2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ankara'da kar yağıyor. Millet hep dışarı çıkmış. Yürüyorlar romantik yürüyüşten yapıyorlar sanırım. Bende kedi gibi camdan bakiyorum. Esaretin bedeli bu olsa gerek
biz de seneye bebelerle cikar oynariz insallah canim. Biz de camdan izledik =) tv falan gitti ne kadar yagdiysa
Yarin da doktorda kontrol var. Sağlık ocagindan hiçbir farki yok. Anca kilosuna, boyuna bakiyor. Taramali gibi konusuyor. Normal kontrolde doktorlar çocuğun her seyini soruyor mu acaba?
boy, kilo,bas cevresine bakiyor, soracaklarimizi soruyoruz, uyarilari varsa yapiyor.

Hem saglik ocagindaki dr hem cocuk doktoru kulagina, bogazina, bez bolgesine, bingildagina bakiyor, sirtini gogsunu dinliyor. Nesneleri takip ediyor mu diye bakiyorlardi, anneyi taniyor mu, basini dik tutabiliyor mu, ellerinden tutunca kalkiyor mu falan filan.

biz de seneye bebelerle cikar oynariz insallah canim. Biz de camdan izledik =) tv falan gitti ne kadar yagdiysa

boy, kilo,bas cevresine bakiyor, soracaklarimizi soruyoruz, uyarilari varsa yapiyor.

Hem saglik ocagindaki dr hem cocuk doktoru kulagina, bogazina, bez bolgesine, bingildagina bakiyor, sirtini gogsunu dinliyor. Nesneleri takip ediyor mu diye bakiyorlardi, anneyi taniyor mu, basini dik tutabiliyor mu, ellerinden tutunca kalkiyor mu falan filan.
Bizim doktor jet imam gibi :D bir ecee diyip çıkıyoruz. Yarin bende biraz doktoru oyalamaya çalışayım bari :) sagol canim. Insallah evet seneye de biz oynarız. Su kış geçsin bi insallah

Kızlar selam. Benim oğlanın Bugün fena halde geniz akıntısı var. Öksürüğü de var balgam kaynaklı sanırım. Burnu dışarı hiç akmıyor ama sürekli yutkunuyor. 3 kez Kaka yaptı Bugün :oha: ve hepsi sümük doluydu. Bir saat önce sanırım balgamı yutamadı öksürdü öksğrdü çıkaramadı bir saat boyunca nefesi kesile kesile yutkundu inanılmaz gazı oldu. Endişelenmeli miyim yarın 5. Ayımız doluyor. Kontrol randevusunu boşluk bulursam cumaya alacağım. Bu durumda bekleyebilir miyim sizce? Yoksa beklemeden götürmeli miyim?

saat daha 10 he... Allah islah etsin ne diyim. bulasigi kaldirmazlarsa esine net soyle yapsin bence.
Bir de akşam oğlum uykusuzluktan ağlıyor bana diyor ki kızım emzik versene artık memeyi bırakmaz o senin canına üzüldüğümden söylüyorum :D
Çok kötü bir gece geçirdik
Misafirler kalktılar gittiler hiç çıkmadım. İyi ki de çıkmamışım. 12 buçuğa kadar geçmeyen bir ağlama krizi yaşadık. Sonrasında da her saat başı uyandı ağlayarak. İnsanlar bir gündem birşey olmaz diyor ama ne canı var bu çocuğun yazık yani!
Gece mutfağa gittim tatlı meyve çay bulaşıkları tezgahta eşime dedim makinedekileri çıkar onları koy ne kadar ısrar ettiysem yapmadı iş bana kaldı. Bulaşıklar halloldu ama yerleştirme işi var. Halılar koltuklar pert temizlik işi var. Nasıl olacak bilemiyorum artık.

Çok geçmiş olsun. Anne olarak güçlü olmak zorundasın. Biliyorum çok zor. Şimdi nasıl bebeğin? Doktorlar ne diyor? Kaç gün daha kalacaksınız? Ateşi kontrol altına alınamadı mı?
Belli degil ateşi birden çıkıyor.
Ilaca hemen tepki vermeyebilirmis . Serum takılı soğuk kompres ile destekliyorum
Eşimde başka hastaneye gidelim diyor bakalım
Ishal kaynakliymis ateş. Ama ishal niye olmuş onu demiyolar.
Allah sifa versin canim. Cok yorgunsun anliyorum ama kendini toplamaya calis. Bebegine konsantre ol, baska seyleri kafana takma simdilik.
Doğru diysun canim istemeden herşeyden soğudum
Afilim92 Afilim92 madamhd madamhd
iyi dilekleriniz için sağolun kizlar

