• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canım yaptığın sürece yapılan iş görülmüyor. Benim eşim de yanımda uyumadığı 2, 5 ay uykusuzluğu yemeği çamaşırı ütüsühallolurken bunları ne zorlukla yaptığımı anlamadı. Sabahtan akşama uğraşıp bir tencere yemek yaptığım bazı günler burun kıvırıp dışarıdan Fast food falan da alınca ben yavaş yavaş tüm işleri askıya aldım. Şimdi evde ütüler dağ. Oturma odasına o kirlisini eşyasını atar ben toplarım şu an hepsi ortada koltukta oturacak yer yok ben de çocuğun oyuncaklarını ıvır zıvırını toplamıyorum Onun yerine daha uzun süre birşeyler yiyorum, çocukla oynuyorum. Artık ütülü gömleği temiz çorabı kalmamaya, eve gelince 2 saat yemek pişmesini beklemeye o sırada çocuğu oyalamaya başladı Laftan halden anlamayanın hakkı bu. Ben perişan oluyorum hem gece hem gündüz o gelip yarım saat çocuğu sevecek.ve bunun adı babalık mı olacak. Biraz biz kendimize ediyoruz Gerçekten dağınıklığı eksikleri kendin de umursama. Sen düşününce karşı taraf sırtını ekstra dayıyor . Yapma bir süre ondan sonra konuşun bakalım nereye gidiyormuş bugunlerde evlilik. Dilimin ucuna hakaret geliyor bu davranışlar için de tutuyorum kendimi. Ve bu söylediklerim intikam için yapılacak şeyler değil asıl denge böyle olmalı zaten

Ne kusuru canım herşeyi aklımızda tutamayız ki.
Evet canım uyku eğitimi verdim 1.5 ay önce başladım. Hem memede hem kucakta pışpışla uyuyordu. Kucaktan inince uyanıyordu. Kollarım kopuyor diye dizimde sallamaya başladım ama bu sefer durduğum an uyanmaya başladı. Gece sabaha kadar bi uyur bi sallar pozisyonda dolaştım 3-5 gün çarşafta falan sallıyorduk çok ağlarsa sonra bi anda eğitim vermeye karar verdim uykusuzluk onun huysuzluğu karar vermemde etkili oldu zaten bu çocuk uyuyamadığı için ağlıyor 2-3 günde uyumak için ağlasın sonrası ikimiz içinde güzel olur diye düşündüm ama öyle aman aman bi araştırma yapmadım. Burdan okuduklarımı biliyordum bide bi arkadaşım uyku eğitimi vermişti onunla konuştum. Sandalye yöntemini uyguladım 3 gün yanında 4 gün odanın içinde oturdum 8.gün odadan çıktım. Hala ara ara yanında oturmamı istediği oluyor ama bu haftada 1-2 uykusunda oluyor bana ihtiyacı olduğunu düşünüp oturuyorum yanında yada ninni söylüyorum odada yanında olduğumu bilsin diye. İlk gün dışında çok ağlamadı ama bazen uykuya direnip mızırdandığı çok oldu. Şu an maşallah 3 gündüz 1 gece uykusu var. Gündüz uykularında 30 dk döngüsünü kıramamıştım oda 10 gündür düzeldi gibi. Ben eğitimdeki herşeyi birebir uygulayamadım o kadar sert duramadım kendime uyarladım biraz. Mesela arkadaşımın aldığı eğitim dosyasında ağlarsa yanına gitmeyin 1 saat ağlayabilir diyordu ben ağlayınca yanına gidip kucağıma almadan sakinleştirmeyi hatta sakinleşmesi için konuşmak yetmezse 1-2 dk beşiği sallamayı ağlaması kesilince sallamayı bırakıp saçını yüzünü okşamayı ninni söylemeyi vs seçtim.

