2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

C cutenuse canim seni fikrine katiliyorum. Sutun yetiyorsa sakin mama verme.
Benim oglanda ilknay 900 gr aldi ama bu ay zannetmiyorum dedigin gibi gunduz uykunuz azaldi ondan olabilir sutum yetiyor birini emzirirken obur memeden sut geliyor.
Bugun 2 aylim asimiz var. Bakalim dun banyomuzu yapturdik asidan dolayi 3 gun yaomicakmis. Insallah ates yapmaz.

Ebet kizlar asidan geldik. 500gr almisiz. Boyimuz 4cm uzamış. Ilk ay cok guzel kilo almistik boyumuz uzamisti ebe bile sasirmisti.
Asidan dolayi insallah atesimiz cikmaz. Bugun hepimize kolay gelsin

C cutenuse canim seni fikrine katiliyorum. Sutun yetiyorsa sakin mama verme.
Benim oglanda ilknay 900 gr aldi ama bu ay zannetmiyorum dedigin gibi gunduz uykunuz azaldi ondan olabilir sutum yetiyor birini emzirirken obur memeden sut geliyor.
Bugun 2 aylim asimiz var. Bakalim dun banyomuzu yapturdik asidan dolayi 3 gun yaomicakmis. Insallah ates yapmaz.
Sutumun az oldugunu doymadigini dusundugum zamanlarda da sağdığım sutler var onlardan veriyorum. Bizim cok sukur ateşimiz yükselmedi hatta dün iğnelerden galiba sürekli uyku halindeydi zorla uyandırıp emzirdim. Her saat atesini kontrol ettim. Sabah ama 7 de uyandi ve hala uyanik. Kolu bazen acıyor sanirim unutup tutuyorum o zamanlar hemen çekiyor kolunu mırıldanıyor.

Kızlar bugün 2 ay kontrolümüz vardi, hem de 3 asi birden yapıldı şuan kızımın ateşi 37,7. Doktor 38 i geçerse yarım fitil ver dedi insallah geçmez. Sizin bebeklerdr bu 3 lu asidan sonra ateslenme oldu mu? Birde ilk ay 900 gr almıştı bu ay 680 gr almis. özellikle gündüz uykuları cok azaldı hep uyanık ve cok hareketli emdigi sutu de uyudmadigi icin yakiyor. aile hekimliginde hemsire en az 700 gr alması gerek falan dedi doymuyor mu acaba dedi. Gunluk çiş ve kakali bezlerini de takip ediyorum 7-8 bez cikariyorum gunde en az 4 kez kakasini da yapiyor. bu ay da geçsin bakalim mama al falan dedi. Sütüm cok sukur var, uyumadığı için sürekli emzirmekten sütüm baya arttı. Doyunca diliyle itiyor zorlasamda tutmuyor zaten aç olunca parmağını emiyor veya ağzını açıp memeyi arıyor o zamanlar hemen emziriyorum. Boyu 2 ayda 5.5 cm uzamis. kızımın doyduğuna da eminim doymayinca ağlıyor. ama illa kilo olarak standartlarda kilo almadığı icin de mama vermek saçma geliyor. Çok kilo alıp tombis bir bebek olmasına da gerek yok diye düşünüyorum. Kilolu bebek demek illa saglikli bebek demekte degil. Yanlis mi düşünüyorum bilmiyorum. Benden 1 ay önce doğum yapan arkadaşımın bebeği 3 aylık olmasına rağmen 5 aylık bebek gelişiminde hem emzirme hemde mama kullandığından dolayı bebeği aşırı kilo aldı. Onu da çok sağlıklı bulmuyorum. Kafam karıştı valla
bence cok dogru dusunuyorsun hic gerek yok mamaya gayet guzel sonra mama verince sufu birakacak al basina derdi sonra aut meme diye alistirmaya geri cabalama baslicak. ondan en iyisi kendi bildigin.

Aynen bizimki de öyle cok zorlanıyor gazda da kakada da. 45. gün pik yapacak ve zamanla azalacak demişti doktor bizimki 45te pik yapıp sonrasında arttıkça arttı. Damla işe yaramıyor diye değiştireceğiz bu bitince bakalım.

Giydirme ve gece üstünü örtme olayına cok takiliyorum ben de. Doktor kendiniz nasıl giyiniyorsanız öyle giydirin dedi. Eşim kısa kolla geziyor, bense bebek için sıcak olmasa kombiyi açarım, üşüyorum genelde. Gece ne kadar örtsem bilemiyorum.
Damla bir zaman sonra bağışıklık yapıp işe yaramıyor bitmesini bekleme bence değiştir bende 2 tane var yarıları duruyor işe yaramıyor boşuna vermiyorum

Bebeğimin vücut ısısı 35lerde hep demiştim değilmiş meğer. İlk defa (koltuk altı) ateş ölçer kullandığımız için 10 sn de ölçüm yapar yazdığı ve 10 sn sonra öttüğü için ben de çıkarıyordum koltuk altından. Meğer 2 dk bekletilmesi gerekiyormuş. O zaman 7 derece artıyor. Hastayken ateşi 37.9 oluyordu soyup ılık duş aldırınca düşüyordu. 38i geçmedi diye ateş düşürücü vermedik 2 günde düştü ateşi kendiliğinden. Meğer ateşi 38.6 falan oluyormuş bebeğimin.

