• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar doğum yapalı 3. gün olacak nerdeyse hala sütüm inmedi humana içiyorum bol bol yiyorum napıcam yaa.

kızlar doğum yapalı 3. gün olacak nerdeyse hala sütüm inmedi humana içiyorum bol bol yiyorum napıcam yaa.
Canim benim üçüncü gunun gecesi geldi.3 gun boyunca sekerli serbetler muhallebiler ve son 3.gunde yeter ben seker yemek istemiyorum dedim soylemesi ayip annem ciger yapti.kokusunu bile icime cektirdi. Gecesine goguslerim sizladi. Kizlar ben su iciyorum sormayin sanki collerde gibiyim.bardak bardak gece su icermiydim ki 2 litrelik surahiyi sabaha kadar bitiriyorum

Canim benim üçüncü gunun gecesi geldi.3 gun boyunca sekerli serbetler muhallebiler ve son 3.gunde yeter ben seker yemek istemiyorum dedim soylemesi ayip annem ciger yapti.kokusunu bile icime cektirdi. Gecesine goguslerim sizladi. Kizlar ben su iciyorum sormayin sanki collerde gibiyim.bardak bardak gece su icermiydim ki 2 litrelik surahiyi sabaha kadar bitiriyorum
Soylemeyi unuttum bide mutlaka banyo yapmalisin.sicak sicak... Annem sari sutun ancak banyo yaparsan beyaz sute doner dedi.iylede oldu zaten

Benim de ilk doğumum sunni sancı ile gerçekleşti aynı sorular benim kafamda da dolaşıyor. Bazen belime oradan da bacaklarıma doğru bir ağrı oluyor acaba mı derken geçiveriyor. Bu nasıl olacak merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum.
Kizlar adet sancisinin iki tik ustu. Oyle dayanilacak bir agri degil.esinin elini morarttim sanci cekerken.

Kızlar nasılsınız biz evimizde alışmaya çalışıyoruz şükür ağrım sızım yok sütümde geldi ama benim kız hep emmek istiyo arada çok az mama veriyoruz sarılık olmasın diye şimdilik bizden bu kadar doğum bekleyen arkadaşlara Rabbim kolaylık versin sağ salim kavuşsunlar kuzularına

Selam kızlar tek tek yazamaycam malum iki bebeli olduk :KK45: hepinize çoook teşekkür ederim allah razı olsun duanızı eksik etmemişsiniz 6 martta doğumum oldu çok şükür rabbime sağlıkla çıktık hastaneden oğluşumda iyi şükür bugün 15 günümüz rabbim hepimize sağlıcakla büyütmeyi nasip eder inş :dua: bol bol sütlerimiz olsun bebelerimiz doysun bol su için kızlar birde düzenli beslenin uykunuzuda ihmal etmeyin elinzden geldiğince yeşil soğan tavuklu bulgur çorbası komposto emzirme çayı birde tatlı yiyin ama aşırı değil tatlıyı susayın bol su için diye yediriyolarmış bilginize :KK45:doktorum bana vitamin verdi onları içiyorum 40 tan sonra kontorle gidecz inş rabbim hepimizi bian önce iyi etsin evlatlarımızın başında olalım inş :dua: görümcem geldi kalıyor bizde bu hafta sonu gidecek iyim şükür sizde kimler var

Kızlar nasılsınız biz evimizde alışmaya çalışıyoruz şükür ağrım sızım yok sütümde geldi ama benim kız hep emmek istiyo arada çok az mama veriyoruz sarılık olmasın diye şimdilik bizden bu kadar doğum bekleyen arkadaşlara Rabbim kolaylık versin sağ salim kavuşsunlar kuzularına
Canım sık emzirirsen sarılığı geçer 40 çıkana kadar benim oğluşumda 6 tıydı 11 çıkmıştı doktor sık emzir dedi 18 ve üstü tehlikeymiş bizde bi kere verdirdik mamayı hastanede şırıngayla verdi hemşire sonra sık emzirdim şimdilk iyiz inş bol bol sütümüz olurda doyar kuzular ziraa kızmda çok zorlandım mama kolay olmuyor yemekte yemiyor mama olmasa aç kalcak rabbim bol süt versin bebelerimze :dua:

bugün gelir inşallah ya. sıcak duş aldım dediğin gibi suya doyamıyorum ama nafile bikaç damla tek var. Rabbim evlatlarımızın rızkını bol versin.

bugün gelir inşallah ya. sıcak duş aldım dediğin gibi suya doyamıyorum ama nafile bikaç damla tek var. Rabbim evlatlarımızın rızkını bol versin.

