2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
İyi geceler kızlar. Oğlum 4 ay 6 günlük sağlık ocagında bıngıldağı kapanmış dediler. 2 aylıklen bile kapanmak üzere demişlerdi çok üzernde durmadım. Şimdi netten okudum içime kurt düştü. 1 yaşında kapanır yazıyor. Sizinkilerin kapandı mı?? 4 aylık kontrolünde baş çevresi 42.5 cm çıktı

cnm benim bildiğim 3 aydan önce kapanirsa problem oluyormus. senin demekki 2 aylikken kapali degilmiş zaten.Birsey oldugunu Zannetmem ama istersen yine de doktoruna sor.

Sağol canım benim sorduğun için yaptirayim ben o zaman

Sağlık ocağına güvenme canım bı çocuk doktoruna git en erken ,3-4 ayda en geç 18 ayda kapanması gerekir.dvitaminini keser önce doktor. Belki kapanmamış dir bile sağlık ocağına pek güvenme benim kiximi da badi büyük diye norologa git dediler baş çevresini yalnis olcmusler.ama sakın ihmal etme başka bı Dr a git baş önemli bıngıldak kapanirsa beynin büyümesi sınırlanıyor buda gelişimi etkiler

Kızlar size bi hatta 2 soru;

Hala lekelenme regl vb. Yasamayanlar parmak kaldirsin

Hamile kaldigi kilonun 7 kilo uzerinde olanlar da parmak kaldirsin.

Gobek ve regl arasındaki baglantiyi cozucem
Ben varımmmm.delircem valla lekeleme gibi oluyor bazen spiralden dolayi ama regl olamadım çatlicam artık. Göbek önden gidiyeah

Ikinci cocukta nolucaz Allah bilir
Kötü haber 2.çocukta kilo ve_ril_mi_yor......ümidim yurudüğü günlere kaldı belki o zaman zayiflarizzz

Nasıl bi yanlislik olmuş canım sakin ol ceza almazsin ifadenin alırlar sadece

Once hamur isi ve tatlıyi kesmek lazım gebelikte bile şekerli yemeyince kilo alımım durmustu ahh irade...ya eski fotolarıma bakıyorum şimdiki 1 dizim eski 2 dizimin toplamiyaz geldi etek giyemiyorum.bikini hak getire ilk defa mayo aldım kendime

Valla canım bitmiyor bu sendromlar. 2 yaşında bi başladı hala her yasta sendrom bizimki de 5 yaşında. Bi laflar bu kapı carpmalar...napıyım bilmiyorum ben de üstüne gitmezsem artiyor dedigin gibi kizinca da üzülüyorum zor isimizz

Aslında 6 ayda falan tam toplanıyor vücut da işte hep böyle mi kalcam diye korkuyor insan ...

canım bitmez o sendromlar. bide şu var. biz bile bişeye kızdığımızda etkilenmemeye düşünmemeye çalışırız ama biri şaka yapsa yada bi laf söylese parlarız. bunlar da çocuk. kıskanmaması gerektiğini sevildiğini bilse de kendilerini tutamıyorlar etkisinde kalıyorlar. evden o psikolojiyle çıkıp arkadaşıyla tartışır. o sinirle eve gelir nazı geçtiğini sevildiğini bildiği için sizden çıkarır acısını. ilgi istediğini söyleyemez sürekli yaramazlık yapıp onun arkasından koşmanı ister. kavgada etsen kızsan da o an ilgi onun üzerindedir.o bunu kar olarak görür.
bizde oğlum gergin olduğunda bitkin değilsem,sağduyulu olabilirsem o an; alıp onu koltuğa atıyorum yatağa atıyorum,kolunu bacağını çimdikliyorum, yorganın içine sokup üzerine bastırıyorumyatakta yaylandırıyorum. lan eşşek sıpası sen ilgi mi istiyorsun bakiim diye hırpalıyorum. öyle hoşuna gidiyorki. ikimizde nefes nefese kalıyoruz. sonra kolunu bacağını kilitleyip bidaha böyle yapılcak mı gibilerinden hesap soruyorum, biraz canını acıtmaya başlıyorum annee tamam diyo sıpa.sonra pamuklaşıyor.
yapabiliyorsan fikir olsun diye yazdım. benim oğlum 5 yaşında ve fazla aktif. kardeşini kıskanmıyor. onu çok sevdiğimi biliyor çünkü. geçenlerde sohbet ettik biraz. ben sence ben seni mi çok seviyorum kardeşini mi dedim. beni seviyorsun dedi. nerden anladın lan dedim e seviyosun işte dedi. peki baban en çok hanginizi seviyor dedim. kardeşimi dedi. çünkü eşim benim kadar dikkatli davranmıyor. benim kadar politik olamıyor daha doğrusu. oğlum dur kardeşinle ilgilenmeliyim diyor mesela. ben ise ay kaan sessiz ol ya şimdi o eşek sıpası uyanırsa işlerimi yapamam uyanmasın diyorum, yada altını temizleyeyim yoksa yara olur tüm gece beni uyutmaz canı yandığı için diyorum. bunları yaparken beyin kalmıyor tabiki ara ara patlamalar yaşıyorum.
bide eski hayatını istiyor haklı olarak. e bizde eski hayatını temin edemiyoruz haklı olarak.
ha bide benim karşı olduğum bişi var. o durumda çocuklara çok duygusal gözlerlerle bakılmamalı. ahhh canım yavrum gibi cümlelerle açıklamalar yapılmamalı. zıt davranışlarla ortamın atmosferi değiştirilmeli. ben onu yapmaya çalışıyorum.

ne hayatlar var halimize şükürler olsun. ben hem komşun için hem çocuklar için üzüldüm. o anne bebeğini o hayallerle beklememiştir bence. bazen insanı yaşadıkları kötüleştirebiliyor. bence o kadın çok yalnız birisi.sizin gibi öğretmenlerden de allah razı olsun cnm

Her yasin sendromu var canim.benim oglum ergen dogdu sanki.4yasindayken ben bu evi terkedecem en sonunda dedi.boyle kaldim

Kızlar size bi hatta 2 soru;

Hala lekelenme regl vb. Yasamayanlar parmak kaldirsin

Hamile kaldigi kilonun 7 kilo uzerinde olanlar da parmak kaldirsin.

