- 24 Mayıs 2012
- 232
- 160
- 303
- Konu Sahibi kardelen384
- #69.021
Kızlar benim minik hasta oldu burnu akıyor arada oksürüyor ne yapabilirim bilgilerinize ihtiyacım var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
burnuna gunde 4 5 kez 8 er damla serum fizyolojik damlat canim, uyurken yastiga yatir basi yuksek olsun, odasini iyi havalandir, petegin uzerine su koy ve icine bi kac damla cold mix damlat.bol bol emzir veya mama meyve ver ver yemege zorlama demir damlasi verme et yedirme.biz de ayni durumdayiz, abladan dolayi cok hasta oluyor ve uzun suruyor, bu sekilde rahatlatmaya calisiyorum.Kızlar benim minik hasta oldu burnu akıyor arada oksürüyor ne yapabilirim bilgilerinize ihtiyacım var
biz canim, mama sandalyesinde oldugu gibi tukuruyor, mecburen yari yatar pozisyonda yere koyuyorum, sarkilar turkuler evde kim varsa karsisinda şaklabanlik dans zorla yediriyorum. yesin diye yemekleri daha puruzsuz hale getiriyorum, cok sıvı veya çok katı vermiyorum muhallebi kivaminda oluyor. eşim cok kiziyor zorluyorsun diye ama ben bu konuda takintiliyim :) boyle boyle aliscak.Çorbasına kemik suyu koyuyorum bir şey olmadı yani rahatsız olmadı.
Yatmadan önce de meyve rendeleyip pirinç unu muhallebisiyle karıştırıp veriyordum ama öyle saatlerce uyumuyordu 2 saat sonra uyanıp meme arıyordu.
Şimdi ise 15 gündür ağzına ne versem püskürtüyor en fazla 1-2 kaşık şanslıysam yiyor. Sizde de bebeği mamayı reddeden var mı? Ne yaptınız?
cok cok gecmis olsun, ben bu konularda deneyimli degilim ama tek bildigim burnu mutlaka acik olmali. serum fizyolojik verebilirsin, bir de odada nem yaparsan nefes alip vermesini rahatlatiyor.Kızlar benim minik hasta oldu burnu akıyor arada oksürüyor ne yapabilirim bilgilerinize ihtiyacım var
biz canim, mama sandalyesinde oldugu gibi tukuruyor, mecburen yari yatar pozisyonda yere koyuyorum, sarkilar turkuler evde kim varsa karsisinda şaklabanlik dans zorla yediriyorum. yesin diye yemekleri daha puruzsuz hale getiriyorum, cok sıvı veya çok katı vermiyorum muhallebi kivaminda oluyor. eşim cok kiziyor zorluyorsun diye ama ben bu konuda takintiliyim :) boyle boyle aliscak.
oncelikle Allah kolaylik versin isiniz cok zor gercekten.Mrb anneler nasilsiniz? Nasil gidiyo ? Valla ben bi cok yoruluyorum.yani eski gunlerini arar oldum diyebilirim. 3uzler buyudukce daha cok yorulur oldum.uyku duzenleri kayboldu resmen.dogumlarina gore 9 aya girdik ama gelisimleri geriden geldigi bariz belli oluyo.sanirim dis donemleri surekli eller agizda nasil gecicek 3 bebekle cok mrk ediyorum surekli huzursuzluk hali allahim sagsalim gecirmeyo nasil etsin insallah.kizlar bi kac bisey danismak istiyorum.bizimkiler 8 er kilo suan.daha oturma gibi durumlari yok.desteksiz duramiyolar.yere koydugumda etraflarinda yuvarlaniyolar suan.normal mi yani bana pek normal gelmedi sanki. 7 aya girdik biyolojik olarak.bi de ben bu ek gida isini beceremiyorum nolur bi akil verin gec kaldim evet ama 3 uyle birden cok zor oluyo.brokoli havuc patates 3 lusunu sevmediler malesef pütürtulu seyleri geri cikariyolar.suan icin sadece meyve puresi mandalina suyu yogurt ve sofrada bizimle beraber olurlarsa peynir veriyorum.ama bile tam anlamiyla ogun yerine gececek biseyler vermem gerektigini dusunuyorum cunku mama yeterli gelmiyo artik zaten cok az anne sutu aldilar bagisikliklari cok zayif direk oksuruk basliyo en ufak biseyde hem kilo alimlarida durdu denebilir.bana fikir verirseniz cok mutlu olurum.en azindan ogun yerine biseyler yedirirsem mamadan da biraz tasaruf ederim yoksa bu kıs bu enflasyonla cok zor gececek ...