Gelen sarı süte kolostrum denir. Beyaz süte göre çok çok daha besleyicidir. İlk günler bebeğin midesi zaten kiraz kadardır. Benim beyaz sütümün inmesi de 3-4 günü buldu. Bu esnada emzirmeye çalıştım devamlı. Kolostrum kızımı sarılıktan korudu. Sadece ilk gün mama verdiler.

Bana süt gelsin diye hurma, kuru kayısı, kuru üzüm kaynatıp içirdiler. (Şekersiz kaynatıldı) humana aldım bende. Birde ebebekteki teneke kutudaki süt artıran içeceklerden içtim günde bir tane. Annem gitti geldi ağzıma lokum soktu :)

Ama gerek var mı bilmiyorum bu kadar şeye. Sütü artıran şey bebeğine duyduğun aşk. Emzirirken bebeğinin ellerini göğsüne koy. Şapkasını çıkar kokusunu içine çek. Bol bol öp. Kokla. Sessiz loş bir odaya geçip kızınla aşk yaşa :) eşinle uzaklşma. Onunla ten temasını kesme. Sarılın :KK8: Hormonların sayesinde inecek süt.
Bence benim sütüm böyle arttı. Bunlar ülkenin en iyi emzirme danışmanlarından birinin tavsiyeleri.
Yiyecek içecekle olsaydı zenginin sütlüyle fakirin sütü farklı olurdu. Kendine zaman ver. Allah yardımcınız olsun :)

Gözün aydın cnm. Yürümekte zorlanmanın sebebi doğumda kendini çok kastığın için olabilir. Ben de oğlumda sunni sancıyla doğum yaptıktan sonra doktor dikiş atacak ben çatalda bekliyorum. Belden aşağısına bir titreme geldi. Ne ben durdurabiliyorum ne de doktor dikiş atabiliyor. Kaslar çok fazla kasılıp birden gevşeyince değişik semptomlar ortaya çıkabiliyor.

Ben epidural almıştım. Sancıları daha hafif atlattım. İki sancı arası çok titriyordum tüm vücudumla. Doktor sen hafif atlattığın için anlamıyorsun ama o titremeler sancıların şiddetinden demişti :)

benim oglandada var sarilik bayada sık emziriyorum cuma kontrolumuz var bakalim kac cikacak deger bide benimde kontrolum var kizlar dogumdan 1 hafta sonra doktorunuz ic dikisinize baktimi oyle usttenmi bakti bu beni cok geriyo simdiden cunku daha iyilesemedim

Aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Ben sab simplex gaz damlası kullanıyorum. Hiç vermek istemiyorum ama ne masaj fayda ediyor ne banyo. Kıvranıyor el kadar bebek kucağımda :KK43:

3 aya kadar duzlir diyolar ama o 3 ay nasl gececej bakalim saglkli olsunlarda yeterki biz braz uykusuz kalalim gaz sorununuda asaruz ins

Gelen sarı süte kolostrum denir. Beyaz süte göre çok çok daha besleyicidir. İlk günler bebeğin midesi zaten kiraz kadardır. Benim beyaz sütümün inmesi de 3-4 günü buldu. Bu esnada emzirmeye çalıştım devamlı. Kolostrum kızımı sarılıktan korudu. Sadece ilk gün mama verdiler.

