How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben şubatta almayı düşünüyorum ama şimdiden de fiyatlara bakıyorum. Her site indirim olduğunu iddia ediyor şimdi de. Ne gerçek ne yalan anlamaya çalışıyorum .
Ben de o durumdayım. ADAC kriterini sağlayanların fiyatları da çok yüksek maşallah :) geçen hafta sonuna özel jokerde yüzde elli indirim varmış. Arkadaşım britax aldı o yüzden.
Bu arada dün pırasa soğan havucu tencerede az çevirip pirinç ile beraber biraz su ile 45 dk pişirdim. Sonra minik kevgir almıştım ondan geçirdim zeytinyağı ekledim, püre kıvamında tortulu çorba oldu.. Onu verdim dün ve bugün oğlana.. Normalde buharda pişen tadımlık pırasa yememişti..bu şekilde yedi.
Ancak, havuç pişik sebebi sanırım popo arası kızarık ve geçip geçip tekrar oluyor. A vitamini de bolca alması lazım, şimdilik idare ediyoruz ama havuca alternatif bulmam lazım.
A vitamini açısından pancar da zengin diye biliyorum canım. Ama pancar da pişik yapabilir diye duymuştum.
@Asi90 canim hep sidefer kullaniyoruz demir ilaci olarak. Kac kiloysa bebegin o kadar damla veriliyor. 7 kusur kiloya 7 damla gibi. İçerigi duzgun oldugu icin cogumuz onu tercih ettik

benimki de hep boyleydi kuzum sadece bir 3,5 aylikken gaz bitti dedim, bronşit oldu yine çektik. Bu dişin huysuzlugu cok uzun surdu ve 2-3 gundur sadece ucu gorunuyor canim kac gunde cikar tamamen? Sen baya tecrubelisin diş konusunda.

gel canim beklerim, keki her sekilde hallederiz artik 5 dk.da 5 cesit yemek yapacagiz neredeyse :-)

ay amin ya kac gundur sadece ucu gorunuyor

evet canim ne versem bezinden oldugu gibi cikiyor ya :-) hic ogutulmeden.

evet ya bana zalim vicdansiz muamelesi yapiyor, cocugun cani kisir, kek ve çay çekmiş biz yerken :deli: ama ben de kahkaha ile guluyorum onun laflarina, artik nasil anlarsa anlasin :-) işte bana biraksan her seyi yediririm diyor, biliyorum zaten o yuzden birakip da ne dinlendim ne iki hava aldim, cocugun sagligi selameti icin 24 saat yapişigiz Allah kimseye muhtac etmesin :dua:
Amiiin

Diş çıkarma zamanları artık diye. İshal kaşıntı belirtilerdenmiş ama benim bebeğimde çoktandır var yeni değil dedim çıktım.
İstanbul Anadolu da Pendik te oturan birinin gidebileceği bir mesafede çocuk doktoru önerisi alabilirim bilen varsa
Benimkinin burnu tıkalı olunca yüzünü kaşıyor mesela. Aklıma direk o geldi. Pendik medical parkta bir doktor takip ediyorum ben instagramda bizimcocukdoktorumuz sayfasına bi göz at istersen cabım
Kızlar dondurucuya balkabağı attınız mı?

Eşim almış da birazını atsam mı oğluşa yaparım arada diye??
Ben buzluğa atma taraftarı değildim ama organik bal kabağı aldım bir kilo tadımlarda çok az pişirdim kalanını kendimize pişirmek içime sinmedi yıkayıp doğradım iki parça kabak iki parça havuç olacak şekilde poşetleyip buzluğa attım belki bir kaç ay sonra çorba vs yaparsam diye. En kötü ihtimal kendimize çorba yaparım diye düşündüm :)
ben devlet hastanesine gidiyorum çokta memnunum. 182 yi arıyorum yada mhrs den bilgisayardan kendim bakıyorum üyelik yaptım.doktorun boş günlerini görüyorum.6 aylık kontrolü önemli bence ek gıda listesi verecek doktor. boyuna kilosuna bakıcak. önceki aylarla kıyaslayacak.çenesinde kızarıklıklar vardı onu gösterdim.burunda genizde akıntı varmı ona bakıverdi söyledimde. kafamdaki soruları hızlıca soruyorum çokda zaman harcamadan.cvpda alıyorum. randevulu olunca hastaneye git içeriye gir çık yarım saat 45 dk içinde evimize dönmüş oluyoruz. çocuk içinse eğer gereksizde olsa o para harcanacak. lafa gelince biz zaten parayı çocuk için kazanıyoruz onun geleceği için uğraşıyoruz denir öyle değil mi
Ben de üyelik oluşturup bakayım. Ama influenzadan ötürü gitmeye de çekiniyorum şu dönem. Napsam bilemedim. Ve sana katılıyorum işine gelince omun için kazanıyor ama onun için harcarken sıkıntı neyse Allah’a havale ediyorum

