• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bende şimdilik kafamda ki sorular kalksın,hamileliğim şekillensin diye başladım. Belki sıkılıp aralarda eski kitaplara dönebilirim dediğin gibi stresi azaltmak için. :) Çok kafama takıp hamileliğim üzerine de sürekli düşünmek istemiyorum çünkü. Sanki düşündükçe midem daha çok bulanıyor :KK70:
Aynen ben de öyle canım ilerleyen zamanlarda eğitici kitaplar mutlaka okurum diye düşündüm.. Şimdilik biraz stresi azaltiyim hiç düşünmemek bile istiyorum desem inanır mısın ama tabi o kadarı elde değil :)

Ah bir de bitki çayları meselesi var, ben kışın çok severim ama tam net bir bilgi bulamadım hangileri sakıncalı hangileri içilebilir.
bildiğim kadarıyla tüm bitki çayları özellikle toksin atıcı özellikte olanları -ki hemen hepsi biraz öyle- zararlı canım.. Bi de maydonoza çok dikkat etmek gerek

bildiğim kadarıyla tüm bitki çayları özellikle toksin atıcı özellikte olanları -ki hemen hepsi biraz öyle- zararlı canım.. Bi de maydonoza çok dikkat etmek gerek

Maalesef öyleymiş :( Umarım grip felan olmayız, ilaçta içemicez insan bitki çayları ile biraz azaltıyordu gribin etkilerini.

Günaydınlar herkese kızlar, paylaşımlarımıza biraz da neler yemeliyiz, neler yememeliyiz, hamileyken hangi kitapları okumalı, sporları yapmalıyız gibi şeyleri de paylaşalım bence. Çok yeniyiz belki ama şimdiden bunlara önem vermeli ve önlemlerimi almalıyız.
Mesela maydonoz yememek lazımmış, nar önermiyorlarmış. Ben felaket çiğ köfte istiyordu canım yesemmi yemesemmi bayağı kararsız kaldım.

Ah bir de bitki çayları meselesi var, ben kışın çok severim ama tam net bir bilgi bulamadım hangileri sakıncalı hangileri içilebilir.

Canım ben yeme içme konusu görünce hemen atlıyorum :)
çok çok araştırdığım bir konu .... gebe değilken de gebelikte beslenme ile ilgili açtığım konular oluyordu .. o yüzden çok yazı okudum .

Nardan korkmayın .. nar biraz şehir efsaneleri ile dolanıyor ... iz bırakır bebekte de başlayan düşüğe varan ...
Ama her şeyin fazlası zararlıdır .
Nar hele de vitamin olarak şu an bize lazım .İlaç kullanamıyoruz . Kış döneminde önemli bir meyve.

Maydanozda çok tüketmemek kaydı ile yenilebilir ... Yanlışlıkla da ola maydanoz yiyenleri gebelik paranoyasına sokmayalım boşuna :))

bitki çaylarından en masumu ve faydalısı bizim için ıhlamur ve zencefil .. zencefil mide bulantılarımızı da keser .

kesin kez uzak durmamız gereken ada çayıdır ... 6 adet madde içerir , düşüğe yol açabilecek .

Yeşil çayı da içememekte fayda var .

Maalesef öyleymiş :KK43: Umarım grip felan olmayız, ilaçta içemicez insan bitki çayları ile biraz azaltıyordu gribin etkilerini.
Ben tam 4+1 de grip ve faranjit oldum canım bi de öksürük inanılmaz derecede :( Ballı bi boğaz spreyi kullandım hamilelikte de kullanılabilen sadece ateşim 37,5 u geçtiğinde de 1 tane parol içtim tabi hepsi doktor önerisiyle.. Ballı süt tavuk suyuna çorba gibi doğal şeylerle atlattım 1 hafta kadar sürdü.. Şimdi sadece öksürüğüm kaldı çok şükür o da fazla değil eskisi gibi..

ramzi teorisi diye bilimsel birşey var sağa yerleştiyse erkek soldan yerleştiyse kız olma ihtimali yüksek diye %85 tuttuyormuş herşeyi tabi Rabbim bilir bu sadece bir deney sonucu.. alttan mı baktırdın ? karından mı alttan baktırdğnda ayna gibi ters görüntü veriyormuş. :KK70: hayırlısı olsun
Valla doktor da zaten tahmin dedi,%80 dedi bakalım hayırlısı olsun :) karından baktı canim. Doktorunun en sevdiğim özelliği geçen hamileligimde de hiç alttan muayene olmamıştım. 40 haftaya kadar, 40 hafta bekledim normal doğsun diye. Kısmet değilmiş :)

Inşallah yerleşme kanamasıdır .
Bende de epey geldi o lekeler .
Hatta o sabah test yapmış ve çift çizgi görmüş olmasam .... bu ayda regl başladı sanardım ..

