Allah kolaylık versin. Ben daha bu sabah ağlayıp yeniden enerji depoladim. Bakalım ne kadar idare edecek beniBenim oğlum da uyumsuz huysuz sürekli ağlayan ne desem hayır deyip bağırıp ortalığı yıkan bir çocuk oldu. Ama ne hikmetse dışarda ya da evdeki misafirin yanında süper uyumlu mutlu sevimli bir çocukkardeşiyle de hiç anlaşamıyor yanına yaklaşınca ittirip düşürüyor her saniye kavga gürültü bağrış çağrış... Bez değiştiricem anne duuu yapmaaa diye bağırıyor kaçıp kapıya vuruyor ağlıyor.. Allahım duyan zanneder zincire vurduk her gün dövüyoruz
Hele babasını hiç istemiyor aylardır yanına yaklaşınca diiiit deyip kaçıyor adamdan. Bir zamanlar aşıktı babasına
Büyüğü 29 aylık küçüğü 10 aylık. Ben kafayı yiyorum
Benim oğlum da uyumsuz huysuz sürekli ağlayan ne desem hayır deyip bağırıp ortalığı yıkan bir çocuk oldu. Ama ne hikmetse dışarda ya da evdeki misafirin yanında süper uyumlu mutlu sevimli bir çocukkardeşiyle de hiç anlaşamıyor yanına yaklaşınca ittirip düşürüyor her saniye kavga gürültü bağrış çağrış... Bez değiştiricem anne duuu yapmaaa diye bağırıyor kaçıp kapıya vuruyor ağlıyor.. Allahım duyan zanneder zincire vurduk her gün dövüyoruz
Hele babasını hiç istemiyor aylardır yanına yaklaşınca diiiit deyip kaçıyor adamdan. Bir zamanlar aşıktı babasına
Büyüğü 29 aylık küçüğü 10 aylık. Ben kafayı yiyorum
Bizde de durumlar çok zorr. Sakin neşeli çocuğum gitti herşeye ağlayan hatta ağlayacak sebep yoksa zorla sebep bulup ağlayan bir çocuğum geldiHerkese merhaba hanımlar nasılsınız ? Valla ben 2 yaş sendromuna yenildim ve sürekli ağlayan bir anne haline geldim. Siz de durumlar ne
Bizde de durumlar çok zorr. Sakin neşeli çocuğum gitti herşeye ağlayan hatta ağlayacak sebep yoksa zorla sebep bulup ağlayan bir çocuğum geldisabrımın son sınırına geliyorum birde yardımcı kimsem olmadığı için bi yarım saat bile zihnimi boşaltmaya vaktim yok umarım çabuk geçer
Benim büyük oğlum üç yaşına kadar sakin bı bebekti. Üç yaşından sonra ağlamayı öğrendi resmen. Herşeye ağlamaya başladı. Birde çok yalnız büyüdü. Bunun etkisi çok fazlaydı. Anne Baba çocuk üçlüsü içinde büyüdü. Bizden ayrı hiç bir etklingi olmadı. Çocuk bakımında bize destek olan da yoktu. Sokağa salma alışkanlığı da yok bizde. Sosyalleşmeyi ogrenemedi. Yabancı bı çocukla bı araya geldiğinde nasıl tepki vermesi gerekir. Elinden biri oyuncağını alsa ağlardı hemen. Geri almayı bilmezdi. Pandemiden dolayı anaokulu na sadece üç ay gitti. İkinciyi doğurdm. Pandemi geldi. Çocuk anaokulu çağında evde kaldı. Birinci sınıfa başladı bu sene ama ilk iki ay falan çok zordu. Şimdi çok şükür alıştı sosyallesti. Sizdeki durum tam olarak neden bilmiyorum ama sosyalleşme imkanı olmadıysa şimdiye kadar bu konuda destek olun. Daha sakin bı çocuk olcaktir. Küçük oğlum aşırı hasta olan bı cocuk o yüzden çok topluma giremiyoruz malesef. Havalar düzelsin. Direnci yükselirse oyun gruplarına falan goturcem mutlaka. Yalnız büyüyen çocuklar daha çok ağlıyor . Zor oluyor . Anne için de zor. Çok iyi biliyorum. Ben ikisini de tek başıma büyütüyorum.Bizde de durumlar çok zorr. Sakin neşeli çocuğum gitti herşeye ağlayan hatta ağlayacak sebep yoksa zorla sebep bulup ağlayan bir çocuğum geldisabrımın son sınırına geliyorum birde yardımcı kimsem olmadığı için bi yarım saat bile zihnimi boşaltmaya vaktim yok umarım çabuk geçer
Berikko dil terapisi ne gidiyormussunuz. Çok iyi olmuş. Tuvalet eğitimi için konuşmuyor diye korkma. Benim büyük oğlan üç yaşında verdik tuvalet eğitimi. Doğru düzgün konuşmuyordu. Ama oldu yaniAkıllandıkça gececek diye dusunuyorum ben... Eskıye göre daha fazla laftan anlamaya basladı Eymen mesela.. Tabi cozuttugu da çok fazla.. Ama gun gectıkce dahada akıllandıgını hissediyorumgececek sabır sadece
Berikko bizim küçük varya çok pis bı çocuk öldü çıktıAllah zorunu kolaylaştırsın... Bizde suyla oynamayla kafayı yedık.. Evde kala kala alıştı sureklı suyla oynamak ıstıo.. Unutturamıorm da
Berikko dil terapisi ne gidiyormussunuz. Çok iyi olmuş. Tuvalet eğitimi için konuşmuyor diye korkma. Benim büyük oğlan üç yaşında verdik tuvalet eğitimi. Doğru düzgün konuşmuyordu. Ama oldu yanibi şekilde ifade etti kendini. İki buçuk yaşında denedim. Olmadı. Her yer kaka çiş oldu. Ben gerildim hepten. Olayı da çok anlamadı sanki. Oyun gibi geldi. İptal ettim. Üç yaşında tekrar denedik. Çok kolay oldu. Bende Mayıs ayını bekliyorum. Havalar iyice ısınsın. İnşallah kolay olur.