Ben de ne yedirecek olsam çorba blender'la pürüzsüz yapıyorum dışı çıkana kadar böyle pütürlü bir yiyeceği dışı olmadığı için direk yutmaya calisacak yoksa
Canım sen en iyisini bilirsin ama benim arkadaşım blendırla yapıyordu bebekken şimdi iki yaşını geçti çatalla ezilmiş şekilde bile yiyemiyor çocuğu alıştırmaya çalışıyor ama öğürünce panik oluyor ve hala blendır kullanıyor. Hem direk yutmaya çalışmıyor çiğniyorlar.

Balgamı ve hırıltılı nefesi geçti çok şükür ama ben de grip olduğum için ben iyileşmeden iyileşmezmiş, doktor öyle dedi. Kötü durumu geçti, anne iyileşince tamamen iyileşir dedi. Ben de uyku uyumadan, dinlenmeden nasıl iyileşicem bilmiyorum. 2 yaşına gelince uyur muyuz ki? Bana o bile imkansız geliyor :KK43: nasıl memeden keseceğiz, nasıl uyuyacak? Korkulu rüyam şimdiden :KK43:
ben 2 kere ayakta atlatmak zorunda kaldim bu kis. Bol bol vitamin, takviye al canim, mecburen. Sirke veya karbonatla gargara yap hasta hissedince, o sekilde enfeksiyon ilerlemez dedi aile hekimimiz.

İlerisinden de korkma hic, buyumeleri olumlu bir sey, konusuruz anlasiriz ;) kosup oynayip yorulunca uyurlar Allah'in izniyle
Günaydın kızlar, kızımın günlerdir burnu tıkalıydı hasta olcak gibi diyordum ama ben ondan önce hasta oldum :KK43: yada o hafif atlattı bana geçirdi bilmiyorum ama çok halsizim grip oldum sanırım.
gecmis olsun canim, ne kişmis ya bitemedi gitti
Gunaydin kizlar benim cocuk 5.5 aylik oldu hala kan damlasi kullanmiyoruz dr umuz izne ayrilmis birde sizce onereceginiz bir markayi baslayayimmi ben sorun olurmu beklesem
neredeyse hepimiz sidefer kullaniyoruz canim, içerigi temiz oldugu icin. Kilo basi 1 damla, 7 küsür kiloysa bebegin 7 damla veriyorsun hergun.
Kızlar dondurucuya balkabağı attınız mı?

Eşim almış da birazını atsam mı oğluşa yaparım arada diye??
köyden geldigi icin attim canim, doktora da sordum, kar zarar iliskisi kurarsan ilacsiz oldugu icin verebilirsin dedi. Koyden kv.lerin getirdigi bir iki cesit sebzeyi en azindan tertemiz oldugu icin koyuyorum ben.

Ben hamileyken içtiğim kan ilacı ve vitamin ilacına tekrar başladım çok şükür şimdi dökülmüyor
aile hekimindeki doktor bana kalan kan ilaçlarını iç demişti ara ara içiyorum. devamlı içmek lazım o zaman. çocuktu evdi işdi derken kendimize hiç bakamıyoruz

Ben de o durumdayım. ADAC kriterini sağlayanların fiyatları da çok yüksek maşallah :) geçen hafta sonuna özel jokerde yüzde elli indirim varmış. Arkadaşım britax aldı o yüzden.

A vitamini açısından pancar da zengin diye biliyorum canım. Ama pancar da pişik yapabilir diye duymuştum.

