2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
İlkinde rahattın o zaman 2. Zorladı seni.
Ben hep ilki zor ikinci kolay olur dedim ama maşallah ikisi de hiç farklı değil..

onca sancıyı çektim doğurdum şimdi yine başa dön doğur unutmasa mıydım acaba

İlkinde bedavadan hamilelik geçirmişim
İlk zamanlarda 4 gün kustum
aşermedim bile bir sey kimseye nazım zararım da olmadı
Son zamanlarımda uykuya dayanamıyordum her boş anımda uyuyordum onun dışında hamileliğe dair hiç bi sıkıntım olmamıştı

O rahat hamıleliğin acısı bunda cıktı
Kocakarılar gbi her gun ahlanıp sızlanıyorum eşime suram agrıyor buram agrıyor bugun bu coktı bugun şu böyle oldu adam da bıktı artık dınlemiyor farkındayım :)

İlkinde bedavadan hamilelik geçirmişim
İlk zamanlarda 4 gün kustum
aşermedim bile bir sey kimseye nazım zararım da olmadı
Son zamanlarımda uykuya dayanamıyordum her boş anımda uyuyordum onun dışında hamileliğe dair hiç bi sıkıntım olmamıştı

O rahat hamıleliğin acısı bunda cıktı
Kocakarılar gbi her gun ahlanıp sızlanıyorum eşime suram agrıyor buram agrıyor bugun bu coktı bugun şu böyle oldu adam da bıktı artık dınlemiyor farkındayım :)

İlki ile arasının az olması da zor ama oda seni yoruyordur şimdi ilgi istiyor.
4 yaşında kızım yine en zor anımda uzanıp yatıyorum dinleniyorum..
Allah yardımdın olsun Doğumdan sonra bakalım bizi neler bekliyor

İlki ile arasının az olması da zor ama oda seni yoruyordur şimdi ilgi istiyor.
4 yaşında kızım yine en zor anımda uzanıp yatıyorum dinleniyorum..
Allah yardımdın olsun Doğumdan sonra bakalım bizi neler bekliyor

Ben biraz yatsam uyuyakalıyorum o yuzden yatmıyorum bu sefer kızımın bakımı eksık kalıyor

Neyse gececek bugunler

Kv ile aslında benim de bi sıkıntım yok geldi mi yardımcı olmaya da çalışır ama aynen uzak oldugu için kp ile gelicek, zaten tek gelemez, son günler olduğu için hiç rahat edemicem, annem tek gelicek ve tek annem yeter bana aslında, keşke konuştugumda yanlış anlaşılmıcamı bilsem :/

Keşke bunları düşünmek zorunda olmasak son günlerimizde :KK43:

Aynen canım neden kız ailesi bu kadar anlayışlı iken erkek ailesi çok rahat.. benim babam bile gelmicek rahat edemem die ama kv kp gelicekler. Düşündükçe ruhum daralıyo düşünmiyim diyorum ana olmuyo malesef.. aslında 7.ayımda bi geldiler hiç rahat edemedim yanlarında gördülerde ama.. keşke biraz geride kalmayı bilseler, kız hamile annesi zaten yanında ihtiyaç olsa bizi çağırırlar diye düşünseler.. eşim de çok geç olmadan çağıralımın derdinde, çağırmasak küsme gibi bi durumda olabilir çünkü :-/

Uzakta mı canım kv ler? Bizimkiler 14saatlik yoldan gelicekler. Tam doğum anında çağırmak kırgınlık sebebi olabilir bizde, eşim bence böyle düşünüyo. Ne güzel sen konusmussun 4gün de karar kılmışsınız, böyle konusup anlaşılabilmek ne güzel şey..
Canım konıs esinle bence anne ve kv ile birlikte olmaZ karakterini bilmiyorum ama birinin ak dediğine biri lara der arada sen kalırsın güzellikle anlatsan gelecekseler de sırayla gelseler