Bana süt gelsin diye hurma, kuru kayısı, kuru üzüm kaynatıp içirdiler. (Şekersiz kaynatıldı) humana aldım bende. Birde ebebekteki teneke kutudaki süt artıran içeceklerden içtim günde bir tane. Annem gitti geldi ağzıma lokum soktu :)

Ama gerek var mı bilmiyorum bu kadar şeye. Sütü artıran şey bebeğine duyduğun aşk. Emzirirken bebeğinin ellerini göğsüne koy. Şapkasını çıkar kokusunu içine çek. Bol bol öp. Kokla. Sessiz loş bir odaya geçip kızınla aşk yaşa :) eşinle uzaklşma. Onunla ten temasını kesme. Sarılın :KK8: Hormonların sayesinde inecek süt.
Bence benim sütüm böyle arttı. Bunlar ülkenin en iyi emzirme danışmanlarından birinin tavsiyeleri.
Yiyecek içecekle olsaydı zenginin sütlüyle fakirin sütü farklı olurdu. Kendine zaman ver. Allah yardımcınız olsun :)
çok doğru tesekkür ederim canım biraz sabır demekki.

Kizlar ben de bugun dogum yaptim normal dogum oldu sunni sanciyla ayrintisini ins daha sonra anlatirim.
Yalniz dogum sonrasi resmen yuruyemiyorum adim atamiyorum. Igne de vurunmadim neden boyle oldu anlamadim. Tutunup ayaklarimi surukleyerek yuruyorum var mi daha once boyle birsey yasayan
Allah anali babali büyütsün canim.suni sanci oyle agri yaparmis dogumdan sonra.annemede yapmis cok zor oluyor demisti.oda yüruyememis hep anlatir.

Kızım 22 günlük oldu. Gaz problemini aşamıyoruz. Karnından gurul gurul ses geliyor miniğimin :KK43: gündüzleri uyuyamıyor. Haliyle sürekli ağlıyor. Ancak ben yürürken kucağımda uyuyor. Ben oturursam ya da yerine koyarsam ağlıyor. Emmek istiyor ama memeyle kavga ediyor. Benim dikişlerim de iyileşmedi daha. Normal doğum yapmıştım. Biraz zorlanıyoruz yani.
Benimde 23 günlük kizim.benimkide gazli hep.ama cikariyor şükür.ama sürekli bir gaz hali oluyor.özellikle çok emdiginde hazim problemi oluyor sanirim.cokta kusuyor.tavsiyem bebeginin karnina masaj yap ve bacaklarini bisiklet süruyormus gibi yap bu hareket rahatlatiyor gazi kolay cikiyor.ben birde altini aciyorum poposunu silerek uyariyorum hem kaka yapiyo hem gazini cikariyor.

İyi akşamlar Mart anneleri yazmasam da ara ara okuyanlardanim:KK66:
Bı konuda tecrubenize ihtiyacım var,ben iki cocugumuda kendi sancim olmadan suni sanci ile dogurdum ,kendi sancim nasıl olur nasıl anlarım kafam karışık ,ne zamandır zaten kasıkk ve bel ağrım var gün sancısı diyorlar ve dayanilmiycak bı ağrı degil acaba doğal sanciyi nasıl tarif edebilirsiniz yaşayan güzel anneler:KK66:gaz sancısı gibi mi karın ağrısı gibimi kafamda deli sorular anliyacaniz😃
Gaz sancisi gibi basladi bende dogum sancisi.isal olcam sandim.surekli buyuk tuvalet ihtiyacim varmis gibiydi ama bisey yoktu.tuvalete tasindim hep.hastanede sira bekliyordum kontrol icin.midem de bulaniyordu soguk terlemw oldu.sonra birden oturdugum yerden kalkamadim.belimin sol tarafina agri saplandi.bacagima vurdu.yuruyemwdim.esim kolumdan tuttu zorla yürudum.ama hala anlamadim dogum sancisi oldugunu.tansiyon ölçum sirasi beklerken hemsirenin dikkatini cekmisim yanima geldi senin agrin var dedi doktorun yanina git dedi.ben şok oldum.1saat icinde sezeryana alindim.

Back