- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi Sezerbusra21
- #62.721
Bizim demir oranımız düşük malesef, kilomuz alt sınırda ve iştahlı bir bebek değil, demirle ilgisi olabilir dediler. 3 farklı demir ilacı kullandik hep yan etki yaptı.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim karışık genelde ama pek ara öğün yemiyor.Arkadaşlar merhaba bebeğim 8 ay 6 günlük. Artık gündüzleri pek emmek istemiyor zorlayınca ısırıyor bende ek gıdayı şu şekilde veriyorum sabah 7 de kalkıyor emzirmeye çalışıyorum bazen emiyor bazen emmiyor 10 da kahvaltı omlet peynir ve pekmez veriyorum öğlen yine emzirmeye çalışıyorum ardına yoğurdunu veriyorum sonra 4-5 gibi çorbasını veriyorum 7 gibi de bazen meyve yiyor bazen yemiyor sonra gece 2-3 kere kalkıp emiyor. Yeterli mi acaba? Netten bakınca çok az gibi. sebze yemeği ve proteini ayrı ayrı veriyorlar listelerde nasıl sığdırıyorlar güne anlamıyorum doktorum hala %60-70 anne sütü alacak diyor çok kafam karışık memeyi azalttığından beri kilo da alamıyor pek. Sizin öğünleriniz nasıl??
Bence onlarin da yemek saatleri konusunda tercihleri var. Benimki de son zamanlarda uyanınca emmiyor. Erken kahvaltı yapmaktan da hoşlanmıyor. Yemek saatlerini onun isteğine göre ayarlayinca çok daha iyi yediğini farkettim. 6-7 gibi uyanıyor 9.30 gibi uyuyor uyumadan önce emiyor uyanıp bı daha emiyor. 11 gibi kahvaltı yapıyor. Zeytinli cevizli omlet veriyorum genelde. Veya semizotu, biberli, patatesli filan başka bir sebzeyle yapıyorum omletini. Dil peyniri veriyorum kibrit kutusu kadar. Bı tatlı kaşığı da keçi labne. Salatalık veya haşlanmış patates,havuç gibi bi şeyler de veriyorum. 1. 30 gibi yine emerek uyuyor. Sonra tam bilmiyorum ara ara emmek istiyor. Ama tamamen eğlence olsun diye emiyor bence. Zaten internette bu aylarda 5 kez emmesi yeter diyor. Yani sen az emdigini düşünme senin ki daha aktif emiyordur muhtemelen.Arkadaşlar merhaba bebeğim 8 ay 6 günlük. Artık gündüzleri pek emmek istemiyor zorlayınca ısırıyor bende ek gıdayı şu şekilde veriyorum sabah 7 de kalkıyor emzirmeye çalışıyorum bazen emiyor bazen emmiyor 10 da kahvaltı omlet peynir ve pekmez veriyorum öğlen yine emzirmeye çalışıyorum ardına yoğurdunu veriyorum sonra 4-5 gibi çorbasını veriyorum 7 gibi de bazen meyve yiyor bazen yemiyor sonra gece 2-3 kere kalkıp emiyor. Yeterli mi acaba? Netten bakınca çok az gibi. sebze yemeği ve proteini ayrı ayrı veriyorlar listelerde nasıl sığdırıyorlar güne anlamıyorum doktorum hala %60-70 anne sütü alacak diyor çok kafam karışık memeyi azalttığından beri kilo da alamıyor pek. Sizin öğünleriniz nasıl??
Bizimki 11. ayda yumurta beyazı demişti. Biz sarisini da yiyemiyoruz alerjiden dolayi ama alerji olmasaydi 11. ayda başlayacaktık yumurta beyazınaYumurta beyazı vermeye başlayan var mı arkadaşlar? Benim doktorum 9. ayda az tuzlu ve az baharatlı olmak şartıyla sizin yediğiniz her şeyi yiyebilir diyor ama internette hep 1 yaş diyor güvenemiyorum. O alerjik bebekler için önlem olarak 1 yaş senin ki alerjik değil diyor. Ne yapsam versem mi bilemiyorum. Tek yumurta sarısı az geliyor çocuğa iki yumurta sarısı yapsam ağır gelecek diye korkuyorum.
