• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Merhabalar, nasılsınız?
Tuvalet eğitimlerini naptınız? 😅
Bir cesaret başlamak istedim ama kızım yirmi dakikadır ıslak ıslak dolanıyor evde. Sıcaklarda hoşuna bile gitmiş olabilir o ıslaklık, üzerini değiştirmeye ikna edemiyorum. Zorlamak da istemiyorum ama çişli çişli de durulmaz ki 🤦🏻‍♀️
Ben bugün başladım. Öğlen uyurken falan çiş yapmadı ama uyanınca uyku sersemi tuvalet yerine yere yaptı. 3 gün bu şekilde deneyeceğim gelişme olmazsa ara verip bir iki ay sonra denerim.

Ben bugün başladım. Öğlen uyurken falan çiş yapmadı ama uyanınca uyku sersemi tuvalet yerine yere yaptı. 3 gün bu şekilde deneyeceğim gelişme olmazsa ara verip bir iki ay sonra denerim.
Kolay gelsin canım.
ben pes ettim bıraktım daha o gün. Bütün gün çişini hep altına yaptı ve üzerini değiştirtmemek için mücadele etti.
elimdeki bezler bitene kadar bir daha denemeyeceğim. Yaptıktan sonra gelip söylüyor hala, bazen de yapmadan önce haber veriyor ama lazımlığa yapmak istemiyormuş.

Kolay gelsin canım.
ben pes ettim bıraktım daha o gün. Bütün gün çişini hep altına yaptı ve üzerini değiştirtmemek için mücadele etti.
elimdeki bezler bitene kadar bir daha denemeyeceğim. Yaptıktan sonra gelip söylüyor hala, bazen de yapmadan önce haber veriyor ama lazımlığa yapmak istemiyormuş.
Cadı yaaaaa herşeyi biliyorlar.çok bıcırık🤪🤪💞💞💞

Cadı yaaaaa herşeyi biliyorlar.çok bıcırık🤪🤪💞💞💞
Kandırıyor beni ya.
bugün sordum kaka yaptın mı diye, yapmadım dedi. Genelde doğru söyler kontrol etmedim ben de, oturduk barbunya ayıklamaya başladık. O zaman söylüyor bana “Anne burda kaka var, küçük küçük kaka yaptım” 🤦🏻‍♀️
Kabız olduğu zamanlar taneli gibi kaka yapıyor ya, onun adı küçük küçük kakaymış. Kakalarına isim verecek kadar farkında durumun da keyfini bekleyeceğiz😹

Merhabalar, nasılsınız?
Pazartesi tekrar tuvalet eğitimi denemesi yapacağım😃
Önerileriniz varsa alabilirim, gündüzü bir şekilde atlatırız da şimdiden geceleri gözümde büyüyor.
Uykusu bölününce terör estiriyor kızım, nasıl uyandırıp da çiş yapmaya ikna edeceğim diye düşünüyorum😹

Merhabalar, nasılsınız?
Pazartesi tekrar tuvalet eğitimi denemesi yapacağım😃
Önerileriniz varsa alabilirim, gündüzü bir şekilde atlatırız da şimdiden geceleri gözümde büyüyor.
Uykusu bölününce terör estiriyor kızım, nasıl uyandırıp da çiş yapmaya ikna edeceğim diye düşünüyorum😹
Merhaba başladınız mı nasıl gidiyor süreç

Merhaba başladınız mı nasıl gidiyor süreç
Merhaba, başlayamadım. Eşim bazı işleri için memlekete gidecek, kızım da onunla gidecek yarın. Çarşamba onlar döndükten sonra başlamayı düşünüyorum😅
Bezi artık takmasak olur mu diyorum, hayır diyor.
Çişini tuvalete yapmak ister misin diyorum, hayır istemiyorum diyor. Bezine yapmak istiyormuş. 😹
Bakıcısı ile birlikte başlayacağız, ben ne dersem aldığım cevap “hayır” şu sıralar🤦🏻‍♀️

Merhaba, başlayamadım. Eşim bazı işleri için memlekete gidecek, kızım da onunla gidecek yarın. Çarşamba onlar döndükten sonra başlamayı düşünüyorum😅
Çişini tuvalete yapmak ister misin diyorum, hayır istemiyorum diyor. Bezine yapmak istiyormuş. 😹
Bakıcısı ile birlikte başlayacağız, ben ne dersem aldığım cevap “hayır” şu sıralar🤦🏻‍♀️
Biz başladık ikinci haftamız çiş sorun değil ama kaka bizi zorluyor bizde bakıcı ile başladık ama pes etmiypruz

Canım benim oglumda istemiyor hala bekliyorum ben bi süre daha tuvalete yapalimmi dediğimde bağırıyor direk ağlıyor bende beklemeye karar verdim

Canım benim oglumda istemiyor hala bekliyorum ben bi süre daha tuvalete yapalimmi dediğimde bağırıyor direk ağlıyor bende beklemeye karar verdim
Allah allah beklemek en doğrusu gibi göründü bana da. Nasılsa öğrenecekler birgün.

