• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Yaa bende başka bi sorunla geldim size. Aslında sorunda değilde ben taktım sanırım..görümcem taktığım kişi. Ne zaman kızımın fotoğrafını facebookda paylaşsam altına bi yorum yapıyor ve bana batıyor. En son yılbaşında fotoğrafını atmıştım facebooka altına 2-3 arkadaşım yorum yapmış kendiside şöyle bi yorum yapmış
-Nazar boncuğu niye asmadın yanına
-Gerek duymadım abla :)
-Bence Gerek var çok tatlı olmuş kızımız
-Maşallah deyin yeter bence
-Maşallah ama nazar boncuğuda çok yakışır

Şimdi buna takmam garip gelebilir ama hem böyle keskin emir verir gibi yorumlarına sinir oluyorum hemde bana karışmasına. İlk doğduğunda nazar boncuğu konusu açılmıştı ben boncuğa inanmadığımı nazar için dua okumak gerektiğini defalarca söylemiştim kendilerine inadına yapıyor gibi geliyor

Farklı bi fotoğrafımın altına yine arkadaşlarım akrabalarım aynı sen annesine çekmiş gibi yorumlar yapmışlar kendisi eşime ithafen kardeşim aynı sana benziyor demiş. Nedense buna da gıcık oldum bana benzemesi başkasına benzemesi önemli değilde bana benzemesini istemiyorlar gibi bi tavırları var çünkü kızımın renkli gözlü olması bile benden kaynaklı değil onlara göre.

2-3 gün öncede kayınvalidem ve kendisi aradılar eşimle görüntülü konuşuyorlar yaa aynı sen suratı sana çok benziyor göz rengi değişmedi mi belki oda sana benzer gibi gibi cümleler. Bana fazlaca batmaya başladılar nedense. Bi kere bana benzetmeseler bile çevremden de duyduğum kendimde gördüğüm bariz göz rengi burnu vs bana benziyor.

Saçma sapan şeylere takıp sinir oluyorum sanırım :/
Aynı sen canım boşver sen onları çatlasınlar:) benim hiç görmediğim bi görümce var daha 13 yıldır hiç görmemişim yaz boyu tatil olduğu halde annesine 5 senede bir gelir o da benim resimlerimin altına nazar değecek falan yazıyor amcası prens yazmış o prens değilbebim oğlum prens o minik fare falan yazıyor sadece teşekkürler yazıyorum cvp bile yazmıyorum hiiiiç de umrumda değil. Sende cvp verme gülücük koyuver teşekkür yazıver kendi kendine ne demek istedi desin boşver

Yaa ben zorla yedirmeyi zaten hiç.düşünmüyorum büyük konuşmuyayım bide mecbur kalırım ama sevmediği şeyleri farklı şekillerde sunabilirim ama zorla ağzına tıkmam gibi geliyor ama ne yazık ki bizi anlamazlar boşver. Banada her sebzenin vitaminini alsın karıştır dediler bende hergün farklı birini yer yine alır bulamaç yemek zorunda değil deyip geçiştiriyorum

Bende öyle düşünüyorum aksesuar olabilirde korumaz gibi geliyor. Yaa zaten bu çocukları biz doğurmadık canım niye bize benzesinler ne haddimize yani :))

Yaa insan emzirmeyede karışır mı bu kadarı da pes..
Benim bunu yapan bekar görümcem bide böyle yapması çok manasız geliyor. Ben kıskançlıktan öte çekememezlik olarak görüyorum. Bebek onların bebeği eşimin bebeği ama benim bebeğim değil ben sadece karnımda taşıdım emzirdim bakıyorum büyütüyorum uykuzuz kalıyorum ama benim değil yine de o yüzden bana benzememeli.
neden böyle hissettirirler anlamam. Mesela ailece beraber resim koyarım yavrularım benim yazar KV .. İlk hastaneden eve geliyorduk elimden önce arabanın kapısını açup çocuk pısette bana hiç bişi demeden elimden almaya kalktı çocuğu vermedim. Baba çıkarır çocuğu di mi ama. Buna benzer saçma sapan şeyler. Hani heyecandan öyle yapmıştır dersiniz filan ama değil, bariz hissettim ben doğuranım onların bebeği gibi... bana ya' bi geçmiş olsun güle güle büyüt deyip öpüp hiç biri demedi. Ne kv ne görümce Çok çok kızgındım ama artık sallamıyorum.

