• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 MAYIS Anneleri hadi tanışalım kaynaşalım ❤

Bu uygulama yeni ama sanırım maaşı az olanlar için geçerli yani biz yine sınıfta kaldik:KK43:
Yoo asgari ücretli için geçerli ya da sanırım maaşı 2500 geçmeyenler için olabilir ama memur olmayacaksın. Antalya, Ankara, İstanbul sadece.

Benim doktorum kefir içsen iyi olur dedi canım, ben içemiyorum hatta ısrar ediyor en azından bir bardak diye ama içemiyorum midem bulanıyor
Cnm ben biraz internette baktım evet faydalı ama hamilelerde henüz bir veri yokmuş kullanıldığında ne olur diye ay ben emin olamadım artık süt yoğurt devam edeceğim.

Korkuyorum heralde farklı birşeyler söyleyecekler diye. Çünkü 2li testi ankara üniversitesinde yaptırdım yuksek risk çıkmıştı oteldeki doktorum 4 lu test yaptı temiz çıktı ayrıntılı da da çok şükür sorun gözükmedi. Şimdi herşey güzel giderken biri kotu birşey söyleyecek diye korkuyorum.
olur mu öyle şey asla korkma ben ne güzel çıkmış herşey benim de 2'li temiz 4'lü yüksek çıkmıştı, ilk gün çok korktum ağladım ama sonra 1 ay umursamadım bile Rabbim'e emanet ettim. Ayrıntılıdaki doktor da bebekten değil plesantadaki kanamadan olduğunu söyledi yani herşey olabilir neden olan, bebişimiz de çok iyi. Önce Allah'a sonra doktorunun sözüne güven için rahat olsun tadını çıkar bebişinin :)

• Beğen
Reactions: tmz
Kızlar dün gece uyudum mu dayak mı yedim bilmiyorum. Oyle kötü kalp çarpıntısı yaşadım ki nefes alamadım resmen cok kötüydü. Üstümü basımı cıkardım atletle oturdum bi saat biraz sakinledim yatayım dedim yine...oturur pozisyonda uyuya kalmısım. Esim normalde hastaysam cok hashastır. O da saolsun biseyler geveleyip arkasını dönüp yattı. Ben mi alınganım bilemedim ama gecenin bi köründe çok kötü oldum. Var mı böyle çarpıntı yaşayan

Kızlar dün gece uyudum mu dayak mı yedim bilmiyorum. Oyle kötü kalp çarpıntısı yaşadım ki nefes alamadım resmen cok kötüydü. Üstümü basımı cıkardım atletle oturdum bi saat biraz sakinledim yatayım dedim yine...oturur pozisyonda uyuya kalmısım. Esim normalde hastaysam cok hashastır. O da saolsun biseyler geveleyip arkasını dönüp yattı. Ben mi alınganım bilemedim ama gecenin bi köründe çok kötü oldum. Var mı böyle çarpıntı yaşayan
Cnm uyku sersemi eşinin tepkisi çok normal benim de geçen kramp girdi ayağıma bağırdım eşim uyandı ne oldu dedi kramp girdi dedim olur öyle dedi uyudu :D Bana da bir kez oldu sıcaklama ama oda sıcaklığını 25'e getirmiş eşim onu kapatınca sakinleştim ev mi sıcaktı acaba sizin. Gerçi normal yani menapozda gibiyiz bir nevi yumurtlama olmuyor artık dengeler bozuldu.