İyi geceler kızlar ☺️ Çarşamba günü 33+6 da su eksilmesi ve plasentanın bebeği beslemeyi kesmesi ile sezeryan Doğum yaptım . 2020 doğdu oğlum . Yeni doğan yoğun bakımda şu an . Doktorumuz en az 10 gün kalır dedi . Şu an 1980 gram olmuş kilosu . Doğmadan 1 hafta önce ciğer geliştirici iğne yaptırdık. Şükürler olsun ki etkisini gördük . Doğar doğmaz solunum cihazına bağladılar .3-4 saat sonra cihazı kapatıp burundan hava verdiler . Dün burnundan da çekip oksijen çadırı koydular . Bugün şükürler olsun kendi başına nefes alıyordu oğlum . Emme , yutma ve birkaç refleksinin gelişmesi için bir süre daha küvözde kalacak . Bu arada ben klasik sezeryan sonrası ağrılar ile idare ediyorum. Sütüm gelsin de oğlumu besleyeyim diye sağıyorum , bekliyorum. Herkese iyi dilekleri ve duaları için teşekkür ederiz . Hepinize zamanında ve sağlıklı doğumlar dilerim .
Gözün aydın canım. Allah analı babalı büyütsün inşallah. Hayırlı evlat olsun. İnşallah çabucak iyileşir bebeğin de bir an önce evinize gider rahat edersiniz

İyi geceler kızlar ☺️ Çarşamba günü 33+6 da su eksilmesi ve plasentanın bebeği beslemeyi kesmesi ile sezeryan Doğum yaptım . 2020 doğdu oğlum . Yeni doğan yoğun bakımda şu an . Doktorumuz en az 10 gün kalır dedi . Şu an 1980 gram olmuş kilosu . Doğmadan 1 hafta önce ciğer geliştirici iğne yaptırdık. Şükürler olsun ki etkisini gördük . Doğar doğmaz solunum cihazına bağladılar .3-4 saat sonra cihazı kapatıp burundan hava verdiler . Dün burnundan da çekip oksijen çadırı koydular . Bugün şükürler olsun kendi başına nefes alıyordu oğlum . Emme , yutma ve birkaç refleksinin gelişmesi için bir süre daha küvözde kalacak . Bu arada ben klasik sezeryan sonrası ağrılar ile idare ediyorum. Sütüm gelsin de oğlumu besleyeyim diye sağıyorum , bekliyorum. Herkese iyi dilekleri ve duaları için teşekkür ederiz . Hepinize zamanında ve sağlıklı doğumlar dilerim .
Rabbim bebeğinle birlikte sağ sağlıklı evinize gelmeyi de nasip etsin canım :)

Kv konusu açılmış. Benimkide sağolsun butun kışı bizde gecircek:işsiz:
Bide demez mi gece bile sancilansan beni arayin ben de gelecem sizle diye . :sinirli:sanki kimsem yokmus gibi hic bizimkilere firsat vermiyor. Benim ailemde kvde cok yakinimda. Ama illa o bizde kalcak istemiyorum ama diyemiyorum napcaz bakalım . :KK11:
Ne güzel ilgileniyor bence memnun olmalısın

Ablam in doğuma 1 ay kala sanırım kv kalmıştı. Ablam anlattigina gore sinir küpü olmuş.
Kız hergün agliyormus.
PsikolojiSi fln bozulmus.
İlk hamileliği idi onunda.
Doğum sonrası da kp fln gittı yanına.
Doğum yaptığı zaman kv bebeği kucağına vermemis bebek alisirda susmaz die.
Ablam kafayı yemiş.
Doya doya kuçağına alıp sevemedigi icin.
Sonrasında annem gitti yanına.
Biraz kv ile kalmışlar.
Kv gittikten sonra annem yanında durmuştu.
Bi zaman sonra döndü tabi eve.
Ben anlamıyorum ya..
Kp in ne işi var Allah aşkına. ..
Ha görüp gidecekse bise demem.
Sonuçta doğum yaptin.
Kendine gelmen lazm.
Rahat olman lazım.
Bebekle ilgilenmen lazım.
Kp fln kaldığında insan diken üstünde olur ya.
Ben çok saçma buluyorum şahsen.
Hatta saçma bile değil hiç hoş degil saygısizlik!
Benim annem böyle şeylere çok dikkat eder.
Ablamda bile 1 ay kalmadı kadın.

Ben anlamıyorum ya bizim anneler neden düşünceli olur da erkek tarafı bu kadar geniş görüşlü olur bilmiyorum yaa..
Yani çok rahat hareket ediyorlar.

Şu kp leri gelenler şimdi göğsünü acip ayni ortamda emzirse sanırım onların umrunda olmicak...

