2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Sadece 9 kilo hayatı anne sütü ve yoğurt hiçbir şey yemiyor çok acikirsa meyve nasıl bu kadar yiyorlar bilmiyorum bizimkiler de problem var sanırım birde gece 2 defa emmeye kalkıyor sabah 6 ayakta
Allahım yalnız değilmişim çözüm bulamadığım bu kilo sorunu yüzünden ağlamak istiyorum artık.bi dönem sorun etmemeye çalıştım boyu uzuyor vs diye teselli buldum,tahlilleri normal çıkınca yapısı böyle vs dendi ama çok küçük kuzum ya.aylardır küçülen bi kıyafeti yok,bu beni çok üzüyo.
Ben dert etmeyi bırakıyorum ama bişey oluyo ve konu yine bebeğimin çok zayıf oluşuna geliyo,mesela 1 yaş aşısında aile hekimi muhakkak çocuk dr u detaylı değerlendirsin deyince yine dünyam başıma yıkıldı,yine görünen bi sorunu yok tahlillerde elhamdulillah ama çok üzülüyorum ben kızlar.
Bi sürü uğraşıyorum onu yemedi bunu yapayım vs diye.beni gören çabalarımı gören de sorguluyo bu çocuk niye böyle diye.çok iştahlı değil ama yediriyorum elimden geldiğince,beni emiyor,gece hala en az 5 kez kalkıyor bazen emip uyuyor bazen uyku terörü gibi ağlıyor bi süre sonra sakinleyip emip uuyuyo.
Zombi gibiyim.ayda ortalama 2 kez hasta oluyorum.yani biri bitmeden diğeri başlıyo.çünkü hiç dinlenemiyorum.biberon vs almıyo kesinlikle,başkasına emanet ettiğimde burnundan getiriyor o kişinin,çünkü bana gelmek için çılgınlar gibi ağlıyo,çok doluyum çok uzun yazdım hakkınızı helal edin.bu hafta kendim için dr a gidicem bağışıklığımda sorun var artık vücut uçtu,kanser olmadıysam iyi.selametle Haziran anneleri

Gerçekten sağlığı yerindeyse kilosu hiç önemli olmamalı. Sana hak veriyorum insan kendini ktü hissediyor. Benim oğlum iştahlı normalde 1 ay kadar bi iştahı kesildi hemen dr.a götrdüm noluyor diye. Dr.un dediği eğer vitaminsiz kalmadıysa,gelişimi iyise takılmayın. yediği öğünleri en besleyici yiceklerle geçirin. Bazıları gerçekten minyon tipli oluyor. Bazıları küçükken zayıf sonra kilolu oluyor.

Gece kalkmaları emmeleri bizde de aynı şekilde. şuan azıları çıkarıyor 2 aydır günde 3 saat uykuyla 1 aydır geçmeyen griple boğuşuyorum. Birde işle uğraş evle uğraş. Geçen gün artık sinirden ağlıyordum. Hem emziriyorum bir yandan da gözlerden yaşlar süzülüyor Oğlumda bakıyor gülüyor.
Herkes geçecek bugünler diyor, geçiyorda delip geçiyor valla bazen
Ayhh hepimiz doluyuz inan ki burda dağıtıyorz işte kafamızı.

Sağol canım cevabın terapi gibi ama İşte değerleri normal ama gelişimi iyi değil.drlar yüzeysel mi bakıyolar bakmaları gereken başka değerler mi var bilemedim (Tiroit,demir,d vit,karaciğer enz.ve bazı kan değerleri vs bakıldı)
Dr lar da bi enterasan sorunun ne olduğuna bakmak yerine semptomları hafifletiyo tamam. Geçen hafta biten ancak bir ay boyunca devam eden hırlıtılı öksürüğümüze ciğer temiz geniz akıntısı dediler (memleketteydik) yine de alerji ilaçları,antibiyotik vs dayadılar ama iyileşmedi,sonra dayanamayıp tekrar götürdüm başka bi dr a o da ciğer temiz dedi ama koruyucu olarak hava verdi,ama çocuk yine aynı.bu öksürük niye oluyo nedenine bakan yok geçiştirme tedaviler hep.1 ay sürdükten sonra kendi kendine geçti.anlamadım bişey,onca ilacın yan etkisi ishali çocuktaki huzursuzluğu da yanıma kar
Konuşmasına gelirsek bilinçli sadece gel ve ce e diyor.baba dede vs yi bilinçsiz tekrarlar şeklinde söylüyor ve 1 aydır yürüyor.her çocuk bir olmaz tabi ama bu konularda da yavaş ilerliyor.
İstanbulda dr undan memnun olan var mı?tavsiye edebilecek?avrupa yakası olursa daha iyi olur.selam eder cevap beklerim
Dr.un dediği eğer vitaminsiz kalmadıysa,gelişimi iyise takılmayın

