2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bende herşeyi eline veriyorum yiyor artık. Üzüm felan gibi ufak şeyleride. Ama onlar sert ve küçük diye heralde cesaret edemedim daha. 12 dişimiz var bizim de. bi deneyeyim bende vermeyi.
Dene ama yanında ol mutlaka çiğneyip yuttuğından emin ol canım

Aynen aynen hele çekirdek görmesin bende işleyip ağzına veriyorum

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin şuan sen hamile oldugun için temizlik sıkıntı olabilir ertelemek daha mantıklı ama Arada fırsat tanı inşallah 3. Bebeğin de olsun sağlıkla birde erkek olsun Alparslan gelsin

amin canım amin ne diyebilirimki,Allah kabul eder inşallah

Kizlar hayirli geceler.benim oglus henuz kendi yemiyor eline veriyorum alissin diye ya atiyor yada elinde tivtiyor.mesela sabahlari hala 2bebek ekmegini sicak suyla eziyorum icine bi yumurta 1 tatli kasigi pekmez.1dilim peynir 1 ceviz koyip eziyorum.bubsekilde yiyor.acaba ben cokmu pureye alistirdim naptim.ama eline nezaman versem hep oynama halinde kofteyle omletle mesela.sabah kahvaltimiz boyle sora 1 sat sora meyve sora uyku.kalkinca corbasi icine ekmek kiriklayip 2 saat sora yogurt veya meyveli yogurt.ben kuruyemis vermiyorum korkuyorum ne bilim konusulmimus oda.sorasida aksam biz ne yersek gene ezip veriyorum :/ yoksa yemiyor agzondan atiyor.gecede 125 ml inek sutu bal ilaveli.sutu sadece yatarken veriyorum.gnduzde vermelimiyim acaba sizce?bizde durumlar bu sekilde.nasil alistirabilirim acaba kendisin yemesine?artik yurume iyce gelisti.8disimiz var dahda geliyor ustten sanirim tukruk var buara.herseyi anliyor taklit ediyor bizi.birde cok sinirli beyfendi..sizde durumlar nedir ??

Cnm bizim de hemen hemen aynı. Daha 6 dişi var. Çubuk bisküvi türü şeyleri yyor. Bazan pilav yiyor ama 2-3 kaşık tükürüyor sonra. Annem bakıyor oğluma sabah kahvaltılarını aynı senin gibi hazırlıyor pekmez falan da koyuyor kaymak varsa kaymak. Ben az önce omlet yaptım oynadı ve attı 1 çatal yemedi. Yazın veriyordum kahvaltıda bizimle ama şimdi hiç yemiyor. Hasta zaten burnu tıkalı. Ben de devam sütü veriyorum gece. Akiam öğünü muhallebi ya da çorba. Ekmeği bile içine kpyunca çatalla eziyorum tükürüyor çünkü. Benimkinin dişi yok herlade ondan. Damağında da ezmiyor.

Evet bnde eziyorum ekmegi bile yani.devam sutu yerine sut vermeyi denedin mi peki inek sutu?benim oglus balli oldumu iciyor gece 125 ml kadar

Evet bnde eziyorum ekmegi bile yani.devam sutu yerine sut vermeyi denedin mi peki inek sutu?benim oglus balli oldumu iciyor gece 125 ml kadar
Denemedim ineksütü. Devam sütü veriyorum gece bizimki de 120 içiyor. Öğlen domatesli köfte ve patates pişirdim. Yumuşacık olmuş. Verdim çatalla 2 çatal sonra tükürdü yne ezdim öyle yedirdim. Sizin kaç dişiniz var. Dişten mi acaba diyorum

Cnm yazmışsın 8 diş diye yanlarda yok bizimkilerin belki ondandır ama blw yapanlar 6 aylık başlıyor onlarda ezerek yiyor yaza kadar ben böyle idare ederim. Çünkü oğlum da istemiyor evde olsam eline veririm sürekli ama sadece akşam görebiliyorum

Bilmem ben evdeyim calismiyorum.elinede veriyorum ama sonuc ayni gene.acaba benmi alistirdim boyle istemeyerek ya:/ sanki cignemek istemiyo hemen yutsun istiyo