Yaa benziyor bana dimi :olamaz: bende kendime benzetiyorum aslında ama eşime benzettiğim yerleride var çünkü görünen köy inkar etmeye gerek yok. İkimizede benzemesede sorun etmezdim ama resmen bu konuda sinir ettiler takıntılı hale geldim sırf onlar bu konuya taktıkları için.
benziyor canım, tabi size benziyecek sonuçta ortak yapım :)

Ewt uzın süre o şekilde batyodu daha sonra hiç oturamaz hale gelip doktra gtmştm inşallahh senin öyle bşey değildir canm
inşallah canım, hangi bölüm bakıyor buna? Ben de geçmezse eğer gitmek zorundayım

Yaa benziyor bana dimi :olamaz: bende kendime benzetiyorum aslında ama eşime benzettiğim yerleride var çünkü görünen köy inkar etmeye gerek yok. İkimizede benzemesede sorun etmezdim ama resmen bu konuda sinir ettiler takıntılı hale geldim sırf onlar bu konuya taktıkları için.
Kopyan görümce doktora gitsin bence

Kızlar mama sandalyesinde gönlüm chicco polly start 2den yana ama malum, fiyatlı bir ürün.
Eşim de tam tersine İkea antilop diyor. Arada uçurum var. Bu ikisinin arasında bir ürün kullanıp memnun olan var mı?
Bu arada oğlum şu anda 9200 gr 73 cm, bu boyutlardan itibaren rahatca sığabilmeli içine. İkea antilop dar olmaz mı?
Chicco nun temiz ikinci elini bulmuştum ama kullanan yorumlarından dolayı antilop alacağım

Sana çok benziyor özellikle gözler :) maşallah kuzuma

Bakıcı bugün başladı. Bugün ve yarın annemle. Annem bı gitsin ben bakıcıya her şeyi baştan anlaticam. Formül mamayı hazırlamadan tut uyutma şekline kadar. Bakıcı 40li yaslarda bı kadın en azından çocuğu gerçekten sevdiğini hissettim. Önceki hiç içime sinmemsti, şu kamerayı kabul etmeyen...
Oğlum da sevdi birlikte oynuyorlar ona gülüyor sürekli. Sadece uyuturken tedirgin olmuş

Uyum sağlamalarına çok sevindim , inşallah devamlı olur.

oinone27 oinone27 canım benzetme mevzusu iyi niyetli mi bilemicem ama bazen şöyle bir durum oluyor örnek vereyim kendi coucugumdan. Oğlumun bana benzeyen ifadeleri ve tipi var ama eşime de benziyor genler ortak sonuçta. Benim ailem benim bebekligimi bildiği için ve benim mimiklerime daha vakıf oldukları için çocuğun bana benzeyen bütün yönlerini görebiliyorlar. Aynı şekilde eşimin babası da eşimin bebekligini bildiği için ve eşimin hareketlerini hırçınligini bildiği için ona göre de oğlum eşime benziyor. İkimizin ailesi de kendi çocuklarının kopyası olduğunu iddia ediyor ama iki taraf da kötü niyetli degil

Kızarmısın bilmem ama eşine çok benzetiyorum ben :KK56: , benim kızımda eşime çok benziyor birtek gözlerinin rengi ve yanaklar beni andırıyor.:KK54:

