• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Günaydın taze anneler☺️ Ya bişiy okudum sizle de paylaşmak istedim, peygamber efendimize bi müminin çocukları çok çirkin oluyor ne yapsın diye sormuşlar peygamberimiz de hanımları hamileyken ilk 4 ayında ayva yesinler demiş çocukları güzel olur demiş☺️ Hatta bazıları da ayva yiyip çukur yerlerini yüzlerine sürüp gamzeli bebekler olduğunu söyleyenler de varmış, bebişlerimiz tabi ki önce sağlıklı olsunlar sonra da tatlış olsunlar hadi bugün ayva yiyek ☺️☺️

Günaydın taze anneler☺️ Ya bişiy okudum sizle de paylaşmak istedim, peygamber efendimize bi müminin çocukları çok çirkin oluyor ne yapsın diye sormuşlar peygamberimiz de hanımları hamileyken ilk 4 ayında ayva yesinler demiş çocukları güzel olur demiş☺️ Hatta bazıları da ayva yiyip çukur yerlerini yüzlerine sürüp gamzeli bebekler olduğunu söyleyenler de varmış, bebişlerimiz tabi ki önce sağlıklı olsunlar sonra da tatlış olsunlar hadi bugün ayva yiyek ☺️☺️
Canım bu doğru annem bende çok ayva yemiş gamzelerim var :) Allah hepımıze sağlıklı evlatlar versin :)

Günaydın kızlar doktoruna soran oldu mu acaba makyaja izin var mı ben sadece göz makyajı yapıyorum (far-kalem) doktoruma soramadım sakıncası var mı acaba. Tecrübeli anneler ilk hamileliğinizde nelere dıkkat ettınız :)

Kalp atışlarını duydunuzmu hayırlı olsun inşallah sağlıcakla alın kucağınıza inşallah :KK200:
Amin inşaallah cümlemiz alalım sağlıkla kucagımıza :) çok şükür duyduk ama başka doktora geçtim perşembe ona gıdecegım kesinleşsin içim rahatlayacak korkum hiç bitmiyor

Ay canım benim çok üzüldüm ama inşaallah dua zamanı demek ki senin için bol bol dua et bizde edelim inş burda bebeğe hiç bişi olmasın ilginç bi olay oldu geçen yıllarda yabancı bir arkadaşım vardı hamileydi kanaması oluyor ve doktora acile gidiyorlar doktor bebeği göremiyor ve düşük deyip ilaç veriyor evde parçalar geliyor tekrar kendi doktoruna gidiyor kendi doktorunda bebeği görüyor şimdi Bebek bir yaşında
İnş seninki de sapasağlam yerindedir
Insallah canim :dua:

Burada kimse size hamilesin yada değilsin diyememez bildiğim kadarıyla müneccim yok aramızda. Kan testi kesin sonuç verir,şimdi yaptırıp max 1 saat sonra sonucu öğrenebilirsiniz.
Yook ben sadece belirtiler o yondemi diye merak ettigimden sordum. Kimseye muneccim muamelesi yapmadim ki. Genelde anne adaylari yada bebek isteyenler sorarlar. Cevap vermek istemiyorsan cevap verme sahsi olarak kimseye seslenmedim bu sekilde dusunuyorsan neden ustune alindin ki. Kan testini bende akil ediyorum ama hamile kaldiysam yerlesme yeni olmustur. Kanda bile cikmayabilir. Bunu benden iyi biliyor olman gerekir. Ama tabiki amac boyle sadece yorum yapmak icin yapmaksa eger bu sekildeki tutum normaldir yani. Ben sorumu istedigim yerde tamamen iyi niyetimle sorarim sen cevap vermesende olurdu yani.

gunaydin canim :) baya tesadüf olmuş ben de dun ayva yedim gamzeli olmasını biliyordum ama güzelliği bilmiyordum

hiç yiyemem yaa :110: agzıma bile suremem recelini yesek olmaz mı ki :dua::dua:

Yook ben sadece belirtiler o yondemi diye merak ettigimden sordum. Kimseye muneccim muamelesi yapmadim ki. Genelde anne adaylari yada bebek isteyenler sorarlar. Cevap vermek istemiyorsan cevap verme sahsi olarak kimseye seslenmedim bu sekilde dusunuyorsan neden ustune alindin ki. Kan testini bende akil ediyorum ama hamile kaldiysam yerlesme yeni olmustur. Kanda bile cikmayabilir. Bunu benden iyi biliyor olman gerekir. Ama tabiki amac boyle sadece yorum yapmak icin yapmaksa eger bu sekildeki tutum normaldir yani. Ben sorumu istedigim yerde tamamen iyi niyetimle sorarim sen cevap vermesende olurdu yani.
Bahsettiğiniz belirtiler hamilelikte olabileceği gibi başka durumlardada olabilir. Burada herkes size %50 hamilesin %50 değilsin diyebilir. Yumurtlama üzerinden 10 gün geçtiyse yerleşme çoktan olmuştur,daha iyi araştır derim. Çok merak ediyorsanız kesin cevabı kan testinde. Şuramda şöyle ağrı var sizce hamilemiyim diye soru sorulması gerçekten bana komik geliyor. Burada kimse mesajları şahsi üstüne almaz,cevap vermek isteyen verir. Şahsi olan mesajlar özel mesaj kısmından yazılır. Sizde bu topiğe yazdıysanız eğer ister cevap veririrm ister vermem bu kimsenin haddi değil. Biraz fazla gerçekçiyim kusura bakma,bu belirtiler hamilesin dedirtmez gerçek sonuç için yapman gereken şey belli. Bu arada tüm gebeliklerimi yumurtlamadan yaklaşık 10-11 gün sonra idrar testiyle öğrendim. İdrarda bile çıkabiliyorsa kandaki sonucu düşün artık.

