- 5 Nisan 2011
- 3.245
- 544
- 123
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #3.361
Cnm aynıyız gun olarak senle ben daha gıtmedım de hıc beta takıbı yaptık ıyı olunca acele etmedım bem kızımın gecmıs lerıne baktım 5.5 kese gormusum 6.5 kalp atısı oyuzden ben daha beklıyorum bı aksılık olmazsa dırek 6.4 gıbı gıtmeyı düşünüyorum bulantılar bendede baslamadı acayıp yoyorum suanda ınadına yıyırum cunkı kızımda 6 hafta ortasında kusmalar başlayıp 6 kılo vermıstım sanırım 1 hafta sonra benımkı baslar cok zor ama gececek ınsgünaydın kızlar bugün 4+6 yım kese görebilir miyim gitsem? bulantılarım da henüz başlamadı
Hamilelik dönemi normal zamanlardaki gibi olmuyor ne yazık ki. su icseniz yarıyor. Kiloyu çok kafaya takmamak lazım ama kiloyla birlikte sağlıksız bir gebelik yaşıyorsunuz. Ben normalde pek kilo alamayan bir insandim. Kendime çok güvenirdim okonuda Ilkinde 25 kilo aldım. Bol yürüyüş yapmak lazım. Bir de paketli gıdalar ve karbonhidrattan uzak durmak lazım.23 kilo mu ne diyorsunn.. Verdiysen iyimiş. İlk 3 ay kilo almamak biraz zor iştahında açılmış ben gibi fazla yemeyen biri bile 2 haftada 1 kilo aldıysa yanii. Düzenlersin artık ona göre az az sık sık yersin. Artık çok acıkma hissedersen de yapacak birşey yok yiyeceksin ben hep açlık hissediyorum ama canım istemiyor çoğu zaman bir de kuruyemiş falan bulantı yapıyor yağlı olduğu için. Böyle yemek değil de birşeyler atıştırmak istiyırum hep yemek de yiyorum da normal yiyorum ama hissediyorum bulantılar geçsin bir ben var benden içeri olacak yanii
İnşallah sag salim duyarsiniz ama belli olmuyor duyulma sureci benim 6+3 de duyuldu bizde beklemiyorduk oyle guzeldi ki hatta monitöre gore 7+2 görünüyor dedi doktor. Suan daha yeni sekizinci haftaya girdikevet yeter ki yolunda olsun sorun olmasın beklerim biraz daha. sen nerede oturuyorsun vişneliğe yakın mısın
Benimde 6 haftam cuma bitecek c.tesi 7.haftada olucam sınırda yani.duyulabilir de duyulmayabilir de.Kesem sağlıklı olsun bir sorun yok desin o da yeter bana
Ciddi misin cnm kimdi ki hatirliyor musun merak ettim simdidun bi bayanında karni ağrıyordu dr renkli ultrasona gönderdi bi dr git istersen canim
Cnm aynıyız gun olarak senle ben daha gıtmedım de hıc beta takıbı yaptık ıyı olunca acele etmedım bem kızımın gecmıs lerıne baktım 5.5 kese gormusum 6.5 kalp atısı oyuzden ben daha beklıyorum bı aksılık olmazsa dırek 6.4 gıbı gıtmeyı düşünüyorum bulantılar bendede baslamadı acayıp yoyorum suanda ınadına yıyırum cunkı kızımda 6 hafta ortasında kusmalar başlayıp 6 kılo vermıstım sanırım 1 hafta sonra benımkı baslar cok zor ama gececek ıns
İnşallah cnm birde kabiz oldum belki onun etkiside vardir diye düşünüyorum.Oluyor 6. haftayım 5 haftam bitince başlado benim ara ara karnımın içi acıyor sancı giriyor falan işyerinden arkadaşım normal dedi ilk hamileliğinde onunda olmuş
. Bol bol su ıc tatlım muhakkak taharet al ve camasır degıstır hatta soyle dıyım oraya pecete koy cunkı ıslak yada nemlı kalınca bakterı cabuk uruyo ama pecete koyarsan her tuvalate gırdıgınde kuru temız koyarsın orası heö hıjyenık hemde kuru ortamda kalır... kızıma hamıle oldugum donemde ebem enfeksıyon olmyan nadır gebelerımden bırı sensın dedı sanırım bedenıde dıkkat etmem oldu sana fıkır olsun tatlımKorkuyorum ya bu hafta çok arttı akıntı bugünde şehir dışına gidiyorum yarın arayayım doktorumu en iyisi
Evet ben de verdim. Emzirince veriliyor ama hamileliğin sonuna doğru cok zorlanmisti m.İlk hamileliğimde bendede olmadı bulantı 23 kilo falan almıştım :) şimdi daha kilo almadım bakalım,ilk 3 ay sıfır kilo hedefim :) ben doğumdan sonra hemen verdim kiloları aslında ama yinede almak istemiyorum çok fazla.
Yazarım tabiki 8 haftalara kadar vajinal bakılması en sağlıklısı. Siz mi istemediniz dr mu tercih etti
Hamilelik dönemi normal zamanlardaki gibi olmuyor ne yazık ki. su icseniz yarıyor. Kiloyu çok kafaya takmamak lazım ama kiloyla birlikte sağlıksız bir gebelik yaşıyorsunuz. Ben normalde pek kilo alamayan bir insandim. Kendime çok güvenirdim okonuda Ilkinde 25 kilo aldım. Bol yürüyüş yapmak lazım. Bir de paketli gıdalar ve karbonhidrattan uzak durmak lazım.