Kesinlikle katılıyorum ama kit beyin işte illa bılmislik yapil boş konuşacaklar ya
Kesinlikle sana benziyor net!!!!!!
Sağol canım :)
oinone27 oinone27 canım benzetme mevzusu iyi niyetli mi bilemicem ama bazen şöyle bir durum oluyor örnek vereyim kendi coucugumdan. Oğlumun bana benzeyen ifadeleri ve tipi var ama eşime de benziyor genler ortak sonuçta. Benim ailem benim bebekligimi bildiği için ve benim mimiklerime daha vakıf oldukları için çocuğun bana benzeyen bütün yönlerini görebiliyorlar. Aynı şekilde eşimin babası da eşimin bebekligini bildiği için ve eşimin hareketlerini hırçınligini bildiği için ona göre de oğlum eşime benziyor. İkimizin ailesi de kendi çocuklarının kopyası olduğunu iddia ediyor ama iki taraf da kötü niyetli degil
O konuda haklısın canım kendi çocuğunu görmesi doğaö ama bariz olan şeyleride görmeyince gözleri artniyet arıyor insan. Benim annem çok rahat senin saçların siyahtı saçları kulakları aynı babası diyebiliyor mesela ama kayınvalidem gözlerinin renkli olmasını bile annesine çekmiştir demek yerine benim dedeminde gözleri renkliydi diye benimsiyor. Öyle olunca takıyorum zaten yoksa eşimede benzesin babası sonuçta ama ısrarla bunları dile getirmeleri battı bana.
Aynı sen canım boşver sen onları çatlasınlar:) benim hiç görmediğim bi görümce var daha 13 yıldır hiç görmemişim yaz boyu tatil olduğu halde annesine 5 senede bir gelir o da benim resimlerimin altına nazar değecek falan yazıyor amcası prens yazmış o prens değilbebim oğlum prens o minik fare falan yazıyor sadece teşekkürler yazıyorum cvp bile yazmıyorum hiiiiç de umrumda değil. Sende cvp verme gülücük koyuver teşekkür yazıver kendi kendine ne demek istedi desin boşver
Vay kıskanç görümce :)
Bende zaten cevap yazmayıp beğeniyordum yorumlarını ama herkese yazınca onada yazdım bi daha gülücükten öteye geçmem :)
neden böyle hissettirirler anlamam. Mesela ailece beraber resim koyarım yavrularım benim yazar KV .. İlk hastaneden eve geliyorduk elimden önce arabanın kapısını açup çocuk pısette bana hiç bişi demeden elimden almaya kalktı çocuğu vermedim. Baba çıkarır çocuğu di mi ama. Buna benzer saçma sapan şeyler. Hani heyecandan öyle yapmıştır dersiniz filan ama değil, bariz hissettim ben doğuranım onların bebeği gibi... bana ya' bi geçmiş olsun güle güle büyüt deyip öpüp hiç biri demedi. Ne kv ne görümce Çok çok kızgındım ama artık sallamıyorum.

inşallah canım, hangi bölüm bakıyor buna? Ben de geçmezse eğer gitmek zorundayım
Aslında bende sallamıyordum bayadır ama üst üste geldi bu aralar yine sinirlendim nedense. Kıskançlıktan yapıyorlar işte canım geçmiş olsun derlerse dilleri düşer sanki. Aman hepsi aynı işte en iyisi kızım diyeni bile içten davranmıyor. Bizimkide doğumda yoktu hiç arayıp sormadı bile. Doğumdan sonrada geldi hergün benimle kavga etti en son bi daha inşallah çocuğun olmaz ne biçim annesin gibi.gibi şeyler dedi ve gitti. Aslında böyle insanların söylediklerine takılmamak en güzeli de işte takıyoruz arada :)
Kopyan görümce doktora gitsin bence
Bencede gitsin bi :)
Sana çok benziyor özellikle gözler :) maşallah kuzuma
Sağol canım tüm bebeklere maşallah :)

Uyumuyor asla uyumuyor. Günlerdir maskeliyim asıla asıla maskeleri koparıyor. Yine kopardı özlemiş gibi yüzümü sevip durdu sonra yine emmek istedi. Sabaha kadar emmek istiyor :KK43:
Yaa sana da kıyamam ona da. Özlemiştir sana dokunmayı minnoş :) ama uyusun artık hayır biz uykusuzluğa bu kadar dayanamazken onlar nasıl dayanıyor akıl almıyor.