Kızlar benim oğlanın 8 dişi var diğerlerini çıkarmaya çalışıyor bu yüzden herşeyi yiyor çerezlerde dahil.Ama şöyle bişey var bir ara galiba 9-10 aylıkken bende öyle köfteyi keserek vermeye çalıştım 2-3 yedi ve yemek istemedi.benim nacizane fikrim çocuğun gelişimi bu besinleri yiyebilecek hale gelene kadar beklemek.Hatta unutmam çok üzülmüştüm galiba çok zor vazgeçecek püre tarzı besinlerden diye ama sonra farkettim hazır değilmiş çocuk.Ne yaptım her kahvaltıda (kendi yemeğini o yerken) ve yemek saatinde yanımıza oturtturdum ara ara da bizim besinlerden denedim sonrada fark ettim ki yiyor bazen simit verdim hem ezdi hem ufaladı hem yediHazır olduğunu anlayınca zaten emin ol o istemiyor senden püre tarzı şeyler.Benimki mesela pek çorba içmek istemiyordu o dönemde resmen masadaki etli güveçten yiyordu(düşün et yemesi en zor olan şey)
Aynı şekilde benimki de pek sinirliymiş ama zaten sağ olsun 2 aydır öyle.Süt konusunda ise ben ağustosun sonunda sabah sütünü tamamen kestim ve sadece uyandığı gibi kahvaltıyı vermeye başladım hala öyle devam ediyor.Ama yine söylüyorum bebeğin gelişimiyle ilgili o ihtiyacı varsa bi şekilde senden bunu talep ediyor sabah uyanıyor sızlanıyor anlıyorsun ki aç.Benimki sabah sütünü kendi kesti ben kestirmedim,eğer devam etseydi devam ederdim ama demek ki artık ihtiyaç duymuyor.Şuan resmen benimle aynı şeyleri yiyor salata domates peynir yumurta,bal kaymak....Rahat ol onunda bir vakti vardır
peynir ve pekmezi bir arada verme konusunda ise dikkatli olsanız iyi olur çünkü süt ürünleriyle hiç bir pekmez türü birlikte yenilmemesi gerekiyor hatta aralarında 2er saat ara olması gerekiyor.Pekmezi ben meyve püresinin içine ya da meyvelerinin üzerine dökerek veriyorum.

Ayy icim rahatladi saol cnm ya.ben bastan beri sofraya hep yanimiza oturttum alissin diye.hep verdim eline biseyler ama benim sipa ya agzindan cikardi yada yere atti.surekli denedim ama hep ayni tepki.sabah sutu dedigin mamami yoksa senimi emiyor?yani mesela sabahlari senin desigin gbi domates veriyorum tukuruyor.salatalik daha tam cigneyemiyor onuda tukuriyor.yumurta asla tek basina yemiyor zaten.bende napiyim doysun diye o sekilde yapiyorum.bi ara blw denemek istedim hatta yok anam aç kalcak cocuk oynuyo resmen eline verdigim zaman direk cikariyo bide onu asa atiyo.umarim dedigin gibi vakti wardir pureden vazgeceriz.

ah canım benim ya işte anneler böyle yesinler diye her şekle giriyoruz içimiz el vermiyor.Bende dediğim gibi yaşadım benzer şeyleri ama sonrada bi baktım simidi kemiriyor bi baktım salatyı emikliyor ama yinede yutuyor kısmen,haa dedim demek artık vakti,inşallah seninde öyle olacak bence üstüne bu konuda çok gitme yediği gibi ver yemeğini onun dışında arada da böyle eline ver oyalanırken yemeyide öğreniversin gitsin.Bu arada ben diş kaşıcıları kullanamdım oğlan hiç istemedi onun yerine elma havuç lahana gibi sert şeyler verdim,belki sende yapıyorsundur ama o da alıştırıyordur belki katı şeylere geçişi.s
Bu arada sadece mama sandalyesinde ve de bebek arabasında verdim eline böyle şeyleri napim kuzum peşinide elimde bezle gezememCanım ben devam sütü vermedim zaten emzirmeyide 14. ay bitmeden kesmek zorunda kaldım inek sütünden bahsediyorum
Yumurta konusuna gelirsek internetten bir tarif almıştım ona bayılıyordu belki sende denemişsindir.1 yumurta 1 y.k lor karıştırılıp içine yarım çay bardağı kadar süt ekle çırp yağsız tavada tereyeğla pişirdim yanına da 3-4 y. kaşığı yoğurt öyle çok sevdi hatta ilk baş yoğutsuz yemiyordu işte "püre olayı" canım ama tek başına yemeye de alıştı sonradan ara ara sıkmadan tattırdım yavaş yavaş yoğurdu azalttım.Ay ne çok yazmışım

