• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Bencede canım zorlamaya gerek yok

Aslında emziğimizi kaybetmiştik gece uyuyacaktı ağladı bakkaldan aldık ama aynısı değildi istemedi ilk gün biraz ağladı bende konuştum

Sen büyüdün abla oldun emine (emziğe emine diyordu) kirli çöpe attık dedim

Aslında ben korkuyordum çok ağlar diye ama ağlamadı

Zaman zaman gülerek soruyor

Anne emine nerde🤣🤣🤣🤣
Ahshshs emine çok iyiymiş 😹

çok çok ağladı nöbet geçirecek diye korktum verdim ben gece emziğini 😟
Bir de evde tek başımaydım o gece işte, emmeye devam etsin bakalım. Biraz daha sözden anlar hale gelmesini bekleyeceğim. Bu gece iki kere uyandı yatağında emzik bulamayınca ağlıyor.

Ahshshs emine çok iyiymiş 😹

çok çok ağladı nöbet geçirecek diye korktum verdim ben gece emziğini 😟
Bir de evde tek başımaydım o gece işte, emmeye devam etsin bakalım. Biraz daha sözden anlar hale gelmesini bekleyeceğim. Bu gece iki kere uyandı yatağında emzik bulamayınca ağlıyor.
Aslında tam zamanı ama çok ağlayınca insanın yüreği dayanmıyor 😥😥😥

Arada ona özel çizgi film kanalı ya da şarkılar açıyorum onun dışında tv bizde sürekli açık radyo modunda ses olsun diye şarkı çalıyor zaten
Benimde öle canım da nr yapsam bilemedim konuşmasını etkiliyor mu due hala çok az konuşuyor benim oğlum toplasan 20 25 kelimesi var seninki nasıl onun yaşıtları çok güzel konuşuyor endişeleniyorum bnde ful kapatsam vakitte geçmiyor işler de kalıyor

Benimde öle canım da nr yapsam bilemedim konuşmasını etkiliyor mu due hala çok az konuşuyor benim oğlum toplasan 20 25 kelimesi var seninki nasıl onun yaşıtları çok güzel konuşuyor endişeleniyorum bnde ful kapatsam vakitte geçmiyor işler de kalıyor
Bizde konuşmasına pek etki etmedi tv açık olması. Bana göre normal konuşuyor saymadım ama 50 kelimeyi geçmiştir derdini anlatıyor. Yaşıtlarıyla vakit geçirmesi güzel etki ediyor bence her akşam parkta sitedeki diğer çocuklarla oynayıp onları taklit ediyor

Bizde konuşmasına pek etki etmedi tv açık olması. Bana göre normal konuşuyor saymadım ama 50 kelimeyi geçmiştir derdini anlatıyor. Yaşıtlarıyla vakit geçirmesi güzel etki ediyor bence her akşam parkta sitedeki diğer çocuklarla oynayıp onları taklit ediyor
Ne güzel canım ben hergun cikaramiyorum apartmanda otuyiruz buraya yakın da olan sıkıntılı biraz o yüzden bize uzak kalıyor konuşmasını etkiliyor canım öle bakıyo kaliyo bi süre sonra hep tv istiyor açmasam yasaklayınca daha dikkatini çekiyor babası da 2 yaşından sonra konuşmuş acaba genetik mi due düşünüyorum bugün partlara 23 aylik çocuk gayet cümle kura kura konuşturdu erkek özendim valla

Bizde televizyon sürekli açık
Bir tek ayıcık bombo izliyor sabah 10
Akşam 17 de 15 dk

Onun dışında şimdilik izlemiyor
Aynen benimkide öle canım sadece o var biz de de ama o bile çok gelir bana o bitince devam ediyor izlemeye yada ondan önce galiba motorlu bisey ciki yor bende sınır oluyorum sadece ayıcık bombo olan saatte açıyorum ama benim oğlan etkilneiyor ya konuşması geriliyor ne zaman tb izlese

Ne güzel canım ben hergun cikaramiyorum apartmanda otuyiruz buraya yakın da olan sıkıntılı biraz o yüzden bize uzak kalıyor konuşmasını etkiliyor canım öle bakıyo kaliyo bi süre sonra hep tv istiyor açmasam yasaklayınca daha dikkatini çekiyor babası da 2 yaşından sonra konuşmuş acaba genetik mi due düşünüyorum bugün partlara 23 aylik çocuk gayet cümle kura kura konuşturdu erkek özendim valla
Ben o konuda şanslıyım siteye ait var park gelenlerde hep komşular olunca içim biraz daha rahat oluyor kendimiz dezenfekte ederek kullanıyoruz.
Genetik etkili tabi ama çok degil diye okumuştum araştırmalarda günlük duyduğu kelime sayısı önemliymiş mesela evde sadece sen ve oğlun olursa sürekli senin hep farklı kelimeleri falan konuşman gerekirmiş ya da kalabalık ortama sokmak anane dede falan bu dönemde yardımcı olabilir farklı sesten farklı kelimeler duymak dikkatini cekiyor. Tv deki sesler o kadar dikkat çekici olmuyormus kelime öğrenirken.