6+1 de kalp atımı izledik biz..henüz duyamadık ama ekranda bebeği ve kalbin atışını gördük .
1-2 güne net duyulur dedi ama randevum önümüzdeki cuma .... duymak için de bir daha gitmedim açıkcası .

p.tesi gittim henüz kalp atışı falan yoktu bizimde sabırsızlanıyorum galiba insallah bugün duyarız.
Bu arada karından mı muayene oluyorsunuz yoksa vajinal mı?

benim hala sorum bu arada havada kaldı artık bende sitem edicem:))
sizler sata göremi yapıyorsunz gebelik haftanızın hesaplamanızı benim bu pazar adet tam bir hafta gecmiş olacak
ben 5.haftalıkmı olacagm SAT:20 EYLÜL

evet canım sata göre hesap yapılıyor eder ki geç döllenme vs olmadıysa. Ilk bebegimde hep son sata göre hesap yapmıştı dr bunda geç döllenme var ultrasonda bakti ve bana bir tarih belirledi ona gore hesap yapiyoruz

p.tesi gittim henüz kalp atışı falan yoktu bizimde sabırsızlanıyorum galiba insallah bugün duyarız.

Kardes mesane dolu git yoksa duyulmuyor.ben iki gun arayla karindan duyabildim ilkinde tuvaletten yeni cikmistim :D vajinal duyduk.ikincisinde dolu gittim karindan duyduk.bide sen vajinal baktirma bence kanaman varmis zaten dr da bakmicaktir kanamam var dersen herhalde

Günaydınlar herkese kızlar, paylaşımlarımıza biraz da neler yemeliyiz, neler yememeliyiz, hamileyken hangi kitapları okumalı, sporları yapmalıyız gibi şeyleri de paylaşalım bence. Çok yeniyiz belki ama şimdiden bunlara önem vermeli ve önlemlerimi almalıyız.
Mesela maydonoz yememek lazımmış, nar önermiyorlarmış. Ben felaket çiğ köfte istiyordu canım yesemmi yemesemmi bayağı kararsız kaldım.

etsiz çiğ köfte yiyebilirsin canım etli olanda çiğ et olduğu için yasak diye biliyorum

İlk gebeliğimde de bunda da hiç vajinal muayene olmadım .... karından hep ultrason .

ilkinde doğuma yakın çatıya bakıldı bir kez o kadar ... vajinal muayene gerekli olmuyor yani.

Gunaydin
Hayirli cumalar guzel anne ❤️
Ve tum annelere ❤️

:KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:

Kardes mesane dolu git yoksa duyulmuyor.ben iki gun arayla karindan duyabildim ilkinde tuvaletten yeni cikmistim :KK70: vajinal duyduk.ikincisinde dolu gittim karindan duyduk.bide sen vajinal baktirma bence kanaman varmis zaten dr da bakmicaktir kanamam var dersen herhalde

Evet arkadaşlar bu çok önemli .. Ultrasona mutlaka idrara sıkışık gidin ... duyacaklarınız görecekleriniz için çok yardımcı :)))

Kızlar uzun zaman olmuş bildirim gelmeyince kimse yazmadı sandım sayfalarca yazılmış meger,ben ilk düşügümde bu haftalarda kanamalarım ve asırı kasık agrılarım oluyodu çok şükür bunda kanama yok agrı da az az arada bir geliyor.sabahları iştahım hiç olmuyor karnım açlıktan gurulduyor oyle zorla yiyorum.bulantım fln yok henüz bazen acaba gercekten orada mı diyorumhenüz muayene olmadım ama carsamba günü kanda baktırdım 604 cikmisti. Aksamlari hemen uyuyorum resmen eve gidiyorum ve sabaha kadar uyuyorum. 4+4um

