- 28 Mart 2017
- 16.558
- 67.696
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #58.101
Anladim. Bakayim birde ben deneyeyim.bizde sut sorun degil.Tadı çok güzel sahlep gibi ama ne zaman icsem bebeğim huzursuzlaniyor erteşi gün dikkat ettim.icindeti laktozu sindiremiyor sanırım süt fln içmiyorum çünkü ben daha
Bakayim bende deneyeyim. Banada ebe onerdi saglik ocaginda daha once duymamistim.Ben sallama çay gibi olanını kullandım süt tozu gibi olanını kullanmadım.hergun kahvaltıda çay niyetine içtim tadı güzel süt üretimini tetikledi.elimdekiler bitince daha almadım
Süt tozu gibi olanı vitamin takviyesi gibi bişey sanırım
Ya onlar zararli degil mi? Onu dusundum bende ama mesela bana dokunuyor astimim var diye. Acaba bebege dokunurmu.nemesis sen hangi vitamini kullanıyorsun. Bide yamayı unuttum sinek kovar al tatil için. Hatta gittiğin heryere götür. Prize takılan varya ondan.
Teşekürler vakit ayırıp yazdığın için benim bebeğmde de süt alarjisi dedi Dr kan da cikmadj ben sadece sut ve süt ürünleri diyeti yapıyorum cildi düzeldi kakada nadir mukus gormeye başladık kilo da aldı özel mama takviyesi ile bağırsak sorunu değildir umarım bizimde ek gıda süreci nasıl olacak bilmiyorum bizim inşallah siz gibi ek gıda ile bizim de yüzümuz güler tekrar teşekkürlerMerhaba güzel anneler bende 2017 ekim annesiyim.. Alerjik bebek anneleri için burdayım, oğlum tam 7 aylık ve bizim sorunlarımız tamamen ortadan kalktı oğlum yoğurt ve yumurta yiyebiliyor şükürler olsun.. 40ı çıktıktan sonra kakası mukuslanmaya başladı 50 günlükken nokta kan gördük hemen tahlile gitti kakası bol lökosit çıktı kakada.. Doktor hemen antibiyotik yazdı enfeksiyondur dedi ama bebeğin bişeyi yoktu ilacı kullanmadım doktoru da değiştirdim.. Bebeğimde gaz sorunu olsa da uykusunu çok etkileyecek derecede birşey yaşamadık genel olarak neşeli bir bebekti.. Nokta kanı 1-2 kere gördükten sonra o da kayboldu ta ki 3 aylık olana kadar.. O süreç içinde sadece mukuslu kaka oldu bebek huzurluydu hiç diyet yapmadım sütüm çok belki ön süt fazlası yapıyordur dedim.. 3 Aylık olmasıyla beraber nokta kan geri geldi , sık sık kan görmeye başladık ara ara ince çizgiler halinde bile olmaya başladı çocuk doktorumuz kesin alerji dedi.. Kanda süt yumurta kabuklu yemişler buğday balık alerjilerine bakıldı testlerde alerji hiç çıkmadı.. Bu arada gastroentroloji doktoruna gittim , diyet yapmaya başladım süt ürünleri, tahin ,susam,yumurta , kabuklu yemişler ve soya.. Diyetle birlikte bırakın düzelmeyi kaka daha da bozuldu.. Sonra diyetimden hayvansal herşeyi çıkardım makarna patates zeytin gibi şeylerle beslendim 3 hafta kadar bilin bakalım ne oldu? kan miktarı arttı kaka çamur gibi mukus olmaya başladı.. Burda yanlış giden bişeyler olduğunu anladım başladım araştırmaya.. Bu durum Proktokolit olarak geçiyor, kalın bağırsağın sadece son kısmının iltihap tutması.. Bunun tek sebebi de alerji değil.. Anne sütü , bazen geçirilmiş enfeksiyon yerleşebiliyormuş oraya.. Ve tabi ki anne sütünden geçen besinlerden de olabiliyor bu durum ama bunun adına alerji demiyoruz alerji olması için kanda çıkması lazım.. Bu bir çeşit hassasiyet ve kolay çözülebilen bir durum.. Bebekte meme reddi, huysuzluk gaz yapabiliyor evet (benim bebeğimde olmadı) ama inanın ki geçmeyecek bir durum değil iyileşir iz bırakmaz belki sosyal medyada bazı alerji gruplarından takip etmişsinizdir korkunç şeyler yazıyor, iç organ hasarı yapar , bebek anafilaksi geçirir vs.. Yok öyle birşey.. Kanda veya deri testinde alerjisi yüksekse mutlaka iyi bir alerji uzmanıyla ilerlemenizi