• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

.
Sağol cnm o kadar çaresizim ki artık. Bol kalori alsın diye onu düşündüm. Sadece mama verdim içmiyor. Çorbalarını sade mama koyduğumda içmiyor, 1ölöek mama 30cc sütle açtığımda pek anlamıyor, o zaman içirebiliyorum biraz. Zaten tarhana dan başka içtiği bişey de yok. Meyvalar desen armut elma mandalina portakal sevmedi. Sadece muz ve avakado yedirebiliyprym. Yemeyen çocuk çok zormuş. Uykusunda süt içiriyordum ama artık uykuları da hem azaldı hem süresi kısaldı. Nolur akıl verin ben bu çocuğu nasıl alıştırcam yemek yemeğe
Cnm benim kızlardan biri yemiyordu. Ne tattırsam 2. Kaşık gitmiyordu. Geçen ay sadece 30 gr almış düşün yani. Benimkiler ay olarak 7nin ortasında. 2 ay hiç bir şey sevdiremedim. Ne zmn 7. Aya girdik et suyu ve et koymaya başldım oda yemeye başladı. Meğersem etçiymiş babası gibi :) hala kardeşine göre az yiyor ama bugün şehriyrli etli pancar yaptım bütün tabağını gömdü hehe yani moralini bozma elbet sevdiği bir şey çıkacaktır.

Cnm benim kızlardan biri yemiyordu. Ne tattırsam 2. Kaşık gitmiyordu. Geçen ay sadece 30 gr almış düşün yani. Benimkiler ay olarak 7nin ortasında. 2 ay hiç bir şey sevdiremedim. Ne zmn 7. Aya girdik et suyu ve et koymaya başldım oda yemeye başladı. Meğersem etçiymiş babası gibi :) hala kardeşine göre az yiyor ama bugün şehriyrli etli pancar yaptım bütün tabağını gömdü hehe yani moralini bozma elbet sevdiği bir şey çıkacaktır.
Çok sevindim bir şeyler yemesine. Devamı gelir insallah

Minaako Minaako yediklerimi çok az tuzlu yapıp tattıracağım.cnm,ben yerken deli gibi ağzıma bakıyor. Öğle olunca minik parça ekmek koparıp veriyorum ağzına oyalanıyor

Canım burda daha tecrübeli annelerimiz var ama benim kızımda kiloda geriden geldiği için ben çareyi kendi yediğimiz tarzda pişirmekte buldum, diğer türlü tatsız tuzsuz oluyor yemiyor bu defa. Mesela geçen yaptıpım yemeğin içinde patates , havuç vardı ona ayırdım birkaç tane bir bardak suyun içine attım tuzu varsa alsın diye sonra yedirdim mesela sende böyle yapabilirsin üstüne yogurt ekleyebilirsin , yaptığın sebze çorbalarının içine 5 tahıllı kaşık mamasından katıp kıvam verebilirsin , koyu olduğunda daha çok seviyor benim kızım , ben çok okudum bu konuyu araştırdım her dr farklı görüşte . Mesela yurtdısında bazı dr siz ne yiyorsanız ona alışsın diyormuş . Bebeğin ek gıdaya geçişini belirleyen en öneml süre talepte bulunmasıymış , seninkide yemek istiyor ,sadece çok sevdiklerini belirleyip değişik tariflerle yedirebilirsin.Meyve süzgeci alıp içine elma koyup ver onu emmeyi çok seviyorlar ve elma çok iştah açıyor.

Canım artık dönmeler başladı biz de dar gelecek gibi bu tarz beşikler. Benimkide bundan biraz daha büyük ve dikdörtgen. Ama oğlan beşiğin ortasına koyuyorum sağolsun çaprazlama yatıyor kafayı en köşeye götürüyor. Ellerini kollarını koruma kılıfının altından çıkarıp beşiğin korkuluklarını tutuyor :oha:

8-9 aylıkken montessori yatağı kullananamaz mıyız acaba bilmiyorum ki?? Şimdi başka beşik alıp ardından bi de montesssori almak istemiyorum.

Sen nasıl birlikte yatacaksın peki bir süre? Yani ben dönüp durduğu için cesaret edemiyorum birlikte yatmaya. Geçen daha odadayken uyanıkken yataktan düştü zaten. İkimiz de uyuyor olsak neler olur düşünemiyorum :KK48:

Ben bugün caplumba mobilyadan aldım montestroi mobilya canım ,odasına kurdurup kendimde onun odasındaki kanepe de yatıcam kibar bir modelini buldum.Büyükleride aynı fiyatta .Sende mağazadan bir bak istersen.Dediğin gibi tekrae tekrar besik almak istemiyorum bunu en az 10 yaşına kadar kullanır çok rahat . :rapci:

Herkes yürüteç alıyor bende alayım en iyisi bide aktivite masası istiyorum bide telefona saldırmasın diye ilk kumandam almak istiyorum :) ama kış günü çok zorlanıyorum mamasıyla bezine zor yeter oldum. Çok pişmanım keşke hiç işi bırakmasaydım tek maaş aşırı zor bu hayat :/
Yürüteç gerçekten çok rahatlatıcı oluyor. Kendi kendine dolanıyor evde :) bu sefer de prizler ve perdelerden uzak tutmaya çalışıyorum :) yakında dolap kapaklarını da açar :)