Berikko bizim küçük varya çok pis bı çocuk öldü çıktıyemek yerken her kasıkta ağzını siler. Ağzının kenari yemek bulasirsa rahatsız olur. Ama yemeği elle yiyor. Her yemeğe elini sokuyor. Mıncık mıncık oynuyor. Dün salon halısının üstüne bı tabak pilav döktü hem gözümün içine bakarak. Çok zevk alıyor. Çorbanın içine meyve suyu ve pilav dökmüş. Onu yicekti. Son anda yakaladım . Ne bulursa her yere döküyor. Bilerek yapıyor. Evde sadece salonda halim . Bide çocuk odası. Çocuk odasına yemek yemiyolar zaten. Diğer bütün odalarda kilim var mutfak dahil. Çünkü heran her şeye pis bişey dokebiliyor iki haftada iki kere serum yedik yine. Offf. Havalar düzelsin de dere tepe düz gezmek istiyorum artk.
Berikko ise mi baslicaksin. Okula vercem diyinceAynen gidiyoruz dil terapistine.. Faydalı oldu ama hala konusmuyor.. Anlamsız seyler sureklı konusuyo hatta basım şişio bazen
Bende dil konusunda cekınıodum.. Valla bıraz rahatlattın.. Bende bayramdan snra dusunuyorum ama 3 yasına agustosa gırecek.. Agustos da bızım ıcın gec oluyo sankı eylule okula baslıcak.. Ins yapabılırım ya.. İlk defa bır konuda bu kadar bocalıorm
Berikko hiç mi anlamlı kelimesi yok, benim büyük oğlan da tek di ,çevrede çok da insan da yoktu ,geç konuştuAynen gidiyoruz dil terapistine.. Faydalı oldu ama hala konusmuyor.. Anlamsız seyler sureklı konusuyo hatta basım şişio bazen
Bende dil konusunda cekınıodum.. Valla bıraz rahatlattın.. Bende bayramdan snra dusunuyorum ama 3 yasına agustosa gırecek.. Agustos da bızım ıcın gec oluyo sankı eylule okula baslıcak.. Ins yapabılırım ya.. İlk defa bır konuda bu kadar bocalıorm
Berikko ise mi baslicaksin. Okula vercem diyince. Yarım gün mü olcak. Kolay gelsin diyorum. Sosyalleşmesi iyi olur. Tabi Eymen senden bağımsız sosyallesince sende sosyallesmis oluyorsun otomatik olarak . Mayıs sonu denicem cnm. Bakalım. Olmazsa bikac hafta ara verip tekrar deneriz. Birde hala ayakta sallama ile uyuyor. Onu da bırakmak lazım. Hala gece uyanmalari devam ediyor. Çöktüm artk. Anne sütünden ayrılalı beş ay oldu. Ama gece uyanmalar bitmedi hala. Bı iki ay uyudu sonra yine başladı
Berikko ise mi baslicaksin. Okula vercem diyince. Yarım gün mü olcak. Kolay gelsin diyorum. Sosyalleşmesi iyi olur. Tabi Eymen senden bağımsız sosyallesince sende sosyallesmis oluyorsun otomatik olarak . Mayıs sonu denicem cnm. Bakalım. Olmazsa bikac hafta ara verip tekrar deneriz. Birde hala ayakta sallama ile uyuyor. Onu da bırakmak lazım. Hala gece uyanmalari devam ediyor. Çöktüm artk. Anne sütünden ayrılalı beş ay oldu. Ama gece uyanmalar bitmedi hala. Bı iki ay uyudu sonra yine başladı
Berikko hiç mi anlamlı kelimesi yok, benim büyük oğlan da tek di ,çevrede çok da insan da yoktu ,geç konuştu
Tek mi büyüyor ,çevresinde çok çocuk veya pek kimse olmayan çocuk öyle oluyor malesef. Zamanla açılacaktır . Büyük oğlumda da yaşadım aynı sıkıntılarıYok oldu allahtan.. 3 kelıme den 18 kelımeye cıktık dıl terapisti sayesinde.. Ama artık bişiler demesi lazım.. Yenı kelımeler kullanmıo.. Bide Eymen cidden ama cidden aşırı cekıngen.. Mesela misal vereyım ordan anlayın.. Parka giriyoruz.. Park boş.. Ama acayıp cekınıo, elını yuzuyle kapatıo.. Bakıo kımse yok snra koşturmaya baslıo.. Cekıngenlıgı cok etkılıo.. Dil terapistine gıdelım 3 ay gectı daha kadına yenı yenı açıldı düşün.. Yenı Bı kelıme soyluycek ya o kadar sessiz soyluyo Kı, hepsi cekıngenlıkten işteben 3 yasında kreşe baslıcak ya artık o zmn beklıorm konusmasını.. Ümidimi bıraz kestim gibi.. Anneler cocuk konusmayınca küsermiş, galıba bende küstüm tabi terapiste devam gitti yere kadar.. İşe yaradgnı görmesem goturmem zaten
