• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Yaa bende başka bi sorunla geldim size. Aslında sorunda değilde ben taktım sanırım..görümcem taktığım kişi. Ne zaman kızımın fotoğrafını facebookda paylaşsam altına bi yorum yapıyor ve bana batıyor. En son yılbaşında fotoğrafını atmıştım facebooka altına 2-3 arkadaşım yorum yapmış kendiside şöyle bi yorum yapmış
-Nazar boncuğu niye asmadın yanına
-Gerek duymadım abla :)
-Bence Gerek var çok tatlı olmuş kızımız
-Maşallah deyin yeter bence
-Maşallah ama nazar boncuğuda çok yakışır

Şimdi buna takmam garip gelebilir ama hem böyle keskin emir verir gibi yorumlarına sinir oluyorum hemde bana karışmasına. İlk doğduğunda nazar boncuğu konusu açılmıştı ben boncuğa inanmadığımı nazar için dua okumak gerektiğini defalarca söylemiştim kendilerine inadına yapıyor gibi geliyor

Farklı bi fotoğrafımın altına yine arkadaşlarım akrabalarım aynı sen annesine çekmiş gibi yorumlar yapmışlar kendisi eşime ithafen kardeşim aynı sana benziyor demiş. Nedense buna da gıcık oldum bana benzemesi başkasına benzemesi önemli değilde bana benzemesini istemiyorlar gibi bi tavırları var çünkü kızımın renkli gözlü olması bile benden kaynaklı değil onlara göre.

2-3 gün öncede kayınvalidem ve kendisi aradılar eşimle görüntülü konuşuyorlar yaa aynı sen suratı sana çok benziyor göz rengi değişmedi mi belki oda sana benzer gibi gibi cümleler. Bana fazlaca batmaya başladılar nedense. Bi kere bana benzetmeseler bile çevremden de duyduğum kendimde gördüğüm bariz göz rengi burnu vs bana benziyor.

Saçma sapan şeylere takıp sinir oluyorum sanırım :/

Kızlar günaydın.
Her gün ayrı bir sıkıntım geliyor aklıma da acaba benle aynı durumda olan var mı veya ne yapılabilir? Benim kuyruk sokumu aylardır acıyor, koltukta otururken sorun yok pek ama sandalye gibi sert yerde oturunca batıyor da batıyor çok acıyor. Masaya yemeğe oturmak eziyet oluyor. Sizde bu durumda olan var mı? Ne yapabilirim bu sıkıntı nasıl gidiyor?
Canım bu sıkıntı bendede vardı doktora gttm meğer kıl dönmesi varmş ameliyat olmştm

Bizimde çok huzursuzluk yaptı canım ama yine bana yaptı babası gelince gayet iyiydi 1 saat ıslak mendili yere atma oyunu oynadılar babası dizine koyuyor o atıyor tekrar tekrar ben 10 dk zor oturdum akşama kadar.

Uyudu bakalım 37.3dü az önce ölçtüğümde incecik bi tulum giydirdim üstüne battaniye örttüm inşallah üşümez

Canım hiç düşme falan olmadı dimi yada otururken sert bi zemine aniden oturma gibi. yani bi zedelenme olmasın o an sıcağıyla farketmemiş olabilirsin

Yaa zor geliyor canım erkeklerin bazılarına ne yazık ki yoksa yapılmıycak ne var ki bide biz kızıyoruz da 2 dkda kızmıyoruz ki sabrımızın son noktasında onda bile insanın içi almıyor kızmak erkekler daha mı sabırsız bilemedim ki

Yaa okurken çok keyifle okudum neyse uyutmuş gecede bakar dinlenirsin biraz :)

Allahım ya anneler ya kayınvalideler zaten en çok karışanlar. Bizimde komşular daha çok küçük mama sandalyesinde verme kucakta yatarak yedir zorlanırsın öyle dediler senin dediğin mantık boğazından zorla yemek dökücez çocuğun reddetme şansı olmuycak. Bide tüm sebzeleri karıştırıp çorba yapmamı önerenler var ama öyle bi çorbayı ben bile içemezken el kadar bebeğe niye yapayım aklım almıyor.
Uyku düzeninizide kurarsınız siz yeniden canım hafta sonu biraz uğraşırsn. Zaten bi kere kendisi uyuyan bebekler düzeni bozulsada daha kolay adapte oluyormuş
halbuki doktor mama sandalyesinde otursun sakin yatar gibi olmasin diye uyardi. Benim de ablam her seyi kat karistir yedir, oyala ilgisini dagit yemekleri agzina sok mantiginda :-) :-) sen iyi misin dedim yaa istemedigi sevmedigi seyi neden zorlayayim? Niye inatlasayim?

