• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 MAYIS Anneleri hadi tanışalım kaynaşalım ❤

tgb34 tgb34 Hayatimmm70 Hayatimmm70 Ben sınıf öğretmeniyim öğrencilerimi erken bırakasım yok ama zaten sonrası yaz tatili oluyor 37.haftaya kadar çalışmamın pek anlamı yok ve ilki sezaryen olunca muhtemelen 38.haftada doktor almak isteyecek erken ayrılmam gerekebilir...Oğluma 1 buçuk yaşına kadar baktım sonra kreşe verdim aynı apartmandaydı kreş ve ben öglenciydim ama herkes yabancıydı...bunda ise annem bakarım diyor babam emekli oldu Muğla da yazlık ev yaptırıyorlar gelip bebek baksınlar maddi manevi birbirimize destek olalım diyoruz inşallah bi terslik olmazsa.. kayınvalidenin kendine hayrı yok aman faydasından geçtik zararı dokunmasın o yeter bana
Ne güzel cnm annenin bakması çok iyi :) Kayınvalidem çok iyi bakar benim aslında ama evde 93 yaşında yatan bir dede var ki odasında sigara içiyor adam o eve bırakamam çocuğumu. Üst katta oturuyoruz yedirip altına temizleyip uyutup çıksam evden telsiz alsak uyanınca çıksa kayınvalidem diyorum ama onda da içim rahat etmez ki bilemiyorum pek kararsızım az daha rapor falan alabilsem keşke.

Annen kayınvalidem gibiymiş canım :)) benim kayınvalidem de sürekli olur öyle hamilelik, hamile kalamasan ne yapacaktın falan diyor. Kendisi 2 şer yıl arayla kedi gibi 6 tane doğurmuş, 3 tane de düşüğü var o yüzden bi yerim agrıyo diyemezsin, kendisi bagda bahçede çalışıyormuş çünkü. Ama kızının bi yeri agrısa üzülür hemen yardıma gider :işsiz: kimse sana anne olmanın kolay olacağını söylemedi dedi bi defasında, ben de o hafta eşimin burnundan getirdim sonra da kimse sana baba olmanın kolay olacağını söylemedi dedim, annemle konuşayım sana böyle şeyler söylemesin dedi :KK76: hem hormonlarımız hem agrılarımız bize yetiyor zaten keşke daha fazla anlayışlı olsa insanlar
Aman kayınvalideler bir şey söylediğinde verin cevabını gitsin, kızının bir yeri ağrıdığında dayanamıyorsun ben evlat değil miyim derdim ben. Ay benim kayınvalidem bir şeycik demez ama ipin ucunu hep sağlam tuttum ben iyi yaptım. Dün bana sen az kilo aldın ben de hiç kilo almadan doğum yaptım diyor "anne dedim yapma Allah aşkına en az 12 kilo alıyor insanlar senin zamanında tartı yokmuş bilememişsin" olabilir doğru dedi. Yani beni övse bile ağzından çıkan yanlışsa düzeltirim. Mesela sen bizim çocuğumuza neden hediye almıyorsun kızında tattın tabi iki torun dedim gülerek elbette böyle şaka gibi, bir hafta sonra hem görümcem hem kayınvalidem kaç tane kıyafet alıp geldiler. Ben ne söylesem gülerek söylüyorum alınmıyorlar :KK70: bazı gelinlerde de var şekerim dikkat ediyorum da acıların kadını rolunu oynamaya alışmışlar vuranı çok oluyor. Valla baygınlık geliyor öyle insandan kaçıyorum hızla ve onların kocasının kayınvalidesinin yerinde olsam delirirdim diyorum.

Kızlar benim ayrıntılı ultrasonu yapan doktor radyologdu henüz sonuçları kendi doktoruma gösteremedim geçen salı yapılmıştı...kalp beyin kan akışı vs her şeye bakıldı gayet güzel suyu da iyi normal...ama mesela baş çevresi tam haftasıyla uyumlu (20.hafta) karın çevresi ve fl 2 hafta önde(22.hafta) ağırlığı da 565 gram dedi...benim oğlum da böyle 2 hafta öndeydi 4 kilo doğmuştu kesin kız diyor ama hala erkek olmasından şüpheleniyorum kızlar daha minyon olmaz mı...kendim 1.56 yım ufak tefekim yani biraz...doktor sorun olmaz iyi görünüyor dedi ama var mı sizde böyle olan...
Ay yapma kız olur mu öyle şey doktor pipi olsa görürdü ayrıntılı da benim oğlumun ve Dodine Dodine ve @Sedossedos92 kızlarının da karınları ilerde hep sen ona takılma.

