2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Yok öyle değil ben bebisimi zor bulmuş biri olarak asla aldırmak tercihim değil
Evimi arabamı satar gene bakarım
Sağlıksız olurmu doktor almalisin dermi
neden doğmasın canım sonuçta 1 tane sağlıklı evladın var çok şükür.. zaten hamile kalan arkadaşlarda sezeryanlıydı doktorları biraz zorlanırsın ama sıkıntı olmaz demişti doğum açısından..

Arkadaslar meme reddi denilen olayda bebek memeye hic yanasmiyormu yoksa memeyi emiyor ama yutmuyor/sıkılıp cabuk birakiyor ve meme bosalmiyor mu? Bizde 2.durum var da biberon yuzundenmi bilemedim

Meme reddi böyle başlıyor canım ilerde hiç ağzına almayacak. Eğer yoğun bi biberon kullanımın varsa mamadan dolayı hemen kaşık biberona geç ya da alıştırma suluğu bardakla vs ver birsüre mamasını. Emzik kullanımı vs varsa hemen bırak. Bol bol ten teması yap inş geri döner memeye.

Arkadaşlar emzik kullanan bebeklerde emme hareketi olduğu için farklı bir hormon salgılanıyor,bu hormon da tok hissettiriyor bebekleri. Tok olan bebekde anne memesini emmeye ihtiyaç duymuyor dolayısıyla daha az uyarılan meme daha az süt üretimi mecburen verilen daha çok meme derken bebeğinizi anne sütünden mahrum bırakmış oluyorsunuz. Emmek için sizin memenizden başka alternatif sunmayın bebelere ki sizden vazgeçemesin.

Anne sütü alan bebek sık uyanıyor ne yazık ki derin uyumaz hep kucakta olmak ister. Bu gece 40 dakikada bir uyandı oğlum belki on kez kalktım şimdi uyusun diye mama mı vereyim çocuğa aldığı kilo iyiyken. Uzun uzun uyumayacaklar zaten buna hazırlayın kendinizi.

Anne sütünün size nasıl gebelikten koruduğundan da bahsedeyim. Anne sütü gebelikten korur fakat gerekli şartlar oluşmuşsa, öncelikle bebek sadece anne sütüyle beslenecek gece anne en geç iki saatte bir emzirecek ve anne henüz regl olmaya başlamamış olacak. Ancak bu şartların hepsi varsa süt korur. Süt demek prolaktin hormonu demektir,bu durumlar varsa annede prolaktin hormonu hala yüksek demektir ve prolaktin hormonu yüksekse gebelik oluşmaz. Bu şartlar yoksa kimse sütüne güvenmesin hamile kalır.

Arkadaşlar emzik kullanan bebeklerde emme hareketi olduğu için farklı bir hormon salgılanıyor,bu hormon da tok hissettiriyor bebekleri. Tok olan bebekde anne memesini emmeye ihtiyaç duymuyor dolayısıyla daha az uyarılan meme daha az süt üretimi mecburen verilen daha çok meme derken bebeğinizi anne sütünden mahrum bırakmış oluyorsunuz. Emmek için sizin memenizden başka alternatif sunmayın bebelere ki sizden vazgeçemesin.

Daha az uyarılan meme daha az anne sütü aç kaldığı için de daha çok mama verilmesi yani. Kısır bi döngü bu ne yazık ki bi bulaştınız mı içinden çıkılmıyor.

Arkadaslar damlanin adini yazar misiniz. Cok sukur biz doyuyoruz.arkadas icin

Bestlak

Emzirme pozisyonunu değiştirmeyi denedin mi? Kucağımda bir süredir dediğin gibi iki çekip ağlıyordu devamlı. Ben yatarak emzirmeye başladım. Hiç bırakmadan doyasıya emiyor. Hafif yan çevirip arkasından yastıkla veya katladığım battaniyesi ile destek veriyorum. Ama uyuyakalmamak lazım tabi. İnternetten değişik pozisyonları izleyip deneyin bakalım. Benim kızım ters beşik pozisyonunu da seviyor. Koltuk altı da güzel ama o şekilde yatırınca memeyi alasıya kadar ağlıyor.

Koltukaltı ve yerde deniyorum arada

Allah razi olsun cok tesekkur ederim canim. Uzun uzun yazmissin. Humana çayıyla rezeneyi her gun mutlaka iciyorum. Sagim da yapiyorum emzirdikten sonra ama cok az sut çıkıyor. Tavsiyelerini de deneyeceğim. Insallah artar da yeter ogluma.

Bir şey değil canım 😊

Kızlar bebeğimden nefes alınca hırıltı geliyor uyuyunca da horlar gibi uyuyor hasta mı acaba neden öyle ses öıkıyır

biri 5 biri 1 di galiba sizinki kaç
doktor ne diyo peki neden geçmedi hala merak ediyorum

Bizim de 2 hafta önce 7ydi. Biraz daha düşmüştür diye düşünüyorum. Anne sütü sarılığı büyük ihtimalle. Bide kan uyuşmazlığımız var o da tetikliyormuş.
Tahlillerde sarılığı artıran bir şey çıkmadı enzimler tiroid vs normal.

Süt konusunda çok faydalı bir yazı olmuş sizlerle de paylaşayım dedim.
(Paylaşmak yasak değil diye biliyorum.)

Bizim de 2 hafta önce 7ydi. Biraz daha düşmüştür diye düşünüyorum. Anne sütü sarılığı büyük ihtimalle. Bide kan uyuşmazlığımız var o da tetikliyormuş.
Tahlillerde sarılığı artıran bir şey çıkmadı enzimler tiroid vs normal.
bizde kan uyusmazligi yok tsh yuksekti o düştü şükür sadece alp yüksek nedense

X