Tuvalet konusunda ısrarcı olmamak gerek. Geçen sahilde bir aileyle konuştum oğlu 4 yaşında çiş söylüyormuş sadece kaka yapacağı zaman bez istiyormuş. O yüzden bu yaşlarda korkmaları normal geldi bana.
Ben önümüzdeki hafta yine deneme yapacağım. İstemezse tekrar bez bağlarım. Böyle böyle öğrenecekler gibi

bir gün denedik, kızım lazımlığında oturuyordu ama kalkar kalkmaz altına yapıyordu, bakıcının söylediğine göre bir kere de çiş geldi diyerek koşmuş ama yetişememiş lazımlığa. Odasında kitaplığın yanına da çişini yapmış ama ne ara nasıl yaptı bilinmiyor.
Ben okuldan döndükten sonra 1,5 saat içinde 4 kere altına yaptı ve son iki seferde çişini üzerine yaptığı için feryat figan ağlayınca biz erteledik yine tuvalet eğitimini.
Kararımı değiştirdim eğitimi yaparken sürekli yanında durabileceğim bir zamanda yapacağım.

Kızlar geriye dönük mesajların tümünü okuyamayacağım için üstün körü baktım ama aradığım şeye denk gelmedim hiç. Çocuklarınız sorulara mantıklı, doğru cevap veriyor mu onu merak ediyorum. Benim 2. çocuğum fakat ilkiyle arada 8 yaş olunca unutmuşum ne zaman ne kadar konuşur çocuk :)

Örnek vermem gerekirse "Bugün yemekte ne yedin?" sorusuna net cevap veriyor mu çocuklarınız "şunu, şunu yedim" diye. Benim oğlum "ne yedin, kiminle oynadın" gibi sorular sorduğumda cevap vermiyor, "yoğurt yedin mi, mete ile oynadın mı" gibi sorarsam "evet, yoğurt yedim" diye cevap veriyor. Umarım derdimi tam anlatabilmişimdir. Cevaplarınızı bekliyorum :)

Kızlar geriye dönük mesajların tümünü okuyamayacağım için üstün körü baktım ama aradığım şeye denk gelmedim hiç. Çocuklarınız sorulara mantıklı, doğru cevap veriyor mu onu merak ediyorum. Benim 2. çocuğum fakat ilkiyle arada 8 yaş olunca unutmuşum ne zaman ne kadar konuşur çocuk :)

Örnek vermem gerekirse "Bugün yemekte ne yedin?" sorusuna net cevap veriyor mu çocuklarınız "şunu, şunu yedim" diye. Benim oğlum "ne yedin, kiminle oynadın" gibi sorular sorduğumda cevap vermiyor, "yoğurt yedin mi, mete ile oynadın mı" gibi sorarsam "evet, yoğurt yedim" diye cevap veriyor. Umarım derdimi tam anlatabilmişimdir. Cevaplarınızı bekliyorum :)
Merhaba canım evet herşeye en ayrıntısına kadar cevap veriyor
Ama her çocuğun gelişimi farklıdır

Çok konuşkan kızım ama bu tür sorulara cevap vermiyor. Sadece kendisinin anlatmak istediği şeylerle meşgul gibi kafası.

Canım geçmiş olsun hiç korkma bak çözümü var kurtuluyorsun ne güzel. Ben ilk doğumum da yoktu ama 2. Doğumumda vajinamin girişinde kocaman bir et görülüyor dün sağlık ocağında ki kadın doktora göründüm çok kötü bir görüntü var çünkü baktı ya mesane sarkması ya da rahim sarkması olabilirmiş çok kötü hissediyorum kendimi :KK43: doktor bir kadın doğum doktoruna gitmem gerektiğini o şeyin yerine konması lazım dedi ilk defa böyle birşey yaşıyorum normal doğum bir de çok iyi diyorlar şimdi bir de o sarkan şeyle uğraşacağım :mad:
Merhabalar ben 45 gun once dogum yaptim ve suan psikolojim cok kotu rahim ve mesane sarkmam var elle ve parmakla hissediyorum, sizde duzeldimi acaba sonradan bana nolir donus yapin gorurseniz keske dogurmasaydimlara bile girdim cok kotu durumdayim sizin uzerinden zamn gecmis bu sarkma duzelcekmi acaba yoksa ameliyatmi olucam yasim 28 kendimi suan 6p yasinda hissedoyorum

Selam kızlar sizin çocuklarınız nasil kendi oynayıp vakit geciriyorlarmi benim oğlum sürekli benimle oynamak istiyor ben iş yaparkende sürekli tv izlemek istiyor kendi hiç iyun kurup oynamıyor nerde hata yaptım sürekli ilgilendiğim için mi böyle oldu akşam ne babasını ne beni hiç rahat bırakmıyor aralıksız onunla ilgilenmenizi istiyor

Selam kızlar sizin çocuklarınız nasil kendi oynayıp vakit geciriyorlarmi benim oğlum sürekli benimle oynamak istiyor ben iş yaparkende sürekli tv izlemek istiyor kendi hiç iyun kurup oynamıyor nerde hata yaptım sürekli ilgilendiğim için mi böyle oldu akşam ne babasını ne beni hiç rahat bırakmıyor aralıksız onunla ilgilenmenizi istiyor
Aynıyız canım benim kızım da öyle birde çok oyuncaklar filanda oynamaz
Ancak yiğenlerim varsa onlarla çok güzel oynuyor hiç beni aramıyor
Ben eylülde anaokulu na başlatqcağım yarı devlet yarı özel

Çocuklarda haklı çok sıkıloyorlar😥😥

Benim kızım hiç çizgi film de izlemez 🥴🥴

Back