• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ya bugün 6. Ay kontrolümüz vardı eşim götürmedi. Gereksiz yere para veriyoruz hiçbirşey yapmıyor boyuna kilosuna bakıyor bundan sonra hasta olursa götürürüz böyle aylık kontrole götüremeyiz dedi. Vallahi çok bunaldım bu adamın vurdumduymazlığından. kendimi çıkmazda hissediyorum. Boşanmayı bile düşünür oldum. Sürekli bir maddiyat konusu. Çok şükür kazanyoruz ama harcamaya gelince paramız olmuyor ne hikmetse. Doktora para vermek adamı geriyor. O da bulduğum en uygun fiyatlı hastaneye gidiyorum yanı. Cebimizde para olmasa derim tamam haklısın ama bu ay buna ayıracak bütçemiz varsa böyle tepki vermesi zoruma gidiyor. Ben gereksiz harcama yapan oluyorum. Sizce gereksiz mi her ay kontrole gitmek? Ben mi yanlış yapıyorum gerçekten? Bu çocuk mama takviyesi alıyor kilo alımı normal mi merak ediyorum herşeyden önce mesela.
canim 6. Aya kadar her ay, sonra 6-8-10-12. Aylarda ve 1 yasindan sonra da 3 ayda 1 kontrol gerekli diyor bizim doktorumuz. Saglik sigortasinin kapsamina gore daha sık da goturulebilir dedi.

Adama açikça aile hekimi de muayene edip, boy/kilo bakiyor, bir de cift dikis size de getiriyoruz gerekli mi dedim, gerekli dedi.

Gerci benim her seferinde bir suru soracagim sey de oluyor.

Buarada 6.ayda rutin idrar tahlili yapiliyormuş. Menenjit aşisini da 13. Ayda tek doz olacakmiş.

Evet benim eşimde bu hafta 2 gömlek çıkardım diye söylüyor övünerek :) ilk başlarda bizde tecrübesizdik sanırım, evi bi anda boşlamak olmaz gibi geldi ama gayette oluyormuş :) şu an salon savaş alanı gibi yerde minderler, oyun halısı, oyuncaklar, park yatak, mama sandalyesi :) koridorlarda toz, tüğler öbek öbek, mutfak tanımlanamaz halde, banyo saç yumağı :) ama ben oğlumla yedim seni yedim seni oynuyorum :) maaşlar gece 1.30 da yatmış, sabah 9.30 itibariyle %95’i borçlara gitti :) temizlikçide alamayacağım daha, canımız saolsun
Ben indirim kovalayıp duruyorum çünkü ücretsiz izindeyim ama 15 günde bir temizlikçi bize şart ev cadde üstü.. Daha yeni temizlik yapıldığı için toz öbekleri dışında bizim evi tarif etmişsin :)

Sevilcek gibi değil canım hakikaten, ben jokere baya almaya gitmiştim bakıpta ama benim bile içim daraldı görünce, römeri inceleyip sonra babymallden onu almıştım.

Maxi cosinin de bi modeli vardı babymall de bakmıştım, oturma kısmında hiç minder koymamışlar gibi acayip sertti. Zor iş koltuk seçmek ama sanırım artık son alışveriş faslı, başka büyük bi ihtiyaç kalmadı dimi uzun süre için?
Yakında montessori oda aramaya başlarım ben. Sözde beşiği 2-3 yıl kullanacaktım ama bizim oğlana gelmez o onu anladım. Sonra baston puset faslı gelebilir maalesef. Römeri sormuştum ama unuttum hangi modeldi senin, bi not alayım

Haftada 2 defa evi supurebilirsem sukrediyorum. Aslinda hergun supurmem gerek cunku her taraf tuy yumagi, pamuk hnmin tuyleri parmak uzunlugunda. Havalar isinsada kirptirsam diye bakiyorum.banyo ayni sekilde off off :KK43:

Şimdi yine yapmama lüksümüz var da bebeler emeklemeye başlayınca napcaz:((

Yakında montessori oda aramaya başlarım ben. Sözde beşiği 2-3 yıl kullanacaktım ama bizim oğlana gelmez o onu anladım. Sonra baston puset faslı gelebilir maalesef. Römeri sormuştum ama unuttum hangi modeldi senin, bi not alayım

Bende birgün kendi evimiz olursa montesori oda istiyorum yaaa, alırsan muhakkak paylaş benimle :))

Trifix i-size 2 cnm

Iyi dayanıyorsun sallamamaya, gerçi ben salladığım halde kaç kez ağlayarak uyandı sayamadım
Sallasam da ağlıyor ki bırakınca. Ayakta kabul etmiyor illa çarşaf. Ben alıştırdım bebeyi anı kurtarmak için. Dün emziktende bir sinir anı yaşadım pencereden fırlatçaktım annem engel oldu. Emzik istiyor veriyorum ağzından atıyor gene istiyor böyle 2 saat resmen. Emziğe de güle güle. Zaten ağlıyor bari bağımlılıklarından kurtarayım.

