- 7 Kasım 2017
- 614
- 1.160
- 37
-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #81.401
Doktorlar çok tavsiye etmiyor diye biliyorum hoppalayı.Günaydın kızlar.. aranızda çoçuğuna hoppala alan var mı? Oğlumu e bebekte sevecek mi diye içine oturttum çıldrdı resmen. Hiç aklımda yokken onun mutluluğu çok hoşuma gitti. Kullanan var mı? Acaba zıplaması zararlı olur mu?
Ben de kabizliga care bulamadim a dostlar. Kuru kayisi ve suyu, avokado, balkabagi, armut, zeytinyagi hep verdigim seyler. Zaten ne yiyor ki, sebze meyve, lifli seyler. Ve asiri miktarda da yemiyor sonucta. Ama kakasi kati oluyor, bagirarak yapiyor, hatta 2 kere poposu kanadidr alisir diyor da 2 ay olacak ek gida calismalarina baslayali ne zaman alisacak, degil mi ama
Moralim çok bozuldu kızlar bizim kız bu ay hiç büyümemiş ne kilo almış ne kafası büyümüş ne boy alerjiden dolayı doğru düzgün bi şey yemiyor ne yapacağım şaşırdım valla 1 hafta sonra dr kilo kontrolüne çağırdı
benim kızımda yürüteç de rahat yapabiliyor kakasını.
Kızlar dün akşam genco erkal a gittim ya evdeki tüm bineronları denedim oğlum aventin cam biberonunu aldı sonunda ama 7.30 gibi uyutup çıktım evden 10 da geldim arada uyanmış eşim sallamış uyumaya devam etmiş ben gelene kadar. Biberonu da aldı ya sağdığım 90 cc süt var yarın gece boyu diğer odaya yatıp eşime mi baktırsam diyorum:) kafamda deli sorular?? :)
Bizimkinin de dün poposu kanadı. Kakası sertlikten yarıda kaldı ben yardım ettim çıkmasına düşün. Ek gıdaya başlayalı da 3 ay falan oldu. Doktor şurup yazdı ama kullanmicam
Kızlar merhaba,
Bizde kabızlıktan cok cektik. Poposuna masajla falan yaptırıyodum pişik oldu zorlanmaktanben cozumu kayısı kurusunda buldum. Bikac tane az suda haslıyorum yarım yarım veriyorum. Suyunla birlikte ezerek gunde 1-2 yi gecmiyorum. Bazen yogurduna muzuna katıyorum boylece kabız olmuyo
Yok canım zaten eşim eve 10 da geldi işleri uzamış bugün tamam bakarım dedi hadi hayırlısı:)Bende 2-3 gündür aynı sorunla uğraşıyorum canım , resmen kendim yardım etmek zorunda kaldım bir kaç kez
Üzüldüm canım neden oldu acaba ? Yemek yiyememesi çok etkilemiş kuzuyu , inşallah hemen toparlar.
Benim kızımda yürüteçte rahat yapıyor :)
İnşallah yapmıssındır :)
Bende yardım ettim dün 1-2 kez çok kötüydü yazık yavrucaklarakanama olmuş bugünde baktım , çok zorlanıyor kuzucuklar ...
Denedim ama fayda etmedi , zeytinyağı nispeten daha etkili ama sürekli olarak yoğurduna konulabilir iyi fikir .
