İncelip kırılıyo sanırım tırnak uçları soyuk soyuk sanki. Ama o ilk zamanki keskinliği hissetmediğim için uzamadığını düşünüyorumSizi tırnaklıyor yada çiziyor mu ben pek kesmiyorum açıkçası bizim üzerimizde törpüleniyor
Park beşikte mi yatıyor acaba? Bebeğim de alt kata geçtiğinden beri file kısımlarını tırnaklıyor bazıları soyuluyor. Ondan olabilir. Vitaminlerinde ve beslenmesinde sıkıntı yoksa biraz daha bekleyin isterseniz. Hastaneler daha sıkıntı.Kızlar bebeğim 10 aylık 2 aydır falan tırnakları uzamıyo doğru düzgün. Corona nedeniyle götüremiyorum da herhangi bi sıkıntısı da yok ama rutin kontrolüne de götürmeyi tavsiye etmiyolar şu sırada sizlere bi sorayım dedim
Aaa evet hiç aklıma gelmemişti filelerle oynuyo elleriyle baya eşim de tecrübeli bi arkadaşına sordu saçla tırnak aynıdır saçı uzuyosa dökülme yoksa bi sıkıntı yoktur muhtemelen dedi. 1 ay daha bekliyim ben en iyisi.Park beşikte mi yatıyor acaba? Bebeğim de alt kata geçtiğinden beri file kısımlarını tırnaklıyor bazıları soyuluyor. Ondan olabilir. Vitaminlerinde ve beslenmesinde sıkıntı yoksa biraz daha bekleyin isterseniz. Hastaneler daha sıkıntı.
Canım birde kırılıyor da kendi kendine çabuk uzamz kesince daha çabuk uzuyor ben onu anladmAaa evet hiç aklıma gelmemişti filelerle oynuyo elleriyle baya eşim de tecrübeli bi arkadaşına sordu saçla tırnak aynıdır saçı uzuyosa dökülme yoksa bi sıkıntı yoktur muhtemelen dedi. 1 ay daha bekliyim ben en iyisi.
merhaba 9.ay kontrolünde tahlil yapmadı de. Kızamık aşısı var sadeceRutin aylık kontrole giden var mı kızlar? 9 aya gidemedik. Sanırım 9 aylıkken kan vs alıp bakıyorlardı diye hatırlıyorum
Benim kızım da 31 mayıs doğumlu 4 diş çıkardı 2 alttan yan yana 2 üstten yanlardan. Sıralıyor ama yürümeye korkuyor gibi. Evde abladan kaynaklı bir sürü oyuncak var onlarla oynuyor kitaplara bakıyor bende okuyorum ona. Arp var müzikli oyuncak onu çok seviyor wc ye gideceğim zaman onu açıyorum yoksa hemen peşimden geliyorMerhaba kızlar nasılsınız :)
Bizler iyiyiz çok şükür bebişler de büyüdü artık çocuk kıvamına geldıler :))
Oğlum 23 Mayis dogumlu dogum gunune az kaldi
Simdiye kadar 2 dis cikardi, koltuk kenarlarinda siraliyor fakat tam anlamiyla yurumuyor henuz :)
Asiri asiri hareketli bir cocuk istegi olmayinca kendini yerden yere atiyor
Bizde durumlar bu sekilde siz neler yapiyorsunuz ?
Bir de cocuklarinizla ne gibi aktiviteler yapiyorsunuz ?
Oyuncaklariyla oynuyoruz , hamur yapip eline veriyorum mincikliyor , legene su koyuyorum oynuyor , kurdelerle oynuyoruz. Ayrica tv bakmayi cok seviyor reklamlar vs ciktigi zaman gozunu almiyor.
Dil gelisimini geciktirdigine dair yazi okumustum endiselendim bu konuda siz neler yapiyorsunuz ? ❤
Merhaba canım 4 Haziran doğumlu oğlum emekliyor yürümüyor daha çok yaramaz oturmak istemiyor hep yürütüyoruz gezdiriyoruz 2 altta 4 üstte dişi var herşeyi ağzına götürüyor dişleri kaşınıyor çizgi film izlemeyi çok seviyor oyuncakları da hep ağzına götürüyor oyun hamuru versem eline ne olucagini hiç düşünemiyorumMerhaba kızlar nasılsınız :)
Simdiye kadar 2 dis cikardi, koltuk kenarlarinda siraliyor fakat tam anlamiyla yurumuyor henuz :)
Oyuncaklariyla oynuyoruz , hamur yapip eline veriyorum mincikliyor , legene su koyuyorum oynuyor , kurdelerle oynuyoruz. Ayrica tv bakmayi cok seviyor reklamlar vs ciktigi zaman gozunu almiyor.