Tek mi büyüyor ,çevresinde çok çocuk veya pek kimse olmayan çocuk öyle oluyor malesef. Zamanla açılacaktır . Büyük oğlumda da yaşadım aynı sıkıntıları
Evin karşısında olması ne kadar harika bişeyYok işe başlamıcam.. Ama Eymen için istiyoruz.. Hem sosyalleşme, hem konusması için.. Ya sitede komşuluk da yok.. Yabani gibi büyüyor Eymen.. Hele bu kış nası zor gectı anlatamamkreş evin karsısında allahtan.. Yarım gün verdik.. Tam güne daha var dıye dusunuyorum..
Enteresan ki eymende ayakta sallanmak istemio.. Kendi kendine uyumayı sevio.. Geceleri de bizimle yatıo.. Off benm içinde bu mesele.. Kışın eşim Bi iki kere kalktı uyanınca yanımıza almış oyle gitti.. Şimdi odasına alıştırmam lazım artık.. Uyku bölünmesi yanımızda oldugu ıcın cok olmuyo.. Ama bizde hala yalancı emzik kullanıyoruz.. O da ayrı sorunönce sıraya koydum bütün hepsını odasına alıştırma, tuvalet eğitimi, en sona da emzık.. Tabı hepsı Bı anda degıl alıştıra alıştıra.. Bakalım bu yaz neler olcak
Aynen canm. Hatta anaokulu na gitmediği için birinci sınıfın ilk ayları çok zordu. Çok şükür astık bu sorunu.Tek mi büyüyor ,çevresinde çok çocuk veya pek kimse olmayan çocuk öyle oluyor malesef. Zamanla açılacaktır . Büyük oğlumda da yaşadım aynı sıkıntıları
Evin karşısında olması ne kadar harika bişeyyok cnm komşuluk diye bişey. Herkes yabancı. Ben sekiz aylıkken odamdan çıkarıp salona aldım beşiğini. Bır buck yaşında abisinin odasına transfer oldu. Gece aşırı uyanan emen bı bebek olduğu için yerlerde halilarin üstünde çok uyudum. Halı üstünde uyurken mutlu olurdum o derece zor bı bebek hayal et. İki yaşına girince baza aldım . 100*200 ölçülerinde. Emzirirken bende yanına yatip uyururum diye. Yada saklarken yatarım daha rahat olur diye. Çok iyi oldu tabi. Ben odamda uyumasını hiç istemiyorum. Zaten bana aşırı bağımli. Gece her fırsatta uyanip yastığını sulugunu ve battaniyesini alıp bizim yatağa geliyor. Gücüm kuvvetim olursa çocuğu alıp odasına götürüp orda uyutuyorm. Olmazsa da eşim hopp salona biz yatağa emzik altı aydan sonra emmedi. O sorun. Yok. Büyük oğlum yirmi ay emzik kullandı. Her marka emzigi sevmezdi. Avent seviodu. Önce etraftaki emzik sayisini azalttim. Sonra aventi attım. Bı iki tane ucuz emzik kaldı. Ağzına aliodu ama çok tatmin olmuyordu. Sonra son bı tane kaldı. Onu sakladım . Sordu emzik nerde diye. Annecim emzik pis oldu eh oldu kediler götürdü dedim. Böyle saçma bı hikaye çıktı ağzımdan panikle . Oda aklına geldikçe kedi götürdü falan dedi. O öyle dedikçe hadi bay yapalim kedilere emzige falan dedim. Oda kedi bay bay emzik bay falan diye dolasti bikac güne halloldu. Çok sorun olcagini düşünmüyorum. Emzik kolay gider bence. Benim büyük oğlum gece gündüz emzikle dolaşırdi. Ama emzik konusamayi geciktirir derler. Tembellik yaparmış. Gerçekten geç konuştu büyük oğlum. Biran önce atmaya bak. Güzel bı hikâye yazıp