2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bıktım, gerçekten bıktım artık. Bir ileri bir geri gidiyoruz sancı konusunda. Bir gün iyiyse diğer gün sancısı oluyor. Uyutana kadar canım çıkıyor, üstüne bir de uykuda tutmak var. Ne zaman geçecek bu ya, ne zaman??? 40 gün, 3 ay, 6 ay dediler hiçbiri doğru çıkmadı. 1 yaşında bari geçse. gece boyunca memede yanımda yatarak emmesi bile sorun değil, yeter ki ben de uyuyayım o ağlamadan uyusun. Uykusunda sürekli ağlıyor, içim parçalanıyor artık

Evet .Ben cok dikkat ediyorum verdigim seylere .Ama ne yaparsam fayda etmiyor .Yedirdiklerimin %90i ya gaz ya kabiz yapiyor .Ek gidaya gecmeden cok hevesliydim .Bir suru tarif not aldim .Ama icine giren seyler cileden cikariyor diye yapamıyorum. Sabahtan basliyorum dusunmeye oglen ne yedirsem de sıkıntı yaşamasak diye .Normalde gunde 2 3 kere kaka yapardı simdi 2 3 gunde 1 e düştü .

Kaka yapana kadar ağlıyor, yapsa da bitiremiyor, o zaman daha çok ağlıyor ne zaman alışacaklar acaba ek gıdaya, biz ruhumuzu teslim edince mi

evet bizimki de 2 3 gunde 1 e dustu canim. Dun dr.a sordum gerci normal dedi, ek gidaya adapte olunca geçer dedi. Ama çekiyorlar, insan uzuluyor.

Kaka yapana kadar ağlıyor, yapsa da bitiremiyor, o zaman daha çok ağlıyor ne zaman alışacaklar acaba ek gıdaya, biz ruhumuzu teslim edince mi
hic sorma canim bu nasil hassas bagirsakmis arkadas, dogdu, anne sutu gaz yapti, buyudu ek gida gaz vs yapiyor. Bir de verdigim de atla deve degil, sebze puresi mesela yesil kabak, balkabagi, tatli patates falan ve hepsi ablamin bahcesinden. Buna ragmen yani. Gecen bir konuda gordum kadin 8 aylik bebege nutellali ekmek vermesiyle ovunuyordu

Bizimki de atıyor bilerek, sonra almak için eğiliyor :) hatta yaramaz kendini sırf o yüzden yürüteçte kafa bacak sıkıştırdı. Yürüteçte bir şey almaya çalışırsa hemen veriyorum çünkü tekrar aynı şey olur diye çok korkuyorum ama kucakta düşürdüyse ya da bilerek attıysa kendisi eğilip alsın diye bekliyorum :)

Bizimkilerin bağırsakları çok hassas bence. Benimkinin laktoz intoleransı geçene kadar sanırım bunu çekeceğim. Ya eltimin çocuğu da lahmacun yiyor ya, baharatlı baharatlı lahmacun, daha 1.5 yaşında var yok. Çikolata, fıstık, fındık, domates, bal. Bunları 1 yaşını doldurmadan yedi. Biz dikkat ediyoruz diye mi böyle oluyor, anlamıyorum ki.

yok kuzum, dikkat etmesek bebekler telef olur, simdi 1 ise o zaman 1000 çekerler. Herkes bir degil ki. Suanda bile yedigimde beni asiri rahatsiz eden gidalar var mesela sarimsak. Dr sogan sarimsak, yesil yaprakli sebzeler vermeye baslayin dedi bakalim...

ya sadece anne sutu alirken hic boyle aglamazdi, insan uzuluyor

canim 69 boy 7 kilo gayet guzel masallah. Bizimkiler de bundan cok asiri farkli degil ki.

aynen ya kaka evrim gecirdi. Korbell cop kutusu almistim kullanmaya basladim, o derece yani
Bencede cnm cocuk surekli boy atiyor. :)

ya muzu da yiyor ama onceki gun kaka yapmadiysa vermiyorum.

