• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun canım. Yine bi doktora görün istersen daha da ilerleyip zorlamasın iyice seni. :KK43:
Bu erkeklere de noluyor anlamıyorum. İşten 5.30da geliyor zaten akşama kadar çocukla yalnızım evde. Bi de yorgunum işten geldim lafları? Sanki ben evde yatıyorum akşama kadar!? Duşa giremedim kaç gündür resmen! Bi de uyudu kalktı akşam beyfendi çocuğu yatak odada oyaladım oynaştık 45dk. Uyandırdım sonra mutfakta az bi işim vardı daha kucağına aldığı ilk dakikada ya oğlum şöyle dönme böyle yapma deyip duruyor. Ya git yatağa yatırıp oynat kucakta gezdirip kızıp durma çocuğu dedim. Vay efendim neden yükseliyormuşum sanki ben hiç kızmıyormuşum çocuğa sanki ilk defa mı yapıyormuş böyle bilmem ne..bıraktım mutfaktaki işimi yapmıyorum kalsın kendim yaparım yarın ver çocuğu dedim altını değiştirdim emzirmeye başladım ışığı kapatıp. Çıktı gitti odadan. .? 2dk ilgileneceksin çocuğa kızıyorsun, böyle yapacaksan yapma hiç bişey dedim.
Bu erkeklerin durmuyor lafına da gıcık oluyorum. Bi onu ezberlemişler?! Durmuyo seni istiyor durmuyor karnı mı aç bi emzir durmuyo uykusu mu geldi?? Sanki sadece bizim çocuğumuz.
Ya bizimki kızmaz ama ikide bir emzirdin mi bu çocuğu emzirdin mi aç mı? Kıvranıyor allah allah nesi var ? Ayyy en sonunda kendin emzir dicem yaa. Ki görüyor emzirdiğimi 10 dak sonra soruyor. Neymiş bazen uyurken erken dalıp az emiyormuş açmış. Şimdi oynuyor bakıyor oğluşun sesi geliyor ama bi yarım saate uykusu gelcek bakalım neler olacak. Gece de emzircem uyanırda kalkmıcam uyuyor numarası yapcam kalkıp kalkıp baksın. Öyle olmaz böyle olur:)

Kizlar baldan anne nin oğlu gergedan virüsüne yakalanmis :eek:
Görünce cok üzüldüm ve kendi adima korktum. Hadi avm ye gitmedik diyelim .Peki karşılaştığımız insanlar ,evime davetsiz gelenler nolacak :işsiz:
Bugun markette teyzenin biri direk cocugun battaniyesine uzandı ben görene kadar, üzerini örttü aklınca. Bana da örterken söylüyor ört ayagını diye. Sonra kafasının üstündeki battaniyeye de meyletti de bisey yapamadı. Aklınca cocugu koruyor ama elinde kolunda grip mikrobu var mı onu düşünemiyor. Her yerde hastalık var bu mevsimde. Sanırım avm, market vs hepsinden kacmak lazım. Yürüyüs yolu var burada, bir kere de ergenden hallice bir kız arkamdan gelirken elini cocuga atıp elini falan tuttu , elleri üşümesin diyor üzerinde kar tulumu olan cocuga ( elleri sıcacıktı). Nereden buluyorlar bu hakkı bilmiyorum ama sırf bunlar bile tehlike. Sanırım cocugu kimsenin elleyemeceği sekilde kamufle ederek acık havaya cıkarabiliriz ancak.

Hala alip yaptırmadım .Fiyatlar mi düştü yoksa sen mi ballisin :)) ?
Baska eczanede pahalıydı. Benim eczacı da kendisi 70 tl zarar ettiğini söyledi bu sekilde satınca. Sanırım söyle olmuş eczacılardan aldıgım bilgiye göre: Aşının içeriği aynı kalmış ama üretici firma mililitre olarak içeriği arttırmış ve bu yeni halini piyasaya sürmüş, bu 215 tl civarında. Eskisi 70e inmiş ama eczacılar (veya depolar) zarar etmemek için bunu iade etmişler. Bizim buradaki nasılsa elinde tutmuş, zararına sattı , elindeki de son aşıymış . Böyle denk gelebilir, birkaçeczaneye sormakta fayda var.