Allah razi olsun rabbim hepimize sagsalim buyutmeyi nasip etsin insallah.bizimkiler dogali 9 ay kadar olcak ama 2 ay eksik dogum yaptim 7 aylik dogdular ve gelisimleri sanirim buna gore hesaplanmali.inanin insanlarin sorularindan skildim artik 9 ay olmus hala oturamiyomu emeklemiyo mu falan.. bende ister istemez kuruntu yapiorum.yani sole bi bakilsa zaten 9 aylik cocuk gibide degiller zaten.belli oluyo kucukler henuz ama insanlara anlatamiyosunuz.suan icin bi sorun goremiyorum tutma uzanma donme emme gibi butun faliyetlerde aktifler.bi omadarda haretliler zaten :) malesef püturtulu seyleri geri cikariyolar bende cabuk pes ediyorum gun icerisinde yoruldugum icin bi de uykusuzluk eklenince ... filemiz var ara ara meyve veriyorum yada sularini sıkıp biberonla veriyorum.yumurta sarisina cesaret edemedim ya sanki alerjik bi besinmis gibi gelir bana hep ama denicem mutlaka.cok teskkur ederim ilginiz icin cok yararli oldu :)oncelikle Allah kolaylik versin isiniz cok zor gercekten.
benim kizim da 7.aya girdi ve desteksiz oturamiyor. one, arkaya, yana dusuveriyor. bence normal cunku her bebek kitabi bilgilere gore gelisim gostermeyebilir. donme, emme, el motor becerilerinde sorun yoksa bunu dert etmeyin derim.
ek gida icin brokoli gaz yapar, mandalina da asitli oldugu icin midelerini rahatsiz edebilir. domatessiz, salcasiz, tuzsuz kemik suyuna sehriyeli corba deneyebilirsiniz. taneli yemezlerse rondodan gecirebilinir . dr'ye sorup onay verirse cift cekilmis kiyma da koyulanilir icine. meyve yiyorlarsa icerisine arada irmik veya tam bugday unu veya tam pirinc unu veya tam yulaf unu lapasi koyabilirsin. kilo alimlarini destekler. kahvaltida ceyrek yumurta sarisi ile baslayip zamanla arttirabilirsin. peynir, yogurt cok faydali mutlaka verin, peynir tuzsuz olsun sadece. beslenme fileleri var, icerisine meyve koyup ellerine verin hem oyalanirlar hem de kendi kendilerine yemeyi kesfederler.
ama herseye ragmen 1 yasina kadar asil gida anne sutu yada formul mamadir. digerleri ek gidadir.
vakit bulunca sizinle kilo aldiran mama tarifi de paylasacagim. Allah hepimize kolaylik versin.
