Canım kolay gelsin, nacizane tavsiyem bu ne diye sorduğunda hep aynı cevabı ver. Çocuklar bildikleri şeyde güvende olur. Mesela hep aynı kitabı okumak isterler çünkü biliyorlar güvendeler. Bu ne? Top. Bitti yada en fazla kırmızı top. Sen her seferinde benekli top kırmızı top plastik top yuvarlak top vs dersen kafası karışır bence. Yada sordu bu ne? Hımm onu mu merak ediyorsun? Sence ne ? Sessizzlik. Yada cevap vermeye çalışıyor. Kırmızı top. Bu ne ? Kırmızı top. Bu ne? Kırmızı top. Çocuk tamam bu kırmızı top der. Başka şeye geçer. Uzun uzun anlatma bence onlar 1 sene sonranın işi. İlgisinş başka şeye çek, sen sor ona peki bu ne diye. Bana başka kırmızı top varsa onu getir de vs.
Diğerleri hepimizin başında. 2 yaş her şeyi onlar yapacak, olmazı anlamıyorlar.
Benimki de süpürge düşmanı, ben açıyorum o kapatıyor. 1 oda 45 dk sürüyor. E o uyurken de yapılmıyor. Bugün mama sandalyesine oturttum. Eline verdim bişiler hızlı hızlı süpürdüm, 1-2 odayı. İş yapabilmek için katlanıyorsun, gittiğimde bi bardak suyun içine butun. Makarnaları doldurmuştu. Ama ben işimi gördüm. Ne yapayım.
Yemekleri ben de uyurken yapıyorum. Uykuda şimdilik sorunumuz yok. Uyku zamanı gelmediiii diye bağırsa da yok yok uyumıcaz gel sen bi hele kuzucuğun uykusu gelmiş mi vs diyio atıyom yatağa
yada kuzucuğa sarılıp ninni söylüyorum zaten kıskançlığından gelip o sarılıyor bana, sarıldığı an işbitiyor. Sırtını 2 okşayınca gidiyor.
Benim derdim de yemek. Atıştırmalık meyve kuruyemiş dışında hiç bir yemiyor. Sulu yemek çorba sebze falan sıfır. Ne görse pis kokuyor diyor, onun dilinde istemiyorım demek ama insan bi bozuluyor.
N Nehir-derin2 işe başladın mı??? Ben 28inde başlıyorum sanırım. 5 senenin sonunda iş hayatına döneceğim. İpekle nasıl ayrılacağız bilmiyorum. Bütün düzen alt üst olacak gibi.