• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 MAYIS Anneleri hadi tanışalım kaynaşalım ❤

ben doğumdan sonra çalışmayacağım kızlar , yakınımda hiç kimsem yok bakabilecek, annem doğumumda gelecek kadın zaten 65 yaşında zor yürüyor, bir şey diyemiyorum, 40 ım çıkar çıkmaz memlekete döner, sıkılıyorlar dört duvar arasında, kayınvalidem biz evlenmeden evvel vefat etmiş , zaten asgari ücretle çalışıyorum, doğumdan sonra maaşın çoğunu bakıcıya vermenin benim için bir mantığı yok, evladım büyüyüp okula giderse o zaman başlarım belki çalışma hayatına, ama doğum paramı almak istiyorum, mart ortası veya sonuna kadar çalışabilirsem süper olur benim için
En iyisini düşünmüşsün canım ben de aynı senin gibiyim, gerçi hamile kaldıktan sonra çalışmadım. Avukatım, serbest meslek olduğu için daha kolay tabi. Ama çocuk kendi kendini kreşte idare edene kadar evdeyim. Boşver hem paradan daha önemli inanki. Annemin de kayinvalidemin de yaşı var baya, zaten 4 duvar arasında patliyorlar sıkıntıdan ben de vicdan yapıyorum geldiklerinde canları çok sıkılıyor diye

Nereden alıyorsun cnm kefiri, hamilelere öneriliyor ise biz de alalım. Yani bilindik bir market falan ise güvenilir olur.
canım ben kendim mayalıyorum, arkadaşımdan maya almıştım. aktarlardan kuru maya alıp canlandırabilirsiniz. ziraat fakültelerinde de oluyormuş bir de nette de satılıyor maya.

Ben memurum cnm benim de çok seçeneğim yok şükür işten çıkarılma korkum yok ama bebiş 4 aylık bile olmayacak işe döndüğümde yarım gün kim bakacak derdim var. Kayınvalidem bakacaktı ama onunda babası felçli ona bakıyor yani bilemiyorum bir de şimdiden kimseye güvenemiyorum ne zormuş bu işler. Ücretsiz izin imkansız gibi maddi anlamda krediler ödemeler var :KK43: hayırlısı olsun inş hakkımızda. çalışmama seçeneğim olsa en azından 1 yaşına kadar çalışmazdım.
Bi süre güvenilir bi bakiciyla idare edersin canım, sonra da kreş falan ayarlanir inşallah dert etme, memurluk da kolay elde edilen birşey değil.Allah yardım eder canını sıkma

Ben memurum cnm benim de çok seçeneğim yok şükür işten çıkarılma korkum yok ama bebiş 4 aylık bile olmayacak işe döndüğümde yarım gün kim bakacak derdim var. Kayınvalidem bakacaktı ama onunda babası felçli ona bakıyor yani bilemiyorum bir de şimdiden kimseye güvenemiyorum ne zormuş bu işler. Ücretsiz izin imkansız gibi maddi anlamda krediler ödemeler var :KK43: hayırlısı olsun inş hakkımızda. çalışmama seçeneğim olsa en azından 1 yaşına kadar çalışmazdım.
benimde belimi büküyor 1.200 tl ev taksidim var. ev kiramı , aldığım evin kirası karşılıyor gibi hemen hemen , ama eşimin maaşı yüksek değil 2500 tl ev taksidinden kalan ile geçinicez mecburen, belimizi fena büküyor, ama borçlanmadan da olmuyor bazı şeyler, inşallah mevlam kimseye muhtaç etmez , öyle dua ediyorum
diyetisyenim günde bir bardak mutlaka içmemi önerdi. sindirim ve bağışıklık açısından faydalıymış.
işte budur, çok iyi , hem bağışılık sistemi kuvvetlenmiş olucak, hemde kabızlık benim için tarih olucak inşallah

benimde belimi büküyor 1.200 tl ev taksidim var. ev kiramı , aldığım evin kirası karşılıyor gibi hemen hemen , ama eşimin maaşı yüksek değil 2500 tl ev taksidinden kalan ile geçinicez mecburen, belimizi fena büküyor, ama borçlanmadan da olmuyor bazı şeyler, inşallah mevlam kimseye muhtaç etmez , öyle dua ediyorum

işte budur, çok iyi , hem bağışılık sistemi kuvvetlenmiş olucak, hemde kabızlık benim için tarih olucak inşallah
inşallah faydalı olur canım, markettekiler de etkilidir herhalde ben hiç almadım ama maya bulana kadar deneyebilirsin.

En iyisini düşünmüşsün canım ben de aynı senin gibiyim, gerçi hamile kaldıktan sonra çalışmadım. Avukatım, serbest meslek olduğu için daha kolay tabi. Ama çocuk kendi kendini kreşte idare edene kadar evdeyim. Boşver hem paradan daha önemli inanki. Annemin de kayinvalidemin de yaşı var baya, zaten 4 duvar arasında patliyorlar sıkıntıdan ben de vicdan yapıyorum geldiklerinde canları çok sıkılıyor diye
seninde başında olduğu için yaşlı olan anne baba daha iyi anlarsın, inşallah 40 ım çıkana kadar durur annem, :KK48:bazen geliyorlar bana kalmaya, bir müddet sonra başlıyorlar sıkıldık demeye , kıyamıyorum da haklılar, memlekette her taraf yeşillik , ağaç. tertemiz hava, yiyecek içecek, napsın İstanbul un kalabalığını, ben bile iş imkanımız olsa eşimle birlikte bir dk İstanbul da durmak istemiyorum, 5 sene sonra gidicem, eşim emekli olucak o zaman
Bi süre güvenilir bi bakiciyla idare edersin canım, sonra da kreş falan ayarlanir inşallah dert etme, memurluk da kolay elde edilen birşey değil.Allah yardım eder canını sıkma
doğru dedin, devlet memurluğu kolay kazanılmıyor, inşallah bulur iyi bir bakıcı