Kislar adetime dun 10 gun vardi. Yumurtaliklarimda garip bir agri var bazen sizliyor bazen batiyor bazen aciyor. Iki yumurtaligimin arasi nda surekli bir sizlama var. Bacaklarimada vuruyor. Ama cok siddetli degil baya hissetiriyor. Dunden beri boyle adet sancim hic bu kadar erken baslamamisti. Bu nedir ben bilemedim. Usutme miii yoksa hamilemiyim yada bilen varmi baska bir nedeni olabilirmi

İyi de ağrınızın iki yumurtalık arasında olduğunu tam olarak nereden biliyorsunuz valla ben hani organım nerede bilmiyorum da. Ayrıca hamilelik belirtilerinde yumurtalıklar değil kasıklar ve belde ağrı olur ki onun içinde çok erken. Önce bebeğinizin tüplerde döllenmesi sonra rahime gelmesi ki bu 5 gün sürüyor onun da üzerinden en az 1 hafta geçmesi gerekiyor belirti olması için. Reglinize 10 gün varken çok zor. Daha yeni yeni dölleniyordur 28 gümde bir regl olduğunuzu varsayıyorum tabii. Bu kadar kendinizi dinlemeyin stres daha çok etkiler hamile kalmayı bu kadar ısrarla sormanıza gerek yok bilemeyiz ki biz şimdi hamile olabilirsin diye doktor bile diyemez sabırlı olun.

Merhaba arkadaşlar. Ben de bugün hamile olduğumu öğrendim. Çok mutluyum. Şu an tatilde kv nin evindeyim. Icimde kelebekler uçuyor sanki. .. Kalbim yerinden firlayacak. Birilerine söylemek istiyorum. Ve sizler de benimle aynı durumdasiniz muhtemelen. Daha doktora gitmedim ama tahmini doğum tarihi 27 eylül

Gözünüz aydın ne güzel kayınvalidenin haberi var mı? Hepimiz o durumdayız bir de ben seneler sonra o kadar tedaviden sonra 4. tüp bebek denememde hamile kaldım düşün artık heyecanı yanii Allah hepimiz için tamamına erdirsin inşallah.. :dua:

Evet canım duydum onu hem güzel hem gamzeli olurmuş ama malesef ben ayva sevmiyorum tatlısını yiyorum annem yaptı öyle yedim birazcık. Bu ara midem tatlı yememe de pek izin vermiyor. Ayrıca bir bilgi daha ayvanın çekirdeklerini bir suya koyup birkaç gün bekletiyoruz o jel haline geliyor onu göğüslere sürünce emzirmeden kaynaklanan göğüs ucu çatlaklarına yaralarına iyi geliyormuş.

Günaydın kızlar doktoruna soran oldu mu acaba makyaja izin var mı ben sadece göz makyajı yapıyorum (far-kalem) doktoruma soramadım sakıncası var mı acaba. Tecrübeli anneler ilk hamileliğinizde nelere dıkkat ettınız :)

Ben tüp bebekle hamile kaldım transferden sonra hiç makyaj yapmadım ama evdeydim raporluydum bugün işe başladım ve yaptım çok alakası olduğunu sanmıyorum bir tek ruj için dikkatli olunabilir dudak yalamak falan huyunuz varsa hani belki ama zararı olacağını sanmam yüzdeki bir maddenin etkileyeceğini.

Oğlumda çok yedim hatta ısırmamı kesmeden yememi söylediler zor oldu ama öyle de yaptım ondan mı bilmem ama oğlumun her yeri gamzeli üstelik ben de babasında da gamze yok:KK49: çok da güzel bebek maşaAllah gerçi her bebiş güzeldir:KK200::emir_bebek:

Ben ilk kızımda çok ayva yerdim annem hep derdi ayva ye güzel ve gamzeli olsun ben sana hamileylen hep yedim diye:) gerçekten yanağımda ve belimde gamZem var. Bende kızımda bol bol yedim,mide bulantısınada iyi geliyor bu arada. Kızımında gamzeleri var.

Canım belirtiler bazen şaşırtıyor ama bu gebeliğimde göğüs sızım ağrım vardı biraz ordan şüphe ettim ama beklemediğim için es geçtim.. ancak yumurtlamamı hissederim hep hissettiğimden 10 gün sonra idrar testi yaptım şu ucuz kaset testlerden anında pozitif çok silik olmakla beraber başka markayla yaptım daha silik çıktı sabah yine yaptım yine silin çıktı 11. Günü kan verdim tahmini yumurtlamamın 34.94 çıktı yani 10-11 gün geçtiyse çıkar testte inşaAllah hamilesindir gün sayarsın bizimle:dua:

Doktoruna sor ama bence çok ince bi detay.. soluduğumuz hava emin ol daha pis.. ben doğal ürünler kullanıyorum zaten fondoten sürmem sadece pudra sürüyorum. Far,göz kalemi,rimel bunlar zaten etkilemez diye düşünüyorum.

kızlar günaydın...
bir şey sormak istiyorum.. yumurta yiyemiyorum. belki yağda zorla.. ama haşlama dün yedim.. o mu beni yedi ben mi onu bilemedim. ki normalinde çok sverdim.. acaba diyorum yumurtalı ekmek , menemen ne bilim işte başka türlü tüketsem yararı olur mu?

Back