Amiiin

Benimkinin burnu tıkalı olunca yüzünü kaşıyor mesela. Aklıma direk o geldi. Pendik medical parkta bir doktor takip ediyorum ben instagramda bizimcocukdoktorumuz sayfasına bi göz at istersen cabım

Ben buzluğa atma taraftarı değildim ama organik bal kabağı aldım bir kilo tadımlarda çok az pişirdim kalanını kendimize pişirmek içime sinmedi yıkayıp doğradım iki parça kabak iki parça havuç olacak şekilde poşetleyip buzluğa attım belki bir kaç ay sonra çorba vs yaparsam diye. En kötü ihtimal kendimize çorba yaparım diye düşündüm :)

Ben de üyelik oluşturup bakayım. Ama influenzadan ötürü gitmeye de çekiniyorum şu dönem. Napsam bilemedim. Ve sana katılıyorum işine gelince omun için kazanıyor ama onun için harcarken sıkıntı neyse Allah’a havale ediyorum
%50 mi ? Nasıl kaçırmışız biz onuu

Kızlar Asudan'dan birkaç ürün aldım fakat hepsinin paketi patlak geldi.
Bir orijinal paket var, bir de üzerine şeffat poşet geçirip bağlamışlar. İçteki orijinal paketler patlamış ve tarhana, irmik falan o dıştaki poşetlerin içine dökülmüş. Hala ayrı poşetlerdeler ama birbirlerine karışma durumu yok yani. Size de böyle mi geldi? O kadar para veriyoruz , böyle özensiz gelmesi canımı sıktı. Ben mi büyütüyorum?

Merhaba canım nasılsın ne zamandır giremiyorum arada bakıp çıkıyorum yazını gördüm şimdi çok geçmiş olsun acaba nasıl geçti balgamı hiriltisi biz de ailecek gripiz kızımla babası ilk başladı oğlumla ben dün başladık ablası öpüyor diye ondan geçti oğluma galiba biraz önce acilden geldik doktor hiç bir ilaç yazmadı sadece ateşi çıkarsa 38 üstüne o zaman verirsin bolca emzir dedi ama kendi kendine geçer mi ki ? Uyku konusunda ben kizimdan çok çektim ama 1.5 yaşına geldiğinde hatırlarım yerde oyuncaklarla oynuyordu ben de kanepede uzanıyordum TV izliyordum orda dalmışım bi uyandım yarım saat olmuş ödüm koptu kızıma bir şey mi oldu da bunca zaman beni uyandirmadi ama baktım oynuyordu hala halının üstünde öyle öyle zamanla uyumaya başladı o da ben de :)
Merhaba, çok geçmiş olsun. Biz izi kullandık çünkü gerçekten çok kötüydü nefesi ve öksürüğü. Inşallah iyileşir yavrun hemen. Ay inşallah uyku konusu da dediğin gibi olur ya. Uykusuzluktan başım ağrıyor her gün :(

Dokundugu nasil anlasiliyor, mukuslu mu yok baska birsey mi? Köpük gibi gorunmesi de dokundugunu gosterir mi?
Bu ara gece uykulari cok kotu, yogurt falan etkiler mi diye dusunuyorum.
Kakası birden mukuslu ve koyu yeşile dönüyor benimkinde. Ve gürültülü kaka yapmaya başlıyor. Köpüklü kaka da sıkıntılı diye biliyorum.

Gecmis olsun canim .Ani yasa gelecegin garantisi yok .Meme kesmek vs simdiden dusunursen stres topu olmaktan oteye gecemezsin .Tuvalet egitimi var ,belli yas sendromlari var.Var da var yani .Hayat da oyle degil mi zaten bir telasin icinde akip gitmiyor mu zaman ?

Ya gecmis olsun insallah hemen gecer.

Ben atmistim ama onu kullanmayi düşünmüyorum. Dondurucudan yiyecek yedirmek pek icime sinmedi .
Haklısın. Bir şekilde bunlar da geçip gidecek elbet.

ben 2 kere ayakta atlatmak zorunda kaldim bu kis. Bol bol vitamin, takviye al canim, mecburen. Sirke veya karbonatla gargara yap hasta hissedince, o sekilde enfeksiyon ilerlemez dedi aile hekimimiz.