Ay yapma kız olur mu öyle şey doktor pipi olsa görürdü ayrıntılı da benim oğlumun ve Dodine Dodine ve @Sedossedos92 kızlarının da karınları ilerde hep sen ona takılma.
Uyumsuz gibi ya ondan emin olamadım...oğlum biraz koca kafalıcaydı teyzesi:eek:yani çocuk büyüktü komple...bunda boyu uzun karnı geniş kafası küçük gibi söyleyince tuhaf geldi bana:KK49:

tgb34 tgb34 Bu arada kefiri de kendim mayalıyorum her gün 1 bardak içiyoruz biraz ara vermiştim halsiz yatarken, hepimiz dökülmeye başladık tekrar başladım...bağırsaklar sağlıklıysa hiçbir mikrobu geçirmiyormuş kefir de bağırsak dostu probiyotik deposu o yüzden çok faydalı...sütü yogurdu marketten almadığım için bence kefir de öz hakiki doğal olmalı en sağlıklısı...aktarlarda satılıyor...ben de çok kişiye dağıttım etrafımda...sürekli çoğalıyorlar maşallah

Arkadaşlar İstanbul'da olanlar Medipol Mega hastanesine giden var mı acaba, kadın doğumcularından memnun musunuz? Doğum yapacağım hastaneyi henüz seçemedim başakşehirde oturuyorum ama buraya da yeni taşındığımız için pek bilgim yok hastaneler hakkında. Medipol megaya çocuk ve diş bölümüne gitmiştim memnun kaldım ama kadın doğuma hiç gitmediğim için bilmiyorum.
Koşuyolu medipole gidiyorum bende oğlumu da orda doğurdum çevremdede giden var memnunlardı bende bi kaç aksilik cıktı doğumda aslında memnun kalmadım şikayet bile edecektim fırsat bulamadım ama mecburiyetten yine ordayım hemde aynı doktor çünkü hastalığı o biliyor bi kez müdahale etti kurtardı kendi hatası varsa bile şimdi başka doktor kesin konusmadigindan yine ona gidiyorum yani

Aman kayınvalideler bir şey söylediğinde verin cevabını gitsin, kızının bir yeri ağrıdığında dayanamıyorsun ben evlat değil miyim derdim ben. Ay benim kayınvalidem bir şeycik demez ama ipin ucunu hep sağlam tuttum ben iyi yaptım. Dün bana sen az kilo aldın ben de hiç kilo almadan doğum yaptım diyor "anne dedim yapma Allah aşkına en az 12 kilo alıyor insanlar senin zamanında tartı yokmuş bilememişsin" olabilir doğru dedi. Yani beni övse bile ağzından çıkan yanlışsa düzeltirim. Mesela sen bizim çocuğumuza neden hediye almıyorsun kızında tattın tabi iki torun dedim gülerek elbette böyle şaka gibi, bir hafta sonra hem görümcem hem kayınvalidem kaç tane kıyafet alıp geldiler. Ben ne söylesem gülerek söylüyorum alınmıyorlar :KK70: bazı gelinlerde de var şekerim dikkat ediyorum da acıların kadını rolunu oynamaya alışmışlar vuranı çok oluyor. Valla baygınlık geliyor öyle insandan kaçıyorum hızla ve onların kocasının kayınvalidesinin yerinde olsam delirirdim diyorum.
Ayyy kuzum ben de o kadar lafı yutsam çatlarım, ben de söylüyorum gerekeni gerektiği şekilde, ama her zaman onunla laf dalaşına girip yüz göz olmak istemiyorum. Boşver kaynana falan şimdi senin pehlivan ne alemde? Benimki geceleri uyutmuyor dönmekten tekmelemekten, yaramaz mı olacak ki bu sıpa diyoruz, sizde nasıl tekme durumları?

tgb34 tgb34 Bu arada kefiri de kendim mayalıyorum her gün 1 bardak içiyoruz biraz ara vermiştim halsiz yatarken, hepimiz dökülmeye başladık tekrar başladım...bağırsaklar sağlıklıysa hiçbir mikrobu geçirmiyormuş kefir de bağırsak dostu probiyotik deposu o yüzden çok faydalı...sütü yogurdu marketten almadığım için bence kefir de öz hakiki doğal olmalı en sağlıklısı...aktarlarda satılıyor...ben de çok kişiye dağıttım etrafımda...sürekli çoğalıyorlar maşallah
En sağlıklısını yapıyorsun canım, yoğurt gibi mi mayalanıyor? Ben de maya bulursam denemek istiyorum. Yoğurdumu mayalıyorum nasılsa, biraz daha süt alırız onu da mayalar içerim bebeğim için ne yapayım

Kizlar selam nasilsiniz :)
Ya benim bebis karnimin belirli bi bolgesine toplaniyo gibi oluyo karnim yamuk yumuk oluyo boyle bi tarafi top gibi kabariyo fark ediyorn karnimi oksadikca duzeliyo :D
Acaba bebis midir ki bu basina gelen var mi ????

olabilir doğrudur ama onların yetiştirdiği çocuğun eğitimi ile bizim yetiştirdiğimiz nasıl olacak ben ona bakarım aman neler duyuyoruz neler, yeterrrr diyesim geliyor bazen.
Ah bi diyebilsem yeter diye yoruldum dinlemelten hemde cok yoruldum. Bi de cocuga bakması var o zaman ne yaparım bilmiyorum

