Gece 1 kere uyaniyorsa cok iyi ve normal. Bu durumda kesmene gerek yok. Doktorlar öyle diyor ama şunu da söylüyorlar, gündüz beslenmesi iyi olan cocuk gece acıkmaz. Ben sabaha karşı emerse emziriyorum üstüne de devam mamasi veriyorum. Acıktığını anliyorum çünkü dalamıyor tekrar uykuya.
Yetişkinlerin öğürme refleksi küçük dilinin arkasinda bu yuzden bebeklere oranla bogulma riskimiz daha fazla. Bebeklerin küçük dilinin önünde bu yüzden öğürüp çıkartabiliyorlar yediklerini. Kucuk lokmalar koy önüne kendi kesfederek yesin.
Ben tekerlekli olsun diye buyuk mama sandalyelerinden aldım babyhope marka hepsiburada dan, 300 TL ye inmişti fiyatı. Daha konforlu ama pişmanım. Çünkü hantal. Bence ikea al.
Bende karanfil yağını düşünüyorum. Diş jeli kullanacaksan da beslenme saatlerine yakın kullanmamalisin bebek yuttuğu için boğazı da uyusturabiliyormus, yutkunma ve öğürme refleksini etkileyebiliyormuş.Şu yöntemlerde var:
Ben napayım 8.5 aylik sadece 6700 gr. Alt sınıra yakınız. Kendim de tombisim kucağımda kayboluyor
boyu iyi Allahtan ordan yırtıyoruz, yoksa gelisim geriliği diye besin takviyesi falan verirlerdi herhalde.