Bizimde öksürük ve hırıltı vardı. Dr. dedğin gibi geniz akıntısı dedi, nedeni de alerjik dedi ama alerji testi felan yapan yok.
Bizim dr.73 yaşında ondan tecrübelerine güveniyorum açıkçası. Öksürük şurubu ve alerji ilacı verdi. Öksürük şurubu 2 gün kullandık çocuk öksürükten helak oldu. Dr zaten demişti daha çok öksürtücek balgamı çıkarsın diye ama balgamı çıkaramıyor ki öksürüp kusuyor gece ancak öyle çıkarıyor. Dr.u aradım kullanmak istemiyorum çocuk mahfoldu diye, alerji ilacına devam edin öksürük şurubunu kesin dedi. Etrafımdakilerden öğrendiğimde gerçekten kolay kolay kimse öksürük şurubu kullanmıyor çocuk mahfoluyor diye. Alerji ilacı öksürüğü kesmede daha etkili oldu. Ateşi 2 günden fazla olursa ozaman da anti,biyotik veriyorlar direk malesef. öksürüğün geçmesi 2 haftayı buldu bizdede.
Benim Dr.anadolu yakasında eğer düşünürsen adını yazarım canım.

Selam haziran anneleri ben de ara ara girip okuyorum yeniden hamile planlar varmış gözleri aydın benim oğlum 28 Haziran doğumlu sizin yazdılarınızı görünce şaşırdım benim oğlum baya yiyor ama kilosu 11 kilo örnek vermek gerekirse sabah 1 yumurta 5 6 zeytin ekmek domates öğlen süt vermiyorum versem içecek ama tok kalkıyor o yüzden öğlen evde ne yemek varsa mesela dün bulgur pilavı yoğurt yedi arada bir avuç leblebi 1 salkım üzüm akşam güveç vardı içindeki etleri ve yanına pilav yedi gece 750 ml süt içiyor ama kilo alımı yavaş çünkü aşırı su içer günde 3 kez kaka yapıyor 14 tane dişi var gece uykuları ben odasını yaptırınca düzene girdi biberona sütünü ve suyunu bırakıyorum uyanınca kendi içip uyumaya devam ediyor sadece üstü sürekli açıldığı için kontrol ediyorum ve o kadar çok içtiği için geve kalkıp bez değiştiriyorum yoksa sabaha kadar çıkıyor çok bilinçlendi evde ne söylesem gidip getiriyor dilini burnunu kulağını saçını göbeğini elini ayağını artık tamemn öğrendi bu aralar bir sinirlenme huyu var nerden öğrendi bilmiyorum istediği olmayınca tekme atıp vurmalara başlıyor bizde durumlar böyle

Size de geçmiş olsun canım.inşallah bi daha yaşamaz kuzucuklarımız bu hastalıkları,Rabbim iyilik sağlık versin cümlemizin evladına.dr un adını rica edeyim canım yine de,bu tarafta bulamazsam ona gideriz olmadı.sağol çok sağol

Diğer çocuğumla kıyaslıyorum ister istemez. Bazen huzursuzlanıyorumm bu duruma. Rahatladım saol.