Bebeği diş çıkaran anneler iştahsızlık var mı? Bebeğim herşeyi yiyordu vermeyince ağlıyordu hatta. Üst dişleri geldiğinden beri yemek yemek istemiyor. Yan dişler çıkıyor şu anda tam rahatladık diyorum yeni diş patlıyor kafayı yemek üzereyim artık. Sütüm azaldı mama ve biberon zaten kabul etmiyor kilo verecek diye korkuyorum. Geçici bir durum mu iştahsızlık tecrübeli anneler ?
var bizde de iştahsızlık. Dişler kabarık kaşınıyor sürekli o anlarda yemeği yarıda bırakıyoruz fazla yemek istemiyor ek gıdaya ilk başladığımda daha çok yiyordu. Geçicidir sanırım, iştahına bağlı.

Ohh afiyet olsun ben de merak ediyorum bizimki pancar yiyecek mi diye..bol potasyum var çok faydalı. 8.ay sebzesi o ama di mi ? Bize daha erken, veremem sanırım.
Ben bugün caplumba mobilyadan aldım montestroi mobilya canım ,odasına kurdurup kendimde onun odasındaki kanepe de yatıcam kibar bir modelini buldum.Büyükleride aynı fiyatta .Sende mağazadan bir bak istersen.Dediğin gibi tekrae tekrar besik almak istemiyorum bunu en az 10 yaşına kadar kullanır çok rahat . :rapci:
Güle güle kullanın canım :) çok merak ettim ben de bir bakayım :)
Akşama köfte patates yapacaktım. Patatesi ayrı yaptım fırında zeytinyağıyla tuzsuz baharatsız, kıza ayırdım bize sonra tuz ekledim bayılarak yedi :)
oh oh maşallah..

Kızlar oğlum bu sabah böle biraz biraz öksürmeye başladı birden dünde beri de salyası artmıştı. Öğleden sonra da ateşi kulaktan 37 ye yükseldi başı ve ensesi sıcak. Keyfi yok uyuyamıyor ağlıyor yatırınca kulaklarını yoluyor. Sizce diş mi çıkarıyor? Görünürde bişey de yok ama acile gitsek mi yarın zaten doktoruna randevumuz vardı????

Kızlar oğlum bu sabah böle biraz biraz öksürmeye başladı birden dünde beri de salyası artmıştı. Öğleden sonra da ateşi kulaktan 37 ye yükseldi başı ve ensesi sıcak. Keyfi yok uyuyamıyor ağlıyor yatırınca kulaklarını yoluyor. Sizce diş mi çıkarıyor? Görünürde bişey de yok ama acile gitsek mi yarın zaten doktoruna randevumuz vardı????
Benimki gecenlerde 4 5 gun ateslendi.Elimde ates olcerle uyuyordum .38 e yakindi kulaktan .Dr kontrolünde sordum .Gece vucut ısısı 1 derece daha yuksek olur dedi .
Sanirim bizim de dis geliyor ya da gelmiyor .Hep oyle diyorum bir cikamadi:olamaz:
Bahsettigin seyler bizde de var .1 saatte 7 kez uyandi .Ellerini kulaklarina götürüyor .Yüzünü ciziyor .Uykusunun icinde ağlıyor ama tam uyanmiyor .Gunduz de agzina bir sey değdikçe ağladı durdu.

Kilo alimlariniz nasıl kızlar? Bu ay 400 gram almış sadece 8300 7. Ay bitimi. Devam sütünden bıktı çocuk besleyemiyorum

Oğlan ağzına suyu alıp grrrr yapıyor :olamaz: bizimki nihayet dönmeye başladı. Bravo 8. ayda! Hala desteksiz oturamiyor emekleme çabası 10 saniye sonra ağlamaya dönüşüyor.
Bir yürüteç de benden gelsin
Benimki yüzüstü koyunca ağlayıp sırtüstü dönüyor sadece, aman sırtüstü yatma keyfi bozulmasın paşanın :) yürüteç ile çok mutlu şuan :) ay zararlı diyorlar, kullanmasam mı falan diyordum ama kurtarıcım oldu ve oğlum cidden çok mutlu. İstediği yere kendisi gidip istediği gibi oynuyor. Bu şekilde özgüvenini, özgürlüğünü kazanıyor bir nevi. Mutlu olsun da.

