How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Oğlum bugün yürüteci kullanmayı öğrendi. Zararlı vs diyorlar ama hayat kurtarıcı kesinlikle. Yaramazlıklar başladı ilk andan ama olsun, kendi başına bir şeyler yapması o kadar iyi oluyor ki. Sürekli kucakta, gezinmemizi istiyordu, şimdi kendisi evin içinde dönüyor. :) Perdeleri falan çekip ağzına sokuyor :KK70: prizlere gitmeye başladı, o sıkıntı işte, ona koruma almamız lazım. Masa örtüsünü tutup çekiyor, üstünde ne var ne yok umrunda değil :KK70: sandalyelerin yanına gidip onlara vuruyor. Duvarlara dokunuyor, sonra eline bakıyor falan :) çok tatlı oldu böyle ya. Normalde şuan uyumak için ağlardı ama kendisi keşif peşinde :)
Seninkinin derdi gezentilikmiş meğer

En azından mama alıyormuş. Onu zaten 2. Ayından sonra hiç almadı. Sağsam biberon almıyor. Sütüm az zaten yetmiyordur muhtemelen. Yoğurt yemeyi reddetmiyor sadece. Ne zaman ara verecek bu dişler bilmiyorum. Üst dişleriniz cıktı mı
Üst 2 çıktı canım sağ ve sol yanındakiler 2 tane daha geliyor

Evet canım çok iyi oluyor benim kızda kullanıyor kollarım dinlendi inanki :) direksiyon onda istediği yere gidiyor hatta arkamdan mutfağa da geliyor bende az nefes alıyorum :) yalnız yaptıkları yaramazlıklar aynıymış ona çok güldüm :) benimki ek olarak sallanan anakucağına gidip boş sallamaya çalısıyor :) tabi şimdilik gücü yetmiyor .
Benimki de anakucağına gidip kaldırmaya, sallamaya çalışıyor :)

Üst 2 çıktı canım sağ ve sol yanındakiler 2 tane daha geliyor
Bizim yanlardan biri geldi sayılır canım ama diğeri henüz görünmüyor. Eli surekli orda ve bu hafta cok huysuz iştahı da azaldı ıyice. Biri çıkınca diğerinin huzursuzluğu başlıyor bir kısır döngü içindeyim resmen. Uykusu zaten ilk dişten beri bozuldu bari iştahı gitmeseydi.

.
Sağol cnm o kadar çaresizim ki artık. Bol kalori alsın diye onu düşündüm. Sadece mama verdim içmiyor. Çorbalarını sade mama koyduğumda içmiyor, 1ölöek mama 30cc sütle açtığımda pek anlamıyor, o zaman içirebiliyorum biraz. Zaten tarhana dan başka içtiği bişey de yok. Meyvalar desen armut elma mandalina portakal sevmedi. Sadece muz ve avakado yedirebiliyprym. Yemeyen çocuk çok zormuş. Uykusunda süt içiriyordum ama artık uykuları da hem azaldı hem süresi kısaldı. Nolur akıl verin ben bu çocuğu nasıl alıştırcam yemek yemeğe
Benimki de iştahsız bir bebek asla ağzına birşey sokamam bazen mamasını içmiyor kaşıkla vereyim diyorum kaşığı görünce püü yapıp ağzını kilitliyor. Ama ben zorlamıyorum şahsen. Kilo alımı da hep gerideydi persentilde de yüzde 10daydı. Ben çorba falan vermiyorum mesela henüz sebzeleri buharda pişirip önüne bırakıyorum istediğini mıncıklıyor arada ağzına atıyor sevmediyse kalkmak istiyor dokunmuyor bile ama sevdiklerini ağzına sokuyor. Şimdiye kadar patates ve havucu sevdi ama öyle aman aman yiyor diyemem bir iki parça midesine iniyorsa iniyordur. Ben kendim beslemediğim için bilemiyorum ne kadar yiyip yemediğini. Ama sonuçta onlar da aç olduklarını fark edebiliyorlar. Benimki bir ara ne mama içiyordu ne emiyordu hiçbirşey yapmıyordu. Sonrasında hasta oldu. Vücut kırgınlığı falan varsa yemek istemiyor olabilir. Bence zorlama yedirmek için ters teperse daha da çok yemek istemez sen daha da zorlanırsın. Ve bu davranışı içselleştirebilir.
Yemek yediklerinin farkına varmaları, yni yediklerinin karınlarını doyurduğu bilinci 8. Aydan sonra gelişmeye başlıyormuş. Eğer ki motor gelişiminde bir aksaklık yoksa yiyip yememesine çok takılmamaya çalış İnan bizim stresimizi farkediyorlar. Ben de yaşadığım için böyle uzun uzun anlattım. Mamasını bitirmiyor diye zorluyordum veya emsin diye ama öyle olunca daha da içmek istemiyordu ben de aç olsa yer diye düşünüp akışına bıraktım eskiden 3 saatte bir mama istiyordu sonra sonra 5 bazen 6 saat sonra acıktığını farkettim mesela. Ona göre hareket etmeye başladım.