Kardes mesane dolu git yoksa duyulmuyor.ben iki gun arayla karindan duyabildim ilkinde tuvaletten yeni cikmistim :KK70: vajinal duyduk.ikincisinde dolu gittim karindan duyduk.bide sen vajinal baktirma bence kanaman varmis zaten dr da bakmicaktir kanamam var dersen herhalde

p.tesi günü sıkışıktım baya aslında kanamam yok her şey normal şükürler olsun öğrenmeden önce hafif lekelemem oldu normalmiş. Ilk bebegimde çok rahattım bunda öyle değilim daha tedirginim sanki bisey olacakmış gibi korkuyorum falan Allah korusun

Canım ben yeme içme konusu görünce hemen atlıyorum :)
çok çok araştırdığım bir konu .... gebe değilken de gebelikte beslenme ile ilgili açtığım konular oluyordu .. o yüzden çok yazı okudum .

Nardan korkmayın .. nar biraz şehir efsaneleri ile dolanıyor ... iz bırakır bebekte de başlayan düşüğe varan ...
Ama her şeyin fazlası zararlıdır .
Nar hele de vitamin olarak şu an bize lazım .İlaç kullanamıyoruz . Kış döneminde önemli bir meyve.

Maydanozda çok tüketmemek kaydı ile yenilebilir ... Yanlışlıkla da ola maydanoz yiyenleri gebelik paranoyasına sokmayalım boşuna :))

bitki çaylarından en masumu ve faydalısı bizim için ıhlamur ve zencefil .. zencefil mide bulantılarımızı da keser .

kesin kez uzak durmamız gereken ada çayıdır ... 6 adet madde içerir , düşüğe yol açabilecek .

Yeşil çayı da içememekte fayda var .

Nar için çok sevindim, çünkü ben ekşi hastasıyım ve hala da öyle ekşi her şeyi canım çekiyor :) Ihlamurun içilebildiğine sevindim, en azından arada bir içerim onu soğuklarda. Maydonoz evet duydum hatta geçen gün kısıra koysam mı koymasam mı dedim, azıcık koydum. :)

Ben tam 4+1 de grip ve faranjit oldum canım bi de öksürük inanılmaz derecede :KK43: Ballı bi boğaz spreyi kullandım hamilelikte de kullanılabilen sadece ateşim 37,5 u geçtiğinde de 1 tane parol içtim tabi hepsi doktor önerisiyle.. Ballı süt tavuk suyuna çorba gibi doğal şeylerle atlattım 1 hafta kadar sürdü.. Şimdi sadece öksürüğüm kaldı çok şükür o da fazla değil eskisi gibi..

Bende de kronik bronşit var, grip olunca öksürüğümü herkes duyar. ilaç içmeyi de hiç sevmem, hep ballı zencefil ıhlamurla hallederdim, gene onları kullanacağım artık :)

etsiz çiğ köfte yiyebilirsin canım etli olanda çiğ et olduğu için yasak diye biliyorum

Çiğ etin her türü .. çiğ yumurta ... tamamen yasak .

Etsiz çiğ köftenin etsiz olduğundan eminsek :) ha mercimek köftesi yemişiz ha onu ... bir zararı yok.
ha fazla yersek , şişirir , mide yakar o ayrı

Nar için çok sevindim, çünkü ben ekşi hastasıyım ve hala da öyle ekşi her şeyi canım çekiyor :) Ihlamurun içilebildiğine sevindim, en azından arada bir içerim onu soğuklarda. Maydonoz evet duydum hatta geçen gün kısıra koysam mı koymasam mı dedim, azıcık koydum. :)

Bende de kronik bronşit var, grip olunca öksürüğümü herkes duyar. ilaç içmeyi de hiç sevmem, hep ballı zencefil ıhlamurla hallederdim, gene onları kullanacağım artık :)

Kısıra koyduğun maydanozdan emin ol zarar gelmez ..şimdi burada uzun uzun yazmadım ama maydanozda bulunan bir yağ var ... işte içtiğimiz kahvedeki çaydaki kafein gibi atıyorum ..çok fazlasının düşüğe yol açabileceği söylenir .
eeee kimse aş erip oturup bir iki bağ maydanoz her gün yemez herhalde .

ben salatalarımda kahvaltımda kullanıyorum maydanoz ..bir iki dal .

Nar içinde afiyet olsun . tabii dediğim gibi hiç bir şeyi abartmıyoruz :KK51::KK51:

ıhlamuru sorayim diyordum bende dr a ilk hamileligimin üzerinden 5 yıl geçti ve unutmusum

Back