- 26 Ekim 2015
- 1.541
- 2.615
- 133
- Konu Sahibi Blackbluee1
- #2.941
Ah bir de bitki çayları meselesi var, ben kışın çok severim ama tam net bir bilgi bulamadım hangileri sakıncalı hangileri içilebilir.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynen ben de öyle canım ilerleyen zamanlarda eğitici kitaplar mutlaka okurum diye düşündüm.. Şimdilik biraz stresi azaltiyim hiç düşünmemek bile istiyorum desem inanır mısın ama tabi o kadarı elde değil :)Bende şimdilik kafamda ki sorular kalksın,hamileliğim şekillensin diye başladım. Belki sıkılıp aralarda eski kitaplara dönebilirim dediğin gibi stresi azaltmak için. :) Çok kafama takıp hamileliğim üzerine de sürekli düşünmek istemiyorum çünkü. Sanki düşündükçe midem daha çok bulanıyor
bildiğim kadarıyla tüm bitki çayları özellikle toksin atıcı özellikte olanları -ki hemen hepsi biraz öyle- zararlı canım.. Bi de maydonoza çok dikkat etmek gerekAh bir de bitki çayları meselesi var, ben kışın çok severim ama tam net bir bilgi bulamadım hangileri sakıncalı hangileri içilebilir.
bildiğim kadarıyla tüm bitki çayları özellikle toksin atıcı özellikte olanları -ki hemen hepsi biraz öyle- zararlı canım.. Bi de maydonoza çok dikkat etmek gerek
Günaydınlar herkese kızlar, paylaşımlarımıza biraz da neler yemeliyiz, neler yememeliyiz, hamileyken hangi kitapları okumalı, sporları yapmalıyız gibi şeyleri de paylaşalım bence. Çok yeniyiz belki ama şimdiden bunlara önem vermeli ve önlemlerimi almalıyız.
Mesela maydonoz yememek lazımmış, nar önermiyorlarmış. Ben felaket çiğ köfte istiyordu canım yesemmi yemesemmi bayağı kararsız kaldım.
Ah bir de bitki çayları meselesi var, ben kışın çok severim ama tam net bir bilgi bulamadım hangileri sakıncalı hangileri içilebilir.
Ben tam 4+1 de grip ve faranjit oldum canım bi de öksürük inanılmaz derecede Ballı bi boğaz spreyi kullandım hamilelikte de kullanılabilen sadece ateşim 37,5 u geçtiğinde de 1 tane parol içtim tabi hepsi doktor önerisiyle.. Ballı süt tavuk suyuna çorba gibi doğal şeylerle atlattım 1 hafta kadar sürdü.. Şimdi sadece öksürüğüm kaldı çok şükür o da fazla değil eskisi gibi..Maalesef öyleymiş Umarım grip felan olmayız, ilaçta içemicez insan bitki çayları ile biraz azaltıyordu gribin etkilerini.
Valla doktor da zaten tahmin dedi,%80 dedi bakalım hayırlısı olsun :) karından baktı canim. Doktorunun en sevdiğim özelliği geçen hamileligimde de hiç alttan muayene olmamıştım. 40 haftaya kadar, 40 hafta bekledim normal doğsun diye. Kısmet değilmiş :)ramzi teorisi diye bilimsel birşey var sağa yerleştiyse erkek soldan yerleştiyse kız olma ihtimali yüksek diye %85 tuttuyormuş herşeyi tabi Rabbim bilir bu sadece bir deney sonucu.. alttan mı baktırdın ? karından mı alttan baktırdğnda ayna gibi ters görüntü veriyormuş. hayırlısı olsun
Inşallah yerleşme kanamasıdır .
Bende de epey geldi o lekeler .
Hatta o sabah test yapmış ve çift çizgi görmüş olmasam .... bu ayda regl başladı sanardım ..
6+1 de kalp atımı izledik biz..henüz duyamadık ama ekranda bebeği ve kalbin atışını gördük .
1-2 güne net duyulur dedi ama randevum önümüzdeki cuma .... duymak için de bir daha gitmedim açıkcası .
Biz tam 6 haftalık iken gittiğimizde cihaz ileri derecede olduğu için doktor kalp atışlarını görebildiğini ancak çok erken olduğu için bizim göremediğimizi söyledi cnm.
GunaydinGünaydınnnnnn
Hayırlı Cumalar güzel anneler
benim hala sorum bu arada havada kaldı artık bende sitem edicem:))
sizler sata göremi yapıyorsunz gebelik haftanızın hesaplamanızı benim bu pazar adet tam bir hafta gecmiş olacak
ben 5.haftalıkmı olacagm SAT:20 EYLÜL
p.tesi gittim henüz kalp atışı falan yoktu bizimde sabırsızlanıyorum galiba insallah bugün duyarız.
