2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar ek hidaya yeni geçtiğiniz için biliyorum tedirgininiz ama çokta pinpirikli olmayın korkmayın.
Benim karşı komşum 18 yaşında anne oldu o bile buyuttuyse hepiniz buyutursunuz bebek.kizi şu an kocaman 3 yaşına girdi
.

Tatli kasigimi peki
Canım bak ben şöyle yapıyorumbir su bardağı 200 ml su an bebeğe fazla gelir
Bir çay bardağı bizim bebeklere ölçü yani 100 ml
Bir çar çar bardagi ılık suya sutlu pirinç unlu Aptamil kaşık mamasi 2.5 kaşık kartım.karistirip hazırladım dün sade verdim çok sevdi bugünde içine muz ezip kartım.yarinda elma rendeleyip katacağım.
Hafta sonuda
İrmikli Elmalı muhallebi pişirip içine bir çay kaşığı üzüm pekmezi kattim onunda sevdi yedi
Oda bir çay bardağı suya bir yemek kaşığı irmik ekledim kaynattım icine sicakken indirmeye yakın çeyrek elma rendesi kattim bir dk pişirip indirdim ocaktan yedirdim onunda çok sevdi
Yarında sebze çorbası vereceğimben tadım yaptırmasını az ölçü vererek birer gün denedim alerji yok da devam ettim
Üç yemek kaşığı mesela yoğurt ölçüm
Bu yarım çay bardağı eder nerdeyse az yani o yeter ona
Yoğurdu evde kendim yapıyorum
Bir su bardağına bir tatlı kaşığı maya katacaksin

Yarında patates haşlayacağım küçük bir tane içine bir havuç püre yapıp hafif sulu vereceğim.guzel pempe mama tabağı aldım içine kuzucugun mamasını yapıp yediriyorum güzel oldu.cimcime yedi
Bende günde bir öğün veriyorum ona kararsızım akşam yatmadan bişey yedirdim fazla mı olur.bizimki hep anne sütü alıyor emziriyorum

Böyle böyle büyüyor tontisler
İlk bebeğim temmuz 2010 doğumlu şimdi kocaman fısirik oldu ne çabuk geçiyor zaman
Geçen kucağıma oturtan adım kocaman olmuş aldım sarılıp bir ağladım dayanamadım daha dün onu saklıyorum ayağımda ne çabuk büyüdün yavrum diye nasıl ağladım salya sümük zaman su gibi bugünlerde geçer unutursunuz bile
Ben kızıma ne yatırdım hatırlamıyorum bile inanmanın unutuluyor

Bizimki oturamıyor daha bi iki saniyeden sonra düşüyor :)

Evet canım o marka. Üç tane vardı gittiğimde bi tane aldım bende. Bende ilerde o siteden alışveriş yapmayı düşünüyorum

Herkes baya baya başlamış ek gıdaya ben 6.ayi bekliyorum.5ay 10gunluk olduk.acaba vermeye başlasam mi çok kararsız kaldım.son ay biz de 400-500gr arası aldik

Doktordan geldim sonuçlar henüz çıkmadı ana doktor iğneye rağmen enfeksiyon devam ediyorsa nefrolog görmeli dedi. İnşallah geçmiştir. Ama hiç geçmiş gibi değil, çok huysuz ve huzursuz siz de sor süreç atlatmışsınız geçmiş olsun tekrardan.

Ben de öyle düşünüyorum ama büyüklere bunu anlatmak zor, üzerime gelecekler ondan gerginim :)

Ben yatmadan yarım saat önce yediriyorum ve üstünde yazan tarifin yarısını yediriyorum.

Buradaki birkaç doktor yoğurdun demir emilimini azalttığı bilgi yanlış dedi yeni bir bilgiymis
Yani, ben de oglumda hep verdim ara öğün olarak . Yani verme demedi ama hergün verebilirsin de demedi. Ben bildiğimi okurum tabi :)

yoğurt olayına şaşırdım kalsiyum ve probiyotik de çok önemli ama etle birlikte vermemen gerekiyor demir emilimi azaltmaması için ilk defa böyle bişey duydum şaşırdım
Öğün olarak hergün vermene gerek yok dedi . Ben oğlum da verdim , kiza da tattirdim sevdi tadını, veriririm ben dinlemem doktoru :) severim ben de yoğurdu

Ben akşam veriyorum cnm

Herkes baya baya başlamış ek gıdaya ben 6.ayi bekliyorum.5ay 10gunluk olduk.acaba vermeye başlasam mi çok kararsız kaldım.son ay biz de 400-500gr arası aldik
Canım tadıma başlayabilirsin üç gün aynı şeyi tattirabilirsin ayın 11inde 6 aylık olacak bende başlamadım daha sadece tadına bakıyor

Atkadaslar mergaba kizimda bronsit baslangici var gozunde de enfeksiyon var dr antibiyotik verdi 10 gun kullanacagim cok uzuldum rontgen cektirdik (iyiki de istemis doktor ) birinden gecmistir dedi bu bronsit viral ise antibiyotik neden verir ki doktorlar bu siralar bronsit vakasi cokmus dikkat edin bebeklere kapali ortamlarda cok dolasmayin tabi disarida da usumesinler ben bu giydirme olayini tam oturtamadim

Canım irmiği kaçıncı ayda verebiliyoruz peki? Bilgin var mı?

Kargo hızını merak ediyorum bende, bakalım ürünlerin ulaşması ne kadar zaman alacak.

Ben vitmadan bikac bisi aldim tam pirinc unu yulaf unu pankek unu bebek ekmegi karisimi yulaf ezmesi siparis verdim geceydi.ertesi gun kargodaydi kayseriden iki gun sonra elime gecti.diger aldiklarimi makarnalutfen den aldim

Canım Allah şifa versin bebeğine.. Sen bebeğin ile uğraşırken birde laflarla uğraşma yaa.. Millet ne seviyor karışmayı.. İyi madem doktordan iyi biliyon, aşılara da sana geleyim, röntgene de.. Sen onlara, size başlamayacağım diyordum ama tadıma başlamıştım az az, o zamanda yemiyordu deyiver..

Size de geçmiş olsun. Burada bir arkadaş bana mefrolojiye git demişti. Yaşadığım yerde yok ama fırsat bulunca götüreceğim inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…