inşallah faydalı olur canım, markettekiler de etkilidir herhalde ben hiç almadım ama maya bulana kadar deneyebilirsin.
görümcem yapmaya başlamış, dedim ona hamileler içebiliyor diye ama telde ikna edemedim:KK53:
bu akşam yanına gidicem mayalamış bir kavanoz bana, alıcam kendim yapıcam devamını
çok pimpirik çoookkk,:skandal: Allah tan uzağız ,:KK48:

Kızlar bu sabah aşımı da oldum hiç acımadı şu an da acı yok, hemşire akşama istersen banyo yapabilirsin dedi ama ben yine de yarın yaparım. Acaba neden acımadı ağrı falan yok ki :KK64: 2 doz olcakmis diğeri de önümüzdeki aymis

Kızlar bu sabah aşımı da oldum hiç acımadı şu an da acı yok, hemşire akşama istersen banyo yapabilirsin dedi ama ben yine de yarın yaparım. Acaba neden acımadı ağrı falan yok ki :KK64: 2 doz olcakmis diğeri de önümüzdeki aymis
Canım benim de ilk 2 gün hiç acımadı ama ebe bana duş alma ve sol kolunla ağır taşıma, taşırsan ağrır demişti. 3 gün biraz ağrı oldu kolumu kaldırıken hakikaten o da duş almış bir şeyler taşımıştım sonra geçti gitti.

İlk fırsatta ayrılsam diyorum ama bu kez bebiş çok küçükken döneceğim işe :KK43: son ana kadar hakkımı kullanırım sanırım dayanabildiğim noktaya kadar.
Canım bende 16 martta 32. Hafta da ayrılacaktım ama birşey öğrendim atıyorum 38. Hafta da erken doğum yaparsan yani doğum öncesi 6 hafta kullanmış oluyorsun ve kullanamadığın 2 hafta doğum sonrasına eklenmiyor bu nedenle özellikle sezeryan olması muhtemeller daha geç ayrılmalı çalışabilir raporu almalı 2 3 Hafta

Karişik anlattım biraz sanki ;)

Ben 32 de ayrılacağım valla yeter o kadar.evde oturup dinlenirim diyorum :KK66:
Canım32. Haftan neye denk geliyor benim 16 mart dönemi de kurtarıyor bu yıl seminer 3 hafta
Ama minik bir sorun var sezeryan mi yoksa normal mi istiyorsun
Bebeğin erken gelme ihtimali var mı

Çünkü bebek erken gelirse doğum öncesi iznin bitmese bile doğum sonrası başlıyor
E haliyle seminerde son 7 8gun okula gitmek zorunda kaliyoruz
Ücretsiz izin alacak misin

Meraba kizlar merakla bekledgm ayrintli ultrasona bugun girdim renkli degil normal siyah beyazdi ankara tip ta radyolog yapiyor 10 dk surdu sanirim hemen hemen ve sukur olumsuz bisey demedi bebegm 30 cm olmus :anneadayı::KK200: hepimiz saglikla kucagmza aliriz insallah
Maşallah canım olsun zaten maksat renkli görmek değil sağlıklı olduğunu ogrenmek :KK200:

Bir araştır istersen devlet bazı illerde çalışan anneye bakıcı tutarsa bakıcı maaşı veriyor ya da yarım gün çalışana maaş desteği veriyor yeni bir uygulama.
Bu uygulama yeni ama sanırım maaşı az olanlar için geçerli yani biz yine sınıfta kaldik:(

Meraba kizlar merakla bekledgm ayrintli ultrasona bugun girdim renkli degil normal siyah beyazdi ankara tip ta radyolog yapiyor 10 dk surdu sanirim hemen hemen ve sukur olumsuz bisey demedi bebegm 30 cm olmus :anneadayı::KK200: hepimiz saglikla kucagmza aliriz insallah
Masallah kocaman olmuş sağlıkla gelsin minnosun

Ama bizde epey büyüdük;) valla kapılardan sığamıyor gibiyim ;)

Demekki cinsiyetle.alakali değilmiş oğlumda kararma vardi ve tüylenme bunda yok göbek cizGimde çok belirgindirl
Canım benimde cizgim yok bunda oglumda vardı cıkcak gibide değil sanki göğüs uclarım karardı ama

Canım benimde cizgim yok bunda oglumda vardı cıkcak gibide değil sanki göğüs uclarım karardı ama
Kişiden kişiye değişiyor demekki tatlım
Bende bugün kızıma biseyler aldım bikac tane alt üst takım aldım bide babynest aldım bı kadın yapiyomus tanidik mağaza var oraya vermiş 65 TL çok şatafatlı değil ama idare eder bizi
Beşikte almicam oğlumun park yatağı sapasağlam sadece içine yatak ve uyku seti alicam o kadar :)

Back