öneririm ama eğer kanda alerji yoksa doktora da gerek yok tek ilacınız ek gıda olacak.. Bebek katı gıda yedikçe bağırsaklar onarılıyor.. Bebeğinize 3 çeşit sebze +1 çeşit tahıl ve meyveleri deneyerek ilerliyorsunuz yaklaşık 1 ay içinde bebeğiniz yumurta ve yoğurt yiyecek hale geliyor.. Ek gıdaya 5aylıkken başladım (bebeğim hazırdı ve istekliydi sofraya atılıyordu destekli oturuyordu) ilk 15 gün ara ara nokta kan görmeye devam ettim sonra ne kan kaldı ne mukus kaka tamamen düzeldi.. Önce yumurta sarısını yedi sonra da yoğurt.. Bebeğim 6 ay 10 günlükken herşeyi yer hale geldi.. Diyetle kaka düzelmiyor kızlar en fazla kan kesilip mukus biraz azalır ama asla tamamen normale dönmüyor.. Bu durumun ilacı ek gıda.. Ek gıdayla ancak bebek düzeliyor.. O yüzden size tavsiyem lütfen katı diyet yapmayın, süt ürünleri yemeyin tamam ama onun dışındakileri mutlaka deneyin.. Bebeğe huzursuzluk yapar ve kakasında kan yapar tamam kesin o gıdayı ama onun dışında kendinize eziyet etmeyin.. Benim en katı diyetimde kaka iyi olacağına kötü oldu, ama bebeğim huzurluydu.. Bende o yüzden sadece süt ürünleri ve paketli gıda tüketmedim geri kalan herşeyi yedim kaka katı diyet kakasından çok daha iyi durumdaydı.. Zaten bebekte hazır olunca ek gıdaya başladım, kaka düzelince diyetimi tamamen açtım sonra bebeğe deneme yapmaya başladım.. Buraya bir tane katı diyet kakası bir tane de iyileşmiş kakayı koyuyorum, iğrenmeyenler bakabilir.. Bu arada bizim cilt tepkisi yok cilt tepkili olanlar domates narenciye kivi gibi asidik şeyleri ve yumurtayı yerken iyi gözlem yapmalarını tavsiye ederim..
Bence de zararlı onlar bi fisfisa su ve lavanta karışımı yapıyorum ben annemlerde çok sinek var ama bebeklere zararı olur mu lavantanin bilemedimYa onlar zararli degil mi? Onu dusundum bende ama mesela bana dokunuyor astimim var diye. Acaba bebege dokunurmu.
Bende kansizlik cikti bi demir surubu kullaniyorum. Birde osteocare kullaniyorum. Icinde d vitamini magnezyum cinko filan var.
1 gun sonra yaptirmanin sakıncasi yok ama saglik ocagina haber vermelisin bebegine gore degisiyor biz ateslenmistik baya zor gecti.
2.aydaki aşıda ateşlenmişmiydiniz ?
Ben sallama çayını almıştım arada içiyorum öylesine.Bu lactamilin anneler icin olan seyini kullanan varmi hanimablalar
Geçici birşey hiç üzülme.. Bülent Şekerelin Proktokolitli hastalarıyla görüştüm beslenme listesi 3 sebze 1 tahıl üstüne kurulu mesela patates, havuç, kabak denedin bunlara ilk tahıl olarak pirinç ekliyorsun 3 sebze daha deniyorsun sonra bunlara irmik ekliyorsun şeklinde ilerliyor.. sonra bebeğe kıyma deniyorsun sonra yumurta sarısı tabi önce sen diyeti açıyorsun sonra yoğurt çorbası sonra da yoğurt yiyor bebekTeşekürler vakit ayırıp yazdığın için benim bebeğmde de süt alarjisi dedi Dr kan da cikmadj ben sadece sut ve süt ürünleri diyeti yapıyorum cildi düzeldi kakada nadir mukus gormeye başladık kilo da aldı özel mama takviyesi ile bağırsak sorunu değildir umarım bizimde ek gıda süreci nasıl olacak bilmiyorum bizim inşallah siz gibi ek gıda ile bizim de yüzümuz güler tekrar teşekkürler
Canim benim bebegin yanaklarinda da alerji var sut urunlerinden mi acaba seninki nasildiTeşekürler vakit ayırıp yazdığın için benim bebeğmde de süt alarjisi dedi Dr kan da cikmadj ben sadece sut ve süt ürünleri diyeti yapıyorum cildi düzeldi kakada nadir mukus gormeye başladık kilo da aldı özel mama takviyesi ile bağırsak sorunu değildir umarım bizimde ek gıda süreci nasıl olacak bilmiyorum bizim inşallah siz gibi ek gıda ile bizim de yüzümuz güler tekrar teşekkürler
