2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun canım
Bebiş nasıl şimdi

Iyiz sukurler olsun topladık kendimizi kiloda alıyoruz ilk 1 ay hic alamamistik malesef

Bebeği tuvaletini yapamayan var mı ne yapıyorsunuz acaba benimki hep ağlıyor zorlanıyor ama yapamıyor doktor gaz damlası verdi ama bi işe yaramıyor :KK43:

Doktor bize anne sütü alan bebek 10gün yapmayabilir arada yapabilir kokmayın dedi bizimkide gaz sancisinda fena agliyor bi surup bi damla kullanioz ama hareketlenmeye baslayinca kendi atacakmis zamanla biz ne yapsakta kendileri ogrenecekmis

Iyiz sukurler olsun topladık kendimizi kiloda alıyoruz ilk 1 ay hic alamamistik malesef

Doktor bize anne sütü alan bebek 10gün yapmayabilir arada yapabilir kokmayın dedi bizimkide gaz sancisinda fena agliyor bi surup bi damla kullanioz ama hareketlenmeye baslayinca kendi atacakmis zamanla biz ne yapsakta kendileri ogrenecekmis
Mama takviyeside alıyor zamanla düzelecek belki ama çok acı çekince bizde çözüm yolu arıyoruz :KK43:

kizlar rota virus asisi yaptiran varmi bana cok pahali geldi 260 tl diyorlar
Parasindan ziyade, ben yan etkilerinden ilk kizimda cok cektigim icin yaptirmayacagim. 2 dozda hayatinin ilk 6 ayinin 4 ayi boyunca ishaldi cocuk. Simdi bu kiziminda bagirsaklari cok hareketli, zaten gunde 10 kere kaka yapiyor, doktorda perisan etmeye luzum yok, tamamen kar amacli bir asi bu rota asisi diyor. Yani rota ishal mikroplarindan sadece biri, yakalansa dahi, evde iyi bir bakimla zaten agir gecirmez diyor bizim doktor. Yine ve yine, eger kizimin bagirsaklari cok hassas olmasa idi, simdi de yaptirirdim.

Selam kızlar nasılsınız malum havalar ısınmaya başladı bebişleri nasıl giydiriyorsunuz hasta yapıcam diye korkuyorum valla

Bebeği tuvaletini yapamayan var mı ne yapıyorsunuz acaba benimki hep ağlıyor zorlanıyor ama yapamıyor doktor gaz damlası verdi ama bi işe yaramıyor :KK43:

Aynen bizimki de öyle cok zorlanıyor gazda da kakada da. 45. gün pik yapacak ve zamanla azalacak demişti doktor bizimki 45te pik yapıp sonrasında arttıkça arttı. Damla işe yaramıyor diye değiştireceğiz bu bitince bakalım.

Selam kızlar nasılsınız malum havalar ısınmaya başladı bebişleri nasıl giydiriyorsunuz hasta yapıcam diye korkuyorum valla

Giydirme ve gece üstünü örtme olayına cok takiliyorum ben de. Doktor kendiniz nasıl giyiniyorsanız öyle giydirin dedi. Eşim kısa kolla geziyor, bense bebek için sıcak olmasa kombiyi açarım, üşüyorum genelde. Gece ne kadar örtsem bilemiyorum.

Kızlar bugün 2 ay kontrolümüz vardi, hem de 3 asi birden yapıldı şuan kızımın ateşi 37,7. Doktor 38 i geçerse yarım fitil ver dedi insallah geçmez. Sizin bebeklerdr bu 3 lu asidan sonra ateslenme oldu mu? Birde ilk ay 900 gr almıştı bu ay 680 gr almis. özellikle gündüz uykuları cok azaldı hep uyanık ve cok hareketli emdigi sutu de uyudmadigi icin yakiyor. aile hekimliginde hemsire en az 700 gr alması gerek falan dedi doymuyor mu acaba dedi. Gunluk çiş ve kakali bezlerini de takip ediyorum 7-8 bez cikariyorum gunde en az 4 kez kakasini da yapiyor. bu ay da geçsin bakalim mama al falan dedi. Sütüm cok sukur var, uyumadığı için sürekli emzirmekten sütüm baya arttı. Doyunca diliyle itiyor zorlasamda tutmuyor zaten aç olunca parmağını emiyor veya ağzını açıp memeyi arıyor o zamanlar hemen emziriyorum. Boyu 2 ayda 5.5 cm uzamis. kızımın doyduğuna da eminim doymayinca ağlıyor. ama illa kilo olarak standartlarda kilo almadığı icin de mama vermek saçma geliyor. Çok kilo alıp tombis bir bebek olmasına da gerek yok diye düşünüyorum. Kilolu bebek demek illa saglikli bebek demekte degil. Yanlis mi düşünüyorum bilmiyorum. Benden 1 ay önce doğum yapan arkadaşımın bebeği 3 aylık olmasına rağmen 5 aylık bebek gelişiminde hem emzirme hemde mama kullandığından dolayı bebeği aşırı kilo aldı. Onu da çok sağlıklı bulmuyorum. Kafam karıştı valla

X