Bu arada karından mı muayene oluyorsunuz yoksa vajinal mı?
Günaydınlar herkese kızlar, paylaşımlarımıza biraz da neler yemeliyiz, neler yememeliyiz, hamileyken hangi kitapları okumalı, sporları yapmalıyız gibi şeyleri de paylaşalım bence. Çok yeniyiz belki ama şimdiden bunlara önem vermeli ve önlemlerimi almalıyız.
Mesela maydonoz yememek lazımmış, nar önermiyorlarmış. Ben felaket çiğ köfte istiyordu canım yesemmi yemesemmi bayağı kararsız kaldım.
p.tesi gittim henüz kalp atışı falan yoktu bizimde sabırsızlanıyorum galiba insallah bugün duyarız.
Bu arada karından mı muayene oluyorsunuz yoksa vajinal mı?
Gunaydin
Hayirli cumalar guzel anne
Ve tum annelere
Kardes mesane dolu git yoksa duyulmuyor.ben iki gun arayla karindan duyabildim ilkinde tuvaletten yeni cikmistim vajinal duyduk.ikincisinde dolu gittim karindan duyduk.bide sen vajinal baktirma bence kanaman varmis zaten dr da bakmicaktir kanamam var dersen herhalde
Kardes mesane dolu git yoksa duyulmuyor.ben iki gun arayla karindan duyabildim ilkinde tuvaletten yeni cikmistim vajinal duyduk.ikincisinde dolu gittim karindan duyduk.bide sen vajinal baktirma bence kanaman varmis zaten dr da bakmicaktir kanamam var dersen herhalde
Canım ben yeme içme konusu görünce hemen atlıyorum :)
çok çok araştırdığım bir konu .... gebe değilken de gebelikte beslenme ile ilgili açtığım konular oluyordu .. o yüzden çok yazı okudum .
Nardan korkmayın .. nar biraz şehir efsaneleri ile dolanıyor ... iz bırakır bebekte de başlayan düşüğe varan ...
Ama her şeyin fazlası zararlıdır .
Nar hele de vitamin olarak şu an bize lazım .İlaç kullanamıyoruz . Kış döneminde önemli bir meyve.
Maydanozda çok tüketmemek kaydı ile yenilebilir ... Yanlışlıkla da ola maydanoz yiyenleri gebelik paranoyasına sokmayalım boşuna :))
bitki çaylarından en masumu ve faydalısı bizim için ıhlamur ve zencefil .. zencefil mide bulantılarımızı da keser .
kesin kez uzak durmamız gereken ada çayıdır ... 6 adet madde içerir , düşüğe yol açabilecek .
Yeşil çayı da içememekte fayda var .
Ben tam 4+1 de grip ve faranjit oldum canım bi de öksürük inanılmaz derecede Ballı bi boğaz spreyi kullandım hamilelikte de kullanılabilen sadece ateşim 37,5 u geçtiğinde de 1 tane parol içtim tabi hepsi doktor önerisiyle.. Ballı süt tavuk suyuna çorba gibi doğal şeylerle atlattım 1 hafta kadar sürdü.. Şimdi sadece öksürüğüm kaldı çok şükür o da fazla değil eskisi gibi..
etsiz çiğ köfte yiyebilirsin canım etli olanda çiğ et olduğu için yasak diye biliyorum
Nar için çok sevindim, çünkü ben ekşi hastasıyım ve hala da öyle ekşi her şeyi canım çekiyor :) Ihlamurun içilebildiğine sevindim, en azından arada bir içerim onu soğuklarda. Maydonoz evet duydum hatta geçen gün kısıra koysam mı koymasam mı dedim, azıcık koydum. :)
Bende de kronik bronşit var, grip olunca öksürüğümü herkes duyar. ilaç içmeyi de hiç sevmem, hep ballı zencefil ıhlamurla hallederdim, gene onları kullanacağım artık :)
Nar için çok sevindim, çünkü ben ekşi hastasıyım ve hala da öyle ekşi her şeyi canım çekiyor :) Ihlamurun içilebildiğine sevindim, en azından arada bir içerim onu soğuklarda. Maydonoz evet duydum hatta geçen gün kısıra koysam mı koymasam mı dedim, azıcık koydum. :)
Bende de kronik bronşit var, grip olunca öksürüğümü herkes duyar. ilaç içmeyi de hiç sevmem, hep ballı zencefil ıhlamurla hallederdim, gene onları kullanacağım artık :)