• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor önermeden ek vitamin kullanmayın derim genelde 12. Haftaya kadar folik sonrası vitaminlere geçilir. Ağır gelebilir eğer bariz bir vit düşüklüğü yoksa
Canım çok haklısın,bunları ve daha fazlasını doktorum uzun uzun anlatmıştı.hatta bazı vitaminleri erken ve fazladan almak tümör gibi biseylere neden olabiliyomus, detayını unuttum eşim hep aklında tutuyor bu şeyleri:)
Yani Afrika'da çocuklar çok sağlıklı doguyorlar,anneden zaten besleniyorlar, doğduktan sonra vitaminsizlikten zayıflayıp bakimsizlasiyolar, yani doktor vermeden kafanızı göre hicbisey almayın, özellikle 9. Haftaya kadar hiç bişey vermiyorlar genelde, ciddi bir eksiklik varsa zaten doktor söyler, çok abartmamak lazım, bazen forumları okuyorum çok ilginç abartı şeyler okuyorum,insanın psikolojisi etkileniyor,artık cok fazla netten bişey okumuyorum,doktorda sağda solda çok biseyler okuma,kafan karışır dedi, bizim milletimiz hamileliği hastalıkmis gibi görüyor sen rahat ol ,keyfine bak dedi.
Aslında bu tavsiyeler hepimiz için güzel tavsiyeler:)

ben de çalışıyorum işim de çok stresli bir iş. Bütün hormonlarımın verdiği asabiyeti işe yansıtıyorum istemeden :KK43: belki ilerde ağrım olacak ya son aylar heyet raporu verir belki doktor evde bütün gün yatarım oh misss bebitonun odasını hediyelerini falan hazırlarım :spor:pazartesi görürüz inşallah ikimizde belki ben dayanamayıp giderim bu cumartesi başka bi doktora:dondurma:
Senin şu an 5+5 di mi canım kese görünür aslında baktırdın mı?
Beni bir daha 20 Eylül'e çağırdı doktor canım, haftaya perşembe. Senin güzel haberlerinin bekliyorum :)

CESUR05 CESUR05 bende oldu yerleşme kanaması, köyü kahve çok az geldi,regl oluyorum sanmıştım,bir gün boyunca çok çok az arada hafif hafif koyu kahve,ama yerleşmeymis çok şükür:)

Canım çok haklısın,bunları ve daha fazlasını doktorum uzun uzun anlatmıştı.hatta bazı vitaminleri erken ve fazladan almak tümör gibi biseylere neden olabiliyomus, detayını unuttum eşim hep aklında tutuyor bu şeyleri:)
Yani Afrika'da çocuklar çok sağlıklı doguyorlar,anneden zaten besleniyorlar, doğduktan sonra vitaminsizlikten zayıflayıp bakimsizlasiyolar, yani doktor vermeden kafanızı göre hicbisey almayın, özellikle 9. Haftaya kadar hiç bişey vermiyorlar genelde, ciddi bir eksiklik varsa zaten doktor söyler, çok abartmamak lazım, bazen forumları okuyorum çok ilginç abartı şeyler okuyorum,insanın psikolojisi etkileniyor,artık cok fazla netten bişey okumuyorum,doktorda sağda solda çok biseyler okuma,kafan karışır dedi, bizim milletimiz hamileliği hastalıkmis gibi görüyor sen rahat ol ,keyfine bak dedi.
Aslında bu tavsiyeler hepimiz için güzel tavsiyeler:)
Canım diyetisyene yönlendirdi doktor zaten beni ordan verilen listemde balık sebze kuruyemiş hepsi yeteri kadar var. Beslenme yeterli olursa gerisi bebeğede yükmüş. Özellikle beyninin geliştiği bu haftalarda ekstra birşey kullanma dedi bana.

Canım diyetisyene yönlendirdi doktor zaten beni ordan verilen listemde balık sebze kuruyemiş hepsi yeteri kadar var. Beslenme yeterli olursa gerisi bebeğede yükmüş. Özellikle beyninin geliştiği bu haftalarda ekstra birşey kullanma dedi bana.

Merhaba sizinle benim Sat tarihlerimiz aynı. Biliyorum her gebelik farklı ama çok merak ediyorum kesmenizi gördünüz mü kaç mmdi? Benim 12.04 mm. Büyük mü?

Test falanmı yaptırdın canım eksik vitaminleri değerleri ölçtürmek için?

Ben sağlık ocagına gitmedim daha aradılar aslında, saglık ocagında bendeki eksik veya fazla değerleri çıkartabiliyorlarmı sizce testle ?

Aynen keşke bende de olmasaydı aklım gitmişti leke görünce, değerler normal yükselince kendime gelmiştim. Benim kalbim dayanamayacak galiba bu hamileliğe :)
ahah canım yaa güldürdün beni :):):) Hayırlısıyla atlatacağız inşallah. Senin burcun nedir ?

OMEGA açısından arada balık tüketiyorsaniz,ceviz fındık vs omega açısından zengin yiyecekler yiyebiliyosaniz, fazladan aldığınız vitamin yağlar kilo yapar kızlar,bende OMEGA kullanmalıyım vitamin vs diye sordum da,doktoruma , bana ayda bir balık ye günlük ceviz ye iki üç tane,fındık ye daha iyi,kilo alımını hızlanır gerek yok dedi,bende kilo alacağız zaten bide ekstra almiyim diye haftada bir balık yiyorum,hergun en az üç ceviz yiyorum,zaten normal beslenebilen insanlarda çokta vitamin eksikliği olmuyor,yoğun bir kusma ve yiyememe durumu yoksa tabi.
ben balik hic tuketemiyorum ama ceviz findik duzenli olmasa,da yiyorum . beyaz peynirle aram kotu onu da sütle diger peynirlerle dengeliyorumdur umarim

yok canım kese için bi kere şirketime yakın bi yere gittim geçici keseyi kalp atışını duyana kadar karar veririm doktora diye düşünüyordum.

ben de folic trio kullanıyorum ama belki de gerek yok 3'lü bir vitamine. çünkü kan değerlerimde kalsiyum çok yüksek çıktı doktora danışıp normal folik aside geçebilirim

Benimde hele bir netleşsin bende doktora soracağım, aynı şey aklıma geldi, o nedenle de sordumarkadaşlara,
sorunca yazalım burdan yine,

ben balik hic tuketemiyorum ama ceviz findik duzenli olmasa,da yiyorum . beyaz peynirle aram kotu onu da sütle diger peynirlerle dengeliyorumdur umarim
Ben fazla fazla yedim bu aralar badem ceviz kiloda aldım harbiden biraz azaltıyım en iyisi. İnsan acemi olunca eksikleri fazlalarıda bilmiyorum :D Beyaz peynir çok iyi oluyor kahvaltıda ya bide yanına ceviz biraz.

Ben fazla fazla yedim bu aralar badem ceviz kiloda aldım harbiden biraz azaltıyım en iyisi. İnsan acemi olunca eksikleri fazlalarıda bilmiyorum :KK70: Beyaz peynir çok iyi oluyor kahvaltıda ya bide yanına ceviz biraz.
kahvaltida yumurta ve sute agirlik verdim buhafta yumurta da hergun hergun biktiriyor insani :(

Back