• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Selam kızlar sizin çocuklarınız nasil kendi oynayıp vakit geciriyorlarmi benim oğlum sürekli benimle oynamak istiyor ben iş yaparkende sürekli tv izlemek istiyor kendi hiç iyun kurup oynamıyor nerde hata yaptım sürekli ilgilendiğim için mi böyle oldu akşam ne babasını ne beni hiç rahat bırakmıyor aralıksız onunla ilgilenmenizi istiyor
Merhaba, normal canım şu sıralar benimki de aynı. Hep birlikte karşılıklı oyunlar oynamak istiyor. O da haklı yalnız başına oynayamaz onları😹
Kendi başına kitap okuyup, oyun oynadığı çok az.

Kızlar geriye dönük mesajların tümünü okuyamayacağım için üstün körü baktım ama aradığım şeye denk gelmedim hiç. Çocuklarınız sorulara mantıklı, doğru cevap veriyor mu onu merak ediyorum. Benim 2. çocuğum fakat ilkiyle arada 8 yaş olunca unutmuşum ne zaman ne kadar konuşur çocuk :)

Örnek vermem gerekirse "Bugün yemekte ne yedin?" sorusuna net cevap veriyor mu çocuklarınız "şunu, şunu yedim" diye. Benim oğlum "ne yedin, kiminle oynadın" gibi sorular sorduğumda cevap vermiyor, "yoğurt yedin mi, mete ile oynadın mı" gibi sorarsam "evet, yoğurt yedim" diye cevap veriyor. Umarım derdimi tam anlatabilmişimdir. Cevaplarınızı bekliyorum :)
evet mantıklı net cevap veriyor. Gün içinde neler yaptığını anlatıyor sorunca. Kıyaslamaya girmeyin ama her çocuğun gelişimi kendine özeldir. Elbet cevap verecektir bu sorulara

Selam kızlar sizin çocuklarınız nasil kendi oynayıp vakit geciriyorlarmi benim oğlum sürekli benimle oynamak istiyor ben iş yaparkende sürekli tv izlemek istiyor kendi hiç iyun kurup oynamıyor nerde hata yaptım sürekli ilgilendiğim için mi böyle oldu akşam ne babasını ne beni hiç rahat bırakmıyor aralıksız onunla ilgilenmenizi istiyor
Bu sıralar normal çünkü çocuklar sosyal olmayı unuttu pandemide.
Evde arada çizgi film izler. Oyun hamuru ile şekiller yaparak oyalanır. 30 parçalı puzzle var onu yapar. En çok bizimle oynamak istiyor tabi.
Bu sıra akşamları parka çıkarıyorum hava serinleyince orada çocuklarla oynuyor. Sürekli evde durmaktan sıkılıyorlar.

Ay sorma bizimki de deniz aşığı sanırsın suda doğurdum :KK53:
Denize gidince hiç yorulmuyor harika vakit geçiriyor
Benim kız tuzlu su olunca gözlerini açamıyor yanıyor diyor😁😁
Ağzını da açma su yutarsın diyorum konuşmayınca sıkılıyor🤣🤣🤣
Sahilde saatlerce oynadı sıkılmadan👏👏👏
Çok iyi geldi gerçekten🤗🤗🤗

Salı günü de İstanbula gidiyoruz orda da hayvanat bahçesi lunapark filan götürürüm bayağı bir stres atmış olur🤲🤲🤲

Merhaba arkadaslar . Tuvalet eğitimini tamamlamayan var mı ? Bizim dışımızda. Sıpa ya. Çişini yap diyorum dakikalarca tuvalette kalıyoruz. Bitti mi diye soruyorum evet diyor. Odaya geçip koltuğa mindere işiyor. 🤷‍♀️

Merhaba arkadaslar . Tuvalet eğitimini tamamlamayan var mı ? Bizim dışımızda. Sıpa ya. Çişini yap diyorum dakikalarca tuvalette kalıyoruz. Bitti mi diye soruyorum evet diyor. Odaya geçip koltuğa mindere işiyor. 🤷‍♀️
Hala bez kullanıyor benim kızım geçen ay bir denemem olmuştu, hüsrandı.