Cnm uyku sersemi eşinin tepkisi çok normal benim de geçen kramp girdi ayağıma bağırdım eşim uyandı ne oldu dedi kramp girdi dedim olur öyle dedi uyudu :KK70: Bana da bir kez oldu sıcaklama ama oda sıcaklığını 25'e getirmiş eşim onu kapatınca sakinleştim ev mi sıcaktı acaba sizin. Gerçi normal yani menapozda gibiyiz bir nevi yumurtlama olmuyor artık dengeler bozuldu.
Ev 23 deydi ama kalbim agzımdan cıkacak sandım o kadar kötüydü ki gün içinde oluyodu bi kaç gündür ama hiç bu kadar şiddetli olmamıstı. O kadar tuhaf seyler oluyo ki bu aralar balenli sütyenlerle yatamıyorum. Oturunca bile sanki kaburgam midemi deliyo yatmaktan bahsetmiyorum bile. Her gecen gün türlü türlü sey çıkıyo karnımız iyice büyüyünce ne olacak çok merak ediyorumb:işsiz:

benim buaralar çatım agriyor ya..bildigin bacak aramı ayırarak ýavas yavas yuruyorum bazen:oops: kacınci haftaya kadar surüyor acaba bilen var mi? yoksa hep olacak mi bu agri:sus:

benim buaralar çatım agriyor ya..bildigin bacak aramı ayırarak ýavas yavas yuruyorum bazen:oops: kacınci haftaya kadar surüyor acaba bilen var mi? yoksa hep olacak mi bu agri:sus:
Canım o benim de kabusum, çok agrı çekiyorum oturup kalkarken, arabaya binerken, merdiven çıkarken, süt ürünlerini bolca tüket ve dua et daha beter olmasın, bazen hafifliyor sonra yine çok agrıyor, Doğuma kadar sürebilir

Ev 23 deydi ama kalbim agzımdan cıkacak sandım o kadar kötüydü ki gün içinde oluyodu bi kaç gündür ama hiç bu kadar şiddetli olmamıstı. O kadar tuhaf seyler oluyo ki bu aralar balenli sütyenlerle yatamıyorum. Oturunca bile sanki kaburgam midemi deliyo yatmaktan bahsetmiyorum bile. Her gecen gün türlü türlü sey çıkıyo karnımız iyice büyüyünce ne olacak çok merak ediyorumb:işsiz:
Olsun katlanacağız ben bayadır sütyen kullanamıyorum sporcu atleti kullanıyorum felaket yanıyor göğüs uçlarım ve kocaman oldular koca kadınlar gibi :KK43: 3 kat merdiven çıkıyorum ayaklarım gün boyu ağrıyo :(

Olsun katlanacağız ben bayadır sütyen kullanamıyorum sporcu atleti kullanıyorum felaket yanıyor göğüs uçlarım ve kocaman oldular koca kadınlar gibi :KK43: 3 kat merdiven çıkıyorum ayaklarım gün boyu ağrıyo :KK43:
Bi de en sinirimi bozan annemin cümleleri artık biyerim agrıyo diyemiyorum. Eskiden onlar her işi yapıyomus ben nazlıymısım. Ki benim ne bulantım oldu ne de bir hassasiyetim ara ara bi yerlerim agrıyo. Bugun bana izlediği bir belgeseli anlatıyo 3 kadın varmıs hamile 1 i suriyeli 1 i köyde biri de şehirde. Şehirdekine baby showerlar dgunu partileri digerlerinin bebekleri yerlerde büyüyomus kadın hemen tarlaya çalışmaya gitmiş falan filan.

Bi de en sinirimi bozan annemin cümleleri artık biyerim agrıyo diyemiyorum. Eskiden onlar her işi yapıyomus ben nazlıymısım. Ki benim ne bulantım oldu ne de bir hassasiyetim ara ara bi yerlerim agrıyo. Bugun bana izlediği bir belgeseli anlatıyo 3 kadın varmıs hamile 1 i suriyeli 1 i köyde biri de şehirde. Şehirdekine baby showerlar dgunu partileri digerlerinin bebekleri yerlerde büyüyomus kadın hemen tarlaya çalışmaya gitmiş falan filan.
olabilir doğrudur ama onların yetiştirdiği çocuğun eğitimi ile bizim yetiştirdiğimiz nasıl olacak ben ona bakarım aman neler duyuyoruz neler, yeterrrr diyesim geliyor bazen.

