- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #58.441
İyi geceler kızlar. Oğlum 4 ay 6 günlük sağlık ocagında bıngıldağı kapanmış dediler. 2 aylıklen bile kapanmak üzere demişlerdi çok üzernde durmadım. Şimdi netten okudum içime kurt düştü. 1 yaşında kapanır yazıyor. Sizinkilerin kapandı mı?? 4 aylık kontrolünde baş çevresi 42.5 cm çıktı
Sağol canım benim sorduğun için yaptirayim ben o zamanCanım 4. Aya kadar yaptırabilir dedi. Rotarix yapıldı bize. İkinci doz iki ay sonra Yani 6.aya kadar iki doz da bitmeliymiş. İki doz bu aşı. Doktorum baya önerilen iyi bir doktor. Kendisinin de iki küçük çocuğu var Onlara da yaptırdım aşıyı dedi. Hemen yaptır istersen canım, vakit kaybetmeden.
Sağlık ocağına güvenme canım bı çocuk doktoruna git en erken ,3-4 ayda en geç 18 ayda kapanması gerekir.dvitaminini keser önce doktor. Belki kapanmamış dir bile sağlık ocağına pek güvenme benim kiximi da badi büyük diye norologa git dediler baş çevresini yalnis olcmusler.ama sakın ihmal etme başka bı Dr a git baş önemli bıngıldak kapanirsa beynin büyümesi sınırlanıyor buda gelişimi etkilerİyi geceler kızlar. Oğlum 4 ay 6 günlük sağlık ocagında bıngıldağı kapanmış dediler. 2 aylıklen bile kapanmak üzere demişlerdi çok üzernde durmadım. Şimdi netten okudum içime kurt düştü. 1 yaşında kapanır yazıyor. Sizinkilerin kapandı mı?? 4 aylık kontrolünde baş çevresi 42.5 cm çıktı
Ben varımmmm.delircem valla lekeleme gibi oluyor bazen spiralden dolayi ama regl olamadım çatlicam artık. Göbek önden gidiyeahKızlar size bi hatta 2 soru;
Hala lekelenme regl vb. Yasamayanlar parmak kaldirsin
Hamile kaldigi kilonun 7 kilo uzerinde olanlar da parmak kaldirsin.
Gobek ve regl arasındaki baglantiyi cozucem
Kötü haber 2.çocukta kilo ve_ril_mi_yor......ümidim yurudüğü günlere kaldı belki o zaman zayiflarizzzIkinci cocukta nolucaz Allah bilir
Nasıl bi yanlislik olmuş canım sakin ol ceza almazsin ifadenin alırlar sadeceKIzlar gegçmişi okuyamadım ama okuyacağım moralim çok bozuk aşırı sinirliyim bana soruştrma açmışlar uyarı cezası vereceklermiş raporumda yanlışlık oldu aslında müdürümün suçu kabul etmemesi gerekiyormuş beni ifadeye çağıracaklr söyleyeceğim bunları yanlışsa madem kabul etmeseydi
Once hamur isi ve tatlıyi kesmek lazım gebelikte bile şekerli yemeyince kilo alımım durmustu ahh irade...ya eski fotolarıma bakıyorum şimdiki 1 dizim eski 2 dizimin toplamiBenim çöktü canim malesef hiç bukadar kilolu olmamistim aynaya bakmak gelmiyo içimden yandan fışkıran etler sarkan gidi kalın bi bel ve kalca şiş ayaklar ve üzerine basamıyorum çok acıyo kendimi taşıyamıyorum bacaklarım çok ağrıyo kilodan alışkın olmadigim için acil kilo verip toplanmam lazım derman kalmadı kollarımda çocuğu tutacak kadar bile..sağlıklı dengeli beslenme ve düzenli hafif spor lazım bize :)
Valla canım bitmiyor bu sendromlar. 2 yaşında bi başladı hala her yasta sendrom bizimki de 5 yaşında. Bi laflar bu kapı carpmalar...napıyım bilmiyorum ben de üstüne gitmezsem artiyor dedigin gibi kizinca da üzülüyorum zor isimizzYa kızlar benim bu kez derdim bebeyle değil büyüğü ile. 4yasinda bı sendrom falan var da benim mi haberim yok ya kızım çok değişti daha önce de yazmıştım kardeşini çok kiskaniyor diye şimdi fazla sallamiyor gibi ama hırçın bize karşı agresif mahallede oyun oynamaya indiriyorum ordan mi öğreniyor nedir garip garip kelimeler kullanıyor bağırıyor bize falan. Alttan alsam daha çok simariyor bazen kızıyorum biraz durakliyo sonra yine devam ne yapacağımı sasirdiyapacağımı sasirdim
Aslında 6 ayda falan tam toplanıyor vücut da işte hep böyle mi kalcam diye korkuyor insan ...hala regl olmadim. hamile kaldığım kilonun 10 kg üstündeyimtoplam 19 kg almıştım. gobegin regl ile bağlantısı olduğunu ben de duydum. işin ilginci porsiyonları küçültmeme, hamurişi yemememe, bol su içmeme ve hareket etmeme rağmen kilo veremiyorum. nasıl bir direnç gösteriyo vücudum anlamış değilim.