Kızlar ben kızıma yoğurt veriyorum her gün düzenli olarak. 5.ayı dolduğunda başladım tam 12 gün olmuş. Aile hekimindeki ebe 3 gün kuralı uygula yavaş yavaş artır dedi. En fazla ne kadar yiyebilir dedim 1 çay bardağı kadar yeter ona dedi. Mesela bugün 1 çay bardağı verdim ama bitti diye ağlıyor daha istiyor. Mama verdikten 1 saat sonra vermeme rağmen. Siz ne kadar veriyorsunuz?

Canım bende dün akşam çay kaşığı ile verdim ilk defa tattırdım yedi güzelce. Bu akşam da verdim yine. Yarın biraz arttırırım diyorum. Kendi elimi tutup kaşığı ağzına götürüyor zaten yiyesi var demek :) başka bi şey verdin mi sen canım? Elma düşündüm ben ama nasıl vericek cam rendelede rendeleyip püre olarak mı yoksa suyunu mu vermek gerek bilemedim? Ya da havuçla mı devam etsem kararsızım?? Sen ne düşünüyorsun?

Yarin da doktorda kontrol var. Sağlık ocagindan hiçbir farki yok. Anca kilosuna, boyuna bakiyor. Taramali gibi konusuyor. Normal kontrolde doktorlar çocuğun her seyini soruyor mu acaba?
Odaya girip çıkmamız 5 dk. Çocuğu soyuyoruz bez bolgesine kalbine kulaklarına agzina sırtına bakıyor. Kilo boy kafa çevresi, hızlı hızlı demir ve vitamin takviyesi hatırlatıyor. Meningokok aşısını söyledi bir de. Bittiiii.
Gecen bir blogger paylasmis .Hic blender kullanmadim .Boylelikle yutma refleksi harika gelisti hem de puturlu gidalari reddetme olmadi diye .
Ama sen bilirsin bebenin durumuna gore değişir.
Ben de onu düşünerek biraz pütürlü bırakayım dedim ama istediğim gibi de olmadı. Havucu püre yapma ne zormuş ya
Değil gibi cnm yeni yenş püreye alışmaya çalıştığı için olabilir, aynı kaşık bizde de var :)
Pek püre gibi değil gene yarım saat haslsdim bu kadar oldu. Kaşık çok güzel de mi yumuşak :)
Biraz iri olmuş canım sarımsak dövecinde falan ezsen biraz daha iyi olur.
Sarımsak dovecim yok :)
Fazla pütürlü canım, tel süzgeçten gecirmedin mi? Ben tadımlardan sonra sebze çorbası yapıp hepsini tel süzgeçten geçirmeye başladım.
Tel süzgecim de yok :) bunu tel süzgeçten geçirsem hepsi üstünde kalır zaten
Nil’e gel kızım gell gell diye oyun yapıyordum az önce dell dell demeye başladı Allahım nasıl bir mutluluk ya :emir_bebek::KK6::KK36:
Oy onu yesinler masallah. Yeleklerini taytlarini opsunler :KK68:
Kızlar ben kızıma yoğurt veriyorum her gün düzenli olarak. 5.ayı dolduğunda başladım tam 12 gün olmuş. Aile hekimindeki ebe 3 gün kuralı uygula yavaş yavaş artır dedi. En fazla ne kadar yiyebilir dedim 1 çay bardağı kadar yeter ona dedi. Mesela bugün 1 çay bardağı verdim ama bitti diye ağlıyor daha istiyor. Mama verdikten 1 saat sonra vermeme rağmen. Siz ne kadar veriyorsunuz?
Yediği kadar veriyorum canım ama belki aç olsa çay bardağını geçer. Tokken ancak o kadar yiyor. Kakası kötü değilse ve içtiği mama miktarını çok etkilemiyosa ver nolcak. Yoğurt sonuçta. Bizimki de yumurtayı çok istiyor ama onu fazla veremem

Odaya girip çıkmamız 5 dk. Çocuğu soyuyoruz bez bolgesine kalbine kulaklarına agzina sırtına bakıyor. Kilo boy kafa çevresi, hızlı hızlı demir ve vitamin takviyesi hatırlatıyor. Meningokok aşısını söyledi bir de. Bittiiii.

