- 9 Nisan 2017
- 577
- 439
- 33
Benimle aynı olmuş canım bende baş çevresinden ötürü suni sanciya rağmen ilerlemeyen doğumdan sezeryana döndüm.ve en basın beri normal diye tutturmustum.kismetim iki gün normal doğum ağrısının üzerine sezeryan olmamış.allah evlatlarımıza sağlık versinArkadaşlar merhaba bir ay oldu giremedim gerçekten çok zormus ilk ay :) bizimki şubat bebeği oldu. 40+4 de mecburen sezaryan oldu. Benzer hikayeler basina gelen olursa diye kisaca paylasayim ben dogum oncesi cok arastirdim kafa vali buyuklugunu. Bebegimin bas capi 10.2 cmdi başından beri normal doğuma hazirlamistim kendimi bu yüzden üçüncü ayda doktorumu değiştirdim doktorum son güne kadar sezaryan lafini etmedi. Son gün sadece riskleri anlatti ve ben risk alamadim kombine sezaryan oldum. Doktoruna çok güveniyorum dilersen normal yapariz ancak vakum kullanmamiz yuksek ihtimal yine de sorun olursa sezaryana döndürme durumumumuz olabilir dedi. Zor gecen normal doğum sonra si idrar tutamama vs riskleri olabilir ama olamayadabilir sadece risk sen basindan beri normal istiyorsun karar ver dedi risk alnadim. kafacapi da dediği gibi cikti. Aramalarda kafacapi büyüklüğü sebebiyle sezaryana dönmek zorunda kalan arkadaşlara mesajim hic korkmayin. Tabiki normal doğum en güzeli ama kismet değilse de spinal + epudral sezaryan oldum hic korkulacak birşey yokmuş ayni gün yürüdüm. Doğum sonraki sadece tansiyon yüksekliği sorunum oldu tabu doğumla ilgisi yok annem tansiyon hastasi genetikte var hamilelik tetiklemiş 3 ay ilaç kullancam sonra bakacagiz. dedigim gibi bunyeden bünyeye değişir ama endişe etmeyin.