Bizimde 5.gündü bugün canım çok şükür oğlum öğrendi 3.günden itibaren kendisi söylemeye başladı ilk 2 gün beni çok zorladı her yere çiş yaptı tuvalette suyla oynaya oynaya alıştı çok şükür bugün ilk defa dışarı cıktık orda da yaptı sanki bu iş oldu gibi ama bakalım inşallah sizinde olur dualarim hepinizle🤲

Bizimde 5.gündü bugün canım çok şükür oğlum öğrendi 3.günden itibaren kendisi söylemeye başladı ilk 2 gün beni çok zorladı her yere çiş yaptı tuvalette suyla oynaya oynaya alıştı çok şükür bugün ilk defa dışarı cıktık orda da yaptı sanki bu iş oldu gibi ama bakalım inşallah sizinde olur dualarim hepinizle🤲
Harika darısı başımıza. Cok sevindim adiniza

Ay cnm bir de merak ettim. Kaç dakikada bir götürdün basta

Bu arada kaç dakikada bir götürdün oglunu ? En merak ettiğim şey. Bir de yere yapınca nasıl tepki verdin.

Bu arada kaç dakikada bir götürdün oglunu ? En merak ettiğim şey. Bir de yere yapınca nasıl tepki verdin.
Canım yere yapınca hiç tepki vermedim ilk ağladı zaten olsun annecim beraber öğrenicez ben senin yanındayım hiç korkma dedim teselli ettim her yapısında olsun annecim bidakine söylersen donun islanmaz eğer tuvalete yaparsan baksirunda böyle kötü olmaz dedim öyle söyleye söyleye alıştı ben hiç zorlamadım canım ilk gün hiç sormadım akşama kadar inadını kirisilsin diye bizimki hiç istemiyordu çünkü 2.gün ara ara sordum 1 saatte bazen 2 3 saatte yaptı bazen araka arkaya yaptı zamanını tutturamdik hiç 🤣

Siizn çocuklarda paylaşmam var mı kızlar

Benim küçüğüm hiç birşey paylaşmak istemiyor

Eğer kendi birinden veya ablasından alacaksa "paylaşmak güzeldir" " diyor

Ama kendinden istenildiğinde
" paylaşmak güzel değildir " diyor🙄🙄🙄

Daha erken paylaşmak için 😹
Benimki kendisinden küçüklerle paylaşıyor. Ama değer verdiği şeyleri yine paylaşmaz. Onun paylaşım anlayışı sokakta gördüğü çocukları ellerinden tutup eve getirmeye çalışmak. “Hadi dondurma yiyeceğiz, dondurma vakti” diyerek çekiştiriyor bebeleri.

Var canım hepsi aynı ablamın kızıyla bu yüzden çok kavga ediyorlar o hep almak istiyor ama kendi hiç oyuncak vermoyor:)

Daha erken paylaşmak için 😹
Benimki kendisinden küçüklerle paylaşıyor. Ama değer verdiği şeyleri yine paylaşmaz. Onun paylaşım anlayışı sokakta gördüğü çocukları ellerinden tutup eve getirmeye çalışmak. “Hadi dondurma yiyeceğiz, dondurma vakti” diyerek çekiştiriyor bebeleri.
Yaaa senin kızın da maşallah benim kızdan geri kalır yanı çok bıcırık💞💞
Var canım hepsi aynı ablamın kızıyla bu yüzden çok kavga ediyorlar o hep almak istiyor ama kendi hiç oyuncak vermoyor:)
Neyse herkes de var demekki inşallah geçici bir durumdur

Büyük kızımda hiç böyle davranışlar görmediğim için küçük beni zorluyor🙄🙄

3 yaştan selamlar kızlar 👋
Nasıl gidiyor hayat ?
Benimki malum erkek evladı tuvalet eğitimi anca tamamladık.
Sendrom inadı da kırıldı. Tatlı tatlı konuşarak hallediyoruz bir çok şeyi
Selqm canım bizzde iyiyiz yarım gün kreşe gönderiyorum bayağı bir ağlamaları azaldı
Onun dışında pek fazla yemek istemiyor bu sırq 1 kilo verdi🥺

Back