Arkadaşlar merhaba bebeğim 8 ay 6 günlük. Artık gündüzleri pek emmek istemiyor zorlayınca ısırıyor bende ek gıdayı şu şekilde veriyorum sabah 7 de kalkıyor emzirmeye çalışıyorum bazen emiyor bazen emmiyor 10 da kahvaltı omlet peynir ve pekmez veriyorum öğlen yine emzirmeye çalışıyorum ardına yoğurdunu veriyorum sonra 4-5 gibi çorbasını veriyorum 7 gibi de bazen meyve yiyor bazen yemiyor sonra gece 2-3 kere kalkıp emiyor. Yeterli mi acaba? Netten bakınca çok az gibi. sebze yemeği ve proteini ayrı ayrı veriyorlar listelerde nasıl sığdırıyorlar güne anlamıyorum doktorum hala %60-70 anne sütü alacak diyor çok kafam karışık memeyi azalttığından beri kilo da alamıyor pek. Sizin öğünleriniz nasıl??
Benim karışık genelde ama pek ara öğün yemiyor.
Sbaah 8 gibi bir yumurta sarısını labne ve tereyağı ile omlet yapıyorum, bazen haşlanmış yumurtayı avokado ile karıştırıyorum. Yanında 2-3 bebek bisküvisini mama ile ıslatıp bir tatlı kaşığı pekmez katıyorum.
10da emiyor ve mama veriyorum.
1-2 gibi çorba veya yemek yiyor.
3-4 gibi emiyor ve mama.
Uyanınca yoğurt veya meyve vermeye çalışıyorum ama genelde yemiyor. Akşam üzeri biz çay faslı yaparkrn onun da eline bir şeyler veriyorum o zaman yiyor, bebek bisküvsi, kek, salatalık, havuç...
Akşam genelde meyveli veya hurmalı veya üzümlğ muhallebi tercih ediyorum, olmazsa yine yemek. Uyurken emiyor, üzerine mama veriyorum.
Gece bu ara biberonu istemiyor sadece emiyor.
Maşallah ne güzel blw yapabilmişsiniz benim bebeğim asla havuç patates vs sebzeleri ayrı ayrı elle yemedi ve blw olarak başlasam da sonunu getiremedim gündüz emmesi 3 dk yi gece emmesi 5-6 dk yı geçmiyor bu normal mi acaba? Sanki sadece ayakta durabilmek için bir şeyler atıştırıyor gibime geliyorBence onlarin da yemek saatleri konusunda tercihleri var. Benimki de son zamanlarda uyanınca emmiyor. Erken kahvaltı yapmaktan da hoşlanmıyor. Yemek saatlerini onun isteğine göre ayarlayinca çok daha iyi yediğini farkettim. 6-7 gibi uyanıyor 9.30 gibi uyuyor uyumadan önce emiyor uyanıp bı daha emiyor. 11 gibi kahvaltı yapıyor. Zeytinli cevizli omlet veriyorum genelde. Veya semizotu, biberli, patatesli filan başka bir sebzeyle yapıyorum omletini. Dil peyniri veriyorum kibrit kutusu kadar. Bı tatlı kaşığı da keçi labne. Salatalık veya haşlanmış patates,havuç gibi bi şeyler de veriyorum. 1. 30 gibi yine emerek uyuyor. Sonra tam bilmiyorum ara ara emmek istiyor. Ama tamamen eğlence olsun diye emiyor bence. Zaten internette bu aylarda 5 kez emmesi yeter diyor. Yani sen az emdigini düşünme senin ki daha aktif emiyordur muhtemelen.