İyi geceler eylül anneleri🌸 uzun zaman olmuş yazmayali😊

Kızım 8 gün sonra 25 aylık olacak. Büyüme atağına mı girdi yoksa arada bir yoklayan 2 yaş sendromuna mı girdi bilemiyorum 1 haftadır çok hırçın ablası var 5 yaşında ona evi dar ediyor😒

Bir bakıyorum çok iyiler can ciğer bi bakıyorum saç basalar. Kızım bu ara çığlık atıyor yani baya da sesi çıkıyor insanlar rahatsız olmasın diye bazen ağzını kapiyorum oyun zannediyor bağırırken bazen kendi kapıyor ağzını😂

Ablasiyla eğer oyuncak kavgası yapmazsa uyumlu bir çocuk çok hareketli koktuklardan zipliyor aklim da çıkmıyor değil mayısta düşüp kolunu kırmıştı 2 yerinden yine de vaz gecmiyor😣

1.5 yaşında sütten kestim çok hastalanmistim. Şimdi de emzik icin uğraşıyoruz 😂 150 den fazla kelime dağarcığı var 3 4 kelimeli cümleler kurabiliyor ne nerde ne zaman gibi sorular sormayı öğrendi. Tabi ablasının çok yardımı oldu fanatik Trabzonsporlu😂 ablası bordo mavi en büyük trabzon demeyi öğretmiş onu söylüyor sürekli ev de😂

2 yaş aşısı olduk geçtiğimiz ay. Boyu 90 cm kilosu 12.6 çıktı normal mi kızlar? Bir de benim büyük kızım istahsiz bir bebek ve çocuktu küçük kızım a hamileyken çok dua etmiştim rabbim yemek seven bir cocuk olsun diye ki dualarim kabul oldu küçük kızım yemeği çok seviyor maasAllah diyeyim ama bazen yetisemiyorum ve babası gibi hızlı yiyip yutuyor bazen yumuşak gidaysa cignemeden direkt yutuyor kilosu normal aslında ama ilerde bu durum obeziteye dönüşmez dimi?

Baya uzun oldu mesajım kızlar şimdiden gözlerinize sağlık 🌸

İyi geceler eylül anneleri🌸 uzun zaman olmuş yazmayali😊

Kızım 8 gün sonra 25 aylık olacak. Büyüme atağına mı girdi yoksa arada bir yoklayan 2 yaş sendromuna mı girdi bilemiyorum 1 haftadır çok hırçın ablası var 5 yaşında ona evi dar ediyor😒

Bir bakıyorum çok iyiler can ciğer bi bakıyorum saç basalar. Kızım bu ara çığlık atıyor yani baya da sesi çıkıyor insanlar rahatsız olmasın diye bazen ağzını kapiyorum oyun zannediyor bağırırken bazen kendi kapıyor ağzını😂

Ablasiyla eğer oyuncak kavgası yapmazsa uyumlu bir çocuk çok hareketli koktuklardan zipliyor aklim da çıkmıyor değil mayısta düşüp kolunu kırmıştı 2 yerinden yine de vaz gecmiyor😣

1.5 yaşında sütten kestim çok hastalanmistim. Şimdi de emzik icin uğraşıyoruz 😂 150 den fazla kelime dağarcığı var 3 4 kelimeli cümleler kurabiliyor ne nerde ne zaman gibi sorular sormayı öğrendi. Tabi ablasının çok yardımı oldu fanatik Trabzonsporlu😂 ablası bordo mavi en büyük trabzon demeyi öğretmiş onu söylüyor sürekli ev de😂

2 yaş aşısı olduk geçtiğimiz ay. Boyu 90 cm kilosu 12.6 çıktı normal mi kızlar? Bir de benim büyük kızım istahsiz bir bebek ve çocuktu küçük kızım a hamileyken çok dua etmiştim rabbim yemek seven bir cocuk olsun diye ki dualarim kabul oldu küçük kızım yemeği çok seviyor maasAllah diyeyim ama bazen yetisemiyorum ve babası gibi hızlı yiyip yutuyor bazen yumuşak gidaysa cignemeden direkt yutuyor kilosu normal aslında ama ilerde bu durum obeziteye dönüşmez dimi?