Annen kayınvalidem gibiymiş canım :)) benim kayınvalidem de sürekli olur öyle hamilelik, hamile kalamasan ne yapacaktın falan diyor. Kendisi 2 şer yıl arayla kedi gibi 6 tane doğurmuş, 3 tane de düşüğü var o yüzden bi yerim agrıyo diyemezsin, kendisi bagda bahçede çalışıyormuş çünkü. Ama kızının bi yeri agrısa üzülür hemen yardıma gider :işsiz: kimse sana anne olmanın kolay olacağını söylemedi dedi bi defasında, ben de o hafta eşimin burnundan getirdim sonra da kimse sana baba olmanın kolay olacağını söylemedi dedim, annemle konuşayım sana böyle şeyler söylemesin dedi :KK76: hem hormonlarımız hem agrılarımız bize yetiyor zaten keşke daha fazla anlayışlı olsa insanlar

tgb34 tgb34 Hayatimmm70 Hayatimmm70 Ben sınıf öğretmeniyim öğrencilerimi erken bırakasım yok ama zaten sonrası yaz tatili oluyor 37.haftaya kadar çalışmamın pek anlamı yok ve ilki sezaryen olunca muhtemelen 38.haftada doktor almak isteyecek erken ayrılmam gerekebilir...Oğluma 1 buçuk yaşına kadar baktım sonra kreşe verdim aynı apartmandaydı kreş ve ben öglenciydim ama herkes yabancıydı...bunda ise annem bakarım diyor babam emekli oldu Muğla da yazlık ev yaptırıyorlar gelip bebek baksınlar maddi manevi birbirimize destek olalım diyoruz inşallah bi terslik olmazsa.. kayınvalidenin kendine hayrı yok aman faydasından geçtik zararı dokunmasın o yeter bana

Çok geçmiş olsun benimde öyle hormonlarına baktı benim yüksek ondan oluyor demişti doktor bide grip oldum her yerim parmak ucuma kadar ağrıyo

Annen kayınvalidem gibiymiş canım :)) benim kayınvalidem de sürekli olur öyle hamilelik, hamile kalamasan ne yapacaktın falan diyor. Kendisi 2 şer yıl arayla kedi gibi 6 tane doğurmuş, 3 tane de düşüğü var o yüzden bi yerim agrıyo diyemezsin, kendisi bagda bahçede çalışıyormuş çünkü. Ama kızının bi yeri agrısa üzülür hemen yardıma gider :işsiz: kimse sana anne olmanın kolay olacağını söylemedi dedi bi defasında, ben de o hafta eşimin burnundan getirdim sonra da kimse sana baba olmanın kolay olacağını söylemedi dedim, annemle konuşayım sana böyle şeyler söylemesin dedi :KK76: hem hormonlarımız hem agrılarımız bize yetiyor zaten keşke daha fazla anlayışlı olsa insanlar
Anlayış beklemiyordum susmayi bilselerde yeterdi gelip yardım etmeyi burak arayıp sormuyorlar sonra da konuşma hakkı buluyorlar kendilerinde en çok ona şaşıyorum kaç gündür gribim kopacak gibi her yerim oğlum olmasaydı yataktan çıkmazdım ilk defa bu kadar ağır bi grip yaşıyorum normalde hastayım bile demeden geçerdi ne oldu bana anlamıyorum yorgunluk falanda üstüne eklendi galiba oglum da yine alerjik bronşit oldu o da ayrı bi dert ama gel gör ki yardıma çağırmam asla zaten kimse de gelmiyo anca uzaktan esime o kıza yazık kıza yani hamileligimdeki bebegimdrn bahsediyorlar erken niye yaptınız diyorlarmış hala sonra bide adımı köy eşim annesi tabi yanlış düşünmüyordum diyo ne diyim herkes yaşattığını yaşamadan ölmesin. Kendi kızı 40 küsür yaşında en ufak setine koşar ne dese ikilemez torunlarına bakar bizim kapıyı çalmadan gider öyle bi insan