3 -4 gibi meyve ve koyu kıvamlı ayran, kefir veriyorum. Akşam 6 gibi de akşam yemeği yiyor bizimle. Bizim yemegimizi tuzsuz salcasiz şekilde ona uyarlayıp veriyorum . Genelde bi çeşit et ve haşlanmış veya fırınlanmış sebze oluyor yemeği. Gece uykusuna geçerken de emerek geçiyor. Gece de iki kere emiyor sanırım.
Blw yapıyorum ve 8. Aya kadar kahroldum hiç bir şey yemiyordu her seyi yerlere atıyordu mıncıklıyordu. Şimdi 9 aylık olmak üzere ve çok güzel yemeğe başladı. Bazen şaşırıyorum küçük bir kırık bile bırakmadan yiyor her şeyi. Elimdeki tabağa saldiriyor. Seninki de artık yavaş yavaş yemeye başlar. Her şeyi o kadar gereksiz takiyoruz ki üzerinden zaman geçince anlıyor insan. Vakti gelince her şey yoluna giriyor.
Benimki 3 aydan 6 aya kadar çok güzel emdi iştahlı ve kilolu bir bebekti ek gıdadan sonra ne oldu anlamadım kilo almıyor yemiyor artık emmek de istemiyor şu bile içiremiyorum geçen idrar testi yaptırdım orada bile susuz kalmış dedi doktor inanın elimde biberon ile geziyorum bardak suluk hepsini denedim içmiyor sık sık su vermeye çalıştığım için de iştahı kapanıyor olabilir ama şu vermeye mecburumValla 1 yaşına kadar hatta bazi doktorlar 2 yaş diyor ana besin anne sutu yada formül süt ek gida adi üstünde ek gida diyorlar. Ama beslenme listelerine bir bakıyorsun ek gidalar ana öğün gibi ve o kadar yemelerine pek imkan yok gibi. Ben artık listelere hiç bakmıyorum, hic bir zaman ıstahli yemedi emmedi, bebegin durumuna göre beslenme düzeni oluşturmak en güzeli.
Ohh maşallah çok güzel bir liste bence emdikten sonra ayrıca mama da mı yiyor?Benim karışık genelde ama pek ara öğün yemiyor.
Sbaah 8 gibi bir yumurta sarısını labne ve tereyağı ile omlet yapıyorum, bazen haşlanmış yumurtayı avokado ile karıştırıyorum. Yanında 2-3 bebek bisküvisini mama ile ıslatıp bir tatlı kaşığı pekmez katıyorum.
10da emiyor ve mama veriyorum.
1-2 gibi çorba veya yemek yiyor.
3-4 gibi emiyor ve mama.
Uyanınca yoğurt veya meyve vermeye çalışıyorum ama genelde yemiyor. Akşam üzeri biz çay faslı yaparkrn onun da eline bir şeyler veriyorum o zaman yiyor, bebek bisküvsi, kek, salatalık, havuç...
Akşam genelde meyveli veya hurmalı veya üzümlğ muhallebi tercih ediyorum, olmazsa yine yemek. Uyurken emiyor, üzerine mama veriyorum.
Gece bu ara biberonu istemiyor sadece emiyor.