Ben de onu düşünerek biraz pütürlü bırakayım dedim ama istediğim gibi de olmadı. Havucu püre yapma ne zormuş ya

Pek püre gibi değil gene yarım saat haslsdim bu kadar oldu. Kaşık çok güzel de mi yumuşak :)

Yediği kadar veriyorum canım ama belki aç olsa çay bardağını geçer. Tokken ancak o kadar yiyor. Kakası kötü değilse ve içtiği mama miktarını çok etkilemiyosa ver nolcak. Yoğurt sonuçta. Bizimki de yumurtayı çok istiyor ama onu fazla veremem
Maalesef ayni canimm hızlı olunca insan ne diyeceğini de şaşırıyor

Sözde bende o kdr vermeliyim ama 2-3 çay kaşığını geçemiyorum. İkiside direk ağızlarından atıyor, vermeye devam edersem ağlamalar başlıyor. Armutta yemediler yarın elma denicem :işsiz:

Canım bende dün akşam çay kaşığı ile verdim ilk defa tattırdım yedi güzelce. Bu akşam da verdim yine. Yarın biraz arttırırım diyorum. Kendi elimi tutup kaşığı ağzına götürüyor zaten yiyesi var demek :) başka bi şey verdin mi sen canım? Elma düşündüm ben ama nasıl vericek cam rendelede rendeleyip püre olarak mı yoksa suyunu mu vermek gerek bilemedim? Ya da havuçla mı devam etsem kararsızım?? Sen ne düşünüyorsun?
Bizimkide öyle yapıyor canım kaşığı ağzına götürüp hıı hıı diye acele et der gibi sesler çıkarıyor :) ben aslında tadımlık baya şey verdim. En fazla 1-2 tatlı kaşığı verdim yoğurttan sonra Bal kabağı, havuç verdim havucu pek sevmedi 1 gün verdim o yüzden balkağını çok sevdi 3 gün tattırdım. Elma, muz, erik tattırdım bide eriği sevmedi onuda bi kere yaladı ittirdi bi daha ağzını açmadı sonra tekrar denerim. Parmağımla pekmez tattırdım bi kere kendini kaybetti :D hiç bişeyin suyunu vermedim bu arada hep püre hatta pütüre yakın verdim yutkunma refleksi gelişiyormuş diye.

Bende tokken veriyorum aslında mamadan 1 saat sonra falan ama versem 1 su bardağı yiycek diye korkuyorum çünkü 1 çay bardağı bitince çok ağladı bugün :)
Ben yumurta hiç vermedim başlasam mı acaba? Bide muhallebi veriyor musun canım yada kaşık maması kullanıyor musun?

Sözde bende o kdr vermeliyim ama 2-3 çay kaşığını geçemiyorum. İkiside direk ağızlarından atıyor, vermeye devam edersem ağlamalar başlıyor. Armutta yemediler yarın elma denicem :işsiz:
Aaa üzüldüm canım. Ben sırf yoğurt sevsin diye 5.ayda tattırdım ama sizde zaten 5.ayda başladınız. Meyveyle falan dene belki öyle kabul eder. Sebze falan verdin mi yiyor mu? Biz 3-4 gündür elmada tadıyorduk, bugün elmayı cam rendeden geçirip meyve süzgecine koydum yemek yaparken oyalansın diye şapur şupur yedi bittikce tekrar istiyor. Cam rendede de çok püre olduğu için hemen emiyor sanırım. Bide elinden düşürüyor ağlıyor falan onun yerine ben oyalandım elma doldur ağzına tekrar ver derken. Bende çok verirsem bu ayda zararı olursa diye korkuyorum.

Belli degil ateşi birden çıkıyor.
Ilaca hemen tepki vermeyebilirmis . Serum takılı soğuk kompres ile destekliyorum
Eşimde başka hastaneye gidelim diyor bakalım
Ishal kaynakliymis ateş. Ama ishal niye olmuş onu demiyolar.

Doğru diysun canim istemeden herşeyden soğudum
Afilim92 Afilim92 madamhd madamhd
iyi dilekleriniz için sağolun kizlar
Canım çok geçmiş olsub allah şifa versin. Bizde dua edelim bol bol tüm hasta bebeklere.

Bizimkide öyle yapıyor canım kaşığı ağzına götürüp hıı hıı diye acele et der gibi sesler çıkarıyor :) ben aslında tadımlık baya şey verdim. En fazla 1-2 tatlı kaşığı verdim yoğurttan sonra Bal kabağı, havuç verdim havucu pek sevmedi 1 gün verdim o yüzden balkağını çok sevdi 3 gün tattırdım. Elma, muz, erik tattırdım bide eriği sevmedi onuda bi kere yaladı ittirdi bi daha ağzını açmadı sonra tekrar denerim. Parmağımla pekmez tattırdım bi kere kendini kaybetti :KK70: hiç bişeyin suyunu vermedim bu arada hep püre hatta pütüre yakın verdim yutkunma refleksi gelişiyormuş diye.