Baya uzun oldu mesajım kızlar şimdiden gözlerinize sağlık 🌸
Maşallah canım direk gözüme kilon çarpttı devamı gelir inşallahhh👍👍👍

Canım kızını kilosu çok gelmedi bence iyi benim kızım 93 cm di 1 ay önce 14.4 kilo ama hiç de şişman durmuyor

Hatta kayınvalideme göre bu çocuk zayıff🤪🤪🤪

Arada o öfke krizleri bizde de oluyor ama bu hafta daha iyi gibi🥰🥰🥰

Maşallah canım direk gözüme kilon çarpttı devamı gelir inşallahhh👍👍👍

Canım kızını kilosu çok gelmedi bence iyi benim kızım 93 cm di 1 ay önce 14.4 kilo ama hiç de şişman durmuyor

Hatta kayınvalideme göre bu çocuk zayıff🤪🤪🤪

Arada o öfke krizleri bizde de oluyor ama bu hafta daha iyi gibi🥰🥰🥰

InsaAllah canım önce ki gibi kasmiyorum kendimi kilo konusunda ne kadar sürerse sürsün vereceğim kiloları modundayim😅 günlüğüm var gelmek istersen beklerim canım 😊

Benim kv büyük kızıma zayıf diyordu o 9 kiloydu galiba yalnış hatırlamıyorsam, büyük kızıma da zayıf diyor alıştım artık🙍

Bizim de duzelse keske 2 yaş sendromu çığırından çıkmak üzere😞

Ay aynıı hatta daha az kelimesi var. Ve ben istesem tekrar ediyor anca. Valla şaştım kaldım. Renkleri şekilleri.. hepsini biliyor. Tüm resimli kartları bilir. Ama konuşmaya gelince yok. Ne zormuş erkek annesi olmak. Etrafımdaki kız annelerini görüyorum hepsi konuşuyor. Bir de parkta erkek çocuklarına bakıyorum hepsi suskun suskun 😂

InsaAllah canım önce ki gibi kasmiyorum kendimi kilo konusunda ne kadar sürerse sürsün vereceğim kiloları modundayim😅 günlüğüm var gelmek istersen beklerim canım 😊

Benim kv büyük kızıma zayıf diyordu o 9 kiloydu galiba yalnış hatırlamıyorsam, büyük kızıma da zayıf diyor alıştım artık🙍

Bizim de duzelse keske 2 yaş sendromu çığırından çıkmak üzere😞
Tamam canım bakayım sayfana🥰🥰

Bizim de geçmiş değil yaaa sendrom sadece arada daha sakin oluyor o kadar🤣🤣🤣

Ay aynıı hatta daha az kelimesi var. Ve ben istesem tekrar ediyor anca. Valla şaştım kaldım. Renkleri şekilleri.. hepsini biliyor. Tüm resimli kartları bilir. Ama konuşmaya gelince yok. Ne zormuş erkek annesi olmak. Etrafımdaki kız annelerini görüyorum hepsi konuşuyor. Bir de parkta erkek çocuklarına bakıyorum hepsi suskun suskun 😂
ya
Aynen canım ya çok sınır bozucu geçen parkta 23 aylik erkek cocuk vardı valla gayet güzel kimusyirdu ben sordum kaç aylik due bu kadar güzel konuşunca şok olduk yani konusam da konusyor 🤣

Anneler bebeğim 4-5 gündür kaka yapmıyor prematüre doğum oldu mamasına zeytin yağı koyun dedi doktor koyuyoruz ama yapmadı daha başına gelen var mı böyle yapmama

Kızlar nasıl gidiyor 2 yaş sendromlu bebelerle hayat😀 Ben yavaş yavaş huyunu suyunu çözdüm. Bir şey istedimi çok inat yapıyor mesela dışarı çıkıyoruz ayicikli ebeveyn kontrollü bisikletler var ya onlardan almıştık önceden uzun süredir biniyordu sorun olmuyordu şimdi binmek yerine benim gibi tutup itekliyor bisikleti inat ediyor vermezsem bende 2 dk gezdirmesine izin verip sonra otur diyorum öyle sakin oluyor. İstedigi şeyi önce yapıp sonra benim istediğimi yapıyor.
Markete gidince gerekli gereksiz ne varsa alıyoruz benimle bir geziyor reyonları beğendiğini alıyor tabi oyuncakta dolduruyor.

Anneler bebeğim 4-5 gündür kaka yapmıyor prematüre doğum oldu mamasına zeytin yağı koyun dedi doktor koyuyoruz ama yapmadı daha başına gelen var mı böyle yapmama
En son ihtimal makattan uyarabilirsiniz bi kulak temizleme çubuğuna zeytinyağı sürerek çok hafif şekilde uyarıp orayı yumuşatabilirsiniz bir de kaç aylık ? Emiyorsa siz bol bol kayısı yiyin ki sütten geçsin

Back