.
galiba en Son ben doğacağım hafta olarak benimle aynı olanlar arasında.

İnş öyledir yaa..doktorumda gelişimi geri diyor ne olur bilmiyorum artık

kızlar bişey diyeyimmi?
her dönem bi değişik şeyler duyuyorum ve sonu rahatlıkla bitiyor. bu dönemde bu grupta gelişim geriliği olayı yazılıyor. benden 3 hafta ilerde olan arkdaşımada gelişim geriliği teşhisi kondu ve 40.haftada normal doğumla bebeğini kucakladı. .2.800 gr maşallah gayet sağlıklı.
aynı şekilde banada gelişim geriliği olabilir denildi ve bebeğim baya minik..şimdi düşünüyorum,bu gelişim geriliği denen şey geç dölleme olabilir. anne baba soyuna çekmiş olabilir Vs. en basit şu ultrason doğru sonuç vermiyor olabilir. benim 3.doğumum olacak. ve beklenen kiloda gelmedi ikiside.
stres bebeğini etkiler ..bence üzülme bebeğin karnı başı her neyi ise haftasını düşünme. kilosuna bakma.

Hayırlı pazarlar

işte bende o günleri özlediğim için Rabbimden istedim 3.bebeğimi... bana görede acısı olmasına ragmen çok güzel anlar. maşallah Size annesi.
ben bahsetmiştim kızımdeğişti çok yoruyor beni diye. .sanki daha iyiyiz Son günlerde. baya düzelme oldu. korkuyor herşeyden , ara ara bunu dile getiriyor . dua bekliyorum senden.

yaaa birde ben çok seviniyordum bebeğim aşağıda kolay olur doğumum diye..ama Son kaç gündür bildiğin yukarı çıktı 🤐
ama ne yukarı az daha çıksa kaburgamın iki arasına girecek 😏
ey güzel Rabbim en hayırlısını nasip et.

Bugün kv kahvaltıya gittik.
bahçe katında evleri. harika bir hava vardı
sonra bana dedi ,çok dua ediyorum bu kez sağlıkla kolaylıkla kucağınaa alasın diye.
inanıyorum kolay olacak dedi..beni çok rahatlattı sağolsun.
sonra pazara gittik bişeyler aldık , iyi geçti günüm. bakalım bizi neler bekliyor. can sağlığı ile inşallah.
Canım doğumdan sonra çocukların birbirine alışması bakımından bir geçiş süreci seni bekliyor olacak. İnşallah kolay atlatırsınız o günleri. 💗

Canım ben de bebeğimin hareketlerini 36.haftada çok yukarıda hissetmeye başlamıştım hatta neler oluyor diye endişelenip bir hafta erken gitmiştim kontrole meğer bizim kız kanala girmiş ayaklar da boş alan bulmuş tabi yukarıya yukarıya tepinip duruyor 😂 belki senin de böyle bir şey olmuştur. ;)

kız maşallah sana sende az değilsin 😘🤗
artık doğurabilirim diyorsun 🤗

bu gurubun anneleri hepsi hamarat. ben buzluğa çiğ yufka attım iyimii işime yararmı :KK70:
hala hastane çantamı hazırlayacam, Son bi kaç parça ütü kaldı öyle.
oğlumun merasimi dolayısıyla yoruldum baya. ama ev düzene girdi. güzel oldu.
temizlik işi kaldı benim.
haftaya hava durumuna göre hallederiz inşallah. bende hiç doğacak durum yok. kasılma bile yok ya.
galiba en Son ben doğacağım hafta olarak benimle aynı olanlar arasında.
Canım çalışınca azar azar yapıp bitirdim.Herşeyi son zamana bıraksam yetişmezdi.Allah kolaylık versin canım senin daha zamanın var.Yavaş yavaş bitirirsin.Çocukların da küçük ya ancak.Allah kolaylık versin. A asitane161719 sen napıyosun canım?Kaldınız mı başbaşa??

karapisso karapisso R rkndmt Hifaa Hifaa selam kızlar bugün çok güzel bir hava vardı gerçekten sabahtan çok ağırlaşmıştım ama sonra kendime geldim dışarı çıktım. Son günler git gide daha da ağırlaşıyorum. Benim karnım hiç aşağı inmedi. Hala yukarıda. Kilosu da fazla görünüyor bakalım ne olacak. Çatı muayenesinden çekiniyorum biraz ama mecbur yaptırıcam. Bu arada meryem ana otu diye bir ot varmış sancınız başlayınca uygun bir kasede sıcak suya atıp suya birkaç dua okunuyor ot açılmaya başlıyor. Açıldıkça rahim de kolay açılıyormuş. Bu taraflarda sordum birkaç yere bulamadım. Araştırıcam sizin de aklınızda olsun kızlar. Çok duydum bu otu kullananları. Eğer normal olursa sancı başlar başlamaz kayınvalideme yaptırıcam.😀

Canım çalışınca azar azar yapıp bitirdim.Herşeyi son zamana bıraksam yetişmezdi.Allah kolaylık versin canım senin daha zamanın var.Yavaş yavaş bitirirsin.Çocukların da küçük ya ancak.Allah kolaylık versin. A asitane161719 sen napıyosun canım?Kaldınız mı başbaşa??
Kaldık canım çok şükür. İyiyiz hamdolsun iki çocuklu hayata adapte sürecindeyim. Senin de geri sayım başlamış hayırla sağlıkla kavuşun inşallah. Çok güzel çok başka bir an o kavuşma anı. Doya doya yaşayın inşallah 😉💕