Senin bebeğinde mi uyumuyor canım?
canım benimki sadece memede ya da ananesi ayağında sallarsa uyuyor ama son 10 gündür o da sapıttı. geceleri saat başı uyanıyor uykusuzluktan ben de çocukla gündüz ilgilenemez oldum. benim sorunum şu rutinlerini yapıp yatağa koyuyorum biliyorum deli gibi uykusu var ama inanılmaz histerik bir şekilde ağlıyor saçını okşamak ninni söylemek falan asla ama asla fayda etmiyor dün denedim mesela ağlamaktan kafası kızardı resmen kucağıma al yani yatır kaldır bile fayda etmiyor ki sandalye aşamasına geçeyim. seninki beşiğe koyunca ağlamadı mı hiç ?

@cigdemmm26 canim ben dişinin ucunu gordum sonunda. Bizim uyumama sebebi belli oldu yani ama acaba daha ne kadar surecek bu çile onu bilemiyorum. Zaten bayadir huzursuzluk vardi oyyyy oy.

Sabir işi arkadas. Ama oyle bir sabir degil, baya ermişlerin sabri lazim bize bence :-)

Oyyy geldimi maşallah :) darısı bize

Canım senin arkadaşın cybex Pallas önermişti. İki modeli var 2 ve m. Onunki hangisi, kaç liraya almış ve baza dahil mi? Nereden almış sorabilir misin benim için ? demlicaykeyfi demlicaykeyfi

Canım onu bi jokerden görde öyle al bence. Bende onun özelliklerini ve fiyatını beğenip, mağazada görüp, hiç bir çocuğun onda oturmayacağını düşündüm ve almadım.

Canım onu bi jokerden görde öyle al bence. Bende onun özelliklerini ve fiyatını beğenip, mağazada görüp, hiç bir çocuğun onda oturmayacağını düşündüm ve almadım.
Bize haftasonu gelen misafirde de cybex varmış memnunmuş ama tabi modeli bilmiyorum. Ben şimdi ön araştırma yapıyorum,,şubat indirimleri gerçek indirim mi olacak diye bakacağım dediğin gibi mağazada görmeden almam canım

canım benimki sadece memede ya da ananesi ayağında sallarsa uyuyor ama son 10 gündür o da sapıttı. geceleri saat başı uyanıyor uykusuzluktan ben de çocukla gündüz ilgilenemez oldum. benim sorunum şu rutinlerini yapıp yatağa koyuyorum biliyorum deli gibi uykusu var ama inanılmaz histerik bir şekilde ağlıyor saçını okşamak ninni söylemek falan asla ama asla fayda etmiyor dün denedim mesela ağlamaktan kafası kızardı resmen kucağıma al yani yatır kaldır bile fayda etmiyor ki sandalye aşamasına geçeyim. seninki beşiğe koyunca ağlamadı mı hiç ?

Benimkide öyle, elimle okşuyorum bana mısın demiyor, yatır kaldır yaptım, belki 20 kere yaptım koyduğumun saniyesinde ağlayan çocuk, yatay pozisyona geçince ağlamaya başladı. Bu seferde her ağlamasında kucağa alınıyor buna alışır diye onu da yapamadım. Artık veriyorum ağzına biberonu öyle uyuyor, düşüp uyanırsa veriyorum tekrar. Yine 4-5 kere uyanıyor. Off tükendim ya

Bu arada düşündüm de doğa bize çocuğu veriyor da, ütüyü çamaşırı türlü türlü yemeği doğa vermiyor..doğamızda yok yani :) yapmayalım en iyisi. Boşuna stres bunlar :KK70:

Aynen bende senin gibiyim cnm, gündüz oğlumlayken hiç bi şey yapmıyorum, uyuduğunda da dinleniyorum. Ne zaman eşim geliyor o zaman gece yemek yapıyorum ertesi günün, ütüleri dönüşümlü yapıyoruz, temizliği beraber yapıyoruz oda oda, oğlan da ana kucağında yada yatağında oynuyor biz onları yaparken.

İlk başlarda az oğlumu ağlatmadım o içerde tekken ben yemek yapıyordum, ama neye yaradı, kim madalya takti?

Bize haftasonu gelen misafirde de cybex varmış memnunmuş ama tabi modeli bilmiyorum. Ben şimdi ön araştırma yapıyorum,,şubat indirimleri gerçek indirim mi olacak diye bakacağım dediğin gibi mağazada görmeden almam canım

O zaten sadece jokerde var canım, hatta bizim burdaki jokerde vardı 365te. Çok güvenlikli, hemde 36 kg ye kadar ama bence hiç bir çocuk önünde o kadar kocaman bi şeyle oturmaz.