Canim nasil oldunuz, iyilesti mi kuzun?

Sağol canım sorduğun için daha iyiyiz çok şükür , gözünün içine bakıyoruz iyileşsin diye ama şimdi bize de geçti anne bana biz hasta olduk :) bir kısır döngü içindeyiz

Bizim buralarda erkek bebekler büyürken nazlı olur , gazlı olur derler :)

Kızlar tavuk sürekli marketlerde bulabildiğimiz bir ürün taze almak en iyisi tabiki be alırken üzerinde yazan son tüketim tarihinden 1 hafta bazılarında 10 gün geri giderek üretildiği zamanı bulabilirsiniz. Yani dondurucuda pişmiş tavuk saklanabilir tabiki ama çok da gerekli değil bence. Eğer saklamak istiyorsanız da -18 de 6 ay saklayabilrisiniz. Ama tabiki en makbulü ve sağlıklısı tazesi.

Canım balkabağını dondurucuya mı attın ordan mı çıkarıyorsun yaparken? Dolapta uzun süre dayanmıyor çünkü.

Canım balkabağını dondurucuya mı attın ordan mı çıkarıyorsun yaparken? Dolapta uzun süre dayanmıyor çünkü.
Hayir cnm taze aldim dondurucudakileri biz yiyoruz. Dondurucudan cikartinca suda haslaninca 5 dk da hemen yumusuyor. Ama tazesi biraz haslanmasi uzun suruyor. Az aliyorum 3 tl lik fln o yetiyor.

Gündüz anneanne yine ağzında mama ile uyutuyor canım ama gece kendisi uyuyor artık. Bazem gecede 2 defa kalkıyor bazen hiç

Gece uykusuna nasıl geçiyor peki canım? Yani beşiğin yanında mı duruyorsun ne bileyim ninni vs oluyor mu nasıl uyuyor? Bi de yatmadan ne yiyor benimki mama içiyor muhallebi de yedi beni de emdi yine ağlayarak uyanıyor en az 5-6kere her gece. Açlık değil artık bu diyorum ama memeye gelince 5-10dk emip uyuyor geri.

Bu arada kizlar bugun gittigim dr biseyden bahsetti. Eger bir bebek sebze yada meyveyi sevmediyse 16 kez deneyeceksiniz dedi. Yine yemezse bir 16 kez daha deneyeceksiniz dedi. O zamanda istemezse artik anlayin ki o sebze yada meyveyi sevmemistir dedi. Biz bi kac kez deneyince hemen birakiyoruz ya sevmedi diye aslinda oyle degilmis.

ah ya kisir dongu oluyor evin icinde maalesef. Erkekler de gercekten gazli ve nazli. Adini nazli mi koyduk senin diyorum bazen

bir muddet vermeyip tekrar denemek lazim canim. bizimki yogurdu sevmiyor ama ona meyve katarak verme şansi var en azindan. Limon vermisiz gibi davraniyor yuzunu eksitiyor

1 yaşında daha hareketli olacak canım yürümeye başlayacak daha fazla yorulacak öncekinden daha iyi uyuyacak ama o zamanlar da çok yaramaz olacaklar alt dolapları çekmeceleri açıp içindekileri dökecekler kırılacak olanları bıçakları falan uzanamadigi yerlere kaldırmamiz gerekecek hele ayakkabı dolabındaki tozlu ayakkabıları getirip salonun ortasına yere dokmeye bayılırlar , yerde oynacaklar biraz kollarimiz dinlenecek tam mutfakta iş yapalım diycez bakcaz ki içeriden ses gelmiyor bak o sessizlik var ya en tehlikelisi çünkü mutlaka senin sevmediğin bir yaramazlık yapıyorlardır kanepeleri yazmak duvar kağıtlarını yırtmak falan gibi bayılırlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…