Kızlar günaydın.
Her gün ayrı bir sıkıntım geliyor aklıma da acaba benle aynı durumda olan var mı veya ne yapılabilir? Benim kuyruk sokumu aylardır acıyor, koltukta otururken sorun yok pek ama sandalye gibi sert yerde oturunca batıyor da batıyor çok acıyor. Masaya yemeğe oturmak eziyet oluyor. Sizde bu durumda olan var mı? Ne yapabilirim bu sıkıntı nasıl gidiyor?

Emzirdiğim dönemde bende de oluyordu sürekli sabit oturmaktan dı galiba ..

bir avmye gidip denesem diyeceğim grip korkusuna onu da yapamam :KK43:
Doktor da mama sandalyesi alın dedi...
Sağol canım bir yolunu bulup denemeli artık
ben civil den internetten aldim, hem mama sandalyesi hem de sonradan masa+sandalye oluyor 110 tl, oturma yerinin kilifi da dahil. İkeaninkini arkadasim baya kullandi.

Yaa bende başka bi sorunla geldim size. Aslında sorunda değilde ben taktım sanırım..görümcem taktığım kişi. Ne zaman kızımın fotoğrafını facebookda paylaşsam altına bi yorum yapıyor ve bana batıyor. En son yılbaşında fotoğrafını atmıştım facebooka altına 2-3 arkadaşım yorum yapmış kendiside şöyle bi yorum yapmış

Şimdi buna takmam garip gelebilir ama hem böyle keskin emir verir gibi yorumlarına sinir oluyorum hemde bana karışmasına. İlk doğduğunda nazar boncuğu konusu açılmıştı ben boncuğa inanmadığımı nazar için dua okumak gerektiğini defalarca söylemiştim kendilerine inadına yapıyor gibi geliyor

Farklı bi fotoğrafımın altına yine arkadaşlarım akrabalarım aynı sen annesine çekmiş gibi yorumlar yapmışlar kendisi eşime ithafen kardeşim aynı sana benziyor demiş. Nedense buna da gıcık oldum bana benzemesi başkasına benzemesi önemli değilde bana benzemesini istemiyorlar gibi bi tavırları var çünkü kızımın renkli gözlü olması bile benden kaynaklı değil onlara göre.

2-3 gün öncede kayınvalidem ve kendisi aradılar eşimle görüntülü konuşuyorlar yaa aynı sen suratı sana çok benziyor göz rengi değişmedi mi belki oda sana benzer gibi gibi cümleler. Bana fazlaca batmaya başladılar nedense. Bi kere bana benzetmeseler bile çevremden de duyduğum kendimde gördüğüm bariz göz rengi burnu vs bana benziyor.

hepsi ayni canim. Oglani da bana hiiiiiiiiç benzetmiyorlar hem de her bize geldiklerinde ayni muhabbet donuyor :-) Buarada nazar boncugu zaten hurafe ya hala inanan mi kaldi =)) plastik boncuk mu korur Allah mi korur...

Koruma niyetiyle takilmasini kastediyorum yani, yoksa aksesuar gibi sadece dugme gibi gorup kullanmak ayri olabilir.

Birisi cevap atmıştı. Emzirirken dik değil de geriye yaslanınca öyle olur dedi. Benim de her yerim ağrıyor ama dik pozisyonda emzirmiyorum çünkü yorgunken dimdik oturup çocuğu uyutmak ölümcül bir şey gibi.
Evet canım gördüm onu...
Ben de az once ona baktım, az da olsa yatıyor gibi fotografta, sadece dik mi duruyor?
https://www.hepsiburada.com/sunny-b...qKQ1CYAIP8NjhaSWs-wt1YS7Q2P3wUpxoCsB0QAvD_BwE
yatıyor ama çok gerekli değil bence.. Aşırı yatmıyor zaten ama çocuğu da baston gibi dik yapmıyor birden o da iyi bir yerde :) yani biraz saçma bir cümle oldu ama ben de yatıyor diye aldım ama kullanmıyorum eğimini. Katlanıyor filan pratik ama...

Salla gitsin. Ama bildiğin görümcelik yapmış. Benim görümcem de hastanede refakatçiyken yine mi emziricen demişti. Ben de evet çünkü şu an bana ihtiyacı var hep yanımda olmalı dedim.. Bir de mimikleriyle öf püf atarlanıp vermişti bebeği. O kadar da iyidir. Ama bir kıskançlık geliyor bence. Çünkü bir onların vardı e bizim de olunca rekabete mi giriyorlar nedir(?)
Canım bu sıkıntı bendede vardı doktora gttm meğer kıl dönmesi varmş ameliyat olmştm
ya canım kuyruk sokumu mu batıyordu peki? Böyle kemik batıyor hissi :KK43:

