2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Canım kullandığın ilacın muadili yok mu laktoz içermeyen
Canım sordum da yokmuş malesef doktora söyledim o kadarcıktan bişey olmaz dedi sen diğerlerine dikkat et dedi ama düzelen bişey yok bide ilk defe bütün göğüs ve göbek kısmı egzama olmuş 2 haftadır gecmiyorda bebeğim kaşımak istiyor huzursuzlaniyor iyice sinirlerim bozuldu valla

Abla dana eti, balık tüketiyor musun?
Yediğin her besinde süt ürünleri ve yumurta var mı diye kontrol et.. Alerjen maddeler koyu ve büyük punto ile yazılıyor genelde.. Bizdeki egzama kortizonlu kremle hafifledi ama tam geçmedi.. İnşallah düzelirler
Yufka, mantı, erişte, tarhana, bazı irmik ve makarnalar, peynir altı suyu içeren ürünlere dikkat etmek gerek.. Birde domates ve domates salçası da sebep oluyor olabilir.. Belli süre bulgur, zeytin, patates ve salatalıkla beslenmeni tavsiye ederim.. Bende sıkı bir diyet sonrası yavaş yavaş ekledim diğer besinleri

Teşekkür etmeye fırsat bulamadım:) doktorumdan daha çok sey anlattın az çok oturdu kafamda :)

ben içsem istesem hadi neyse yani öyle bir durumda olmadı. Sağol canım umarım iz kalmaz kulağının alt tarafı yüzüne çok yakın iz kalmasını istemem asla
Canım ilk önce çok geçmiş olsun yanık dedimi benim tüylerim ürperir ...benim oğlum 1.5 yasinaydi yüzünden aşağı yeni koyduğum 1 kupa çayı döktü tezgahın üstünden çekip bir anlık arkamı dönmemle kulundan yakalayıp dökmesi bir oldu neler yaşadığımızı ben bilirim günlerce kendime gelemedim detaylarını anlatmayım çok kötüydü cocugumun yüzü gogsu boynu şimdi allaha şükür iz kalmadı ama biri yanık dedimi hala o günlere dönerim bendeki izi daha derin ...merak etme sende seninkindede kalmaz insallah

Canım biz seninle aynı gün doğum yapmistik masallah ne güzel oturmuşsun ek gıdayı ben daha hiçbir şey başlayamadım bizim bidikta süt alerjisi çıktı neyi nasil başlayacağımı hiç bilmiyorum zaten...Ama seni görünce imrendim valla bu hafta kontrolü var bakalım doktor nasıl yönlendiriçek ...

Teşekkür etmeye fırsat bulamadım:) doktorumdan daha çok sey anlattın az çok oturdu kafamda :)
Rica ederim canım ,gayet iyi anlıyorum seni.. Bende burada genelde alıntılıyorum mesajları, müsait olunca anca dönüyorum :)
Benim oğlan bu ara Tarzan Rıfkı oldu.. Sürekli bağırıyor aaaaa diye.. Git gide iyice anlamsızlaşıyor herşey.. 6. Ayda bitti..

Aynen ya gözümü direkt 1 yaşa dikeyimde hayal kırıklığı yaşamayayım artık

Evet biberon almadan bırakan hatta doğumdan itibaren hiç emmeyen de var üzülme sen de emmiş 6 ay almıştır alacağını inşallah ben de elimden geleni yapıcam bakalım gittiği yere kadar

Kızlar sadece mama verenleriniz ve ek gıdaya başlayanlarınız varsa günde kaç cc süt içiyorlar acaba benim oğlum ek gıdadan sonra süt içmek istemiyor
Ben bu yüzden sırf ek gıdaya ara verdim doktor tavsiyesi ile çok çektim 15 gün neredeyse hiç mama anne sütü içmedi, şimdi biraz daha iyi ama ek gıdaya mecbur tekrar başlıcam nolcak hiç bilmiyorum, bunu yaşayan üstesinden gelen varsa bana da bilgi versin

15 gün hiç mi süt içmedi canım doktor ne dedi kaç cc içmesi lazımmış gümde acaba bizde gidicez 2 hafta sonra

15 gün hiç mi süt içmedi canım doktor ne dedi kaç cc içmesi lazımmış gümde acaba bizde gidicez 2 hafta sonra
Yani 2 3 kez 60 cc içti o da zorla, hiç içmedi sayılır, zaten 1 haftada 100 gram aldı o dönemde Bi de gece beni emiyordu o kadar, işin ilginç yanı keyfi de gayet yerindeydi ama genel olarak ortalama kilo başına 150 cc içmeli günde diye biliyorum her bebekte farklıdır tabi, benim oğlan şuan 6,5 aylık 90 cc tek seferde ancak içiyor günde 4 kere veriyorum, bir de 250 cc ye yakın anne sütü gündüz,gece de uyumak için emdikleri var,kilo alımına göre bu ay duruma el atıcam bakalım

Kızlar sadece mama verenleriniz ve ek gıdaya başlayanlarınız varsa günde kaç cc süt içiyorlar acaba benim oğlum ek gıdadan sonra süt içmek istemiyor
Canım ek gıda fazla gelmiş olabilir mi? Normalde tadımlık olsun diyorlar ya.. Sanki sizin öğünler fazla idi biraz.. İki üç saatte emdiklerini düşünürsek o beslenmelerini ek gıda ile karşılıyor olabilir.. Benim oğlum iki üç dk emer mesela, tekrar iki saat sonra emer.. Sabah az bir ek gıda verdim, emmek istemedi.. O doyurdu diye düşündüm..
Mesela ek gıda vermesen aç olacak, bu durumda sütünü içmiyor mu?

Yarım paket mi

Ben meyveyi dün meyve sebze püre emziği aldım onla veriyorum. Çok güzel bişey kızlar mutlaka alın muzu içine koydum biz meyvemiz yerken oda muzunu yedi:))
Biz de aldık ondan elimizdekilere saldırıyor boğazına kaçıracak bi de kendi yemeye yavaştan alışır vs diye.ama eline veriyoruz ilgilenmiyor,tadı ağzına gelsin diye uğraşıyorum bir iki sorup atıyor yine.yoğurt kutusunun kapağını yarım saat kemiriyor ama ben anlamadım bu çocuu

Canım gece 3 kez 150 cc yapıyorum içiyor sabah gözünü açınca hiç içmiyor yani ek gıda vermeden bekletiyorum gene içmiyor en sonunda ek gıda veriyorum mesela sonda uykuya dalarken anca içiyor oda zorla ama kaşıkla verince içiyor biberonla içmek istemiyor

Bakalım bizim doktor be diyecek çok hazıra kondu bizim oğlan kime çektiyse

Benim bebegimde oyle gece 2 kez 90ar cc iciyo ama gunduz pek icmiyo ek gida ile doyuyo galiba uykusu gelince veriyorum bende genelde 60 anca iciyo ama eskisi kadar bez islatmiyo. Ben sutum az da olsa emziriyorum ayni zamanda

Kızlar bebeklere kayısı püresi veriyormusunuz? Yani kuru kayısıyı nasıl püre yapıyorsunuz? Ya da kuru kayısıdan püre verilir mi ? Böyle böyle sorular kafamda

ben veriyorum canım. başka meyvelerle kaynatıp suyunu veriyorum. meyveleri de blenderdan geçirip biraz hurma özü ekleyip veriyorum. bazen yiyorlar bazen yemiyorlar. belli olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…