2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

17 günde kakası değişmeye başladı. En as 3 hafta geçmesi gerekiyor diyette. 21 günden sonra fark ediliyor diyetin işe yarayıp yaramadığı. Biz de laktoz intoleransı ve yoğurt ve yumurta alerjisi var büyük ihtimalle. Diyeti bozduğum an çocuk kötüleşip kakası bozuluyor.
Ya bende 1 haftadır süt ürünleri,et ve yumurta yemedim baktm bir değişklk yok aksine yüzü iyice kızardı. Galiba kuru havadan oluyor diye düşündüm. Dün akşam çocuk hemşiresi bi arkadaşm aradı onunda çocuklarında olmuş atopik dermatit biarada mukuslu kakası olmuş ama geçmiş. Bana sen kafana göre diyet yapma dedi varsa bişey testi yanıltmasın önce kontrolünüzü olun dedi. Bende diyeti bozdum bugün peynir ve et yedim. İşin garibi oğlum huzursuz değil mutlu bi çocuk. Ama işte atopik dermatit ve mukuslu kaka aklımı karıştrıyor..buarada ben 1 haftada yicek bişey bulamadm herşeye süt yumrta tereyağı yoğurt giriyor.. sen ne yiyorsun bu süreçte

Canım biz kullaniyoruz bizde süt alerjisi şüphesi olduğu için mamayı bıraktık bunu aldım oyuzden su ile yapıyorum içine de meyve puresi ikindi öğünü olarak veriyorum
Canım sizin alerji şüphesi belirtilerinz nedir? Tanı için nasıl bir yol izleyecksnz? Birde sen nasıl besleniyorsun yardmcı olurmusn.. bende şüpheleniyorum

Bu ara sizin bebişler de sürekli kucak istiyor mu? Benden başkasında, oyuncakta hiçbir yerde durmuyor. Yorgunluktan mahvoldum.

Seninkide mi öyle bizmki çığlık atmayı öğrendi çenesi hiç durmuyo ince tiz bi ses keyfi yerndeyken hep oyle. Susana kadar bekliyorum yok ve çok kıpır kıpır

Çığlık ve kucaktan inmeme bizde de var. Hep gezmek etrafı incelemek bişeyler karıştırmak istiyor. Annem yanımda aslında o benden daha çok yoruluyor. Allah yardımcınız olsun gerçekten yalnız bakmak zor

Ekşi kadınlar klübü forumun baş düşmanı :bicak:burayla hep dalga geçiyorlar ama bence bizim topic te faydalı Bilgiler paylaşılıyor. Eskiden nutrita mımne öyle bi forum da varmış anneler için ama anladığım kadarıyla uzun zaman önce ölmüş
Evet ben de gördüm dalga geçenleri. Halt etmiş onlar :63: bence gayet kaliteli bir ortam ve tâbi faydalı

Ya bende 1 haftadır süt ürünleri,et ve yumurta yemedim baktm bir değişklk yok aksine yüzü iyice kızardı. Galiba kuru havadan oluyor diye düşündüm. Dün akşam çocuk hemşiresi bi arkadaşm aradı onunda çocuklarında olmuş atopik dermatit biarada mukuslu kakası olmuş ama geçmiş. Bana sen kafana göre diyet yapma dedi varsa bişey testi yanıltmasın önce kontrolünüzü olun dedi. Bende diyeti bozdum bugün peynir ve et yedim. İşin garibi oğlum huzursuz değil mutlu bi çocuk. Ama işte atopik dermatit ve mukuslu kaka aklımı karıştrıyor..buarada ben 1 haftada yicek bişey bulamadm herşeye süt yumrta tereyağı yoğurt giriyor.. sen ne yiyorsun bu süreçte
3 haftada belli oluyor diyetin sonucu maalesef. Kendi kafanıza göre diyet yapmayın diyorlar ama testlerle kesin bir şey de belli olmuyor, deneme yanılma ile anlaşılıyor. 3 haftada mukuslu kaka geçerse diyetle, kızarıklık giderse alerjidir.

Kızlar atak bizi de çok fena vurdu. Çocuk kucağımdan inmiyor yine. Beşiğinde güzelce uyuyan çocuğu kucağımda uyutabildim sadece. Zifiri karanlıkta aşkla bakıyor bana kafasını omzuma dayamis arada öpme amaçlı yalıyor öyle uyuyor. Yatağına bırakınca gözyaşlarına boğuluyor sanırsın etini koparmışim. Gündüz de 2 saat uyudu sadece

gecmis olsun canim aft mi cikti, bizimkinde de pamukcuk oldu dogru duzgun actiramiyorum ki agzini, bakip gorebileyim

muhakkak bebekle temas ederken cift maske tak dedi doktor. Evi havalandirin bol bol, mumkunse bebekle farkli odada yatin demisti. İstersen sen uyut babasiyla ayni odada yatsin tek olmasin dersen. Sirke veya karbonatla gargara yap ki grip mikrobu vucudunda cogalamasin dedi.

Bebegi 15 gun bronsit cekmis biri olarak nacizane onerebilirim. İnsallah ona gecmez, gazli gunlerden bile kotuydu.

ciglik cok fena ya gece de yapiyor. Guler misin aglar misin Zehracim cok uykusuzum ya 3 lere kadar nasil uyumaz bir bebe :deli: kafam kazan gibi :KK53:
Gazdan dolayı mı uyumuyor canım derdi ne ki sancılı gaz döneminiz bitmedi mi daha ? Hastalıktan yeni kurtuldu inşallah uykusuda düzelir canım ikinizinde uykuya ihtiyacı var çünkü. Anason falan denedin mi ?