İlerisinden de korkma hic, buyumeleri olumlu bir sey, konusuruz anlasiriz :KK66: kosup oynayip yorulunca uyurlar Allah'in izniyle

neredeyse hepimiz sidefer kullaniyoruz canim, içerigi temiz oldugu icin. Kilo basi 1 damla, 7 küsür kiloysa bebegin 7 damla veriyorsun hergun.

köyden geldigi icin attim canim, doktora da sordum, kar zarar iliskisi kurarsan ilacsiz oldugu icin verebilirsin dedi. Koyden kv.lerin getirdigi bir iki cesit sebzeyi en azindan tertemiz oldugu icin koyuyorum ben.
Gargara yapayım inşallah iyi gelir.

Ben babasına diyorum hep, büyüyünce uyku konusuna sen el at. İster masal, ister öpücük. Halledin siz diyorum. Çok yoruldum çünkü artık ben. Bir gideyim odasına babası uyutmuş olsun.

Ben de ne yedirecek olsam çorba blender'la pürüzsüz yapıyorum dışı çıkana kadar böyle pütürlü bir yiyeceği dışı olmadığı için direk yutmaya calisacak yoksa
Blender kullanmiyorum vitamini oldurur diye ama su cay suzgecleri naylon olan cok az putur birakiyor aklinda olsun

İlerisinden de korkma hic, buyumeleri olumlu bir sey, konusuruz anlasiriz :KK66: kosup oynayip yorulunca uyurlar Allah'in izniyle

Saol canim

Kiz biz bugun havuc tattik ama cay suzgeci yeni almistim ondan gecirdim korkudan severek yedi sukur cocugum benden yurekli
Canım korkma o kadar benimki neler yiyor pütürlü pütürlü alıştı iyice
Canım bence blender kullanma çatalla ez en kötü. Bizimde hiç dişimiz yok ama damağıyla ezip yutuyor korkma hem çok büyük parçalar değil ki mercimekten büyük taneler olsa yutabilir mesela çatalla ezebilirsin
Kızlar Asudan'dan birkaç ürün aldım fakat hepsinin paketi patlak geldi.
Bir orijinal paket var, bir de üzerine şeffat poşet geçirip bağlamışlar. İçteki orijinal paketler patlamış ve tarhana, irmik falan o dıştaki poşetlerin içine dökülmüş. Hala ayrı poşetlerdeler ama birbirlerine karışma durumu yok yani. Size de böyle mi geldi? O kadar para veriyoruz , böyle özensiz gelmesi canımı sıktı. Ben mi büyütüyorum?
Bana çok saçma geldi fotoğrafını çekip mesaj at canım ne malum kullanılmadığı bozulmadığı organik olduğu nerden bileceksin ki belki paketler uzun süredir patlaktı
Gargara yapayım inşallah iyi gelir.

Ben babasına diyorum hep, büyüyünce uyku konusuna sen el at. İster masal, ister öpücük. Halledin siz diyorum. Çok yoruldum çünkü artık ben. Bir gideyim odasına babası uyutmuş olsun.
Şimdiden denesin eşin canım en azından akşamları o uyutsun sende dinlen bu sırada babada olunca meme isteyemezde

Kızlar bebek kıyafetlerindeki lekeleri nasıl çıkartıyorsun? Ek gıdaya başladığımızdan beri leke olmayan bişey kalmadı
Çıkartamıyorum :( bi tulumunu çok seviyordum koslaya bastım sonra elimde 3-4 kere bol suyla durulayıp makinaya attım kendi kıyafetleriyle yıkadım onlarda 2 durulama yapıyor. Umarım bi zararı olmaz :(

Anne sütüyle niye formül mama yapasın canım anne sütü yoksa formül mama verilir
6.5aylık çocuğun sadece uykusunda süt içer ve içtiği süt miktarı da zorla 500ccyi bulursa, hatta süt içirebilmek için gecede 4kez kalkarsan, son 3aydor da sadece ayda 200gr alırsa, ek gıda da bişey yediremezsen, daha fazla kalori alabilmesi için çeşitli yollar düşünürsün. Bu soru da o yüzden.

Canım sen en iyisini bilirsin ama benim arkadaşım blendırla yapıyordu bebekken şimdi iki yaşını geçti çatalla ezilmiş şekilde bile yiyemiyor çocuğu alıştırmaya çalışıyor ama öğürünce panik oluyor ve hala blendır kullanıyor. Hem direk yutmaya çalışmıyor çiğniyorlar.
Evet canım dediğin çok mantıklı ama ben sadece dişi çıkana kadar yapmayı düşünüyorum kızımda da öyle yapmıştım

Back