Gobek ve regl arasındaki baglantiyi cozucem

canım bende regl megl tık yok. tiroit almış başını gitmiiş belki ondandır bilmiyorumda. bebeğimin alerjisi nedeniyle diyetteyim. ama hamilelik kiloma dönmüştüm dikkatli besleniyordum. şimdi hamurişine abanmama ragmen eksiye indim. göbeğimde biraz var sezeryan sonrası spor mporda yapamadığım için. biraz sıkılaştırsam belki geçer

Of ki of çıldıracağım hamileyken bu kadar iştahım yoktu doğumdan sonra göbeğim daha küçüktü aldı başını gidiyor durdurana aşk olsun kilo da öyle dedim demirim mi düşük tahlil yaptırayım kan değerleri iyi ne yapcam ya ramazanda da oruçlulardan daha çok yedim ömrümde böyle yemedim

maviucurtma33 canim sorusturmanin acilip acilmamasi gelecek olan mufettise bagli.mudurunle beraber ortak bir dil olustur ona gore yanit ver.2cevap olmasin.yoksa senin cevabini degil mudurun cevabini dikkate alir.ve eger raporlu oldugun gunun ek dersi yatmissa onu gidip teslim edecegini belirt.ben de en acemi donemimde mudur yetkililik yaptim.farkinda olmadan raporlu oldugum gun 1gunun ek dersini yatirmisim.gelip sorusturma acacaklardi.o zaman daha yeni farkettigimi anladilar.sorusturma acilmadi o yuzden.

Bende hashimato hastasıyım tsh da normal ama kilo aldı başını gidiyor

ay günyadın kızlar. acaaip moralsizim bugün. artık eşim ve onun tarafı nasıl batıyo nasıl batıyo inanamazsınız. bebeğe de kv baktığı için ses edemiyorum sağolsun kocam oda onların tarafya laf söyletmiyor. giydirdiğim kıyafete karışırlar. yok süslü olmuyormuş yok komşuları geliyormuş utanıyormuş üstündekilerden. çantada 3 takım kıyafet var utanıyorsan al giydir dimi. bana çöpe atıcam pijamasını falan dedi. görümcem ayrı laf konuşuyo artık kızmaya başladım iyice. yok efendim az duruyormuş onlarda sevemiyorlarmış çocuk hep uyuyormuş. lan benim bebem o ben ne çekiyorum hemen eve gideyimde kızıma kavuşayım diye. bizimkide benim kucağımdan iner onlara gülücük saçar. gıcık somurtçan oturcan . eşim zaten ayrı dert çok yol gidiyorum sabahları beni bırak modunda. ben çocuğumla bir düzen kurmuşum şurda. ne narin ya ben otobüslerde süründüm yıllarca kimse bişey demedi. anasının karnından arabayla çıkmış.
ay bide bu aşı bizi resmen 2 ay önceki hallere götürdü. resmen emmiyor uykuya geçemiyor. sallanmak istiyor. bide ben sallarsam nolcak bizim sonumuz.

benim halsizliğimn nedeni belli oldu birde kızlar tiroit hormonum yukselmiş. ben ne zorluklarla onu altlarda tutuyordum. doğumdan sonra yediğime içtiğime dikkat etmediğim için olduğunu düşünüyorum. şimdi dayıcak bana ilacı doktorda off

O ne oyle be.kiyafetleri begenmiyosan al bi kac takim evinde bulundur.komsun geldiginde gosterirsin.cevabini ver canim.yoksa cok ustune cikarlar.
Su yememize icmemize dikkat etmemiz lazim kizlar.ben gebeyken 7ay bulanti cektim bisey yiyemedim.simdi onun acisini cikartiyorum resmen.Allahtan oruc tutuyorum.ama bu seferde iftardan sonra tatlilarrin biri geliyo biri gidiyo.

diyorum cnm bişeyler bende o gün zaten baya dalacaktım bunlara :)) cantadaki kıyafetleri bir zahmet bakıp giydirmemişler. açmış bana pijamanın arkası yırtılmış onu gösteriyo. sövemedim ama içime kaldı. zaten bebe b kıyafeti 2 gün giyiyo. al madem öyle torun torun derken iyiydi. reklamlarını gördük sadece aksiyon falan yok.

Ya resmen bu kiloda çakılı kaldım ne veriyorum ne alıyorum en fazla 58 oldugumu bilirim hadi hamilelikten diyodum fazlalıklar cıktı kız da cıktı:) demek ki kendime almışım ben o kiloları:)

Uykusuzluktan kafayı yicem kızlar bu oğlum gece seksen kere uyanıyo sürekli meme istiyo tükendim bittim artık emzirirken uyyakalıyorum

yatarak emzir istersen cnm gerçş ben çokda ona alışsın istemiyorum da. benim kızım bazen yatarak istiyor. bende çok yorgunsam öyle veriyorum bi uyanıyorum ikimizde uymuşuz :) ama dkkat etmek gerek Alah korusun üstüne müstüne yatarsak diyede tedbirli olmak gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…