Ben de yürütece olumsuz bakanlardandım ama bir kaç gündür sürekli gezdiriyorum belim bacaklarım koptu artık. Eskiden oturmak isterdi. Şimdi kalkmak için kendini geriyor. Ben de mi alsam ki bi tane ya :KK64:

bizimkide aynı çok komik oluyorlar :)) odadan çıkıp peşime geliyor mutfağa. Şimdi hoşumuza gidiyorda ilerde tam öğrenip ellemeler başlayınca noluruz bilmem :))))
Benimki dolap kapaklarına uzanıp çekmeye çalışıyor, onları açmayı öğrenince yandım :)

Burda birçok kişi bebeğinin şiddetli ağlamalarıyla ilgili yorum yazarken bana uzak gelirdi benimki çok aşırı ağlayan bir bebek değildi ama Bugün ne olduysa gece uykusuna geçtikten iki saat sonra uyandı emzirdim az emdi sonra reddetti ağlamaya başladı derken bağırarak ağladı ağladı nefesi kesildi :KK43: be yapacağımı şaşırdım. Annemgildeyim. Hastaneye gittik yolda sakinleşti gittiğimizde tamamen susmuştu. Gaz sanırım.

Annem bugünlerde sütün yetmiyormu ki tarzı yorumlar yapıyor sadece tadım yaptırıyorum onu pek mantıklı bulmasa da bişey demiyor. Ben de akşamüzeri yoğurt verdim 7-8 çk. O mu yaptı ki yoğurt tadımı da yapmıştık halbuki
Yoğurt sanırım bayağı gaz yapıyor, Afilim92 Afilim92 de gaz yaptığını söylemişti. Bir de arabadaki sakinleştiyse açlık değildir, gazdır. Çünkü gazı olan bebekler ve kolik bebekler hep arabada sakinleşiyor. Aç olsaydı arabada da ağlardı.

Oğlum bugün yürüteci kullanmayı öğrendi. Zararlı vs diyorlar ama hayat kurtarıcı kesinlikle. Yaramazlıklar başladı ilk andan ama olsun, kendi başına bir şeyler yapması o kadar iyi oluyor ki. Sürekli kucakta, gezinmemizi istiyordu, şimdi kendisi evin içinde dönüyor. :) Perdeleri falan çekip ağzına sokuyor :KK70: prizlere gitmeye başladı, o sıkıntı işte, ona koruma almamız lazım. Masa örtüsünü tutup çekiyor, üstünde ne var ne yok umrunda değil :KK70: sandalyelerin yanına gidip onlara vuruyor. Duvarlara dokunuyor, sonra eline bakıyor falan :) çok tatlı oldu böyle ya. Normalde şuan uyumak için ağlardı ama kendisi keşif peşinde :)

Bende yürüteç aldım. Benimki daha yürümeye başlamadı içinde ama dediğin gibi hayat kurtarıcı. İşten eve gelince tuvalete gitmeme bile izin vermiyor beni almıyorsun diye ağlıyor. bende yürütece koyuyorum banyonun karşısına bir yandan beni görüyor bir yandan etrafa bakıp yürüteçdeki oyuncaklarla oynuyor. bazende mutfakta az bir işim varsa o zamanda yanıma alıyorum yürüteç ile birlikte. gün boyu göremediği için göz menzilinin dışına çıkartmıyor beni :)

Ek gıdayı reddediyor mamasını içiyor. Emmesi ve dolayısıyla benim sütüm azaldı. Bugün 2 kez sağdım işyerinde çıkan toplam 70 cc
ek gıdaya başladıktan sonra benimde sütüm azaldı sanki. öğlen eve gittiğimde genelde geç uyandığı için tok oluyor. bende sağıyorum. önceden 110-120 cc çıkıyordu bu aralar 70-80 çıkıyor.