Sağol canım :)

O konuda haklısın canım kendi çocuğunu görmesi doğaö ama bariz olan şeyleride görmeyince gözleri artniyet arıyor insan. Benim annem çok rahat senin saçların siyahtı saçları kulakları aynı babası diyebiliyor mesela ama kayınvalidem gözlerinin renkli olmasını bile annesine çekmiştir demek yerine benim dedeminde gözleri renkliydi diye benimsiyor. Öyle olunca takıyorum zaten yoksa eşimede benzesin babası sonuçta ama ısrarla bunları dile getirmeleri battı bana.

Vay kıskanç görümce :)
Bende zaten cevap yazmayıp beğeniyordum yorumlarını ama herkese yazınca onada yazdım bi daha gülücükten öteye geçmem :)

Aslında bende sallamıyordum bayadır ama üst üste geldi bu aralar yine sinirlendim nedense. Kıskançlıktan yapıyorlar işte canım geçmiş olsun derlerse dilleri düşer sanki. Aman hepsi aynı işte en iyisi kızım diyeni bile içten davranmıyor. Bizimkide doğumda yoktu hiç arayıp sormadı bile. Doğumdan sonrada geldi hergün benimle kavga etti en son bi daha inşallah çocuğun olmaz ne biçim annesin gibi.gibi şeyler dedi ve gitti. Aslında böyle insanların söylediklerine takılmamak en güzeli de işte takıyoruz arada :)

Bencede gitsin bi :)

Sağol canım tüm bebeklere maşallah :)

Bu çoklu yazı işini nasıl yapıyorsun ? Ben bir kaç kez denedim beceremedim .Tek tek yazıyorum sürekli belki bana kızan bile vardır kusura bakmayın cahillikten :KK48:

Bu çoklu yazı işini nasıl yapıyorsun ? Ben bir kaç kez denedim beceremedim .Tek tek yazıyorum sürekli belki bana kızan bile vardır kusura bakmayın cahillikten :KK48:
Cevap yazıcağım tüm mesajlar için çoklu alıntı kısmını işaretliyorum canım mesajları okurken en son cevap yazma kısmına alıntıları ekle diyorum ordan tek tek yazıyorum. Dene bak 1-2 mesajı
Kimse kızmıyordur kız niye kızsınlar bazen bende alıntılamayı unutup tek tek yazabiliyorum :)

Eklentiler

• sketch-1546553612853.png
    sketch-1546553612853.png
    289,2 KB · Görüntüleme: 37
Yaa sana da kıyamam ona da. Özlemiştir sana dokunmayı minnoş :) ama uyusun artık hayır biz uykusuzluğa bu kadar dayanamazken onlar nasıl dayanıyor akıl almıyor.
Yarım saattir sinirkrizi geçirdi mama verdim fitil yaptım sallıyorum. Sallamayı bırakmaya korkuyorum resmen çok kötüydü:(

Günaydın kızlar bugün bakıcı ablamızın cenazesi var bende 3. Günde işten izim almak zorunda kaldım. Hava çok soğuk olmasa eşimin teyzesinden yardım isterdim ama bu havada kimseyi çağırmak olmaz.
Bebislerimden birinin burnu akıyor ve arada hapşırıyor. Dün geceden beri böyle gün aydınlansın digeride uyansın diye bekliyorum sonra burnunu temizleyeceğim. Inşallah ilerlemez.

Bakıcı bugün başladı. Bugün ve yarın annemle. Annem bı gitsin ben bakıcıya her şeyi baştan anlaticam. Formül mamayı hazırlamadan tut uyutma şekline kadar. Bakıcı 40li yaslarda bı kadın en azından çocuğu gerçekten sevdiğini hissettim. Önceki hiç içime sinmemsti, şu kamerayı kabul etmeyen...
Oğlum da sevdi birlikte oynuyorlar ona gülüyor sürekli. Sadece uyuturken tedirgin olmuş
oh iyi masallah. Dedigin gibi sen anlatirsin ona gore bakar. Uyurken yada yeni uyaninca bir degisik oluyorlar bebeler. Bizimki de uyaninca evde farkli birisi varsa istisnasiz agliyor. Biraz ayilinca duzeliyor.