Ne guzel iste yazmissin canim.evet onuda denedim omleti:)))))yani.ama ben lorlu deil 1 yumurta yogurt un azcikta tuz cirpiyosun omlet oluyo.bende burdan bi arkadastan almistim.ama senin dedigin gbide yapicam hatta yarin yapim hemen..yogurdu basta sevmezdi vok sukur yourt nezaman versem yer.meyve sever.buarada meyveyi bile hala eziyorum catalla.ins oda herseyi ayri ayri yemeye alisir yakin zamanda.herseyin tadini sade almasini istiom.bakalim zamanla ins olur.birde gece nasil uykular hala uyaniyormu cok?

Olur gider canım ya bende hala bazen meyveyi ezip verebiliyorum mesela şeftaliyi sevmiyor bende muzla karıştırıp ezip veriveriyorum ozaman anlamıyor şapşik,biz anayız öyle kandırırız adam ayaklarını denk alsınlar :)
valla uyku konusu demeyeydin :)) beni benden alıyor bu konu,annemle az önce konuştum çok çiş yapıyor, gece sürekli alt alıyorum dedi az önce gitmiş 18 kiloya uygun bez aldım anca durdurdu dedi.Sizinkiler çiş durumu nasıl gece alıyormusunuz?Biz almasak olmuyor hatta ben bir ara gece gece üst değiştiriyordum çünkü her yeri çiş oluyordu.İnan bazen ağlayasım geliyordu şimdi yazık aynı şeyi annem yaşıyor.Bu nasıl çiş yapmaktır yahu

Yok canim bizde sukurki ole bi sorun yok.nadirdir disina tastigi.senin bebise annenmi bakiyor

Yok canim bizde sukurki ole bi sorun yok.nadirdir disina tastigi.senin bebise annenmi bakiyor
evet canım çok özledim oğlumu ama napalım 1 aydır nerdeyse ayrı bendenama cuma günü canavarımı almaya gitçez 1hafta kalacak bizde sonra yine verecem ama bu sefer kayınvalidem alacak 1 aylığına

günaydın kızlar uzun zaman oldu buraya yazmayalı
bizde haziran 19 doğumluyuz 8 tane dişimiz var 4alt 4 üstte
kilomuz 9,200 kilo almada sıkıntımız var ama sağlığımız yerinde çok şükür iştahımızda iyi ama günde 3-4 kez kaka yaptığımız için kilomuz yok ee bide hareketliyiz maşallah

sabahları kahvaltımız artık hep kısır döngü haline geldi ne yapacağımı şaşırdım var mı farklı tarifleri pratik şeyler yedirebileceğimiz önerilerinize ihtiyacım var

evet canım çok özledim oğlumu ama napalım 1 aydır nerdeyse ayrı bendenama cuma günü canavarımı almaya gitçez 1hafta kalacak bizde sonra yine verecem ama bu sefer kayınvalidem alacak 1 aylığına

Aaa sasirdim nasil ayri kaliyorsun.neden sizle kalmiyor.?

Aaa sasirdim nasil ayri kaliyorsun.neden sizle kalmiyor.?
canım çalışıyorum 2 ay sonrada doğum iznine ayrılacam bakıcılar tüm yıl bakmak istiyorlar tabi ben 2 ay için bakıcılığı kabul etmiyorlar.Ayrıca oğlumu kaldıramıyor en basit şeylerde bile zorlanıyorum ağrım oluyor zaten sağolsun 15 kilo civarında bir çocuk ve korkunç hareketli yanımda olsa dayanamayıp ister istemez kucaklayacam o da tehlikeli oluyor tabi.Ama 1 hafta yanımda olacak sonra 1 ay daha ayrı kalacağız ve kasımda yanımda inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…