Cybex sirona dan bahsediyordur belki, onu baya beğeniyorlar

Selaam olsun guzel bebislerin, guzel annisleri, gununuz harika gecsin ins, biz yilbasini hasta gecirdik cumbur cemaât hastaydik ki hala tam gecmis degil, benim kizce ara sira mukuslu kaka yapior hastaliktandir,balgam atiyordur,on sut suludur vs diyoruz ama bir yandan da oglumdada dis donemi boyle birseyler oldugunu animsiyorum oda ek gida asamasinda yasamisti sanki, hem emziriyorum,hem mama takviyesi yapiyoruz, mukuslu kaka sorunu olan varmi aranizda, biz devaminda ztn yine dr lara tasinicaz gibi duruyor vallahi bu gecis sureci biraz sikintili ilerliyor,umarim sizlerde hersey yolundadir..

Aynen bende senin gibiyim cnm, gündüz oğlumlayken hiç bi şey yapmıyorum, uyuduğunda da dinleniyorum. Ne zaman eşim geliyor o zaman gece yemek yapıyorum ertesi günün, ütüleri dönüşümlü yapıyoruz, temizliği beraber yapıyoruz oda oda, oğlan da ana kucağında yada yatağında oynuyor biz onları yaparken.

İlk başlarda az oğlumu ağlatmadım o içerde tekken ben yemek yapıyordum, ama neye yaradı, kim madalya takti?
Aynen ben de öyle başladım ama yaşamayan anlamıyor. Sonunda ilişki de zarar görüyor hem. Bizim temizlikçi kadın geliyor allahtan yoksa eşim yapmaz hala. Ütüler de bebeğinkiler birikti, eşiminkilerin çok azını yaptım, şimdi bana yap diyemiyor, kendi de yapmamak için aynı kıyafeti günlerce giyiyor Ben ütülerken tabii ki hergün ayrı giyerdi. Bir yandan onun da hayat kalitesi düştü diye üzülüyorum ama bu çocuğu tek başıma ben yapmadım. Ve o masumu yalnız bırakmanın hiç bir açıklaması olamaz şimdiki bakış açım göre . Başlarda böyle değildim ama insan anlıyor zamanla

O zaten sadece jokerde var canım, hatta bizim burdaki jokerde vardı 365te. Çok güvenlikli, hemde 36 kg ye kadar ama bence hiç bir çocuk önünde o kadar kocaman bi şeyle oturmaz.

Cybex sirona dan bahsediyordur belki, onu baya beğeniyorlar
Belki sironadır ama çocuk 3 yaşında falan, sirona 18 kga kadar Yine bir sorayım onlara. Bir başkası da iki çocuğuna da maxi cosi 2way Pearl almış ama o da bazasız haliyle 2000 TL
Bu arada cybex pallas İnternettw birçok yerde var. Jokerde görüp onlardan da alabilirim diye düşündüm. O önündeki barı bazı çocuklar sevmiyormuş ama hakikaten

Normalde sevmem de şevkat yerim dar diye bir dizi var. Bu bölümde bebek bulmuşlar bakamıyorlar iki kişi :) mamaydı uykusuzluktu ... Tabi saçma şeyler de var ama dizi olacak var demek bu çileler :KK70:o değil de adam kendiliğinden biberon veriyor, alt alıyor, kadını uyandırmadan kadına kahvaltı hazırlıyor falan

