2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    250
6 ay 17 günlük bebeğim. Diğer gelişim kriterlerini sağlıyo ama bilemedim neden.
Benimki de 7.ayında dönmeye başladı canım. Desteksiz oturuyordu 6.ayında ama dönemiyordu. Doktorların katı olarak söylediği her şeyi de takmamak lazım bence ya. Bir de 1 kere bile döndüyse dönebiliyor demektir dönmeyi tercih etmiyordur bu da önemli

Benimki de 7.ayında dönmeye başladı canım. Desteksiz oturuyordu 6.ayında ama dönemiyordu. Doktorların katı olarak söylediği her şeyi de takmamak lazım bence ya. Bir de 1 kere bile döndüyse dönebiliyor demektir dönmeyi tercih etmiyordur bu da önemli
Kesinlikle çok fazla bilgiye maruz kalıyoruz bu da çok kafa karıştırıp can sıkıyo.

Emekleme niçin gelişim basamağı değilmiş kafam karıştı bu konuda ve tedagili ne sebeple önermedi birşey syledi mi
Hiç emeklemeyedebilir. Bu geri kalmıs demek değil. Direk yürüyedebilür. Ben mesela 8 aylıkken yurumeyi gec koşuyormusum öyle diolar 🤣 emeklememişim. Ben gec görmüşüm herkes yazmıs zaten ama 😁
kızlar bebişi yatırıyorum. sonra ağlıyor yanına gidiyorum, büyük insan gibi yatakta oturmuş etrafa bakıyor :D hâlâ alışamadım bu olaya. elime almaya bile korktuğum bebe şimdi kendi kendine kalkıyor 🥹🥹🥹
Kız ne güzel donuyormu donmuyormu derken oturmaya başlamoş🤣

Balkan göçmenlerinden geçmiş canım bize de kız bebeği kötülüklerden nazardan korusun diye hanede kız bebeğin olduğunu eşe dosta duyuruyorsun yani ben öyle biliyorum belli başlı bir amacı yok yapmasanda olur işte bebeğe kına yakılıp küçük ikramlıklarla birlikte eş dost akraba birlikte eğleniyorsun
Anladım canım güzel bir şeymiş ☺️

6 ay 17 günlük bebeğim. Diğer gelişim kriterlerini sağlıyo ama bilemedim neden.
sırt üstüne dönmesi biraz daha gecikebiliyor diye biliyorum ben. benim bebeğim yüzüstüne de çok geç döndü nerdeyse 6 aylıktı. o yüzden ben de çok soruyordum çevremdekilere. 3-4 tanesi 8 aylıkken dönmüş mesela. vakti vardır daha erken

Bebişim gece saat başı uyandı sürekli mızırdandı ilk defa böyle oldu. Bebeği uyumayanları çok iyi anladım perişan oldum :(
Ya benimki de 3 gündür uykuları bozuldu uyumamak için direniyor ya ayaklarını kaldırıyor dönmeye çalışıyor sabit tutup yutamıyorum ya çok yorulmuş durumdayım

kızlar kızlar dişler geldiii 😍😍😍 bu sabah yine umutsuzca bi dokunayım dedim. 2 minik sivri şey geldi parmağıma 🥹 çok şükür ateş, uykusuzluk vs olmadı. jel falan da kullanmadım. sadece ısırma krizi vardı. elimi, parmağımı, mememi ısırıyordu sürekli. tabii genel olarak bi sorun olarak yaklaşık 1 aydır uykuya dalma sıkıntısı vardı. belki de diştendir.

Hiç emeklemeyedebilir. Bu geri kalmıs demek değil. Direk yürüyedebilür. Ben mesela 8 aylıkken yurumeyi gec koşuyormusum öyle diolar 🤣 emeklememişim. Ben gec görmüşüm herkes yazmıs zaten ama 😁

Kız ne güzel donuyormu donmuyormu derken oturmaya başlamoş🤣
evet ya yapmıyor yapmıyor sonra bir anda yapıyor bebeler 🥹🥹

Ya benimki de 3 gündür uykuları bozuldu uyumamak için direniyor ya ayaklarını kaldırıyor dönmeye çalışıyor sabit tutup yutamıyorum ya çok yorulmuş durumdayım
aynı canım bizimki de böyle. u
uykuya dalınca sıkıntı yok uyuyor ama dalması mesele. gözlerinden uyku aktığı halde hâlâ direniyor, oturmaya çalışıyor falan. ben kundak yapıyorum sıkı sıkı sarılıp kucağımda uyutuyorum bu ara mecburen

Aynen tam uykuya dalacak birden dönüyo emekleme pozisyonuna geçiyo sonra da ağlıyo uyuyamadığı için. Perişan oldum gerçekten bi de uyku aralarında gözü kapalıbağırarak ağlamaları başladı🤦‍♀️

kızlar kızlar dişler geldiii 😍😍😍 bu sabah yine umutsuzca bi dokunayım dedim. 2 minik sivri şey geldi parmağıma 🥹 çok şükür ateş, uykusuzluk vs olmadı. jel falan da kullanmadım. sadece ısırma krizi vardı. elimi, parmağımı, mememi ısırıyordu sürekli. tabii genel olarak bi sorun olarak yaklaşık 1 aydır uykuya dalma sıkıntısı vardı. belki de diştendir.
Hayırlı olsun canım darısı başıma seninki kaç aylık şimdi biz hala çıkarmadık ya 🥲

aynı canım bizimki de böyle. u
uykuya dalınca sıkıntı yok uyuyor ama dalması mesele. gözlerinden uyku aktığı halde hâlâ direniyor, oturmaya çalışıyor falan. ben kundak yapıyorum sıkı sıkı sarılıp kucağımda uyutuyorum bu ara mecburen
Bende dün akşam kundak yapıyordum ama bu sefer kundağı bağladım öyle bi direniyor ki çözüyor bu sefer ip gibi yaptım bağladım yoksa asla uyutamıyorum ya

Aynen tam uykuya dalacak birden dönüyo emekleme pozisyonuna geçiyo sonra da ağlıyo uyuyamadığı için. Perişan oldum gerçekten bi de uyku aralarında gözü kapalıbağırarak ağlamaları başladı🤦‍♀️
Aynısı ya sanırım yeni şeyler keşfediyorlar ya bu ara ondan oluyor bence ya bir an önce şu keşfetmeler bitse 😬 herkes diyor 1 yaşını geçince rahatlayacaksın bu kadar olmayacak diyorlar ama bakalım kimisi de diyor emeklemeye başladı mı daha beter herşey diyor ne bileyim ya benim için uykusu düzene girsin yeterli diğer şeylerde peşinden koşarım mühim değil

Back
X