Üç ay önce oldum şuan gününde oluyorum sorunsuzMerhaba kızlar adetleriniz ne durumda, düzenli mi ?
Kesinlikle haklısın canım InşAllah dediğin gibi de olur bi annenin daha verimli sabırlı olabilmesi için uyku gerçekten şart2. Yi beşiğe koyup uyutma hayalim var. Şu an evet zamanında ağlasın sonra anamı ağlatmasın modundayım
Merhaba canım zaman gerçekten çok hızlı geçti hamileyken hiç böyle değildi.Kızlar hadi bi canlanalım bu soruma herkes ama herkes cevap yazsın
Soru 1 = bebeklerimiz hemen hemen 10 aylık oldu bu 10 ayın kısa bi özetini yapın
Soru 2 = Ve bu ay içinde çocuğunuzu büyütürken iyiki şöyle yaptım dediginiz ya da bi daha ki çocuğumda asla şunu yapmam diyeceğiniz ne var
10 ay nasıl çabuk geçti ne ara büyüdü de 1 yaşına gelmek üzere paşam ben hiç anlamadım doyamadım sanki bebeklik hallerine bazen diyorum annecim hiç büyüme diye oğlumla bende büyüdüm sanki . Allah sağlık versin çok şükür bin şükür çok güzel geçti.
❤ büyütürken de iyiki yaptığım dediğim şeyler ise 5 aylıkken odasını ayırdım iyiki ayırmıştım çok çabuk adapte oldu şimdi odasını yatağında uyumayı çok seviyo. Bide ne beşikte ne de ayakta sallamadım hiç bu uyku eğitimi veriyoken çok fayda sağladı bana. Doğduğundan itibaren kucağa alıştırmadım gerekli oldukça kucağıma aldım iyiki de böyle yapmışım
ikinci sorumun cevabı ise bi dahaki evladım da kesinlikle ama kesinlikle gece uyanıp ağladığında açlık dışında susmasi için aman sussun diye emip uyumasına alıştırmam bundan çok çektim geçen haftaya kadar gece uykusunda iki saate bir ağlayarak uyanip emerek uykuya dalıyodu sabaha kadar kaç kere kalktığımı uykusuzluğumu saymıyorum bile desteksiz uyumayı bilen bi bebek olduğu olduğu halde gece ki bu alışkanlığımısı zor yendik doktorum gece beslenmesini kes dedi bu şekilde uyku düzenini oturabildik
zaten Allah nasip ederse ikinci çocuğumu da 6. Ayından sonra büyüme ve gelişmesinde bi sıkıntı olmadığı sürece doktor onayı ile gece beslenmesini keserim uyku düzenini erkenden oturmuş olurum InşAllah .
Hadi kızlar sıra sizde şimdi
Bende sen gibi düşünüyorum canım gurbetteyim ben ailemle aramda 1200 km uzaklık var doğumuma annem geldi doğumdan sonra 8. Günde hesapta olmayan şeyler oldu gitmek zorunda kaldı ilk çocuğum tecrübesizlığım eşim yoğun çalışıyo onun ha varlığı ha yokluğu kaldım bi başıma şimdi düşünüyorum da iyiki de böyle olmuş çocuğuma kendim yön verdim. Kayinvalidemlere de sonra gelin dedim 2 aylıkken de onlar geldiler ondan sonrası yada memlekete gittiğimde her denileni dinleyip tamam deyip bildiğimi yaptım geneMerhaba canım zaman gerçekten çok hızlı geçti hamileyken hiç böyle değildi.
10 ayın özeti uykusuzluk korku aşk mutluluk endişe yorgunluk diyebilirim. Doğduğundan beri uykusuz ve yorgunum ama bir o kadar da aşk doluyumbi kahkahası gözümün içine bakışı herşeyi silip atıyor. Başlarda çok zorlandım sürekli ağlayan bir bebek vardı. Kendimi her açıdan yetersiz hissediyordum. Zaman geçtikçe herşey değişti şimdi oğlumla kahkahalar atarak oyunlar oynuyoruz.
İyi ki yaptım dediklerim şöyle. Her kafadan bir ses çıkıyordu herkes anneliğime müdahale etmeye çalışıyordu iyi ki kimseyi işime karıştırmadım. Çalış çalış diye beynimi yediler iyi ki işe başlamadım oğluma kendim baktım.
Pişmanlıklarım ise bir daha asla lohusalık döneminde kendi annemden başkasını yanıma sokmam. Eve tonlarca misafir doldurmam.
Ben 8 ay hiç olmadım daha iki aydır düzenli oluyorumAdet gecikmesi yaşayan oluyor mu? İki ay adet oldum bu ay 8 gün gecikme var?
Adet gecikmesi yaşayan oluyor mu? İki ay adet oldum bu ay 8 gün gecikme var?
Evet ben de 10 gün gecikmeli oldum bu aybenimde öyle oldu canım, 2 ay düzenli zamanda geld, bu ay gecikmeli oldum 8 gün kadar benimde gecikme. Emzirmeden dolayı sanırım.