bence de canim. Ek gidalari konusmaya basladik şaka gibi, 6 ay gecti...

ben baska sitelere de bakiyorum canim. 6. Ayda verilebilecek seyler tarzinda ariyorum. Dedigin gibi patates kabak havuc, once yogurtla baslayin dedi basladik. Balkabagina gectik. Meyvelere gececegim sonra da kendim peynir yapacagim zaten 3er gun suruyor ya sonraki dr kontrolu zamani gelir ve yine konusuruz diye dusundum.

ne tatli bir soru yaa ek gidalari konusuyoruz bebeklerin hayatina yeni bir renk geldi :KK36:

canim hastaneye sordun mu sigorta ile daha farkli olabiliyor fiyatlar, kapsamina gore tabi.
Memorial 230 gibi birsey demişti sanırım canım, dün sormuştum. Acıbadem genel sigorta için bu

Ben de biraz arastırayım bakalım baska ne verilebilir. Babası bugun mandalina yalattı. Sapur supurdu bizimki, elinden kapmaya çalıştı adamın. Ama sonra babası bunun nefesi ıslıklı hırıltılı oldu deyince ödüm patladı alerjik reaksiyon baslar diye. Sonra baktım netten mandalina hakikaten alerji riski yüksek gruptaymış. Bilmeden etmeden birşeyler vermek istemiyorum, bu da ders oldu.

Son düzenleme:
Kızlar mama sandalyesinde gönlüm chicco polly start 2den yana ama malum, fiyatlı bir ürün.
Eşim de tam tersine İkea antilop diyor. Arada uçurum var. Bu ikisinin arasında bir ürün kullanıp memnun olan var mı?
Bu arada oğlum şu anda 9200 gr 73 cm, bu boyutlardan itibaren rahatca sığabilmeli içine. İkea antilop dar olmaz mı?

Muhallebiyi çocuğun boğazından iceri dokmedim diye 2019 en kötü anası ilan edildim. Oturtarak yediriyormusum o da yiyemiyormus doğal olarak.
Bilirsiniz eskiden çocuk yastığa yatırılır elleri pijamanin içine sokulur seri hareketlerle mama kaşıkla midesine doldurulurdu...
Bir de 7-8 arası sallamadan uyuttugum bebek artık 10da bile asla salanmadan uyuyamayan bebeğe evrildi bilin bakalım neden
Ha bir de çocuğum şaşı ve zayifmis.
Sabrimin sonlarindayim
Son olarak annem bugün bakıcıya "Kızılcıki kızın gibi gör sana emanet" gibi bir cümle kullanmış...

Kızlar mama sandalyesinde gönlüm chicco polly start 2den yana ama malum, fiyatlı bir ürün.
Eşim de tam tersine İkea antilop diyor. Arada uçurum var. Bu ikisinin arasında bir ürün kullanıp memnun olan var mı?
Bu arada oğlum şu anda 9200 gr 73 cm, bu boyutlardan itibaren rahatca sığabilmeli içine. İkea antilop dar olmaz mı?
Dar olabilir canım yani şuan sigar da birkaç ay sonra bilemedim

Sunny Baby Tuffy i var..b biz kullanıyoruz fakat tam dik oturmadığı için çok durmuyor 10 dakika falan duruyor bir izle Videolarını istersen canım

Muhallebiyi çocuğun boğazından iceri dokmedim diye 2019 en kötü anası ilan edildim. Oturtarak yediriyormusum o da yiyemiyormus doğal olarak.
Bilirsiniz eskiden çocuk yastığa yatırılır elleri pijamanin içine sokulur seri hareketlerle mama kaşıkla midesine doldurulurdu...
Bir de 7-8 arası sallamadan uyuttugum bebek artık 10da bile asla salanmadan uyuyamayan bebeğe evrildi bilin bakalım neden
Sabrimin sonlarindayim
Son olarak annem bugün bakıcıya "Kızılcıki kızın gibi gör sana emanet" gibi bir cümle kullanmış...
Uyku eğitimin boşa mı gitti ya :( ah ah bilinçsizlik çok kötü. Ilacı bile yatar pozisyonda versem boğazına kaçıyor çocuğun ya.