Bende tokken veriyorum aslında mamadan 1 saat sonra falan ama versem 1 su bardağı yiycek diye korkuyorum çünkü 1 çay bardağı bitince çok ağladı bugün :)
Ben yumurta hiç vermedim başlasam mı acaba? Bide muhallebi veriyor musun canım yada kaşık maması kullanıyor musun?
Kaşık maması kullandım bir kutu. Hipp elmalı gece maması 4+ çok beğendi bizimki. Ama kutulu ürün diye almadım bı daha. Muhallebi vericem de daha tadimlari falan bitiremedim. Bal kabağı ve patatesi de bitirirsem artık muhallebiye gecicem neden olmasin

Aaa üzüldüm canım. Ben sırf yoğurt sevsin diye 5.ayda tattırdım ama sizde zaten 5.ayda başladınız. Meyveyle falan dene belki öyle kabul eder. Sebze falan verdin mi yiyor mu? Biz 3-4 gündür elmada tadıyorduk, bugün elmayı cam rendeden geçirip meyve süzgecine koydum yemek yaparken oyalansın diye şapur şupur yedi bittikce tekrar istiyor. Cam rendede de çok püre olduğu için hemen emiyor sanırım. Bide elinden düşürüyor ağlıyor falan onun yerine ben oyalandım elma doldur ağzına tekrar ver derken. Bende çok verirsem bu ayda zararı olursa diye korkuyorum.
Sebze, yoğurt tarhana hiç birini yemediler. Meyveden ümitliydim olmadı. Tekrar başlıcam en baştan denediklerime enin sonunda bir şeyi severler yani umuyorum.

Bizde 1 ay sonra tadimlara basliyoruz sanirim :) 5. Ayimiz doluyor ama nasil olucak neler almaliyim bilmiyorum cam rende kesin kasik ne almaliyim begendiginizi yazarmisiniz birde tel suzgec yeterlimi baska birseydenmi geciriyorsunuz blendir vitaminleri olduruyor diye biliyorum

Kaşık maması kullandım bir kutu. Hipp elmalı gece maması 4+ çok beğendi bizimki. Ama kutulu ürün diye almadım bı daha. Muhallebi vericem de daha tadimlari falan bitiremedim. Bal kabağı ve patatesi de bitirirsem artık muhallebiye gecicem neden olmasin
Bende kabak ve patates deniyim bakalım. Biz balkabağı ve havuç yedik sadece sebze olarak aralarda da meyve muz elma erik verdim. Bide ıspanak brokoli vs hepsini tek tek tattırmamız gerekiyor mu?
Sebze, yoğurt tarhana hiç birini yemediler. Meyveden ümitliydim olmadı. Tekrar başlıcam en baştan denediklerime enin sonunda bir şeyi severler yani umuyorum.
Canım sebzeleri dene yeniden önce. Belki elmanın tatlı tadından sonra sebzeleri hiç istemezler. Aslında ben bebeklere de hak veriyorun lezzetli değil ki verdiklerimiz :) Ben havucun tadına baktım sevmedim tatsız tuzsuz ee kızımda sevmedi garip gelmedi. Balkabağının kendi tadı var diye yedi muhtemelen. Meyveleride şekerli diye yiyor sanırım.

Kızlar selam. Benim oğlanın Bugün fena halde geniz akıntısı var. Öksürüğü de var balgam kaynaklı sanırım. Burnu dışarı hiç akmıyor ama sürekli yutkunuyor. 3 kez Kaka yaptı Bugün :oha: ve hepsi sümük doluydu. Bir saat önce sanırım balgamı yutamadı öksürdü öksğrdü çıkaramadı bir saat boyunca nefesi kesile kesile yutkundu inanılmaz gazı oldu. Endişelenmeli miyim yarın 5. Ayımız doluyor. Kontrol randevusunu boşluk bulursam cumaya alacağım. Bu durumda bekleyebilir miyim sizce? Yoksa beklemeden götürmeli miyim?
bu kadar oksuruk+balgam.varsa gotur bence canim. Sirtini dinlesin baksin bir. Allah korusun ilerlemesin de

Back