• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaslar hayirli geceler
Emzirmeyle olan bu doktorlarin saat tavsiyelerine deli oluyorum.
Her bebek farkli, bagirsaklarinin calismasi, hazimlari vs cokdegisik olabiliyor. İlk kizim surekli gogsumdeydi iki saat odadan cikmadigimi bilirim surekli gogsumde oldugu icin bos da cok cekiyordu dolayisiyla cok gazli bir bebekti ilk 3 ay geceleri kaostu.
İkinci bebegim ise 6-7 saat uyurdu. Endiseenirdim ama
Doktorum ne zaman acikirsa zaten aglar uyandirma tadii cikar dedi ve oyle yaptim. Gogsumde cok sık durmadigi icin gaz sancisi da olmadi diyebilirim.
Simdi ise ortasi diyebilirim 2-3 saate bir emmek istiyor. Bence dogal akisina birakin strese girmeyin. Yok sutum yeter mi yok uyanmadi ac kalacak diye. Gecen bir programda doktorun biri oyle guzel anlatti ki, dusunun bir magaradasiniz ve elinizde saat vs yok napardiniz? Annelik sezginize dayanarak icsesinize gore hareket ederdiniz dedi.

Bende saat olayına takılmıyorum bebeğim me zaman açsa ağlayıp uyanıyor genelde 1,5-2 saatte bir emziriyorum bazen 3-4 saat uyudupu oluyor. Çişli kakalı bezleri 7-8 defa değiştiriyorum burdan doyduğunu anlıyorum. Bakalım bu hafta kilosunu ve boyunu ölçtürmeye gidicem inşllh her şey normaldir.

aynen saat olayina bene katilmiyorum. ilk cocugumu kendi isteğinde veriyordum ve uylu problemi yasamafim sonrasında geceleri uyur hala kesintisiz. uyku egitimi icin onemli

Gunaydin kizlar. Bebegimin altini her actigimda baldirlarina bakiyorum kilo alip almadigini bacaklarindan anliyorum.
Bebegim nezaman isterse izaman meme veriyorum.

Kızlar benim dr 3 saatte bir emzir dedi sarılık riski geçince benimki zaten 3 saat olmadan kalkıyor ama memede çok uzun süre kalıyo nerdeyse yarım saati buluyo bazende geçiyo ben her kalktığında diğer memeyi veriyorum ebemiz meme boşalınca diğerine geç dedi birde günde 3 defa falan kaka yapıyo sizde durumlar nasıl
Yani bana da öyle dediler ben de kaldırıp emziriyorum ama şimdi arkadaşların yorumlarını okuyunca mantıklı geldi akışına bırakmak lazım tabi.. Ama ilk haftalar gelen süt çok özel ya bir de akışına bıraksam da 5 saati bulmaz heralde yine de kontrollu olmak da fayda var diye düşünüyorum
Memede de 20 dk yarim saat kalmalı demişlerdi, emzirirken memeden gelen ilk süt kıvamsız oluyormuş en doyurucu kalorili yağlı kısım dipte oluyormuş bu yüzden mutlaka bir meme tam bitmeden geçmeyin diyorlar cnm..

Benimki çok kilo aldı bu arada 2haftada 700,800 gr aldı galiba:)

Yani bana da öyle dediler ben de kaldırıp emziriyorum ama şimdi arkadaşların yorumlarını okuyunca mantıklı geldi akışına bırakmak lazım tabi.. Ama ilk haftalar gelen süt çok özel ya bir de akışına bıraksam da 5 saati bulmaz heralde yine de kontrollu olmak da fayda var diye düşünüyorum
Memede de 20 dk yarim saat kalmalı demişlerdi, emzirirken memeden gelen ilk süt kıvamsız oluyormuş en doyurucu kalorili yağlı kısım dipte oluyormuş bu yüzden mutlaka bir meme tam bitmeden geçmeyin diyorlar cnm..

Benimki çok kilo aldı bu arada 2haftada 700,800 gr aldı galiba:)
Maşallah barekallah,kilosu çok güzel nazar değmesin..

Hayırlı kandiller arkadaşlar. Benim oglum da iyi doyduysa 3 saate kadar uyuyor. Ben de mizildanmadan emzirmiyorum. Ama bazen 2 göğsü de emdiği halde aranıyor. O zaman mama da veriyorum biraz. Galiba sütüm yetmiyor. Insallah artar zamanla.

kizlar benden size tavsiye gunde 1 bardak kendiniz icin milupanin rezene çayını iciniz. bebeginiz gazını rahatca atacak. ayrica hunde 1 ya da 2 bardak lactamil iciniz. bol su iciniz ben 3 litreden fazla iciyorumdur. dereotu yeyiniz bolca. hurma yeyiniz. kayısı yeyiniz. tahinli helva yeyiniz. lohusa serbeti iciniz. cekirdek citleyiniz. maden suyu iciniz bir sise. havuc yeyiniz. yesil sogan yeyiniz. aklima gelenler su an bunlar geldikce yazarim. bunlar hem sut attiriyor hem de kalitesini arttiriyor. arastirdim uyguladim uyguluyorum. gözlemledim.

Gunaydin kizlar. Geceniz nasil gecti.
Biz bugun fena gecurmedik
Normal dogum yapan arkadaslar. Galiba bende rahim sarkmasi oldu.mesanemi goruyorum cunku.dikuslerim iyilesti. Acaba benim gibi olan var mi?
Doktor 40 cikinca gel demisti. Acaba kendiliginden duzelir mi?

Gunaydin kizlar. Geceniz nasil gecti.
Biz bugun fena gecurmedik
Normal dogum yapan arkadaslar. Galiba bende rahim sarkmasi oldu.mesanemi goruyorum cunku.dikuslerim iyilesti. Acaba benim gibi olan var mi?
Doktor 40 cikinca gel demisti. Acaba kendiliginden duzelir mi?
orta sekerli gecti gecemiz ama gunduz uyaninca baya bi sure uyumuyor :) uyumaya çalışıyor ama merakta ediyor etrafı :) nasil gorebiliyorsun mesaneni ben hic anlamam ya bu islerden

Back