Canım ilk aylarda ki gibi uzun uzun emmesini bekleme. Artık emme uzmanı oldular. Kimsenin ki 10 dkdan fazla emmiyordur artık. Benimki de gün içinde dikkati çok dağınık olduğu çevreyle çok ilgilendiği için emmek istemiyor bi tek uykusu geldigi zaman emiyor. Sen de uykuluyken deneyebilirsin. Hatta gece o uyanmasa bile ben uyanirsam eğer alıp emziriyorum direk. Yeterli emerse zaten su ihtiyacını da senden karşılar. Uzun süre emzirmek isteyen anneler için önerileri okumuştum orda mesela çok fazla su icirmeyin susuzluğunu anne sütü ile gidersin diyordu.Maşallah ne güzel blw yapabilmişsiniz benim bebeğim asla havuç patates vs sebzeleri ayrı ayrı elle yemedi ve blw olarak başlasam da sonunu getiremedim gündüz emmesi 3 dk yi gece emmesi 5-6 dk yı geçmiyor bu normal mi acaba? Sanki sadece ayakta durabilmek için bir şeyler atıştırıyor gibime geliyor
En sevdiği şu mesela: 2 hurma ve 2 kuru kayısıyı bir kaç saat öncesinden sıcak suya koyuyorum. 1er çay kaşığı yulaf unu, tam buğday unu ve tam pirinç ununu biraz suyla pşiriyorum, baya sulu bir şey oluyor burada kıvamlı olmuyor. üzerine hurma ve kayısıları atıyorum. Piştikten sonra 1 çay kaşığı ruşeym, 1 çay kaşığı pekmez ve kıvamınu koyulaştırmak için bebe bisküvisi katıyorumMuhallebi tariflerini paylaşır mısın?
Genelde evet çünkü her şeyi az az yapıyorOhh maşallah çok güzel bir liste bence emdikten sonra ayrıca mama da mı yiyor?
Girmedi ama herkes alıştı sanırımmerhabalar. Ben Şubat annesiyim. 6.ayımızı doldurduk. Merak ettiğim birşey sormak istiyorum. Uykularınız nasıl oldu? Ben birkaç sayfa mesajlarınızı okudum ama uykudan daha ziyade hep ek gıdadan bahsedilmiş. Herkesinki düzene girdi mi gece beslenmesi ne durumda?
benim oglum ilk aylarda daha duzenli uyuyodu gittikce bozuldu.dun gece saat başı kalkti nerdeyse.6.ayda diş cikarmaya basladi yazin da cok sicak oldu sicaktan uyaniyo diye dusundum.bir an once duzene girmesini bekliyorum walla.merhabalar. Ben Şubat annesiyim. 6.ayımızı doldurduk. Merak ettiğim birşey sormak istiyorum. Uykularınız nasıl oldu? Ben birkaç sayfa mesajlarınızı okudum ama uykudan daha ziyade hep ek gıdadan bahsedilmiş. Herkesinki düzene girdi mi gece beslenmesi ne durumda?
Gece beslenmesini yavaş yavaş kes dedi doktor. Acaba dedim genel bir kanı mı daha tecrübeli anneler ne yaptılar kestiler mi hala devam mı gece uyanmaları?Girmedi ama herkes alıştı sanırım
Canım valla anladım ki bu işin bi kitabı yok. Birinci ayda şöyle olur sonra rahatlarsın, 3 de böyle olur sonra daha kolay , 6 da şu olur yoluna girer filan diye akıl verip duruyor insanlar ama değişen bı şey olmuyor. Bı şeyler düzelir gibi olurken baska şeyler bozuluyor, sonra tekrar düzeliyor filan. Ben artık umut etmeyi bırakıp akışına bıraktım daha rahatım. Çünkü çocuktan çocuğa çok fark oluyor , hatta aynı çocuğun dönemsel olarak o kadar değişken problemleri oluyor ki. Benim ki bir iki hafta akşam 8 sabah 7 uyuyor gecede sadece bir kere emiyor tamam diyorum artık her şey yoluna girdi. Sonra birden altüst oluyor gecede altı yedi kere uyanmaya günde toplam sadece 7-8 saat filan uyumaya başlıyor. Onun için artık hesap kitap yapmayı filan bıraktım ne zaman düzelir diye. Çünkü belli ki çocuk büyütmenin düzeni düzensizlik.merhabalar. Ben Şubat annesiyim. 6.ayımızı doldurduk. Merak ettiğim birşey sormak istiyorum. Uykularınız nasıl oldu? Ben birkaç sayfa mesajlarınızı okudum ama uykudan daha ziyade hep ek gıdadan bahsedilmiş. Herkesinki düzene girdi mi gece beslenmesi ne durumda?