çok şükür ciddi bisey yokmuş canim Burun tıkalı ya ondan uyuyamıyordur yavrucuk .Gittik cnm nezle olmuş dedi ciğerlerini dinledi kulağına boğazına baktı temiz dedi burun akıntısı ve hafif ateş vardı ateş geçti şimdi sadece burnunu açın öksürük falan başlarsa hemen getirin dedi umarım öksürük olmaz. Şimdilik ii gibi sadece uykuya dalmada problem var uzunca uyuyup bı dinlemedi sabah 6dan beri
Evet kızlar ben de takviye kullaniyor musunuz diye soracaktım benim depolar bitti sanırım acayip yorgunum ayaklarım tutmuyor saçlarım dökülüyor ve ön kotusu unutkanlık. .geçen tavaya zeytinyagi koyup banyoya girdim.annem uzanıyordu evi duman sarmış allah korudu...cezveye su koyup unutuyorum fln.bi dahiliyeciye gidip kan testi yaptırmam lazim siz kullanıyor musunuz vitamin[/QUOTE
Kullanıyorum ben canım hamileyken kullandığım vitaminin Doğum sonrası versiyonu. imom latte adı
Kullanıyorum canım ben hamilelikte kullandığımın Doğum sonrası versiyonu. Adı İmom latteEvet kızlar ben de takviye kullaniyor musunuz diye soracaktım benim depolar bitti sanırım acayip yorgunum ayaklarım tutmuyor saçlarım dökülüyor ve ön kotusu unutkanlık. .geçen tavaya zeytinyagi koyup banyoya girdim.annem uzanıyordu evi duman sarmış allah korudu...cezveye su koyup unutuyorum fln.bi dahiliyeciye gidip kan testi yaptırmam lazim siz kullanıyor musunuz vitamin
Teşekkür ederiz verdiğn bilgiler için. Bizim dd mukus ve çok az kan görmemizle başladı alrrji serüvenimiz. 2 buçuk aylık bi diyetten sonra 15 gün önce diyeti açtım iyi gittik şimdşye kadar.mukus hiç bitmemişti zaten. kan görmedim şimdilk çok şükür. Ama ek gıda sürecinden korkuyordum doğrusu. Ya çok tepki verirse diye. Söykediklerin teselli olduMerhaba güzel anneler bende 2017 ekim annesiyim.. Alerjik bebek anneleri için burdayım, oğlum tam 7 aylık ve bizim sorunlarımız tamamen ortadan kalktı oğlum yoğurt ve yumurta yiyebiliyor şükürler olsun.. 40ı çıktıktan sonra kakası mukuslanmaya başladı 50 günlükken nokta kan gördük hemen tahlile gitti kakası bol lökosit çıktı kakada.. Doktor hemen antibiyotik yazdı enfeksiyondur dedi ama bebeğin bişeyi yoktu ilacı kullanmadım doktoru da değiştirdim.. Bebeğimde gaz sorunu olsa da uykusunu çok etkileyecek derecede birşey yaşamadık genel olarak neşeli bir bebekti.. Nokta kanı 1-2 kere gördükten sonra o da kayboldu ta ki 3 aylık olana kadar.. O süreç içinde sadece mukuslu kaka oldu bebek huzurluydu hiç diyet yapmadım sütüm çok belki ön süt fazlası yapıyordur dedim.. 3 Aylık olmasıyla beraber nokta kan geri geldi , sık sık kan görmeye başladık ara ara ince çizgiler halinde bile olmaya başladı çocuk doktorumuz kesin alerji dedi.. Kanda süt yumurta kabuklu yemişler buğday balık alerjilerine bakıldı testlerde alerji hiç çıkmadı.. Bu arada gastroentroloji doktoruna gittim , diyet yapmaya başladım süt ürünleri, tahin ,susam,yumurta , kabuklu yemişler ve soya.. Diyetle birlikte bırakın düzelmeyi kaka daha da bozuldu.. Sonra diyetimden hayvansal herşeyi çıkardım makarna patates zeytin gibi şeylerle beslendim 3 hafta kadar bilin bakalım ne oldu? kan miktarı arttı kaka çamur gibi mukus olmaya başladı.. Burda yanlış giden bişeyler olduğunu anladım başladım araştırmaya.. Bu durum Proktokolit olarak geçiyor, kalın bağırsağın sadece son kısmının iltihap tutması.. Bunun tek sebebi de alerji değil.. Anne sütü , bazen geçirilmiş enfeksiyon yerleşebiliyormuş oraya.. Ve tabi ki anne sütünden geçen besinlerden de olabiliyor bu durum ama bunun adına alerji demiyoruz alerji olması için kanda çıkması lazım.. Bu bir çeşit hassasiyet ve kolay çözülebilen bir