Benimki de iştahsız bir bebek asla ağzına birşey sokamam bazen mamasını içmiyor kaşıkla vereyim diyorum kaşığı görünce püü yapıp ağzını kilitliyor. Ama ben zorlamıyorum şahsen. Kilo alımı da hep gerideydi persentilde de yüzde 10daydı. Ben çorba falan vermiyorum mesela henüz sebzeleri buharda pişirip önüne bırakıyorum istediğini mıncıklıyor arada ağzına atıyor sevmediyse kalkmak istiyor dokunmuyor bile ama sevdiklerini ağzına sokuyor. Şimdiye kadar patates ve havucu sevdi ama öyle aman aman yiyor diyemem bir iki parça midesine iniyorsa iniyordur. Ben kendim beslemediğim için bilemiyorum ne kadar yiyip yemediğini. Ama sonuçta onlar da aç olduklarını fark edebiliyorlar. Benimki bir ara ne mama içiyordu ne emiyordu hiçbirşey yapmıyordu. Sonrasında hasta oldu. Vücut kırgınlığı falan varsa yemek istemiyor olabilir. Bence zorlama yedirmek için ters teperse daha da çok yemek istemez sen daha da zorlanırsın. Ve bu davranışı içselleştirebilir.
Yemek yediklerinin farkına varmaları, yni yediklerinin karınlarını doyurduğu bilinci 8. Aydan sonra gelişmeye başlıyormuş. Eğer ki motor gelişiminde bir aksaklık yoksa yiyip yememesine çok takılmamaya çalış İnan bizim stresimizi farkediyorlar. Ben de yaşadığım için böyle uzun uzun anlattım. Mamasını bitirmiyor diye zorluyordum veya emsin diye ama öyle olunca daha da içmek istemiyordu ben de aç olsa yer diye düşünüp akışına bıraktım eskiden 3 saatte bir mama istiyordu sonra sonra 5 bazen 6 saat sonra acıktığını farkettim mesela. Ona göre hareket etmeye başladım.
Ben de zorlamadan şarkılarla oyunlarla ağzını açöasını bekliyrm, açınca sokuyorum kaşığı:) bu zorlama olur mu bilmiyrm tabi. Beni hiç emmedi, sütü de sadece uyanıkken verebiliyorum. Bi de ek gıda çıktı şimdi. Ne yaptıysam sevdiremedim. Patates havuç brokoli haşladım bugün onları da sevmedi. Kilo alımımız, persentil imiz çok düşük. Günlük 500/çok nadir 600cc anne sütüyle beslenen 6buçuk aylık çocuk ne kadar olabilir ki

Kizlar 2 gun once arkadasim esiyle birlikte avrupa yakasina gecmisti, hazir gelmisken gelin beni alin bi kac gun evden uzak olayim bize degisiklik olsun. Gitmez olaydim o gun gece 3 te zor uyudu, normalde bugun eve doncektik ama bizim kiz gece 12 de aglama krizlerine girdi. Apar topar gece eve getirdiler sagolsunlar. Yani sizin bebeleri bilmem ama benim kiz evinden baska bir yerde kalmak istemiyor bunu ikidir cok iyi anladim.

Bende yürüteç aldım. Benimki daha yürümeye başlamadı içinde ama dediğin gibi hayat kurtarıcı. İşten eve gelince tuvalete gitmeme bile izin vermiyor beni almıyorsun diye ağlıyor. bende yürütece koyuyorum banyonun karşısına bir yandan beni görüyor bir yandan etrafa bakıp yürüteçdeki oyuncaklarla oynuyor. bazende mutfakta az bir işim varsa o zamanda yanıma alıyorum yürüteç ile birlikte. gün boyu göremediği için göz menzilinin dışına çıkartmıyor beni :)
Benimki de öyle, cee ee oynar gibi kandırıp bazen bir su içip geri yanına gelebiliyorum :) artık yürüteç koyup peşimden gelsin diye uğraşıyorum, şimdilik benim peşime gelmeyi tam beceremiyor ama yakında o da olur inşallah :)

Yoğurt sanırım bayağı gaz yapıyor, Afilim92 Afilim92 de gaz yaptığını söylemişti. Bir de arabadaki sakinleştiyse açlık değildir, gazdır. Çünkü gazı olan bebekler ve kolik bebekler hep arabada sakinleşiyor. Aç olsaydı arabada da ağlardı.
Evet yogurtun ustune bisey tanimam .Acayip gaz yapiyor bize .O yuzden haftada 2 3 kere veriyorum hala .

Herkes yürüteç alıyor bende alayım en iyisi bide aktivite masası istiyorum bide telefona saldırmasın diye ilk kumandam almak istiyorum :) ama kış günü çok zorlanıyorum mamasıyla bezine zor yeter oldum. Çok pişmanım keşke hiç işi bırakmasaydım tek maaş aşırı zor bu hayat :/

Bebeği diş çıkaran anneler iştahsızlık var mı? Bebeğim herşeyi yiyordu vermeyince ağlıyordu hatta. Üst dişleri geldiğinden beri yemek yemek istemiyor. Yan dişler çıkıyor şu anda tam rahatladık diyorum yeni diş patlıyor kafayı yemek üzereyim artık. Sütüm azaldı mama ve biberon zaten kabul etmiyor kilo verecek diye korkuyorum. Geçici bir durum mu iştahsızlık tecrübeli anneler ?
Evet canım diş çıkarma döneminde iştahsızlık ve hatta bazılarında zayıflama bile oluyor bir kaç ay böyle olacak ama her çocuk aynı değildir kiminde hafif huzursuzluk olur sadece , kiminde ateş ishal iştahsızlık olur , zaten bu aylardan sonra hızlı kilo alımı olmayacak eskisi gibi çünkü hareketli anlar başladıkça kilodan çok boya gidecek

Ben de yürütece olumsuz bakanlardandım ama bir kaç gündür sürekli gezdiriyorum belim bacaklarım koptu artık. Eskiden oturmak isterdi. Şimdi kalkmak için kendini geriyor. Ben de mi alsam ki bi tane ya :KK64:
Gün içerisinde toplam 2 saati geçmesin diyor doktorlar acil durumlarda zaruri ihtiyaç zamanı 5 dk.lık koyarsın işin bitince alırsın canım

Back