Uyku eğitimin boşa mı gitti ya :KK43: ah ah bilinçsizlik çok kötü. Ilacı bile yatar pozisyonda versem boğazına kaçıyor çocuğun ya.
Şimdilik canım. Ama kendime ve oğluşuma güveniyorum yine basaririz sallamadan uyumayi inşallah. Bir iki hafta tekrar uğraşmam gerekcek
Bilgisizlige kızmıyorum ama güzelce açıklamasını yaptığım halde hala aynı şeylerde ısrar ediyor.

şu konuda sıkıntı yaşayan yok mu acaba? Mesajım gerilerde kaldı da görünmez şimdi.
Birisi cevap atmıştı. Emzirirken dik değil de geriye yaslanınca öyle olur dedi. Benim de her yerim ağrıyor ama dik pozisyonda emzirmiyorum çünkü yorgunken dimdik oturup çocuğu uyutmak ölümcül bir şey gibi.

Şimdilik canım. Ama kendime ve oğluşuma güveniyorum yine basaririz sallamadan uyumayi inşallah. Bir iki hafta tekrar uğraşmam gerekcek
Bilgisizlige kızmıyorum ama güzelce açıklamasını yaptığım halde hala aynı şeylerde ısrar ediyor.
İnşallah tekrar oturur düzeniniz.

Çok bilmiş oluyoruz maalesef bir şey söyleyince ya. Bana da püreleretuz kat diyip duruyor annem. En son araştırma bulup attım 1 yaş öncesi ne zararı olduğuna dair.

İnşallah tekrar oturur düzeniniz.

Çok bilmiş oluyoruz maalesef bir şey söyleyince ya. Bana da püreleretuz kat diyip duruyor annem. En son araştırma bulup attım 1 yaş öncesi ne zararı olduğuna dair.
Tuz mu? Şeker derler genelde ama... Bişey sorucam orda da sebzelerin tadında sıkıntı var mı acaba? Benim aldığım pazardan marketten mi kaynaklı bilemiyorum balkabağı bile balkabağı gibi değil tadı tatsız bisey

Tuz mu? Şeker derler genelde ama... Bişey sorucam orda da sebzelerin tadında sıkıntı var mı acaba? Benim aldığım pazardan marketten mi kaynaklı bilemiyorum balkabağı bile balkabağı gibi değil tadı tatsız bisey
Bal kabağı almadım daha ama tatlı patates, yeşil olan kabak (adı varsa da bilmiyorum :) ), havuç falan alıp tattırdım ama tatları iyi. Bal kabağı alırsam deneyip haber veririm ama buranın sebzelerini kp övüyor bayağı. Özellikle pazardan alışveriş yapınca köylünün üretimi olan şeyleri almış oluyoruz, onlar daha iyi gibi geliyor bana. Marketten alınan sebzeler daha farklı gibi burada da tadı.

Evet cnm o renkler arasına bol bol kirli çamaşırlar da eklendi :) önlük takıyorum peçete koyuyorum ama yok, hiç batmazsa kolu batıyor :KK43: vallahi çamaşır yıka, as, topla, ütüle. Hiç derdimiz yokmuş gibi :KK43:
minnoslara minik yemek yapmak ve yeni camasirlar =)) yeni gundemimiz
Kızlar sidefer demir ilacını kullanan var mı??

4-10yaş çocuklar için 1ml diyo e biz nasıl kullanıcaz? Doktor bişey demedi?

kilo basina 1 damla canim. 7 kusur kiloya 7 damla gibi. Küsuratini onemsemedi.