Su içiyor canım eline veriyorum suyu fazlaliktan ağzına alıp tükürerek oynuyor hatta ama süt içmediği için oluyor bunlarCanım su içmesi mi gerekiyor acaba ? Susuzluk etkiler mi bilmiyorum ama aklıma geldi . Yazık kuzuya kıyamaz insan
Canım ben bugün biraz araştırdım kabızlık için diyor ki erik kayısı ve ya elma armut bunları aç karnına vermek lazım tok karına pek işe yaramıyormuş , kurutulmuş erik ve ya kayısı ( gün kurusu yani organik kurutulmuş kayısı kükürtlü sarartilmis değil koyu renkli olanı ) geceden suda ıslatılır sabah azıcık kaynatıp erik/kayısı yumusadiktan sonra aç karnına suyundan ve posasindan yedirmek lazim eğer yemek ve ya içmek istemezse kaynatılmış erik/kayısı suyundan biberon ve ya kaşık mamasi hazırlaya bilirsin ve ya gün içerisinde aciktigi zaman tatlı sarı elma vermek lazım eğer yemiyorsa suyunu içirmek de ise yariyormus ama kesinlikle yeşil elma olmayacak çünkü yeşil elma ve muz kabız yaparmış , kabızlığı geçince muz vermek istersen yoğurtlu muz vere bilirsin bunların yanısıra biberon maması veriyorsan bir çay kaşığı hakiki zeytin yagi kata bilirsin ve eğer hiç bir şey ise yaramiyorsa bebek 4-5 gündür yapmıyorsa son çare olarak kulak çubuğunu zeytin yağına batırıp poposuna hafif şekilde kakasını yaptırmaya çalıştıra bilirsin ama bunu çok fazla yapmamak lazım kendi başına kaka yapmaya tembellik etmesin diye inşallah gerek kalmaz ama ben ilk çocuğumda denemiştim kızım 5 gün yapamadı kakasını 5 gün sonrasında azıcık yapdi kakanin ucu hafif kanlı oldu sonra bütün gün ikinip ağladı mecbur yaptım ve yer gök kaka oldu alt açma doldu hatta yetmedi altındaki battaniye bile kaka oldu o kadar birikmişti ki şok oldum o kadar çıkacağını beklemiyordum bebeğim baya rahatlamisti keyfi yerine gelmiştiSu içiyor canım eline veriyorum suyu fazlaliktan ağzına alıp tükürerek oynuyor hatta ama süt içmediği için oluyor bunlar
Afiyet bal olsun ikinize deOğluma fincanda kek yapiyorum. Pişse de yesek seyy yani yese
Canım ben bugün biraz araştırdım kabızlık için diyor ki erik kayısı ve ya elma armut bunları aç karnına vermek lazım tok karına pek işe yaramıyormuş , kurutulmuş erik ve ya kayısı ( gün kurusu yani organik kurutulmuş kayısı kükürtlü sarartilmis değil koyu renkli olanı ) geceden suda ıslatılır sabah azıcık kaynatıp erik/kayısı yumusadiktan sonra aç karnına suyundan ve posasindan yedirmek lazim eğer yemek ve ya içmek istemezse kaynatılmış erik/kayısı suyundan biberon ve ya kaşık mamasi hazırlaya bilirsin ve ya gün içerisinde aciktigi zaman tatlı sarı elma vermek lazım eğer yemiyorsa suyunu içirmek de ise yariyormus ama kesinlikle yeşil elma olmayacak çünkü yeşil elma ve muz kabız yaparmış , kabızlığı geçince muz vermek istersen yoğurtlu muz vere bilirsin bunların yanısıra biberon maması veriyorsan bir çay kaşığı hakiki zeytin yagi kata bilirsin ve eğer hiç bir şey ise yaramiyorsa bebek 4-5 gündür yapmıyorsa son çare olarak kulak çubuğunu zeytin yağına batırıp poposuna hafif şekilde kakasını yaptırmaya çalıştıra bilirsin ama bunu çok fazla yapmamak lazım kendi başına kaka yapmaya tembellik etmesin diye inşallah gerek kalmaz ama ben ilk çocuğumda denemiştim kızım 5 gün yapamadı kakasını 5 gün sonrasında azıcık yapdi kakanin ucu hafif kanlı oldu sonra bütün gün ikinip ağladı mecbur yaptım ve yer gök kaka oldu alt açma doldu hatta yetmedi altındaki battaniye bile kaka oldu o kadar birikmişti ki şok oldum o kadar çıkacağını beklemiyordum bebeğim baya rahatlamisti keyfi yerine gelmişti
Minnacık bedenlerden çıkana bak d'mi :)))Kızımda küçükken geç yapardı dediğin gibi inanılmaz çok olurdu :)