Anladım canim o zaman sıkıntı yok benim annem bakacak bebiste 4.5 aylık oluyor 9 2.30 çalışıyorum öğlen arasında da emzireceğim o yüzden rahatım
Umarım evdeki hesaplar çarşıya uyar olmadı 6 ay bende izin kullanırım:KK66:
Benim de aynen sabah 9 da başlayıp 14.20 de bitiyor okul...seneye benimkiler 4 oluyor...müdürümüz sağolsun ingilizce ve din kulturü derslerini ögleden sonraya koyuyor gitmemize izin veriyor bu yüzden ben de annel bakabilir diye düşünüyorum inşallah bir de tüm bu ayarlama düzenlemeler için sene başında orda olup ayarlamak en mantıklısı

Kızlar benim ayrıntılı ultrasonu yapan doktor radyologdu henüz sonuçları kendi doktoruma gösteremedim geçen salı yapılmıştı...kalp beyin kan akışı vs her şeye bakıldı gayet güzel suyu da iyi normal...ama mesela baş çevresi tam haftasıyla uyumlu (20.hafta) karın çevresi ve fl 2 hafta önde(22.hafta) ağırlığı da 565 gram dedi...benim oğlum da böyle 2 hafta öndeydi 4 kilo doğmuştu kesin kız diyor ama hala erkek olmasından şüpheleniyorum kızlar daha minyon olmaz mı...kendim 1.56 yım ufak tefekim yani biraz...doktor sorun olmaz iyi görünüyor dedi ama var mı sizde böyle olan...

Arkadaşlar İstanbul'da olanlar Medipol Mega hastanesine giden var mı acaba, kadın doğumcularından memnun musunuz? Doğum yapacağım hastaneyi henüz seçemedim başakşehirde oturuyorum ama buraya da yeni taşındığımız için pek bilgim yok hastaneler hakkında. Medipol megaya çocuk ve diş bölümüne gitmiştim memnun kaldım ama kadın doğuma hiç gitmediğim için bilmiyorum.

Benim de aynen sabah 9 da başlayıp 14.20 de bitiyor okul...seneye benimkiler 4 oluyor...müdürümüz sağolsun ingilizce ve din kulturü derslerini ögleden sonraya koyuyor gitmemize izin veriyor bu yüzden ben de annel bakabilir diye düşünüyorum inşallah bir de tüm bu ayarlama düzenlemeler için sene başında orda olup ayarlamak en mantıklısı
O halde çok şanslısın ben seneye 2.sinif olacağım sadece ingilizce dersi var yani bir gün öğleden sonra izin verirler oyun ve fiziki et ve serbestlere belki idareciler girebilir

Aslında okula gitmek istiyorum çünkü orası bizim de sosyalleşme alanımız kendimi sürekli evde düşünemiyorum valla kafayı yerim gibi geliyor belki şimdi böyle düşünüyorum bebekten sonra degisir mi bilemem
Annem de genç ve çok istekli benden iyi bakacağına eminim kadın yıllardır bu anı bekliyor;)

O halde çok şanslısın ben seneye 2.sinif olacağım sadece ingilizce dersi var yani bir gün öğleden sonra izin verirler oyun ve fiziki et ve serbestlere belki idareciler girebilir

Aslında okula gitmek istiyorum çünkü orası bizim de sosyalleşme alanımız kendimi sürekli evde düşünemiyorum valla kafayı yerim gibi geliyor belki şimdi böyle düşünüyorum bebekten sonra degisir mi bilemem
Annem de genç ve çok istekli benden iyi bakacağına eminim kadın yıllardır bu anı bekliyor:KK66:
Oğluma 1 buçuk yaşına kadar baktım ama sonra kreşe verdim tamamen yabancı insanların eline Allah a emanet...bunda 4buçuk ay baksam bile tesellim annemle olması olacak...ve o kadar kolay değil artık rapor ücretsiz izin vs maddi olarak bizim için...babam da emekli olunca bana gün doğdu gelsinler hep beraber yiyelim içelim bebeğimizi büyütelim biz yalnız onlar yalnız ne gerek var diyorum

Back