Maşallah tombik yanağa canım kilo boy aynı nerdeyse aşi bizde ateş yaptı en çok da huzursuzluk
Bizimde çok huzursuzluk yaptı canım ama yine bana yaptı babası gelince gayet iyiydi 1 saat ıslak mendili yere atma oyunu oynadılar babası dizine koyuyor o atıyor tekrar tekrar ben 10 dk zor oturdum akşama kadar.
Belki de yapmaz. Benimki de 4.ay da ateş yaptı ama 6.ay da yapmadı. üstünü çok sıkı giydirmezsin çok örtmezsin, gece sürekli kontrol edersin. 38 i koltuk altından görürsen calpol verirsin 1 çay kaşığı. Merak etme yapmayacaktır belki de.
Uyudu bakalım 37.3dü az önce ölçtüğümde incecik bi tulum giydirdim üstüne battaniye örttüm inşallah üşümez
şu konuda sıkıntı yaşayan yok mu acaba? Mesajım gerilerde kaldı da görünmez şimdi.
Canım hiç düşme falan olmadı dimi yada otururken sert bi zemine aniden oturma gibi. yani bi zedelenme olmasın o an sıcağıyla farketmemiş olabilirsin
Geçmiş olsun canım. Yine bi doktora görün istersen daha da ilerleyip zorlamasın iyice seni. :KK43:
Bu erkeklere de noluyor anlamıyorum. İşten 5.30da geliyor zaten akşama kadar çocukla yalnızım evde. Bi de yorgunum işten geldim lafları? Sanki ben evde yatıyorum akşama kadar!? Duşa giremedim kaç gündür resmen! Bi de uyudu kalktı akşam beyfendi çocuğu yatak odada oyaladım oynaştık 45dk. Uyandırdım sonra mutfakta az bi işim vardı daha kucağına aldığı ilk dakikada ya oğlum şöyle dönme böyle yapma deyip duruyor. Ya git yatağa yatırıp oynat kucakta gezdirip kızıp durma çocuğu dedim. Vay efendim neden yükseliyormuşum sanki ben hiç kızmıyormuşum çocuğa sanki ilk defa mı yapıyormuş böyle bilmem ne..bıraktım mutfaktaki işimi yapmıyorum kalsın kendim yaparım yarın ver çocuğu dedim altını değiştirdim emzirmeye başladım ışığı kapatıp. Çıktı gitti odadan. .? 2dk ilgileneceksin çocuğa kızıyorsun, böyle yapacaksan yapma hiç bişey dedim.
Bu erkeklerin durmuyor lafına da gıcık oluyorum. Bi onu ezberlemişler?! Durmuyo seni istiyor durmuyor karnı mı aç bi emzir durmuyo uykusu mu geldi?? Sanki sadece bizim çocuğumuz.
Yaa zor geliyor canım erkeklerin bazılarına ne yazık ki yoksa yapılmıycak ne var ki bide biz kızıyoruz da 2 dkda kızmıyoruz ki sabrımızın son noktasında onda bile insanın içi almıyor kızmak erkekler daha mı sabırsız bilemedim ki
Ya bizimki kızmaz ama ikide bir emzirdin mi bu çocuğu emzirdin mi aç mı? Kıvranıyor allah allah nesi var ? Ayyy en sonunda kendin emzir dicem yaa. Ki görüyor emzirdiğimi 10 dak sonra soruyor. Neymiş bazen uyurken erken dalıp az emiyormuş açmış. Şimdi oynuyor bakıyor oğluşun sesi geliyor ama bi yarım saate uykusu gelcek bakalım neler olacak. Gece de emzircem uyanırda kalkmıcam uyuyor numarası yapcam kalkıp kalkıp baksın. Öyle olmaz böyle olur:)
Yaa okurken çok keyifle okudum neyse uyutmuş gecede bakar dinlenirsin biraz :)
Sabrimin sonlarindayim
Allahım ya anneler ya kayınvalideler zaten en çok karışanlar. Bizimde komşular daha çok küçük mama sandalyesinde verme kucakta yatarak yedir zorlanırsın öyle dediler senin dediğin mantık boğazından zorla yemek dökücez çocuğun reddetme şansı olmuycak. Bide tüm sebzeleri karıştırıp çorba yapmamı önerenler var ama öyle bi çorbayı ben bile içemezken el kadar bebeğe niye yapayım aklım almıyor.
Uyku düzeninizide kurarsınız siz yeniden canım hafta sonu biraz uğraşırsn. Zaten bi kere kendisi uyuyan bebekler düzeni bozulsada daha kolay adapte oluyormuş

Back