2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Yaa açıkçası hesaplamaları pek anlamıyorum bebeği görmeden keseyi görüyor diyelim ki doktor diyo 5 haftalık aradan 2 hafta daha geçiyo gidiyosun bebek görünüyo diyo ki 5 hafta 2 günlüksün gibi..
şöyle oluyor:)) ( bilirkişi değilim tabii ama bıldıgım kadarıyla anlatayım) adet oldugun gün. vucudun yenı yumurta ıcı hazırlanmaya baslıyor. yumurtanın buyumesı tahmını 14 gün oluyor. 14. gün yumurtladıgını varsayarsak bebegımız2 hafta buyumus oluyor( tabı henuz dollenmedı. bu yumurtanın yası) yumurtladıgın gun döllenme olursa bı 14 gun sonra adet gecıkmesınden test yapıyorsun ve ozitifi gordugunde 4 haftalık hamıle oluyorsun.(2 hafta yumurta byumesı ve 2 hafta döllenmeden sonra gecen sure) o zaman henuz kese gorunmuyor. 1 hafta sonrada kese gorunuyor. o zaamanda 5 haftaık oluyor. inşallah anlatabılmısımdır.

Yaa açıkçası hesaplamaları pek anlamıyorum bebeği görmeden keseyi görüyor diyelim ki doktor diyo 5 haftalık aradan 2 hafta daha geçiyo gidiyosun bebek görünüyo diyo ki 5 hafta 2 günlüksün gibi..
İlk bebeğimde de öyleydi benim. Her gittiğimde farklı diyorlardı ama 40 hafta üzerinden hesaplanıyor genelde.

şöyle oluyor:)) ( bilirkişi değilim tabii ama bıldıgım kadarıyla anlatayım) adet oldugun gün. vucudun yenı yumurta ıcı hazırlanmaya baslıyor. yumurtanın buyumesı tahmını 14 gün oluyor. 14. gün yumurtladıgını varsayarsak bebegımız2 hafta buyumus oluyor( tabı henuz dollenmedı. bu yumurtanın yası) yumurtladıgın gun döllenme olursa bı 14 gun sonra adet gecıkmesınden test yapıyorsun ve ozitifi gordugunde 4 haftalık hamıle oluyorsun.(2 hafta yumurta byumesı ve 2 hafta döllenmeden sonra gecen sure) o zaman henuz kese gorunmuyor. 1 hafta sonrada kese gorunuyor. o zaamanda 5 haftaık oluyor. inşallah anlatabılmısımdır.
Evet kuzum anladim 😊

cancagızım. anı hareketlerden kacın, ağır kaldırma(3 kg dan fazla), yukarılara uzanma hareketı yapma. spor yapıyorsan en ıdealı suan yuruyus. oda 30 dk yı gecmemelı gecerse oturup dinlenmelisin. her gün yürüyüş cok ıyı olur. kan dolasımını hızlandırıp bebegnı beslenmesını saglar.yıyeceklerden maydanoz ve zencefılın fazasından kacın.baharatları sınırlı kullan. bol su iç. çiğ ete dokunmamalısın(toxoplazma bulasabılır) et ve yumurta gıbı urunlerı ıyı pişmiş yemesin aynı nedenden. uzun omurlü süt içme hıcbır faydası yok. günlük satılan sütlerden alabılırsın. veya guvendıgın bıyer varsa kenıdn sut al kaynat. her gün bır yumurta yemeye ozen göster. folik asit içiyorsundur zaten. d vıtamınıne baktır. eksıklık varsa hemen bha ıcermeyen bır d vıtamını alıp kullanmaya basla. iyot da cok onemlı. iyotlu tuz kullan..bunun dısında akdenız tıpı beslenmen ıyı olur bol sebze meyve ve balık , ezen tavuk varsa tavuk etı. vs
Yaa ne kadar güzel anlatmışsın canım çook teşekkür ederim ekran resmi aldım bile 😊

Bu da benim testim kızlar.2016 Temmuz anneleri topiğindeydim.çok güzel arkadaşlıklarımız oldu.birbirimize gidip geliyoruz :) şimdi kısmetse Aralık annesi olucam.ilk idrar testi yaptım battan 2 gün önce sonra kan verdim.43 çıktı.dün tekrar idrar testi yaptım koyulaşmış çizgi.demekki değerim yükselmiş diyorum.şuan 4 haftalık gösteriyor 6 haftalıkken doktora gitmeyi planlıyorum:)

Eklentiler

• FFD6266A-3E77-4EF8-B62B-48AC4B78843A.jpeg
    FFD6266A-3E77-4EF8-B62B-48AC4B78843A.jpeg
    46,7 KB · Görüntüleme: 31
Bu da benim testim kızlar.2016 Temmuz anneleri topiğindeydim.çok güzel arkadaşlıklarımız oldu.birbirimize gidip geliyoruz :) şimdi kısmetse Aralık annesi olucam.ilk idrar testi yaptım battan 2 gün önce sonra kan verdim.43 çıktı.dün tekrar idrar testi yaptım koyulaşmış çizgi.demekki değerim yükselmiş diyorum.şuan 4 haftalık gösteriyor 6 haftalıkken doktora gitmeyi planlıyorum:)
Gözün aydın canım ben hiç ümitli değilim kendim için 4 gün var bat a hiç bir belirti yok ana normalde de belirti olmaz keşke olsaydı ama hiç yumurtlama takip edemedim eşim yurt dışındaydı zaten :KK43:

regl gecikti mi bu testte

hayırlı olsun :)

Gözün aydın canım ben hiç ümitli değilim kendim için 4 gün var bat a hiç bir belirti yok ana normalde de belirti olmaz keşke olsaydı ama hiç yumurtlama takip edemedim eşim yurt dışındaydı zaten :KK43:
Hiç belli olmaz gerçekten beklemediğin bir anda oluverir.İnşallah hayırlı haberler verirsin bize.ne zamandır bekliyorsun

X