canım bitmez o sendromlar. bide şu var. biz bile bişeye kızdığımızda etkilenmemeye düşünmemeye çalışırız ama biri şaka yapsa yada bi laf söylese parlarız. bunlar da çocuk. kıskanmaması gerektiğini sevildiğini bilse de kendilerini tutamıyorlar etkisinde kalıyorlar. evden o psikolojiyle çıkıp arkadaşıyla tartışır. o sinirle eve gelir nazı geçtiğini sevildiğini bildiği için sizden çıkarır acısını. ilgi istediğini söyleyemez sürekli yaramazlık yapıp onun arkasından koşmanı ister. kavgada etsen kızsan da o an ilgi onun üzerindedir.o bunu kar olarak görür.Ya kızlar benim bu kez derdim bebeyle değil büyüğü ile. 4yasinda bı sendrom falan var da benim mi haberim yok ya kızım çok değişti daha önce de yazmıştım kardeşini çok kiskaniyor diye şimdi fazla sallamiyor gibi ama hırçın bize karşı agresif mahallede oyun oynamaya indiriyorum ordan mi öğreniyor nedir garip garip kelimeler kullanıyor bağırıyor bize falan. Alttan alsam daha çok simariyor bazen kızıyorum biraz durakliyo sonra yine devam ne yapacağımı sasirdiyapacağımı sasirdim
ne hayatlar var halimize şükürler olsun. ben hem komşun için hem çocuklar için üzüldüm. o anne bebeğini o hayallerle beklememiştir bence. bazen insanı yaşadıkları kötüleştirebiliyor. bence o kadın çok yalnız birisi.sizin gibi öğretmenlerden de allah razı olsun cnmBende geçen dönem 1 okuttum. Bi kız çocuğu vardı annesiyle babası boşanmış. Kadın başkasıyla evlendiğini söylemedi sordum ikimiziz dedi. Okuma yazma da biraz zorlandı annem akşam çok kızdı falan diyordu ama ben her ailenin yaşadığı şeyler diye düşünüyordum. Çocuk bu dönem eli yüzü mor gelmeye başlamış. Meğer kadın başkasıyla evlenmiş adamın da çocuğu varmış Onu sevip kendi öz evladına isgence ediyormuş. Çocuğun öz babası da başka bir kadınla evlenmiş kadının da kendi çocuğu varmış. Yerime giren öğretmen ve rehber öğretmen babaya durumu anlatmış şimdi çocuğu almak için dava açmış. İlk duyunca çok üzülmüş durumu farkedememiş olduğum için kendimi çok suçlamıştım
Yeni yeni astım bunu. Alt katımda da benzer şeyler olunca dayanamadım
Her yasin sendromu var canim.benim oglum ergen dogdu sanki.4yasindayken ben bu evi terkedecem en sonunda dedi.boyle kaldimYa kızlar benim bu kez derdim bebeyle değil büyüğü ile. 4yasinda bı sendrom falan var da benim mi haberim yok ya kızım çok değişti daha önce de yazmıştım kardeşini çok kiskaniyor diye şimdi fazla sallamiyor gibi ama hırçın bize karşı agresif mahallede oyun oynamaya indiriyorum ordan mi öğreniyor nedir garip garip kelimeler kullanıyor bağırıyor bize falan. Alttan alsam daha çok simariyor bazen kızıyorum biraz durakliyo sonra yine devam ne yapacağımı sasirdiyapacağımı sasirdim
Kızlar size bi hatta 2 soru;
Hala lekelenme regl vb. Yasamayanlar parmak kaldirsin
Hamile kaldigi kilonun 7 kilo uzerinde olanlar da parmak kaldirsin.