Benimbebeğimde var. Süt ve yumurta alerjisi çıktı. Yüzde doksan süt ve yumurta oluyor hep bebeklerde. Krem bioderma atoderm kullanın kesinlikle. Kortizonlu kremden bizi bioderma kurtardı resmenKızlar bebeğinde atopik dermatit olan var mı? Benim bebeğimin yanaklarında dönem dönem çıkıyor. Doktorumuzun verdiği bir merhem var, onu kullanınca birkaç gün sonra geçiyor. Iki hafta sonra tekrar başlıyor. Doktor sık tekrarlatsa Besin alerjisi testi yaparız dedi ama şu dönemde hastaneye de gidemiyoruz. Var mı bundan muzdarip olan. Yine oldu dün, yine merhem başladım
Bize de doktor Bioderma atoderm ve karışım merhem verdi. Bir hafta kullanıp düzelince bıraktık merhemi, atoderm i her gün kullanıyorum ama tekrarlıyor. Bir haftadır ben de yumurta ve süt ürünlerini kestim. Haftada iki üç gün veriyordum zaten neden olduğunu anlayamadığım için, ben turşu ya da konserve tarzı şeyler yediğimde de oluyor çünkü. Şüphelendiğim herşeyi kestim inşallah bir daha tekrarlamazBenimbebeğimde var. Süt ve yumurta alerjisi çıktı. Yüzde doksan süt ve yumurta oluyor hep bebeklerde. Krem bioderma atoderm kullanın kesinlikle. Kortizonlu kremden bizi bioderma kurtardı resmen
Geçmiş olsun öncelikle, oğlum 2017 doğumlu ek gıdaya başladıktan sonra olmuştu egzama. Yaptırmadığımız test kalmadı ve bi sonuca ulaşamadık ek gıdayı kesip diyet mama kullandık 3 ay yine de geçmedi en sonunda hastanede yattı 6 gün sonra hafifledi bayağı hastaneden sonra da düzenli bioderma atoderm kullandık ve çok şükür geçti. Kortizonlu kremleri çok kullanmamaya çalışın kalıcı çözüm olmuyor maalesef ve zararı da cabası. Egzamalı bölgeyi sürekli nemli tutun ve vücudunu kontrol edin bizim de çenede başlayıp bütün vücuda yayılmıştı siz umarım hemen atlatırsınızBize de doktor Bioderma atoderm ve karışım merhem verdi. Bir hafta kullanıp düzelince bıraktık merhemi, atoderm i her gün kullanıyorum ama tekrarlıyor. Bir haftadır ben de yumurta ve süt ürünlerini kestim. Haftada iki üç gün veriyordum zaten neden olduğunu anlayamadığım için, ben turşu ya da konserve tarzı şeyler yediğimde de oluyor çünkü. Şüphelendiğim herşeyi kestim inşallah bir daha tekrarlamaz
Hastanede bi krem vermişlerdi bize excipial lipo günde iki defa onu sürüyorduk bütün vücuduna belki denemek istersinizBize de doktor Bioderma atoderm ve karışım merhem verdi. Bir hafta kullanıp düzelince bıraktık merhemi, atoderm i her gün kullanıyorum ama tekrarlıyor. Bir haftadır ben de yumurta ve süt ürünlerini kestim. Haftada iki üç gün veriyordum zaten neden olduğunu anlayamadığım için, ben turşu ya da konserve tarzı şeyler yediğimde de oluyor çünkü. Şüphelendiğim herşeyi kestim inşallah bir daha tekrarlamaz
Benim oğlum 4 Haziran doğumlu ama hala yürümüyorMerhaba herkese:) kızım 12 haziran doğumlu son zamanlarda yürümeye çalışıyordu ama son bi haftadır bayağı geliştirdi bi odadan diğerine gidiyor falan abisi de var evde onun etkisi olduğunu düşünüyorum sürekli onun peşinde çünkü:) oğlum da yaşını doldurup öyle yürümüştü mesela kardeşler bile farklı oluyor birbirinden. Bütün minnoşlar kendi doğru zamanlarını bekliyor hanımlar
Daha 10 aylık halâ yürümuyomu diyosunuzBenim oğlum 4 Haziran doğumlu ama hala yürümüyor
Biz. Neredeyse şu hepatit aşısından beri. Valla babe ve bepantol sensiderm işe yarıyor. Sürmesem kuruyup hemen çıkıyor. Besin alerjisi olsa kakadan hemen belirti verir. Cildi sürekli nemli tutKızlar bebeğinde atopik dermatit olan var mı? Benim bebeğimin yanaklarında dönem dönem çıkıyor. Doktorumuzun verdiği bir merhem var, onu kullanınca birkaç gün sonra geçiyor. Iki hafta sonra tekrar başlıyor. Doktor sık tekrarlatsa Besin alerjisi testi yaparız dedi ama şu dönemde hastaneye de gidemiyoruz. Var mı bundan muzdarip olan. Yine oldu dün, yine merhem başladım