2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Arkadaşlar merhaba bir ay oldu giremedim gerçekten çok zormus ilk ay :) bizimki şubat bebeği oldu. 40+4 de mecburen sezaryan oldu. Benzer hikayeler basina gelen olursa diye kisaca paylasayim ben dogum oncesi cok arastirdim kafa vali buyuklugunu. Bebegimin bas capi 10.2 cmdi başından beri normal doğuma hazirlamistim kendimi bu yüzden üçüncü ayda doktorumu değiştirdim doktorum son güne kadar sezaryan lafini etmedi. Son gün sadece riskleri anlatti ve ben risk alamadim kombine sezaryan oldum. Doktoruna çok güveniyorum dilersen normal yapariz ancak vakum kullanmamiz yuksek ihtimal yine de sorun olursa sezaryana döndürme durumumumuz olabilir dedi. Zor gecen normal doğum sonra si idrar tutamama vs riskleri olabilir ama olamayadabilir sadece risk sen basindan beri normal istiyorsun karar ver dedi risk alnadim. kafacapi da dediği gibi cikti. Aramalarda kafacapi büyüklüğü sebebiyle sezaryana dönmek zorunda kalan arkadaşlara mesajim hic korkmayin. Tabiki normal doğum en güzeli ama kismet değilse de spinal + epudral sezaryan oldum hic korkulacak birşey yokmuş ayni gün yürüdüm. Doğum sonraki sadece tansiyon yüksekliği sorunum oldu tabu doğumla ilgisi yok annem tansiyon hastasi genetikte var hamilelik tetiklemiş 3 ay ilaç kullancam sonra bakacagiz. dedigim gibi bunyeden bünyeye değişir ama endişe etmeyin.
Benimle aynı olmuş canım bende baş çevresinden ötürü suni sanciya rağmen ilerlemeyen doğumdan sezeryana döndüm.ve en basın beri normal diye tutturmustum.kismetim iki gün normal doğum ağrısının üzerine sezeryan olmamış.allah evlatlarımıza sağlık versin

Arkadaşlar daha öncede bahsetmiştim bebek reflümüz vardı doktorumuz gaviscon vermiş ama bu nasıl kullanılacak kullanımında suya karıştırıp verin diyor da biz bebeğe su vermiyoruz ki?kullanan arkadaşlar bi anlatabilirim?

Benim bebeğim 10 gündür grip ve ben en az üç günde bir yaptırdım emin ol daha iyi geliyor kendinden düşün banyo edince hastalığa iyi geliyor
Haklısın canım ama ne bileyim korktum iste hiç mi düzelmedi canım burnu tıkanıyor benimki nin de çok

Kızlar benim gibi bebesini sallayarak uyutmaya alıştıran var mı yaa :KK43:
Yalniz degilsiniz ilk kizimda ayni sıkıntiyi cektigimden bu sefer asla sallamaya alistirmam diyordum lakin oglum okadar gazli bi bebekki hicbir turlu uyuyamiyor gerci sallayarak da uyuttugum soylenemez cunku gece gunduz sallamayi biraktigim an uyaniyor. Tam anlamiyla derin uykusu yok. Her turlu besik edindim hamak elektrikli besik sallanan ana kucagi vs. Yine en aon kendimi ayakta sallarken buluyorum :)

Bugun bebegim korkuttu bizi.. öldük resmen korkudan elimiz ayagimiza dolandi.. iyiki annemler yanimdaydi. .
Esim pusetinden kucagina almak isterken bir ciglik atti inanilmaz icerfen kostum geldim oyle bir ciglik , ic cekerek aglama duymadim ben... bir daha duymak da istemiyorum... gaz sancisi cekerken ki aglamasi bin kat daha iyidir... Boynuna mi beline mi bisey oldu diye aklim cikti... Ne oldugunu da anlsmadik allahtan gorunurde birsey yok. Yarin yine de doktora gidecegiz. 2 aylik olmak uzere zaten ..Allah butun evlatlarimizi korusun....:dua:

Arkadaşlar daha öncede bahsetmiştim bebek reflümüz vardı doktorumuz gaviscon vermiş ama bu nasıl kullanılacak kullanımında suya karıştırıp verin diyor da biz bebeğe su vermiyoruz ki?kullanan arkadaşlar bi anlatabilirim?
Mama kullaniyorsan mamaya karistirip, emiyorsa da ben biraz sut sagip (10/20cc arasinda yani toz iyice sutle karismasi icin)icine karistirip verdim bebegime ama tadini cok begenmedi:)

Canım bizim doktorumuz zor olur gaviscon diye motilium diye bir şurup önerdi. Henüz kullanmadım yarın başlayabilirim.