Gobek ve regl arasındaki baglantiyi cozucem
Of ki of çıldıracağım hamileyken bu kadar iştahım yoktu doğumdan sonra göbeğim daha küçüktü aldı başını gidiyor durdurana aşk olsun kilo da öyle dedim demirim mi düşük tahlil yaptırayım kan değerleri iyi ne yapcam ya ramazanda da oruçlulardan daha çok yedim ömrümde böyle yemedimParmak parmak
Bende hashimato hastasıyım tsh da normal ama kilo aldı başını gidiyorcanım bende regl megl tık yok. tiroit almış başını gitmiiş belki ondandır bilmiyorumda. bebeğimin alerjisi nedeniyle diyetteyim. ama hamilelik kiloma dönmüştüm dikkatli besleniyordum. şimdi hamurişine abanmama ragmen eksiye indim. göbeğimde biraz var sezeryan sonrası spor mporda yapamadığım için. biraz sıkılaştırsam belki geçer
Bende hashimato hastasıyım tsh da normal ama kilo aldı başını gidiyor
O ne oyle be.kiyafetleri begenmiyosan al bi kac takim evinde bulundur.komsun geldiginde gosterirsin.cevabini ver canim.yoksa cok ustune cikarlar.ay günyadın kızlar. acaaip moralsizim bugün. artık eşim ve onun tarafı nasıl batıyo nasıl batıyo inanamazsınız. bebeğe de kv baktığı için ses edemiyorum sağolsun kocam oda onların tarafya laf söyletmiyor. giydirdiğim kıyafete karışırlar. yok süslü olmuyormuş yok komşuları geliyormuş utanıyormuş üstündekilerden. çantada 3 takım kıyafet var utanıyorsan al giydir dimi. bana çöpe atıcam pijamasını falan dedi. görümcem ayrı laf konuşuyo artık kızmaya başladım iyice. yok efendim az duruyormuş onlarda sevemiyorlarmış çocuk hep uyuyormuş. lan benim bebem o ben ne çekiyorum hemen eve gideyimde kızıma kavuşayım diye.bizimkide benim kucağımdan iner onlara gülücük saçar. gıcık somurtçan oturcan . eşim zaten ayrı dert çok yol gidiyorum sabahları beni bırak modunda. ben çocuğumla bir düzen kurmuşum şurda. ne narin ya ben otobüslerde süründüm yıllarca kimse bişey demedi. anasının karnından arabayla çıkmış.
ay bide bu aşı bizi resmen 2 ay önceki hallere götürdü. resmen emmiyor uykuya geçemiyor. sallanmak istiyor. bide ben sallarsam nolcak bizim sonumuz.
benim halsizliğimn nedeni belli oldu birde kızlar tiroit hormonum yukselmiş. ben ne zorluklarla onu altlarda tutuyordum. doğumdan sonra yediğime içtiğime dikkat etmediğim için olduğunu düşünüyorum. şimdi dayıcak bana ilacı doktorda off
Aynen bi zararı da yok zaten ya :)Normal demekki kuzum
O ne oyle be.kiyafetleri begenmiyosan al bi kac takim evinde bulundur.komsun geldiginde gosterirsin.cevabini ver canim.yoksa cok ustune cikarlar.
Su yememize icmemize dikkat etmemiz lazim kizlar.ben gebeyken 7ay bulanti cektim bisey yiyemedim.simdi onun acisini cikartiyorum resmen.Allahtan oruc tutuyorum.ama bu seferde iftardan sonra tatlilarrin biri geliyo biri gidiyo.
Ya resmen bu kiloda çakılı kaldım ne veriyorum ne alıyorum en fazla 58 oldugumu bilirim hadi hamilelikten diyodum fazlalıklar cıktı kız da cıktı:) demek ki kendime almışım ben o kiloları:)nasıl hataymis acaba cnm nerden almıştım raporu
ilk başa beni yazın yaa üç haneli rakamlara az kaldı aslında hep kiloluydum ama hiç bu kadar olmamıştım geçen yıl gaza geldim iki ayda 9kilo verdim sonra hamile kaldım ve yinee neyse gözümden kaçarsa beni de yazın
Uykusuzluktan kafayı yicem kızlar bu oğlum gece seksen kere uyanıyo sürekli meme istiyo tükendim bittim artık emzirirken uyyakalıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?