İlk dönemlerde bel ve karın ağrısı yasanmasi normal.Ben de iki gündür ağrı çekiyorum Inşallah gebeliğe alışma sancisidir.Allah size bagislasin yavrunuzu..Merhaba, ben kasımda aşılama yaptırmıştım ve negatif sonuçlanmıştı. Sonraki ay Rabbim tedavisiz hamilelik bahşetti elhamdulillah. İlk gebeliğim bu. Dr rahimdeki şekilsel bi sıkıntı sebebiyle düşük riski var dedi. Son adetim 10 aralıktı. Bugün de çok fazla bel ağrım var. Vajinal akıntım iltihaplı olduğu için olabilir mi? Yoksa korkmalı mıyım düşük habercisi olabilir mi?
O bıcak saplanmaları var tabbı canım emınım bütün gebıslerde vardır benımse sol tarafta cunkı hep orda basladı yumurtmam sızlamalarım arada bır hala sızlanıyo ama normal oldugunu dusunuyorum evet gebelık takvımı yapayım ama nasıl yapıyodu unuttum kızımda yapmıstım ama 6 sene gecınceAslında bu benim 3. Gebeliğim oğlum var bi tane iki yaşında ama insan unutuyo. 6. Haftalarda başlıyodu diye hatırlıyorum ben de. Vajinal istiycem kese görünsün diye çünkü dış gebelikten korkuyorum. Sağ yumurtalığmda bıçak keser gibi kramplar var sen de var mı? Hamilelik takvimini de doldurur musun unutmayalım yazışalım
Ne mutlu size. .. zaten sağlıklı besleniyormussunuz. 40 kiloda hamile kalmak da ayrı bir lütufBen 40 kiloyum kilo alma kredim var yani. Sağlıklı şeyler yemeye özen gösteriyorum paketli gıda bayadır yemiyorum zaten çünkü tüp bebekle hamile kaldım öncesinde yeme düzenimi oturttum normal yemeğimi yiyorum kuruyemiş, meyve, akşamları muzlu ballı süt o şekilde besleniyorum mide bulantım olunca zaten yiyemiyorum.
kim miydi:)) ne bilim hastanede bi hastaydiCiddi misin cnm kimdi ki hatirliyor musun merak ettim simdi
O bıcak saplanmaları var tabbı canım emınım bütün gebıslerde vardır benımse sol tarafta cunkı hep orda basladı yumurtmam sızlamalarım arada bır hala sızlanıyo ama normal oldugunu dusunuyorum evet gebelık takvımı yapayım ama nasıl yapıyodu unuttum kızımda yapmıstım ama 6 sene gecınce
200 mg sabah akşam kullanıyorumKızlar progestan kullananlar kaç mg kullaniyorsunuz 100 mu 200 mu
Umarım hepimiz için herşey yolunda gider. Hepimize iyi şanslar diliyorumherkese merhabakk nın eski üyelerindenim,uzun zaman olmuştu foruma girmeyeli,bi kaç gündür sayfayı büyük bi merakla takip ediyorum,bugün nihayet yazmaya karar verdim öncelikle kendimi tanıtayım 36 yaşındayım,7,5 senelik evliyim ve 6 yıldır çocuk istiyoruz olmuyo,(ilk sene sanki hemen olacak gibi korunduk )benim bazı sıkıntılarım var,miyom pko,insülin direnci gibi,tabi kg problemimde yıllardır hep var,hatta diyet gruplarında bir çok kez kg alıp vermişliğim var,6 aydır diyetisyene gidiyorum yaklaşık 20 kg ya yakın verdim ve şu an 75 kg yım,geçen hafta kavitasyona başlamıştım sarkan göbeğimi toplatayım diye ama tamda adet günümde içime kurt düştü ya bişey varsa diye malum kavitasyon hamilelikte zararlı,sabah ilk idrarla test yapıp yattım beklemedim bile o kadar umutsuzum ki,kaltığımda çift çizgi gördüm ama hiç sevinmedim çünki olamazdı kesin test bozuktu,işe gelirken sağlık ocağına kan verdim,öğleden sonra çıkacak sonuç tabi ben o saate kadar bi test daha yaptım,ilk başta silik çıkan sonra gittikçe koyulaşan çift çizgi yine çıktı, ve ardından kan sonucu betahcg 165 çıktı,doktor çok yeni çokta sevinmeyin bi hafta sonra yine bakalım dedi tabi biz dayanamadık 2 gün sonra yine baktırdık bu sefer 477 çıktı hala üzerimizdeki şoku atamadık,tamda artık benim çocuğum olmayack fikrini kabullenmişken,bütün umudumu yitirmişken nasıl olurdu,ben tevekkül edip herşeyi rabbime bıraktım,cuma günü doktora gidicem,ne çıkacak ne olucak hiçbir fikrim yok,tek bildiğim tarif edemediğim bi mutluluk şaşkınlık,sanki içimde kelebekler uçuşuyo,Rabbim inş kucağmızı boş bırakmaz,bebeğim bana sıkı sıkı tutunur,şu an sat a göre 5+2 deyim,ne olur hakkınızı helal edin çok uzun oldu ama buraya içimi dökmeyi çok özlemişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?