Benimki de iştahsız bir bebek asla ağzına birşey sokamam bazen mamasını içmiyor kaşıkla vereyim diyorum kaşığı görünce püü yapıp ağzını kilitliyor. Ama ben zorlamıyorum şahsen. Kilo alımı da hep gerideydi persentilde de yüzde 10daydı. Ben çorba falan vermiyorum mesela henüz sebzeleri buharda pişirip önüne bırakıyorum istediğini mıncıklıyor arada ağzına atıyor sevmediyse kalkmak istiyor dokunmuyor bile ama sevdiklerini ağzına sokuyor. Şimdiye kadar patates ve havucu sevdi ama öyle aman aman yiyor diyemem bir iki parça midesine iniyorsa iniyordur. Ben kendim beslemediğim için bilemiyorum ne kadar yiyip yemediğini. Ama sonuçta onlar da aç olduklarını fark edebiliyorlar. Benimki bir ara ne mama içiyordu ne emiyordu hiçbirşey yapmıyordu. Sonrasında hasta oldu. Vücut kırgınlığı falan varsa yemek istemiyor olabilir. Bence zorlama yedirmek için ters teperse daha da çok yemek istemez sen daha da zorlanırsın. Ve bu davranışı içselleştirebilir.
Yemek yediklerinin farkına varmaları, yni yediklerinin karınlarını doyurduğu bilinci 8. Aydan sonra gelişmeye başlıyormuş. Eğer ki motor gelişiminde bir aksaklık yoksa yiyip yememesine çok takılmamaya çalış İnan bizim stresimizi farkediyorlar. Ben de yaşadığım için böyle uzun uzun anlattım. Mamasını bitirmiyor diye zorluyordum veya emsin diye ama öyle olunca daha da içmek istemiyordu ben de aç olsa yer diye düşünüp akışına bıraktım eskiden 3 saatte bir mama istiyordu sonra sonra 5 bazen 6 saat sonra acıktığını farkettim mesela. Ona göre hareket etmeye başladım.
Blw yapıyorsun anladığım kadarıyla. Ben cesaret edemiyorum. Büyük parça koparıp boğazında kalırsa diye bayağı korkuyorum. Nasıl gidiyor sizde blw?

Benimki yüzüstü koyunca ağlayıp sırtüstü dönüyor sadece, aman sırtüstü yatma keyfi bozulmasın paşanın :) yürüteç ile çok mutlu şuan :) ay zararlı diyorlar, kullanmasam mı falan diyordum ama kurtarıcım oldu ve oğlum cidden çok mutlu. İstediği yere kendisi gidip istediği gibi oynuyor. Bu şekilde özgüvenini, özgürlüğünü kazanıyor bir nevi. Mutlu olsun da.
Biz mecbur kaldık ya emekleyecek gibi olsaydı almayacaktim. Ama çocuk uyanık olduğu her saniye bizim kucagimizda olduğu için eşimde belfitigi başlangıcı oldu. Bende de muhtemelen fıtık var ama muayene olamadım. 1 yaşına kadar tasirsam bu kiloyu kalıcı hasarlar bırakacak gibi

Akşama köfte patates yapacaktım. Patatesi ayrı yaptım fırında zeytinyağıyla tuzsuz baharatsız, kıza ayırdım bize sonra tuz ekledim bayılarak yedi :)
İyi fikirmiş bende fırında deniyim canım :)
Yürüteç gerçekten çok rahatlatıcı oluyor. Kendi kendine dolanıyor evde :) bu sefer de prizler ve perdelerden uzak tutmaya çalışıyorum :) yakında dolap kapaklarını da açar :)
Bizim prizler yukarda ama tüllere ilgisi çok fazla onları çeker muhtemelen :)
Biz mecbur kaldık ya emekleyecek gibi olsaydı almayacaktim. Ama çocuk uyanık olduğu her saniye bizim kucagimizda olduğu için eşimde belfitigi başlangıcı oldu. Bende de muhtemelen fıtık var ama muayene olamadım. 1 yaşına kadar tasirsam bu kiloyu kalıcı hasarlar bırakacak gibi
Bizimde hiç emeklemeye niyeti yok yüzüstü durmaya tahammülü bile yok ki

var bizde de iştahsızlık. Dişler kabarık kaşınıyor sürekli o anlarda yemeği yarıda bırakıyoruz fazla yemek istemiyor ek gıdaya ilk başladığımda daha çok yiyordu. Geçicidir sanırım, iştahına bağlı.

Ohh afiyet olsun ben de merak ediyorum bizimki pancar yiyecek mi diye..bol potasyum var çok faydalı. 8.ay sebzesi o ama di mi ? Bize daha erken, veremem sanırım.

Güle güle kullanın canım :) çok merak ettim ben de bir bakayım :)
oh oh maşallah..
Evet 8. Ay. Biz 7,5 beklemedim tazeyken verdim yani o kdrdan bişi olmaz diye düşünerekten. Benim rahat doktora sordum ver bütün sebzeleri dedi. 3 gün kuralı dedim kış sebzelerinden bişi olmaz boşver dedi hahah.

Mervikkkk Mervikkkk canım blw yapıyorsan 1-2 şey sormak istiyorum. Sebzeleri ne kadar haşlıyorsun? Ben eline verince parçalanıyor sanırım çok haşlıyorum ama diğer türlüsüde sert gibi geliyor. Bide meyveleri nasıl veriyorsun ben armut verdim bugün biraz sertti sıcak suda beklettim 2-3 dk bu sefer elinden kayıyor

Nasıl bi model seçtin canım fotoğrafını atsana bizede :)

Ben oratnaca oğlum da kullandım bir sakincasini görmedik cok şükür kaslari gayet te sağlam Maşallah

Back