biz de hastaneden ciktigimizda eve geldik taksiden inerken kv cocugu kucagimdan almaya çalisti asdfghjjj :deli: bana versen ne olur dedi :KK53:
vermedim, apartmanin icine girince senin gibi ben de babasina verdim.
Baya bir muddet beni egale edip bebege bakmayi umdular biliyor musun. Ben yatacakmisim onlar bebege bakacakmis, onlar bana getirip memeye tutturacakmis hem de 40 gun. Ben neden ameliyattan sonra hic yatmamisim :KK53:
iyilesmem de batti inanilmaz sacmaydi... Nasil sadece birkac defa azarlamayla atlattim o gunleri bilmiyorum. Bende gereksiz bir sabir var bence.
Uyumuyor asla uyumuyor. Günlerdir maskeliyim asıla asıla maskeleri koparıyor. Yine kopardı özlemiş gibi yüzümü sevip durdu sonra yine emmek istedi. Sabaha kadar emmek istiyor :KK43:
canim ben yine beyaz gurultu acmaya basladim. Sen de dene istersen işe yaradigi olabiliyor.
Günaydın kızlar bugün bakıcı ablamızın cenazesi var bende 3. Günde işten izim almak zorunda kaldım. Hava çok soğuk olmasa eşimin teyzesinden yardım isterdim ama bu havada kimseyi çağırmak olmaz.
Bebislerimden birinin burnu akıyor ve arada hapşırıyor. Dün geceden beri böyle gün aydınlansın digeride uyansın diye bekliyorum sonra burnunu temizleyeceğim. Inşallah ilerlemez.
ilerlemez insallah canim. Allah şifa versin.

ben civil den internetten aldim, hem mama sandalyesi hem de sonradan masa+sandalye oluyor 110 tl, oturma yerinin kilifi da dahil. İkeaninkini arkadasim baya kullandi.

Civilde çok varmış aslında şimdi baktım. Seninki hangisi, memnun musun?
Evet canım gördüm onu...
yatıyor ama çok gerekli değil bence.. Aşırı yatmıyor zaten ama çocuğu da baston gibi dik yapmıyor birden o da iyi bir yerde :) yani biraz saçma bir cümle oldu ama ben de yatıyor diye aldım ama kullanmıyorum eğimini. Katlanıyor filan pratik ama...

Salla gitsin. Ama bildiğin görümcelik yapmış. Benim görümcem de hastanede refakatçiyken yine mi emziricen demişti. Ben de evet çünkü şu an bana ihtiyacı var hep yanımda olmalı dedim.. Bir de mimikleriyle öf püf atarlanıp vermişti bebeği. O kadar da iyidir. Ama bir kıskançlık geliyor bence. Çünkü bir onların vardı e bizim de olunca rekabete mi giriyorlar nedir(?)
ya canım kuyruk sokumu mu batıyordu peki? Böyle kemik batıyor hissi :KK43:
Özetle iyi gibimsi diyorsun yani :)

Chicco nun temiz ikinci elini bulmuştum ama kullanan yorumlarından dolayı antilop alacağım
Chicconunki hangisi ve neden memnun kalmadın?

Baska eczanede pahalıydı. Benim eczacı da kendisi 70 tl zarar ettiğini söyledi bu sekilde satınca. Sanırım söyle olmuş eczacılardan aldıgım bilgiye göre: Aşının içeriği aynı kalmış ama üretici firma mililitre olarak içeriği arttırmış ve bu yeni halini piyasaya sürmüş, bu 215 tl civarında. Eskisi 70e inmiş ama eczacılar (veya depolar) zarar etmemek için bunu iade etmişler. Bizim buradaki nasılsa elinde tutmuş, zararına sattı , elindeki de son aşıymış . Böyle denk gelebilir, birkaçeczaneye sormakta fayda var.
Hmmm o sekilde yani. Ben de fiyatlar düştü zannettim .Hatta hastaneyi arayip soracaktim .
O sekilde bulmam cok zor sanırım Ben dışarı çıkmıyorum .Esim de eczaneleri dolasmaz .[/QUOTE]

Back