Kızlar bugün bebeğimi düşündüm.
sizlerde yaşıyormusunuz aynı hisleri 😌
derin bir şekilde düşündüm. .acaba nasıl bir bebeğim olacak kime benzeyecek.
Son zamanlarda kızım çok düşkündü süte. bıraktırana kadar çok zorlandım
şimdi bebeğim gelsin emsin diye gün sayıyorum.
çok farklı duygular. 37.haftam bitiyor zaman yaklaşıyor heyecanımız artıyor şükürler olsun. bu hafta çok yoğun olacağız okul planlarımız var. düşünüyorum sonrasında ramazan geliyor ve gün sayacağım.
Rabbim sana yarattıklarının adedine sonsuz hamdû Senalar olsun...
iyikİ varsınız bu güzel platformda güzel zamanlar geçirdik , .duygularımızı paylaştık dertleştik .
Allah kucağına alanlara güçkuvvet versin
Bizlerede kutlu müjdeli sağlıklı doğum haberleri vermeyi nasip etsin 🤗💞💗💖
A asitane161719
Hifaa Hifaa Nilayyy Nilayyy R rkndmt @Pisikedii leylunehar leylunehar @KEVOK T tugce212121 @Meraycan @Happinesss26 @sermed
@luckyfish_2019
@merhabask
@NAZ22076 💞💖💗💟
Amin canım rabbim sağlıkla kolaylıkla hayırlısıyla kavuştursun inş hepimizi de evlatlarımıza 🙏🥰

karapisso karapisso R rkndmt Hifaa Hifaa selam kızlar bugün çok güzel bir hava vardı gerçekten sabahtan çok ağırlaşmıştım ama sonra kendime geldim dışarı çıktım. Son günler git gide daha da ağırlaşıyorum. Benim karnım hiç aşağı inmedi. Hala yukarıda. Kilosu da fazla görünüyor bakalım ne olacak. Çatı muayenesinden çekiniyorum biraz ama mecbur yaptırıcam. Bu arada meryem ana otu diye bir ot varmış sancınız başlayınca uygun bir kasede sıcak suya atıp suya birkaç dua okunuyor ot açılmaya başlıyor. Açıldıkça rahim de kolay açılıyormuş. Bu taraflarda sordum birkaç yere bulamadım. Araştırıcam sizin de aklınızda olsun kızlar. Çok duydum bu otu kullananları. Eğer normal olursa sancı başlar başlamaz kayınvalideme yaptırıcam.😀

Bende duydum canım o otu araştırıcam, acilmam olsun başlasın diye almayı düşünüyorum,artık açılmamış başlaması lazım:) aktarlarda olabilir belki

Meryem Ana otunu umreden gelenlerin getirmesi gerekiyor canım bizde bulamadık ama bir akrabamiz umreden gelen yakınına getirtti kuzenimde kullandık denildiği gibi oldu şok olduk resmen 🙊

Meryem Ana otunu umreden gelenlerin getirmesi gerekiyor canım bizde bulamadık ama bir akrabamiz umreden gelen yakınına getirtti kuzenimde kullandık denildiği gibi oldu şok olduk resmen 🙊
Canım aktarlarda da var aslında ama benim bulunduğum yerdekiler çok büyük değil o yüzden yoktu. Bildiğim bir aktar var ona soracağım bakalım. Arabistan da yetişen bir bitki o yüzden umreden gelirken getirenler oluyor tabii ama buradan da temin edilebilir.

Bende duydum canım o otu araştırıcam, acilmam olsun başlasın diye almayı düşünüyorum,artık açılmamış başlaması lazım:) aktarlarda olabilir belki
Canım yalnız bunu sancı gelmeden kullanmak işe yaramıyormuş sancı gelince suya atmak gerekiyormuş. Aklında olsun. Birkaç yerde okudum burada.

Canım aktarlarda da var aslında ama benim bulunduğum yerdekiler çok büyük değil o yüzden yoktu. Bildiğim bir aktar var ona soracağım bakalım. Arabistan da yetişem bir bitki o yüzden umreden gelirken getirenler oluyor tabii ama buradan da temin edilebilir.
Evet canım biz burda baya aradık bulamadık benim ilk zorunlu sezeryan olunca gerek duymadık da kardeşime ve kuzenime kullandık cidden faydasını gördüler 😊 inşallah size de olur faydası ❤️ Allah'ım sağlıkla sıhhatle en kolay şekilde kucağınıza almak nasip etsin bebelerimizi 🤗

Canım yalnız bunu sancı gelmeden kullanmak işe yaramıyormuş sancı gelince suya atmak gerekiyormuş. Aklında olsun. Birkaç yerde okudum burada.
Evet kuzenimin suyu gelmiş hemen annesini aramış oda direkt bı bardak suya atmış otu anında açılmış ot hastaneye gidene kadar doğuma doktoru bile beklemedi bebek de ebeler uzman doktoru zorla bekletti bebeğe resmen 🙊

Back