Sana benziyor net :) biz de benzer diyaloglar yaşıyoruz boşver, göz rengi o değişmeyecek artık, görecekler onlar da:KK66:

halbuki doktor mama sandalyesinde otursun sakin yatar gibi olmasin diye uyardi. Benim de ablam her seyi kat karistir yedir, oyala ilgisini dagit yemekleri agzina sok mantiginda :-) :-) sen iyi misin dedim yaa istemedigi sevmedigi seyi neden zorlayayim? Niye inatlasayim?
Yaa ben zorla yedirmeyi zaten hiç.düşünmüyorum büyük konuşmuyayım bide mecbur kalırım ama sevmediği şeyleri farklı şekillerde sunabilirim ama zorla ağzına tıkmam gibi geliyor ama ne yazık ki bizi anlamazlar boşver. Banada her sebzenin vitaminini alsın karıştır dediler bende hergün farklı birini yer yine alır bulamaç yemek zorunda değil deyip geçiştiriyorum
hepsi ayni canim. Oglani da bana hiiiiiiiiç benzetmiyorlar hem de her bize geldiklerinde ayni muhabbet donuyor :-) Buarada nazar boncugu zaten hurafe ya hala inanan mi kaldi =)) plastik boncuk mu korur Allah mi korur...

Koruma niyetiyle takilmasini kastediyorum yani, yoksa aksesuar gibi sadece dugme gibi gorup kullanmak ayri olabilir.
Bende öyle düşünüyorum aksesuar olabilirde korumaz gibi geliyor. Yaa zaten bu çocukları biz doğurmadık canım niye bize benzesinler ne haddimize yani :))
Evet canım gördüm onu...
yatıyor ama çok gerekli değil bence.. Aşırı yatmıyor zaten ama çocuğu da baston gibi dik yapmıyor birden o da iyi bir yerde :) yani biraz saçma bir cümle oldu ama ben de yatıyor diye aldım ama kullanmıyorum eğimini. Katlanıyor filan pratik ama...

Salla gitsin. Ama bildiğin görümcelik yapmış. Benim görümcem de hastanede refakatçiyken yine mi emziricen demişti. Ben de evet çünkü şu an bana ihtiyacı var hep yanımda olmalı dedim.. Bir de mimikleriyle öf püf atarlanıp vermişti bebeği. O kadar da iyidir. Ama bir kıskançlık geliyor bence. Çünkü bir onların vardı e bizim de olunca rekabete mi giriyorlar nedir(?)
Yaa insan emzirmeyede karışır mı bu kadarı da pes..
Benim bunu yapan bekar görümcem bide böyle yapması çok manasız geliyor. Ben kıskançlıktan öte çekememezlik olarak görüyorum. Bebek onların bebeği eşimin bebeği ama benim bebeğim değil ben sadece karnımda taşıdım emzirdim bakıyorum büyütüyorum uykuzuz kalıyorum ama benim değil yine de o yüzden bana benzememeli.

Ewet saçma sapan Ama bende takılıyorum bazen boşver gereken cvb vermişsin zaten canım laf olsun torba dolsun bu millet yahu

Sana benziyor net :) biz de benzer diyaloglar yaşıyoruz boşver, göz rengi o değişmeyecek artık, görecekler onlar da:KK66:
Yaa benziyor bana dimi :olamaz: bende kendime benzetiyorum aslında ama eşime benzettiğim yerleride var çünkü görünen köy inkar etmeye gerek yok. İkimizede benzemesede sorun etmezdim ama resmen bu konuda sinir ettiler takıntılı hale geldim sırf onlar bu konuya taktıkları için.

Evet canım gördüm onu...

Ewt uzın süre o şekilde batyodu daha sonra hiç oturamaz hale gelip doktra gtmştm inşallahh senin öyle bşey değildir canm

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim canim bakici bugun geldi mi, annen kac gun bakiciyla birlikte kalacak?
Bakıcı bugün başladı. Bugün ve yarın annemle. Annem bı gitsin ben bakıcıya her şeyi baştan anlaticam. Formül mamayı hazırlamadan tut uyutma şekline kadar. Bakıcı 40li yaslarda bı kadın en azından çocuğu gerçekten sevdiğini hissettim. Önceki hiç içime sinmemsti, şu kamerayı kabul etmeyen...
Oğlum da sevdi birlikte oynuyorlar ona gülüyor sürekli. Sadece uyuturken tedirgin olmuş

oinone27 oinone27 canım benzetme mevzusu iyi niyetli mi bilemicem ama bazen şöyle bir durum oluyor örnek vereyim kendi coucugumdan. Oğlumun bana benzeyen ifadeleri ve tipi var ama eşime de benziyor genler ortak sonuçta. Benim ailem benim bebekligimi bildiği için ve benim mimiklerime daha vakıf oldukları için çocuğun bana benzeyen bütün yönlerini görebiliyorlar. Aynı şekilde eşimin babası da eşimin bebekligini bildiği için ve eşimin hareketlerini hırçınligini bildiği için ona göre de oğlum eşime benziyor. İkimizin ailesi de kendi çocuklarının kopyası olduğunu iddia ediyor ama iki taraf da kötü niyetli degil

Back