6 ay 1 hafta bizim sebze çorba yaptım bi heves onu da sevmedi kilo boyu zaten geri sinirim bozuluyor artık anneannem geldi yardıma o da şaştı kaldı
Benim oğlum da öyle 6ay 10günlük şimdiye kadar sevdiği bişey çıkmadı. Sütü de zaten sadece uykusunda içiyor, artık oturup ağlıyorum ben ne yediricem bu çocuğa diye. Benimki de geri tartımlarda hep, nasıl olmasın ki, sadece uyurken beslenen çocuktan hayır mı gelir

Şimdi yine yapmama lüksümüz var da bebeler emeklemeye başlayınca napcaz:KK43:(
Benimki emekliyor canım 2 haftadır ve evdeki orta sehpayı söküp kaldırdık bile tv ünitesinin altındaki camlı göze taktı kafayı gidiyor camı yakalıyor çekiyor alıyorum yok yastık koydum önüne görmezse unutur diye ona da inanmadı yastığı indirip yastığın üzerine sürünüp daha da derinlere saldırdı. Televizyon üzerine düşecek diye duvara monteye karar verdik. Sehpaların üzerinde birşey bırakmıyoruz çünkü ayakları parlak olduğu için gidip onlara saldırıyor. Kısacası çooook daha fazla yoruyorlar. Şimdilik salon sınırlarında sürünüyor yavaş yavaş ama hızlanınca nolur bilemem. Zaten yerler toz bende sürekli süpürmeye çalışıyorum falan ama baş etmek mümkün değil. Temzilikçi 2 3 haftada bir geliyor yarım gün arada bende süpürüyorum vakit olursa süpüremezsem de süpüremem napalım yaa. Hangi birine yetişelim....

Kızlar bu arada hep yorgun ve halsizim saçlarım çok dökülüyor diye tahlil yaptırdım aile hekimime ve tsh 8 e yükselmiş. Tiroidler çalışmıyor. Zaten 18 yaşından beri tiroid hastasıyım ama uzun zamandır değerlerim normaldi. Endokrinolojiye gitmem lazım ilaç dozu ayarlaması için sık sık tahlil isteyecek falan bebekle tek başıma gidemem nasıl olcak bilmiyorum. Saç dökülmesinden şikayetçi olan arkadaşlar baktırabilir tsh t3 t4 lerine. Bu arada kilo veremememin sebebi de belli oldu.

Kızlar bu arada hep yorgun ve halsizim saçlarım çok dökülüyor diye tahlil yaptırdım aile hekimime ve tsh 8 e yükselmiş. Tiroidler çalışmıyor. Zaten 18 yaşından beri tiroid hastasıyım ama uzun zamandır değerlerim normaldi. Endokrinolojiye gitmem lazım ilaç dozu ayarlaması için sık sık tahlil isteyecek falan bebekle tek başıma gidemem nasıl olcak bilmiyorum. Saç dökülmesinden şikayetçi olan arkadaşlar baktırabilir tsh t3 t4 lerine. Bu arada kilo veremememin sebebi de belli oldu.
Geçmiş olsun cnm, bir an önce başla tedavine, sağlık en önemlisi eşin de bu süreçte duyarlı davranır umarım sonuçta bizim sağlığımız bebeğin de sağlığı

gecmis olsun canim. Ben dogumdan beri hic kendim icin dr.a gidemedim, gitmek lazim aslinda ya

gecmis olsun canim. Ben dogumdan beri hic kendim icin dr.a gidemedim, gitmek lazim aslinda ya
Evet bende kadın doğumcuma bile güdemedim bu tahlili de 6. Ay aşısına gidince aklıma geldi de dedim bi baktırayım kendimi iyi hissetmiyorum çünkü. Gitmek lazım gerçekten.

Back