Ben yatır kaldırı bi kere denedim çocuk ağlamaktan helak oldu canım bence en az ağlatan uyku yöntemi o olamaz. Ağlayınca kucağa geleceğini bildiği için ben daha beşiğe koymadan yaklaşınca ağlıyordu. Ben şöyle yaptım. Sabah 8de uyandı diyelim saat 10da uykusu gelmiş gelmemiş bakmadan rutini yapıp beşiğe koydum sandalyeyle yanına oturdum hep uyuduğu müziği açtım. Zaten çok uykusu gelince daha huysuz oluyor o yüzden onu bekleme bence mesela gözlerini ovuşturdu yada esnedi o zaman dene beklemeden. İlk 20 dk mızırdandı sonra dediğin gibi histerik bi şekilde ağladı dayanamadım kucağıma aldım. 15-20 dk evde gezdik sakinleştirdim tekrar yatırdım elime de sevdiği bi oyuncağı aldım. Yatınca ağlamasın diye hemen oyuncağı gösterdim salladım ettim. Dikkati dağıldı sonra gözlerimi kapattım o mızırdandı ben gözümü açmadan gögsüne pat pat vurdum ninni söyledim elini tuttum ama ara ara yaptım mızırdanmaları ağlamaya gitmesin diye çok ağlıycak gibi olursa yine oyuncakla sakinleştiricektim ama hep mızırdanmada kaldı. 40 dk böyle uğraştım uyudu. İkinci denememde yine uyandıktan 2 saat sonra yatırdım bu sefer 25 dk mızırdanma şeklinde gitti. Yüzünü sevdim elini tuttum parmağımı emmek istedi verdim ama 2-3 dk sonra yine elimi çektim. Yine uyudu böyle hep 2 saat uyanık tutup uyutmayı denedim. Gttikce mızırdanma süresi kısaldı. 7.gün odadan çıkmam lazımdı ama o gün sanki ilk gündeki gibi mızırdanmaları 25-30 dk sürdü çıkamadım odadan. 8.gün odadan çıktım kapıda bekledim 10 dk mızırdandı kendi kendine hiç sesimi çıkartmadım bıdı bıdı konuştu sesi kesildi bi baktım uyumuş. Babası deneyemez mi canım belki senin dışında birisi uyumayı öğretse daha kolay olur. Ben zorlandığım zamanlar eşimi gönderiyordum yanıns bana daha çok naz yapıyor çünkü.

Nasıl uyuyacak Peki bunlar yaa?? Günlerdir kısacık saatlik uykularla duruyor resmen. Gece zaten milyon kez uyanıyor daha ben yastığa başımı koymadan tekrar kalkıyor. Nedir bu anlamıyorum neden yapıyor? Bi sorun var demek ki ama ben çözemiyorum. Delirmeye ramak kaldı?! Şeytan diyo daya anasonu o da uyusun sen de!???
Ben de çözemedim valla serin uykuya geçemiyor bence sorun orada. Sabaha kadar saat başı uyandı dediğin gibi tam uyutuyorum koyuyorum ben başımı yastığa koyana kadar uyanıyor. Biraz uyuyabileyüm diye tuvaletim olduğu halde gitmedim gece boyu çünkü gidip gelene kadar uyanacağını bildiğim için. Sabaha kadar bir saat uyumuş muyum emin değilim :(

Kızlar çook teşekkür ederim, iyiki varsınız. Damdan düşeni damdan düşen anlarmış. Gerçekten ben artık eşimi kardeşimi falan bıraktım anlayamayacaklarını düşünüyorum anlatsam da. Çok yoruldum. Birde gece bana mesaj atmış yorulunca hemen bunalıma giriyormuşum evliliğimiz hiç iyiye gitmiyormuş benim yüzümden birde ona destek olmalıymışım hep kendime destek istiyormuşum. Daha ne yapabilirim ki evine geliyor akşam yemeği haızr yatakları temiz işten geliyor yiyor içiyor tv izliyor oğluş uyumazsa yarım saat uyutuyor çekip gidiyor. Yine suçlu ben oldum. Napalım...
bunlarin hepsi ayni. Tek işe gidiyorlar ya en cok onlar yorgun... Evin işi bitiyor mu sanki. Bebisler zaten yeri geliyor anneye yapisiyor.
Ben kardeşi olsun kafasında olanlardanım Kendimi düşünsem yapmak delilik. İki çocuğa iyi imkan sağlamak da çok zor
kardes guzel gercekten biz 6 kardesiz. Ama dedigin gibi imkanlar da onemli, ulkenin durumu zaten nereye gidiyor... Bir de sezaryeni tekrar yasamak istemiyorum :oops:
Canım senin arkadaşın cybex Pallas önermişti. İki modeli var 2 ve m. Onunki hangisi, kaç liraya almış ve baza dahil mi? Nereden almış sorabilir misin benim için ? demlicaykeyfi demlicaykeyfi
canim sordum da onlarin bebegi baya buyudu alali cok oldu, bir de esim aldi ben o kadar teferruatina karismadim diyor.
Oyyy geldimi maşallah :) darısı bize
evet canim uykusuzlugun musebbibi geldi sonunda :-)