her yerde yazar, dr'lar da soyler zaten: gelisim icin dogum tarihini degil, dogmasi hereken zamani esas alin diye. sizin kuzular 9 aylik ama duzeltilmis aylari 7. 7.ayda da desteksiz oturamayabilir. nasil kimi bebek 12.ayda kimisi 14.ayda desteksiz yuruyebiliyorsa bu da degisken olabilir bence. gidalar icin elbette ilk dr'nin onerdigi besinler yenmeli. baskalarinin sozlerine aklinizi takmayin, siz onlarin annesisiniz ve sizden daha cok onlari dusunen kimse yok. ben de boyle kulak tikiyorum konusanlara.Allah razi olsun rabbim hepimize sagsalim buyutmeyi nasip etsin insallah.bizimkiler dogali 9 ay kadar olcak ama 2 ay eksik dogum yaptim 7 aylik dogdular ve gelisimleri sanirim buna gore hesaplanmali.inanin insanlarin sorularindan skildim artik 9 ay olmus hala oturamiyomu emeklemiyo mu falan.. bende ister istemez kuruntu yapiorum.yani sole bi bakilsa zaten 9 aylik cocuk gibide degiller zaten.belli oluyo kucukler henuz ama insanlara anlatamiyosunuz.suan icin bi sorun goremiyorum tutma uzanma donme emme gibi butun faliyetlerde aktifler.bi omadarda haretliler zaten :) malesef püturtulu seyleri geri cikariyolar bende cabuk pes ediyorum gun icerisinde yoruldugum icin bi de uykusuzluk eklenince ... filemiz var ara ara meyve veriyorum yada sularini sıkıp biberonla veriyorum.yumurta sarisina cesaret edemedim ya sanki alerjik bi besinmis gibi gelir bana hep ama denicem mutlaka.cok teskkur ederim ilginiz icin cok yararli oldu :)
Evet haklisiniz fazla takilmamak gerek zaten bazen takilmaya bile firsat bulamiyo insan :)her yerde yazar, dr'lar da soyler zaten: gelisim icin dogum tarihini degil, dogmasi hereken zamani esas alin diye. sizin kuzular 9 aylik ama duzeltilmis aylari 7. 7.ayda da desteksiz oturamayabilir. nasil kimi bebek 12.ayda kimisi 14.ayda desteksiz yuruyebiliyorsa bu da degisken olabilir bence. gidalar icin elbette ilk dr'nin onerdigi besinler yenmeli. baskalarinin sozlerine aklinizi takmayin, siz onlarin annesisiniz ve sizden daha cok onlari dusunen kimse yok. ben de boyle kulak tikiyorum konusanlara.
kolsy gelsin, instagramda ‘mutfakta bebek var’ diye bir hesap var güzel tarifler oluyor, oradaan örnek menüler yapabilirsin. et suyu ve çift çekilmiş kuzu kıymaya salça tuz eklemeden pirinç şehriye çorbası yapıp rondodan geçirebilirsin. içine de istediğin sebzeyi ekle, bizimki balkabağı patates havuç karışımını sevdi. yoğurt çorbası yapabilirsin. avakado ve muz önerdi doktor kilo aldırır dedi ve mutlaka yoğurt. sabahları yumurta sarısı peynir. kilo olayını da pek takma bence her öocuk tombiş olacak diye birşey yok, sağlıklı oldunlar yeter.Mrb anneler nasilsiniz? Nasil gidiyo ? Valla ben bi cok yoruluyorum.yani eski gunlerini arar oldum diyebilirim. 3uzler buyudukce daha cok yorulur oldum.uyku duzenleri kayboldu resmen.dogumlarina gore 9 aya girdik ama gelisimleri geriden geldigi bariz belli oluyo.sanirim dis donemleri surekli eller agizda nasil gecicek 3 bebekle cok mrk ediyorum surekli huzursuzluk hali allahim sagsalim gecirmeyo nasil etsin insallah.kizlar bi kac bisey danismak istiyorum.bizimkiler 8 er kilo suan.daha oturma gibi durumlari yok.desteksiz duramiyolar.yere koydugumda etraflarinda yuvarlaniyolar suan.normal mi yani bana pek normal gelmedi sanki. 7 aya girdik biyolojik olarak.bi de ben bu ek gida isini beceremiyorum nolur bi akil verin gec kaldim evet ama 3 uyle birden cok zor oluyo.brokoli havuc patates 3 lusunu sevmediler malesef pütürtulu seyleri geri cikariyolar.suan icin sadece meyve puresi mandalina suyu yogurt ve sofrada bizimle beraber olurlarsa peynir veriyorum.ama bile tam anlamiyla ogun yerine gececek biseyler vermem gerektigini dusunuyorum cunku mama yeterli gelmiyo artik zaten cok az anne sutu aldilar bagisikliklari cok zayif direk oksuruk basliyo en ufak biseyde hem kilo alimlarida durdu denebilir.bana fikir verirseniz cok mutlu olurum.en azindan ogun yerine biseyler yedirirsem mamadan da biraz tasaruf ederim yoksa bu kıs bu enflasyonla cok zor gececek ...