Bu arada Tam Pirinç Unu ile mama yapan var mı ya? Allah affetsin tadı çok kötü :kusmuk: bu çocuk aç kitabındaki elmalı gece muhalebisini yaptım. Ruseym +8 olduğu için pirinç unu kullandım. Ogurdum resmen. Ve tahmin ettiğim gibi çocuk 2 çay kaşığı sonrası ağzını kitleyip iiiiiiiih yapmaya basladi

Ekşide de varım ben :)
Ama bu konuları hiç yazmadım.
Daha derin çözümleri de var farklı konularda. Mesela sabah kafasını oğlana yasladı. Benim bildiklerim sana geçsin diyor. Bluetooth var sanki
:D :D :D ilahi ya çok güldüm :) benim KV napardı acaba böyle komik geliyo başıma gelse cinlenirdim heralde

Bu arada Tam Pirinç Unu ile mama yapan var mı ya? Allah affetsin tadı çok kötü :kusmuk: bu çocuk aç kitabındaki elmalı gece muhalebisini yaptım. Ruseym +8 olduğu için pirinç unu kullandım. Ogurdum resmen. Ve tahmin ettiğim gibi çocuk 2 çay kaşığı sonrası ağzını kitleyip iiiiiiiih yapmaya basladi
Elma da kurtarmıyor demek, zamanla alışır umarım

Kızlar atak bizi de çok fena vurdu. Çocuk kucağımdan inmiyor yine. Beşiğinde güzelce uyuyan çocuğu kucağımda uyutabildim sadece. Zifiri karanlıkta aşkla bakıyor bana kafasını omzuma dayamis arada öpme amaçlı yalıyor öyle uyuyor. Yatağına bırakınca gözyaşlarına boğuluyor sanırsın etini koparmışim. Gündüz de 2 saat uyudu sadece
Kucak isteği bizde de başladı cnm, bakalım neler olacak daha

Yok kuzum yok olacak şey değil. Tariftekinin iki katı elma koydum gene çok kötü. Tam pirinç unundan kaynaklı. Normalde tarif irmik ile
Biraz irmik eklenebilir mi belki tadı yumuşar ben de hftays başlıcam bunlara şu an yoğurt elma suyunu pek yemiyor onlarda da zorlanıcam, az önce elma suyu denedim geri çıkarttı ben de biberona koyup verdim içti hepsini ama kaşığa alışması lazım

Uyku eğitimi de neymiş yaaa anam babam sallamak daha mı iyi bilemedim.

1buçuk saattir beşiğin başındayım yatır kaldır milyonkere emzik atma, ayakları kaldırıp yatağa vurma .. Tam pes ediyordum ki uyudu yarın dener miyim bilmiyorum.

Birde rota aşının ücreti 18inden sonra düşecekmiş 2.doz için beklemedeyim.

Çığlık ve kucaktan inmeme bizde de var. Hep gezmek etrafı incelemek bişeyler karıştırmak istiyor. Annem yanımda aslında o benden daha çok yoruluyor. Allah yardımcınız olsun gerçekten yalnız bakmak zor
Ben de yalnız bakıyorum.
Üstelik eşimde haftanın en az 3 gecesi çalışıyor
Allah hepimize kolaylık versin

Bizde de aynı tepkiler mevcut :işsiz:
Resmi olarak atağa girdik o zaman Allah kolaylık versin bizlere.

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim canım ben de tam pirinç unu aldım asudan organik ürünlerden . hiç yapmadım daha. Aynı yerden irmik de aldım. Bakalım yapınca tadarım bende meyve püresi ile gece vermeyi düşünüyordum. Bu arada formül mama ilave ettin mi?

Uyku eğitimi de neymiş yaaa anam babam sallamak daha mı iyi bilemedim.

1buçuk saattir beşiğin başındayım yatır kaldır milyonkere emzik atma, ayakları kaldırıp yatağa vurma .. Tam pes ediyordum ki uyudu yarın dener miyim bilmiyorum.

Birde rota aşının ücreti 18inden sonra düşecekmiş 2.doz için beklemedeyim.
Uyku eğitimi zor ya hele daha diş çıkarmamışken .. Ben artık eğitim değil de rutin sakinlik vs ile çözmeye çalışıyorum. Olmuyor çünkü çılgın gibi ağlıyor benimkisi. Uyanınca da uyuyamıyor gece yarısına kadar sorunumuz o.

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim L lady8 hadess hadess
Kızlar ben bu hafta, sabah ile öğle arası çeyrekten az avokadoyu bir tatlı kaşığı pekmez ile ezip içine elma suyu ekledim ve onu verdim öğlenden sonra sebze çorbası ve yoğurt verdim genelde doyumluk olmasada yediler. Sebze çorbasına bazen bir çaykaşığı irmik bazende tarhana ekliyorum. Eger bakıcı işini halledebilirsem öğünleri daha düzenli hale getirebilirim. Hatta bugün sabah lor peynirini avokado ile ezdim içine mama ekledim onu verdim.
Bu çocuk aç kitabını aldım ama niyeyse kafama göre takılıyorum ben.

Iyi aksamlar kızlar bebekleriniz icin organik tarhana siparişi veren varmı birde hangisinden sipariş verdiniz

Back