Tamam bizimki cahillik olmuş ama firmaya da kızdım sitesine özelliklerine bakınca 10 sn ölçer yaziyo sadece. Magazaya gidince kabına da bakacağım. Çok sinir oldum. Başka marka ateş ölçer aldım üzerinde 10 sn rektum, 120 sn koltuk altı ölçer yaziyo.

Bebeğimin vücut ısısı 35lerde hep demiştim değilmiş meğer. İlk defa (koltuk altı) ateş ölçer kullandığımız için 10 sn de ölçüm yapar yazdığı ve 10 sn sonra öttüğü için ben de çıkarıyordum koltuk altından. Meğer 2 dk bekletilmesi gerekiyormuş. O zaman 7 derece artıyor. Hastayken ateşi 37.9 oluyordu soyup ılık duş aldırınca düşüyordu. 38i geçmedi diye ateş düşürücü vermedik 2 günde düştü ateşi kendiliğinden. Meğer ateşi 38.6 falan oluyormuş bebeğimin.

Tamam bizimki cahillik olmuş ama firmaya da kızdım sitesine özelliklerine bakınca 10 sn ölçer yaziyo sadece. Magazaya gidince kabına da bakacağım. Çok sinir oldum. Başka marka ateş ölçer aldım üzerinde 10 sn rektum, 120 sn koltuk altı ölçer yaziyo.
Geçmiş olsun ses çıkartmıyor muydu ölçme işi bitince, 10sn çok az koltuk altı için Allah şifa versin niye ateşi çıktı

Birkaç gümden beri deli bir baş ağrııs ile boğuşuyorum. Bebede dün gece bu gece sağolsun uyumadı inşallah geçici birşeydir. Sen nasılsın canım minik nasıl?
İyiyz şükür, minik artık kendi halinde durmaya, uyumaya başladı bugün baya uyudu bende iftarımı hazırlayabildim )

Geçmiş olsun ses çıkartmıyor muydu ölçme işi bitince, 10sn çok az koltuk altı için Allah şifa versin niye ateşi çıktı

Sağol canım. Evet öyleymiş de bilmiyordum ilk defa kullanınca o marka da sağolsun sadece 10 sn yazınca.. 10 sn dolunca ötüyordu biz de çıkarıyorduk. Bilmiyorum ki enfeksiyon vardı su gibi yeşil kaka yapıyordu. 2 ihtimal var ya ellerini yıkamadan bebişin ellerini tutan, öpenlerden dolayı oldu çünkü ellerini emiyor bizimki ya da hastaneye gitmiştik orda kaptı 10 dk durduk ama. İyileşse de hala kakası sulu sarı olsa da.

Kizlar benim kizim surekli meme istiyo hic memeyi birakmak istemiyo sutum az mamada veriyorum ona ramen bos da olsa memem hic ayrilmiyo surekli kucagimda kalmak istiyo hic kendisi takilmiyo uyumuyo memede uyuyo yerine koyunca hemen gözler aciliyi bebek arabasiyla cikiyoruz arabada uyuyo eve gelince hemen uyaniyo ne zaman gecer bi duzene girer disariyi farketmeye baslar tecrubeli anneler

Kizlar benim kizim surekli meme istiyo hic memeyi birakmak istemiyo sutum az mamada veriyorum ona ramen bos da olsa memem hic ayrilmiyo surekli kucagimda kalmak istiyo hic kendisi takilmiyo uyumuyo memede uyuyo yerine koyunca hemen gözler aciliyi bebek arabasiyla cikiyoruz arabada uyuyo eve gelince hemen uyaniyo ne zaman gecer bi duzene girer disariyi farketmeye baslar tecrubeli anneler
Kaç haftalık oldunuz?

Bizde yeni yeni düzelmeye başladı artık kendi kendine duruyor uyuyor inşllh düzelir sizin de

surekli mi boyle yoksa kac gundur boyle?

kizlar kesinlikle size iyi gelecek 2 tavsiyem var 1. si karadut yeyin anacim simdi tam mevsimi ve acayip sut yapıyor ve cilekle birlikte yeyince daha da guzel. 2. rezeneyi aktardan alin kendini ve havanda ezip kaynatin icin yatmadan ya da gun icinde sonra ayaklarinizi uzatip dinlenin sutunuz cesme olacak

X