Bugun bebegim korkuttu bizi.. öldük resmen korkudan elimiz ayagimiza dolandi.. iyiki annemler yanimdaydi. .
Esim pusetinden kucagina almak isterken bir ciglik atti inanilmaz icerfen kostum geldim oyle bir ciglik , ic cekerek aglama duymadim ben... bir daha duymak da istemiyorum... gaz sancisi cekerken ki aglamasi bin kat daha iyidir... Boynuna mi beline mi bisey oldu diye aklim cikti... Ne oldugunu da anlsmadik allahtan gorunurde birsey yok. Yarin yine de doktora gidecegiz. 2 aylik olmak uzere zaten ..Allah butun evlatlarimizi korusun....:dua:
Keyfini bozmussunuzdur bizimki de oyle cunku ve doktor hicbi sikinti yok keyfini bozmuşsunuz dedi. Bu sekilde defalarca basimiza geldi

Cnm gecen bizdede oldu. Hafif uyanikti bir agirdiki nemede versem almadi

Selam guzel anneler, umarım herşey yolundadir.bebeklerinizde degisiklik var mı ağlamaları gün geçtikçe düzeliyor mu sanki bizde maşallah bir iki gundur olumluya yakın değişiklik oldu.birde herkes senin sütun çocuğa yetmiyor ondan ağlıyor diyor emzirirken diğer göğüsten süt akarsa sütüm var demekmis.bende hiç öyle olmuyor hiç göğüs pedi kullanmadim. LakinLbebegim kilo alıyor ilk ay 1380 gram aldı. Emziren arkadaşlar sizin gogsunüzden süt Sızıyor mu illa öyle mi olması gerekiyor yetiyor demek için aslında benim tereddutum yoktu fakat soylenenlerden oturu kendimden şüphelenir oldum

Mama kullaniyorsan mamaya karistirip, emiyorsa da ben biraz sut sagip (10/20cc arasinda yani toz iyice sutle karismasi icin)icine karistirip verdim bebegime ama tadini cok begenmedi:)
Teşekkür ederim 10cc ile 20cc arasındaki süte karıştırıp verdin sanırm günde bikere sesi doktor sizde bikeremi kullanıyorsunuz?

Biz dun gece ilk kez normal bir gece gecirdik normal bir bebek kadar agladi cocugum aglamaktan gobek fitigi bike olmustu dun relaktaz damlaya basladik laktoz intoleransi tespit edilmisti onun icin bu damla birde bu sitede bi arkadas yazmisti sonra doktorda onerdi gaz masaji gun boyu 3 kez yaptim hepsi bir araya gelince cok faydasini gordum.bebeginiz cok agliyorsa gaz diyip gezmeyin .benim oglumun aglamasini gorunce dojtor gazda bu kadar aglama olamaz dedi.batin ultrasonu idrar tetkik ve kulturu ve gaita da reduktan madde baktirin sizde bebekte sefil olmayin....
Canım gecmiş olsun baya şey atlatmışsınız bebekle laktoz intoleranı nasıl tespit edildi ve doktor neler önerdi

Selam guzel anneler, umarım herşey yolundadir.bebeklerinizde degisiklik var mı ağlamaları gün geçtikçe düzeliyor mu sanki bizde maşallah bir iki gundur olumluya yakın değişiklik oldu.birde herkes senin sütun çocuğa yetmiyor ondan ağlıyor diyor emzirirken diğer göğüsten süt akarsa sütüm var demekmis.bende hiç öyle olmuyor hiç göğüs pedi kullanmadim. LakinLbebegim kilo alıyor ilk ay 1380 gram aldı. Emziren arkadaşlar sizin gogsunüzden süt Sızıyor mu illa öyle mi olması gerekiyor yetiyor demek için aslında benim tereddutum yoktu fakat soylenenlerden oturu kendimden şüphelenir oldum
Canim merak etme kilo alimi iyi ise sütun yetiyordur. Benim emzirirken hatta emzirmedigim zamanlarda bile sizinti oluyor ama sutum yetmedigi icin mama takviyesi yapiyoruz.bu sizinti olayi meme ucundaki kaslarla ilgiliymis.

Yalniz degilsiniz ilk kizimda ayni sıkıntiyi cektigimden bu sefer asla sallamaya alistirmam diyordum lakin oglum okadar gazli bi bebekki hicbir turlu uyuyamiyor gerci sallayarak da uyuttugum soylenemez cunku gece gunduz sallamayi biraktigim an uyaniyor. Tam anlamiyla derin uykusu yok. Her turlu besik edindim hamak elektrikli besik sallanan ana kucagi vs. Yine en aon kendimi ayakta sallarken buluyorum :)
Yaa zararlı diyorlar ama imkansız gibi birsey benim içinde sallamadan uyutmak :KK43:

X