Oysa bizde bu konular çok hassas olduğu için. Mümkün mertebe erkek fln ortama alinmaz. Gelmez yani. Gelse dahi göz aydınlığına gelip fazla durmadan gider.
Çok uzattım ama ben böyle konulara oldum olası sinir olmusumdur.
Benim eşimin ailesi de çok rahatlar.
Hemide çok. Bazen korkmuyor değilim.
Korktuğum şey başıma gelir, Die :KK70:
Kalmaya gelmez zaten. Ev burda sonuçta evde karısı ve kızı olmadan da yapabiliyor.
Ama bebek için görmek için sevmek için heran burda biter mi biter. :KK70:
Sana katılıyorum kayınpederin lohusa gelininin evinde ne işi olur sevmeye gelir gidilir ama yatılı çok saçma kayınvalideler bunu nasıl akıl edemez benim eşim gece çalışıyor yalnız kalıyorum kendi babam son günlerin tek kalma istersen geleyim dedi rahat edemem diye ben istemedim kendi babam olduğu halde

farklı farklı sıkıntılar oluyor işte
Hepsininşn de sabrı oluyor bizde.
İkisinde de 5 ay kustum mesela Of neydi o ama unutuyorsun galiba bir süre sonrasında..

unutulmasa kimse 2.çocuğu yapmazdı herhskd
Ben hala unutmadım o ilk 5 ayımı :) ve ikinciye uzak bakıyorum sırf o bulantılardan hayattan soğumuştum Doğumdan sonra unuturum umarım

Kızlar ben heran adet olacakmış gibi ağrı çekiyorum ya, gece belimde aradabir ağrıdı. :KK43: doğummu yaklaştı acaba..
Buarada bir kaç haftadır her ayağa kalktığımda karnımın altında , vajinamda çok ağrım oluyor. Ve acayip bir ağırlık hissediyorum orda.Bir adım bile zar zor atıyorum . Ben artık rahat rahat uyumak ve yürümek istiyorum. Hayırlısıyla bebeğimi de kucağuma alsaydım ve bu ağrılardan kurtulsaydım. İlkin de bukadar çok çekdiysem ikincisinde nasıl olur Allah bilir. Uzun bir süre ikinciyi düşünmicem. Tabi büyük konuşmuş olmim de, sonra hemen başıma geliyo.

Perinanin nasil yapildigini hic anlamadim ve uygulayabilcegim bise oldugunu pek sanmiyorum ama kegel yapmaya calisiyorum fakat yapinca agrim artiyo korkuyorum :KK43:

Bir önceki doğum okulunda da kimse yapamamış :)

Bi kişi esine yaptirmis:) bi de nette okumuştum tek bacak kaldırıp yapanlar olabilmis ben deneyecegim yazarım hahahahh:)

Gözünüz aydın canım hayırlı sağlıklı bir şekilde büyüsün hayırlısıyla bebiş çıkacak küvozden evinize geçip rahat edeceksiniz

Kızlar herkese merhaba bana yazıp dua edenlere çok teşekkür ederim Meleğim 1850 kg 43.5 cm doğdu malesef küvezde sizin dualarınıza ihtiyacı var sütüm henüz gelmedi ama sağma yapıyorum emziremiyorum küvezde olduğu için inşAllah biran önce toparlanır da evimize götürürüm meleğimizi.

Kızlar herkese merhaba bana yazıp dua edenlere çok teşekkür ederim Meleğim 1850 kg 43.5 cm doğdu malesef küvezde sizin dualarınıza ihtiyacı var sütüm henüz gelmedi ama sağma yapıyorum emziremiyorum küvezde olduğu için inşAllah biran önce toparlanır da evimize götürürüm meleğimizi.

Canım Benim hiç merak etme o günler de gelecek Allahın izniyle...

Dualarımiz seninle her şey çok güzel olacak ve buraya yazacaksın artık evinizdeyiz kızlar diye

Ben hala unutmadım o ilk 5 ayımı :) ve ikinciye uzak bakıyorum sırf o bulantılardan hayattan soğumuştum Doğumdan sonra unuturum umarım

Hiç üzülme unutuyorsun ilki benim daha zordu işe de gidiyordum çoğu günler serumla geçiriyordum kolumda damar yolu bile her daim açık bantlı duruyordu ona rağmen delilik 2. Oldu.
En büyük zorluğu da evde bir tane daha olması evdeki de yoruyor karnındaki de

Herşey daha güzel olacak Allah’ın izniyle eve götürdüğün emzirdiğini günleri de konuşacağız..

sağlıkla sıhhatle büyüsün.

Hiç merak etme canım küçük bebekler daha çabuk toparlar, yakında beraber eve gittiğinizde herşey yoluna girmiş olucak zaten, sütün de sezeryan nedeniyle biraz geç gelebilir ama biliyorsun hormonlar , sıkıntı yapma hiç, yakında kucağında olacak bebişin. Allah analı babalı büyütsün, hayırlı evlat olmayı nasip etsin.

X