Aynı yollardan geçmiş biri olarak Rabbim yüzlerini güldürsün sağlıklı sıhhatli vatana millete hayırlı bir evlat nasip etsin.. son uğraşlarıdır inşallah.. güzel haberlerini paylaş bizmleHayırlı akşamlar kızlar , sizden bir isteğim olacak bugün eltim tüp bebek yaptırdı 15 yıldır yapmadıkları kalmadı tüp bebek kaç defa denediler bir türlü hamile kalamadı nasip dediler ama çok üzülüyoruz onlara üstelik karı koca her ikisinde hiç bir sorun yok doktorlar profesörler bile tedavi edecek bir şey bulamıyorlar dünyanın parasını harcadılar hatta bitkisel tedaviler bile yaptırdilar, üniversite hastanelerinde kadın resmen deney olarak kullandırdı kendini yeter ki bebeği olsun ama sonuç hep negatif bugün yine tüp bebek yaptırdılar lütfen dua eder misiniz bu defa tutsun inşallah , Allah isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağı boş kalmasın inşallah
Cok iyi anliyorum. Abimle yengem de 10 seneyi devirdi bu yolda .Rabbim nasip etsin ol desin ve olsun insallah .Bol bol Ya Kadir c.c ve Ya Múbdi c.c esmalarini okusun .Hayırlı akşamlar kızlar , sizden bir isteğim olacak bugün eltim tüp bebek yaptırdı 15 yıldır yapmadıkları kalmadı tüp bebek kaç defa denediler bir türlü hamile kalamadı nasip dediler ama çok üzülüyoruz onlara üstelik karı koca her ikisinde hiç bir sorun yok doktorlar profesörler bile tedavi edecek bir şey bulamıyorlar dünyanın parasını harcadılar hatta bitkisel tedaviler bile yaptırdilar, üniversite hastanelerinde kadın resmen deney olarak kullandırdı kendini yeter ki bebeği olsun ama sonuç hep negatif bugün yine tüp bebek yaptırdılar lütfen dua eder misiniz bu defa tutsun inşallah , Allah isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağı boş kalmasın inşallah
İnşallah canım sağolasın, biz de heyecanla bekliyoruz güzel haberleri vermek nasip olsun inşallahAynı yollardan geçmiş biri olarak Rabbim yüzlerini güldürsün sağlıklı sıhhatli vatana millete hayırlı bir evlat nasip etsin.. son uğraşlarıdır inşallah.. güzel haberlerini paylaş bizmle
Amin inşallah sağolasın canım Allah aratmasın kimseyi , yıllardır gözü önünde kendinden küçükler bile anne oldular çocukları büyüdü kaynım bebek severken gözleri Işıl Işıl nemli nemli oluyor içinden ağlıyor sanki Allah nasip etsin bütün bebek hasreti cekenlere inşallahCok iyi anliyorum. Abimle yengem de 10 seneyi devirdi bu yolda .Rabbim nasip etsin ol desin ve olsun insallah .Bol bol Ya Kadir c.c ve Ya Múbdi c.c esmalarini okusun .
Bu aylarda algıları açıldığı için herhalde yeme işlerine ilgi gitti bizimki de gündüz çok zor ve az emiyor ama gece saat başı meme isteyip benim dengemi bozuyor. Bi de bu ay bebekler en az 400 ml sıvı alsın diyorlar yaramazlıktan yemek bile yetmezken nasıl alacaklar bilmiyorum kiSu içiyor canım eline veriyorum suyu fazlaliktan ağzına alıp tükürerek oynuyor hatta ama süt içmediği için oluyor bunlar
Hayırlı akşamlar kızlar , sizden bir isteğim olacak bugün eltim tüp bebek yaptırdı 15 yıldır yapmadıkları kalmadı tüp bebek kaç defa denediler bir türlü hamile kalamadı nasip dediler ama çok üzülüyoruz onlara üstelik karı koca her ikisinde hiç bir sorun yok doktorlar profesörler bile tedavi edecek bir şey bulamıyorlar dünyanın parasını harcadılar hatta bitkisel tedaviler bile yaptırdilar, üniversite hastanelerinde kadın resmen deney olarak kullandırdı kendini yeter ki bebeği olsun ama sonuç hep negatif bugün yine tüp bebek yaptırdılar lütfen dua eder misiniz bu defa tutsun inşallah , Allah isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağı boş kalmasın inşallah