Yapabileceğimiz birşey yok canım bizde öyleyiz gece hiç uyumuyor nerdeyse son çare buz eline çatal kaşık verdik kendi döke saça yemeye başladı bu sayede biraz daha iyi yiyor tavsiye ederim önüne koy makarna pilav eline ver meyve bırak üstü kirlenir ama yer insallh

Ya sıkıntısı olmasa gece 1 - 2 kere uyanır bazen pışpışla uyurdu. Hastalık diş derken nevri döndü çocuğun. Bu dönemleri bi atlatsak belki kendi düzenimizi oturturuz bir şekilde.
canım sorma ya o durum bizde de mevcut hatta bazı zamanlar "ha düzeldi uykuları" diyorum hop 2-3 gün sonra yine aynı huysuzluklara geri dönüyor ama dediğin gibi dişlerden kaynaklanıyor bencede. Aynen dişler çıksın bende bir düzene kavuşacağımıza inanıyorum.Annem anlatıyor yine öğle uykularını azaltmış zırlayıp duruyor gün ortasında durup dururken diyor.Acı yapıyor demek ki dişleri zaman zaman
Hep yapmak istediğim şeydi ama sadece yemeğini yedikten sonra sırf biz yerken arıza çıkarmasın diye eline onun için yaptığım siyezli kurabiyelerden veriyorum anu bile pançik pinçik ediyor.Senin önünde eğiliyorum arkadaşım helal olsun.
Bu arada benimkiyle ne kadar uğraştıysam bir işe yaramadı hala ne gözünü ne ağzını biliyor dil gelişiminde henz bir ilerleme yok

Ben de veriyorum eline ama genelde ısırıp oyanalıp çıkarıyor,çok nadir yediği oluyo.kendi kendine reddetmeden,çıkarmadan yediği tek şey çubuk kraker. O nedenle ben de yediriyorum canım tv vs ile oyalaya oyalaya malesef
Peki size dr nasıl yönlendirmeler yaptı bu konuda ?

Bizim 3 . Çocuk olunca onlar çatal kullanıyor diye oglumda catal istiyor hemen bir banyo bir önlük yıka iş bitiyor kesinlikle tavsiye ederim bırakın kendi yesin biraz sabır o minicik eller girip çıkıyor kaba sonra minciriyor atıyor geri yiyor başta saçı yiyordu şimdi doğru yeri buldu bu arada dil gelişimi her çocukta farklıdır takma kafana Alparslan biraz konuşuyor anne baba men ve su hayatinin özeti bir ara nen nen diyordu bıraktı çünkü uyumak çok sıkıcı

Canım senin ozeline yazdım damak tadı farklı olabilir birde benim oğlum salçalı şeyleri biraz daha iyi yiyor gerçi hayatı anne sütü yoğurt ev muz digerleri tadımlık oluyur

Rica eederim canım ne demek. Dr. adı Doç.Dr.Nail Erbek. Buralarda bayağı sevilen bir dr. netten de bakarsan çok yorum var hakkında.

leblebi yi nasıl veriyorsun ya ben henüz öyle kuruyemiş vermedim eline korkudan.

leblebi yi nasıl veriyorsun ya ben henüz öyle kuruyemiş vermedim eline korkudan.
Dişleri olduğu için sanırım çoğu kuruyemişi yiyor en sevdiği özellikle kaju antep fıstığı sağlıklı atıştırmalık olarak veriyorum bi sorun olmadı ama her bebek bir değil daha lapa yiyenler var onlar tabiki çiğneyemez

Bende herşeyi eline veriyorum yiyor artık. Üzüm felan gibi ufak şeyleride. Ama onlar sert ve küçük diye heralde cesaret edemedim daha. 12 dişimiz var bizim de. bi deneyeyim bende vermeyi.

mıcırmalarmı ama dediğini inşallah 2.de yapacam gücüm yeter heralde arkasından temizliğini yapmaya ama şuan sen bunu deyince bile geriliyorum ama güzel bir uygulama erkenden başlamak.Belki sendeki gibi kızım oğlanda çatal kaşık gördükçe özenir.
Tabi ortalık karıştırmak keşfetmek varken nerden çıkardın uykuyu annesi yaw
oğlanın adı Alparslan demek çok güzel isim ya Allah ismiyle büyütsün.Bende 2.si oğlan olsaydı Alparslan koyacaktım içimde kaldı 3. erkek olursa inşallah niyetim bu isim.

benimkide öğle çekirdek fıstık kaju gördümü üstüne atlıyor.Çekirdeği ayıklayıp ağzına veriyorum.Ha korkmuyor değilim boğazına kaçıp tıkanacak diye ama vermezsem de bize huzur vermiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…