durum.. Bebekte meme reddi, huysuzluk gaz yapabiliyor evet (benim bebeğimde olmadı) ama inanın ki geçmeyecek bir durum değil iyileşir iz bırakmaz belki sosyal medyada bazı alerji gruplarından takip etmişsinizdir korkunç şeyler yazıyor, iç organ hasarı yapar , bebek anafilaksi geçirir vs.. Yok öyle birşey.. Kanda veya deri testinde alerjisi yüksekse mutlaka iyi bir alerji uzmanıyla ilerlemenizi öneririm ama eğer kanda alerji yoksa doktora da gerek yok tek ilacınız ek gıda olacak.. Bebek katı gıda yedikçe bağırsaklar onarılıyor.. Bebeğinize 3 çeşit sebze +1 çeşit tahıl ve meyveleri deneyerek ilerliyorsunuz yaklaşık 1 ay içinde bebeğiniz yumurta ve yoğurt yiyecek hale geliyor.. Ek gıdaya 5aylıkken başladım (bebeğim hazırdı ve istekliydi sofraya atılıyordu destekli oturuyordu) ilk 15 gün ara ara nokta kan görmeye devam ettim sonra ne kan kaldı ne mukus kaka tamamen düzeldi.. Önce yumurta sarısını yedi sonra da yoğurt.. Bebeğim 6 ay 10 günlükken herşeyi yer hale geldi.. Diyetle kaka düzelmiyor kızlar en fazla kan kesilip mukus biraz azalır ama asla tamamen normale dönmüyor.. Bu durumun ilacı ek gıda.. Ek gıdayla ancak bebek düzeliyor.. O yüzden size tavsiyem lütfen katı diyet yapmayın, süt ürünleri yemeyin tamam ama onun dışındakileri mutlaka deneyin.. Bebeğe huzursuzluk yapar ve kakasında kan yapar tamam kesin o gıdayı ama onun dışında kendinize eziyet etmeyin.. Benim en katı diyetimde kaka iyi olacağına kötü oldu, ama bebeğim huzurluydu.. Bende o yüzden sadece süt ürünleri ve paketli gıda tüketmedim geri kalan herşeyi yedim kaka katı diyet kakasından çok daha iyi durumdaydı.. Zaten bebekte hazır olunca ek gıdaya başladım, kaka düzelince diyetimi tamamen açtım sonra bebeğe deneme yapmaya başladım.. Buraya bir tane katı diyet kakası bir tane de iyileşmiş kakayı koyuyorum, iğrenmeyenler bakabilir.. Bu arada bizim cilt tepkisi yok cilt tepkili olanlar domates narenciye kivi gibi asidik şeyleri ve yumurtayı yerken iyi gözlem yapmalarını tavsiye ederim..
Banada mantiken zararli gibidir geldi. Ama K Kaan-merve tecrubesinede guveniyorum. O kullandiysa faydasini gormus zararini görmemistir ondan tavsiye etmistir gibi geliyorBence de zararlı onlar bi fisfisa su ve lavanta karışımı yapıyorum ben annemlerde çok sinek var ama bebeklere zararı olur mu lavantanin bilemedim
O zaman ben kobay olarak onden gideyim.Ben sallama çayını almıştım arada içiyorum öylesine.
Tozunun süt kalitelisini arttırdığını söylüyorlar ama fazla bilgim yok
Biraktim daginik kaldi :) evi bok goturecek aslinda ama allahtan temizlikci abla geliyor 10 gunde 1 yoksa pacadan akacak.Kizlar benim bebek ya uyuyor ya da hep oyun istiyor. Aglamiyor ama hep beni çağıran sesler çıkarıyor devamli gozlerime bakıyor. Hep seveyim öpeyim karnını isirayim gidiklanmaya bayılıyor. Saçlarımı tutup ayrilmak istemiyor:)) tamam güzel de ev işi yapamıyorum ya vicdan azabi cekiyorum oynamayinca. Ev islerini yetistiremiyorum bunlar büyüyünce napacaz biz simdiden böyleyse
Trukid in bebe versiyonu degil mi o. Zaten ya onu yada badgeri alacagim. Babyganicside cok oneriyorlar. Onu arastirdin mi hic.
Valla ben de aynı durumdayımEvet kızlar ben de takviye kullaniyor musunuz diye soracaktım benim depolar bitti sanırım acayip yorgunum ayaklarım tutmuyor saçlarım dökülüyor ve ön kotusu unutkanlık. .geçen tavaya zeytinyagi koyup banyoya girdim.annem uzanıyordu evi duman sarmış allah korudu...cezveye su koyup unutuyorum fln.bi dahiliyeciye gidip kan testi yaptırmam lazim siz kullanıyor musunuz vitamin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?