Kızlar ya bugün 6. Ay kontrolümüz vardı eşim götürmedi. Gereksiz yere para veriyoruz hiçbirşey yapmıyor boyuna kilosuna bakıyor bundan sonra hasta olursa götürürüz böyle aylık kontrole götüremeyiz dedi. Vallahi çok bunaldım bu adamın vurdumduymazlığından. kendimi çıkmazda hissediyorum. Boşanmayı bile düşünür oldum. Sürekli bir maddiyat konusu. Çok şükür kazanyoruz ama harcamaya gelince paramız olmuyor ne hikmetse. Doktora para vermek adamı geriyor. O da bulduğum en uygun fiyatlı hastaneye gidiyorum yanı. Cebimizde para olmasa derim tamam haklısın ama bu ay buna ayıracak bütçemiz varsa böyle tepki vermesi zoruma gidiyor. Ben gereksiz harcama yapan oluyorum. Sizce gereksiz mi her ay kontrole gitmek? Ben mi yanlış yapıyorum gerçekten? Bu çocuk mama takviyesi alıyor kilo alımı normal mi merak ediyorum herşeyden önce mesela.

Ben yatır kaldırı bi kere denedim çocuk ağlamaktan helak oldu canım bence en az ağlatan uyku yöntemi o olamaz. Ağlayınca kucağa geleceğini bildiği için ben daha beşiğe koymadan yaklaşınca ağlıyordu. Ben şöyle yaptım. Sabah 8de uyandı diyelim saat 10da uykusu gelmiş gelmemiş bakmadan rutini yapıp beşiğe koydum sandalyeyle yanına oturdum hep uyuduğu müziği açtım. Zaten çok uykusu gelince daha huysuz oluyor o yüzden onu bekleme bence mesela gözlerini ovuşturdu yada esnedi o zaman dene beklemeden. İlk 20 dk mızırdandı sonra dediğin gibi histerik bi şekilde ağladı dayanamadım kucağıma aldım. 15-20 dk evde gezdik sakinleştirdim tekrar yatırdım elime de sevdiği bi oyuncağı aldım. Yatınca ağlamasın diye hemen oyuncağı gösterdim salladım ettim. Dikkati dağıldı sonra gözlerimi kapattım o mızırdandı ben gözümü açmadan gögsüne pat pat vurdum ninni söyledim elini tuttum ama ara ara yaptım mızırdanmaları ağlamaya gitmesin diye çok ağlıycak gibi olursa yine oyuncakla sakinleştiricektim ama hep mızırdanmada kaldı. 40 dk böyle uğraştım uyudu. İkinci denememde yine uyandıktan 2 saat sonra yatırdım bu sefer 25 dk mızırdanma şeklinde gitti. Yüzünü sevdim elini tuttum parmağımı emmek istedi verdim ama 2-3 dk sonra yine elimi çektim. Yine uyudu böyle hep 2 saat uyanık tutup uyutmayı denedim. Gttikce mızırdanma süresi kısaldı. 7.gün odadan çıkmam lazımdı ama o gün sanki ilk gündeki gibi mızırdanmaları 25-30 dk sürdü çıkamadım odadan. 8.gün odadan çıktım kapıda bekledim 10 dk mızırdandı kendi kendine hiç sesimi çıkartmadım bıdı bıdı konuştu sesi kesildi bi baktım uyumuş. Babası deneyemez mi canım belki senin dışında birisi uyumayı öğretse daha kolay olur. Ben zorlandığım zamanlar eşimi gönderiyordum yanıns bana daha çok naz yapıyor çünkü.
zaten ben kucağıma aldığımda kafasını boynuma gömüyor dediğin gibi naz yapıyor baya. peki geceleri odası karanlık mı hafif loş mu

Back