Dil gelisimini geciktirdigine dair yazi okumustum endiselendim bu konuda siz neler yapiyorsunuz ? ❤
bu bebeler hepimizi cebinden çıkarırBenim kızım da 31 mayıs doğumlu 4 diş çıkardı 2 alttan yan yana 2 üstten yanlardan. Sıralıyor ama yürümeye korkuyor gibi. Evde abladan kaynaklı bir sürü oyuncak var onlarla oynuyor kitaplara bakıyor bende okuyorum ona. Arp var müzikli oyuncak onu çok seviyor wc ye gideceğim zaman onu açıyorum yoksa hemen peşimden geliyorreklam zararlı gerçekten ama 2 aydır neredeyse evdeyiz açık oluyor ister istemez tv ye bakmıyor pek ama reklam sesini duyunca emmeyi bile bırakıyor
Oh maşallah , zaten simdiye kdar uslu sakin bebik gormedim simdikiler boyle afacanlar demek kiMerhaba canım 4 Haziran doğumlu oğlum emekliyor yürümüyor daha çok yaramaz oturmak istemiyor hep yürütüyoruz gezdiriyoruz 2 altta 4 üstte dişi var herşeyi ağzına götürüyor dişleri kaşınıyor çizgi film izlemeyi çok seviyor oyuncakları da hep ağzına götürüyor oyun hamuru versem eline ne olucagini hiç düşünemiyorum
Merhaba kızım 30 Mayıs dogumlu. Emekliyor sıralıyor yürüme arkadaşı ile yürüyor henuz tek başına yürümüyor. Fazlasıyla hareketli her yeri karıştırmak istiyor ve kendi başına oynamak istemiyor bu konuda çok yoruluyorum. TV açmıyoruz ama ekran görürse gözlerini hiç ayirmiyor.bu süreçte çok fazla görüntülü arama yaptık o yüzden telefona çok meraklı..Merhaba kızlar nasılsınız :)
Yürümeye başladıktan sonra evin dışında giyebileceği elastik ayakkabı ilk adım dedikleri numarası küçük oluyor tek farkı bu bence. Yürümeye başladıktan sonra alıcam ben zaten hiç dışarı çıkmıyoruz. Benim kızım da çorap düşmanı bir ayağındakini kesin çıkarıyor. Çıplak ayakla yeri kavrayıp yürümesi daha kolay ama üşür diye evde çorap giydiriyorum ben çıkartana kadar en azındanKızlar bebeklerinize ayakkabı giydiriyo musunuz? İlk adım ayakkabısı diye bişey görüyorum ama bazı uzmanlar ayakkabıyla yürümeye başlamasını doğru bulmuyolar yalın ayak diyolar. Bizimkine mümkün değil zaten ayakkabı giydirmek görünce bile korkuyo kafam çok karışık
bana yasında gelın dedı valla esım hast calısıo habıre kovıdlı cıkıo guvenıpde nasl goturcez yasına gırıne kdr ummetı muhammed kurtulur ınsallah su vırusden cocuklarada nefes aldırırzRutin aylık kontrole giden var mı kızlar? 9 aya gidemedik. Sanırım 9 aylıkken kan vs alıp bakıyorlardı diye hatırlıyorum
1 ay corapla yada ev patikleriyle yurudu hatta bahcede bile patikle gezdi ama aldim tabi ki artik disarda mecbur ayakkabi evde corap patik yuruyorKızlar bebeklerinize ayakkabı giydiriyo musunuz? İlk adım ayakkabısı diye bişey görüyorum ama bazı uzmanlar ayakkabıyla yürümeye başlamasını doğru bulmuyolar yalın ayak diyolar. Bizimkine mümkün değil zaten ayakkabı giydirmek görünce bile korkuyo kafam çok karışık