Annen kayınvalidem gibiymiş canım :)) benim kayınvalidem de sürekli olur öyle hamilelik, hamile kalamasan ne yapacaktın falan diyor. Kendisi 2 şer yıl arayla kedi gibi 6 tane doğurmuş, 3 tane de düşüğü var o yüzden bi yerim agrıyo diyemezsin, kendisi bagda bahçede çalışıyormuş çünkü. Ama kızının bi yeri agrısa üzülür hemen yardıma gider :işsiz: kimse sana anne olmanın kolay olacağını söylemedi dedi bi defasında, ben de o hafta eşimin burnundan getirdim sonra da kimse sana baba olmanın kolay olacağını söylemedi dedim, annemle konuşayım sana böyle şeyler söylemesin dedi :KK76: hem hormonlarımız hem agrılarımız bize yetiyor zaten keşke daha fazla anlayışlı olsa insanlar
Daha ortada bebek yokken bakmam ben nasıl bakayım diyodu bakıcı tutarsın. Şimdi de eve gelmem sen bana getir diyo. Daha neler neler yüreğim şişti resmen

Ooo harikasın valla ben anneme asla söyleyemem sabrım son raddesine gelirse anca. Kv me de soylerim ama o da bildiği dışında birley asla kabul etmez ama lafımı söylerim

Kizlar selam nasilsiniz :)
Ya benim bebis karnimin belirli bi bolgesine toplaniyo gibi oluyo karnim yamuk yumuk oluyo boyle bi tarafi top gibi kabariyo fark ediyorn karnimi oksadikca duzeliyo :KK70:
Acaba bebis midir ki bu basina gelen var mi ????
Evet canım bebek :D benim özellikle sırt üstü yatınca oluyor,sonra dokunuyorum biraz gidiyor ordan sipa

tgb34 tgb34 Hayatimmm70 Hayatimmm70 Ben sınıf öğretmeniyim öğrencilerimi erken bırakasım yok ama zaten sonrası yaz tatili oluyor 37.haftaya kadar çalışmamın pek anlamı yok ve ilki sezaryen olunca muhtemelen 38.haftada doktor almak isteyecek erken ayrılmam gerekebilir...Oğluma 1 buçuk yaşına kadar baktım sonra kreşe verdim aynı apartmandaydı kreş ve ben öglenciydim ama herkes yabancıydı...bunda ise annem bakarım diyor babam emekli oldu Muğla da yazlık ev yaptırıyorlar gelip bebek baksınlar maddi manevi birbirimize destek olalım diyoruz inşallah bi terslik olmazsa.. kayınvalidenin kendine hayrı yok aman faydasından geçtik zararı dokunmasın o yeteer bana
En güzeli canım. Anne babanın desteği.
Allah kolaylık versin cümlemize

Ev
Oğluma 1 buçuk yaşına kadar baktım ama sonra kreşe verdim tamamen yabancı insanların eline Allah a emanet...bunda 4buçuk ay baksam bile tesellim annemle olması olacak...ve o kadar kolay değil artık rapor ücretsiz izin vs maddi olarak bizim için...babam da emekli olunca bana gün doğdu gelsinler hep beraber yiyelim içelim bebeğimizi büyütelim biz yalnız onlar yalnız ne gerek var diyorum
Evimle okulum 15 dakika annemle okulum 3 dakika o yüzden şansliyim sanırım
Bende kalmalarını istemezdim galiba zor olurdu ;)

Ayyy kuzum ben de o kadar lafı yutsam çatlarım, ben de söylüyorum gerekeni gerektiği şekilde, ama her zaman onunla laf dalaşına girip yüz göz olmak istemiyorum. Boşver kaynana falan şimdi senin pehlivan ne alemde? Benimki geceleri uyutmuyor dönmekten tekmelemekten, yaramaz mı olacak ki bu sıpa diyoruz, sizde nasıl tekme durumları?
Benim kayınvalidem şeker şeker zaten kadını en başından alıştırdım laflarıma :D Kız inanmazsın oğlum dün bir vurdu elbisem havalandı ay dedim oğlum daha erken ben şok oldum dışardan belli oldu. Göbek deliğimin etrafı çok acıyor dünden beri yukarı çıkıyor yavrum sanırım. Hep tekmeliyor ama babası elini koyunca yok. Ben konuşunca tekmesi artıyor ama bazen sert oluyor. Uyurken hep minik minik yiyorum zaten rüya sanıyorum artık :D çok şükür yerim hepsinin ayaklarını yaaa.

ay ben yoğurdu bile tutturamıyorum ki :( ama bana sağlık ocağı pastorize süt yoğurt ye dedi zaten öyle yapıyorum.

Canım Çanakkale yoğurdu çok güzel olur böyle kovalar da satılan yogurtlar tavsiye ederim
Yaaa mandıralar ya da pazarlarda mı? ay bilmiyorum ki alan yok yakınımda akrabamda yok bir kayınvalidem var ona diyorum bir anne olarak yap da yiyelim diye :D ben alayım o zaman pazardan falan bulunca.

Back