Çok güzel tarifler varmış çok teşekkürler sayfa önerisi için :)kolsy gelsin, instagramda ‘mutfakta bebek var’ diye bir hesap var güzel tarifler oluyor, oradaan örnek menüler yapabilirsin. et suyu ve çift çekilmiş kuzu kıymaya salça tuz eklemeden pirinç şehriye çorbası yapıp rondodan geçirebilirsin. içine de istediğin sebzeyi ekle, bizimki balkabağı patates havuç karışımını sevdi. yoğurt çorbası yapabilirsin. avakado ve muz önerdi doktor kilo aldırır dedi ve mutlaka yoğurt. sabahları yumurta sarısı peynir. kilo olayını da pek takma bence her öocuk tombiş olacak diye birşey yok, sağlıklı oldunlar yeter.
canim gun de 3 ogun verirsen cok iyi olur. mesela sabah yumurta sarisi tuzu alinmis peynir meyve puresi gibi karisim kahvalti hazirlayabilirsin, puturlu yemiyorlarsa zorlama onemli olan beslenmeleri bence.her gun 1 yemek kasigi kadar kiyma yedirirsen kansiz olmazlar. oglen kiymali tarhana corbasi, kiymali sebze yemegi verebilirsin.kiymayi benimki de yutamiyor. once suda haslayip blendirdan gecirip sonra sebze atiyorum, onlari da puruzsuz koyu corba seklinde yap. ikindin meyveli yogurt veya sade yogurt yedirebilirsin. meyvesi az yogurdu bol olsun. aralarda da mutlaka mama icsinler.cocuklara meyve sebze kilo aldirmiyor. sut urunleri ve et yedirmek sarttir.kolay gelsin canim.Bisey daha soruyum anneler bizim bebeklerde sac dökülmesi var son zamanlarda sizlerde de var mi bu aylarda.biz demir damlasini icemiyoruz malefes. acaba sac dokulmesine sebep oluyomudur ki ilk donemlerde bi sac dokulmesi yasadik zaten gecti simdi tekrar basliyo demir eksikligindenmidir ki
Evet haklisiniz fazla takilmamak gerek zaten bazen takilmaya bile firsat bulamiyo insan :)
Benim bebegimde oksuruyor sesi kisildi burni akiyor ablasi okula gidiyor birlikte hastalarburnuna gunde 4 5 kez 8 er damla serum fizyolojik damlat canim, uyurken yastiga yatir basi yuksek olsun, odasini iyi havalandir, petegin uzerine su koy ve icine bi kac damla cold mix damlat.bol bol emzir veya mama meyve ver ver yemege zorlama demir damlasi verme et yedirme.biz de ayni durumdayiz, abladan dolayi cok hasta oluyor ve uzun suruyor, bu sekilde rahatlatmaya calisiyorum.
Benim kızımda oyle dün doktora götürdüm bronsiolit dedi. Eve hava makinası aldım ilaçlı hava veriyoruz. Insallh ilerlemeden geçer. Sesi kısık burnu akio öksürüyor. Bizdede abi okula gidiyor. Ondan illa kapıyor.Benim bebegimde oksuruyor sesi kisildi burni akiyor ablasi okula gidiyor birlikte hastalar
Bizde de makina var vent... Ve flixot... Verdi ama mumkun degil havayi vermek. Siz masil veriyorsunuz. Bir de antobiyotik ile muko... KullaniyoruzBenim kızımda oyle dün doktora götürdüm bronsiolit dedi. Eve hava makinası aldım ilaçlı hava veriyoruz. Insallh ilerlemeden geçer. Sesi kısık burnu akio öksürüyor. Bizdede abi okula gidiyor. Ondan illa kapıyor.
Benim kızımda oyle dün doktora götürdüm bronsiolit dedi. Eve hava makinası aldım ilaçlı hava veriyoruz. Insallh ilerlemeden geçer. Sesi kısık burnu akio öksürüyor. Bizdede abi okula gidiyor. Ondan illa kapıyor.